Млађони Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Znaci ateisti bez religije nisu u stanju da spoznaju lose stvari kod sebe i generalno nemaju zelje za usavrsavanjem? Drugar si mi, ali ovo je bas bezveze sto si napisao ... u rangu barona si sad... Pa ako 'occemo realno ateisti imaju neke filozofske probleme. Sad nikad nisam pricao sa tobom o tome, ali znash da ateisti (veliki broj njih koje sam sreo) ne veruju u slobodnu volju. Ako naprimer ne verujes u slobodnu volju, kako onda mozes smatrati ljude dobrim ili losim? ne znam koji su tvoji konkretni stavovi mogli bi malo da popricamo o tome u sta ti verujes kao ateista.. .jel verujes u slobodnu volju ili si determinista? Jel si materijalsita? ja koliko znam jako je tesko spojiti materijalizam i slobodnu volju..... (koliko JA ZNAM) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Аурору бореалис за уредника на Поукама! Bio vec... tad se drugacije zvao... al isto bio hriscanin... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Znaci ateisti bez religije nisu u stanju da spoznaju lose stvari kod sebe i generalno nemaju zelje za usavrsavanjem? Drugar si mi, ali ovo je bas bezveze sto si napisao ... u rangu barona si sad... Izvini ako sam pogresno shvacen, hteo sam da napisem neto iz licnog isksutva. Zaista nisam mislio generalno.... Mada ja licno vidim velikih problema izmedju ateizma i zelje za time da budes bolji dusevno ( sto sama objasnio u postu pre tog) prvi problem je sto ateista uopste ne moze da veruje u postojanej duse.. psihe... uma.. vecina ateista su deterministi, i misle da je "svest" iluzija... Kaazem ja licno.. aateisti sa takvim stavom su jednostavno licemeri.... moraju ili prihvatiti religiju, ili da priznajau da su jednostavno moralisti... i intelektualno neiskreni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Sve je to OK, ali ja cu da nastavim to da radim i dalje i nikada necu poverovati da Bog postoji a sredisnja figura oko koje se vrti citav taj podvig sam ja sam. Kada zavrsim, ne kazem "hvala gospodu", nego "alal ti plajvaz cloudking"! Не разумеш једну ствар - вера није "став"... То није одговор на питање "шта ти мислиш, да ли постоји Бог?" Ко то питање превазиђе, постане верник. RYLAH, Човек Жоја, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Bio vec... tad se drugacije zvao... al isto bio hriscanin... На Поукама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Sve je to OK, ali ja cu da nastavim to da radim i dalje i nikada necu poverovati da Bog postoji a sredisnja figura oko koje se vrti citav taj podvig sam ja sam. Kada zavrsim, ne kazem "hvala gospodu", nego "alal ti plajvaz cloudking"!Ako mislis da je to sto nekad radis 'mracno', ne znaci li to da negde na nekom nivou zapravo znas sta je svetlo? nemas li zelju da licnoscu budes 'u svetlu' a ne mraku?(Meni je ocigledno da imas) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Taj deo licnosti koji ti govori 'ne bi trebalo takav da budem, tako da se ponasam' ili 'nije pravedno da njega prozivam za ovo kad sam deep down i ja takav' ili 'ovo je bilo odvratno ili nedostojno sto sam uradio/pomislio', to Hriscani zovu 'Image of God' odatle ta neka nelagodnost zbog svog stanja i ponasanja (koja se razlikuje od klasicnog osecaja krivice kad se prekrsi neko pravilo npr.)... Bacila sam se u razmisljanje oko reci kojom bi se opisalo ovakvo osecanje/stanje. Nije bas samoprekor, mozda pre samoganutost, mada bih ipak rekla jad (u znacenju bede). Аурор је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Не разумеш једну ствар - вера није "став"... То није одговор на питање "шта ти мислиш, да ли постоји Бог?" E ja sad stvarno ne razumem. Znači ti nemaš stav "Bog postoji"? пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 17, 2015 Пријави Подели Написано Март 17, 2015 Bacila sam se u razmisljanje oko reci kojom bi se opisalo ovakvo osecanje/stanje. Nije bas samoprekor, mozda pre samoganutost, mada bih ipak rekla jad (u znacenju bede). Da, upravo, moze to Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Ako mislis da je to sto nekad radis 'mracno', ne znaci li to da negde na nekom nivou zapravo znas sta je svetlo? nemas li zelju da licnoscu budes 'u svetlu' a ne mraku? (Meni je ocigledno da imas) Naravno da imam, tj. volim da mislim da je tako. Al i idalje nemam mesta za Boga u toj jednacini... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 18, 2015 Пријави Подели Написано Март 18, 2015 Naravno da imam, tj. volim da mislim da je tako. Al i idalje nemam mesta za Boga u toj jednacini...Znas li za ovo? "Isus im opet rece, govoreci: Ja sam svjetlost svijetu; ko ide za mnom nece hoditi u tami, nego ce imati svjetlost zivota." Jn. 8:12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 @auror, mr.B tvoj potpis se uklapa u ono što si rekao.... "Isus im opet rece, govoreci: Ja sam svjetlost svijetu; ko ide za mnom nece hoditi u tami, nego ce imati svjetlost zivota." Jn. 8:12 "Све неистине су једнаке. Истина производи промену." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 @auror, mr.B tvoj potpis se uklapa u ono što si rekao.... "Све неистине су једнаке. Истина производи промену." Ne znam sta si htela da kazes sad.Hrist je rekao: "ja sam Put, Istina i Zivot", odatle ta Istina proizvodi promenu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Ne znam sta si htela da kazes sad. Hrist je rekao: "ja sam Put, Istina i Zivot", odatle ta Istina proizvodi promenu. Mozda je Hrist samo metafora? Kao otprilike 80% Biblije? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 20, 2015 Пријави Подели Написано Март 20, 2015 Лош дизајн... Prelepo, doduse postoji isto to samo posle cunamija! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука