florenntina Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 туриста, Плутон, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Lepo je videti da su se konacno pokrenule ovakve teme i u Crkvi a i izvan nje. Zao mi je sto nisam imala mogucnosti da ucestvujem i postavim neko pitanje pa cu ovde malo prodiskutovati Smatram da bi uvodjenjem koncepta "nenasilja" u predmetnu diskusiju, pitanja o kojima se raspravljalo bila mnogo jasnija. Naime, jedno je kada ljudi dobrovoljno raspodeljuju svoje bogatstvo na tzv. ravne casti (kao u hriscanskim zajednicama, manastirima i dr.) a potpuno suprotno je kada sila zakona "za nase dobro" vrsi tzv. "pravednu" raspodelu sto je komunizam-agresija nad tudjom slobodom i imovinom i sto smo jako dobro na zalost osetili kako funkcionise u praksi. Smatram da je izuzetno vazno da ljudi shvate razliku i da dobro porazmisle o onom mesaru Adama Smita koga je spomenuo prof. Zec. Da li je to zaista egoizam ili istovremeno i sluzenje drugome u smislu da taj mesar iako na prvu loptu proizvodi/prodaje meso iz cisto sebicnih interesa (da bi vise zaradio), on to meso istovremeno pravi za drugoga-za musteriju i trudi se da ga napravi najbolje sto ume. Sledeca stvar koja mi je interesantna jeste primer Sase Radulovica vezano za pivaru u Vrscu. Pitam se da li je zaista tu potrebna regulacija da bi se ta lokalna pivara sacuvala, kako tvrdi Radulovic ili bi se moglo i bez nje. Jer, ako imamo slobodno trziste, imamo i slobodu drugih velikih proizvodjaca i piva i sokova da dodju na nase trziste pa onda pokusaj proizvodjaca Koka-Kole da "motivise" distributere nagradama da prodaju samo njegovo pivo mozda vise ne bi bio tako uspesan. Hocu samo reci da je drzavna regulacija uzasno opasno iako za neke stvari neophodno sredstvo za uspostavljanje funkcionalnog sistema u drustvu i da je treba izbegavati gde god je to moguce... Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Хришћанство и економска правда у (нео)либералном капитализму - Симпосион у Требињу (07.02.2015) Ајдеее, пази ти то... Аурор, Плутон, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Слушам сад, проф. Зец се стварно труди из петних жила, али мислим да покушава превише да објасни у кратко време - па опет слушаоцима не буде јасно. Ту треба каубојски медвеђи приступ - поједноставити ствари максимално. florenntina and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Слушам сад, проф. Зец се стварно труди из петних жила, али мислим да покушава превише да објасни у кратко време - па опет слушаоцима не буде јасно. Ту треба каубојски медвеђи приступ - поједноставити ствари максимално. Зец је нешто између ”нас” и ”њих” и заиста је сјајан, независно од доктрине коју заступа. Али ”они” некако увек схвате као да потпуно подржава ”њих”. Плутон, Аурор, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Пишем утиске како гледам. Да се брат Предраг не увреди, али - зашто бре наши теолози увек морају овако "школски" нешто... Звучи сувопарно и ништа на крају ниси рекао. Дај загризи мало у тешка питања, ниси на часу веронауке... Млађони, florenntina, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Радуловић даје погрешну дефиницију - није сваки закон "регулација". Регулација је само онај закон који се меша у добровољне односе у којима нема насиља. То су закони који се "мешају у туђа посла" без икакве потребе. Кривични закон није регулација, он санкционише насиље. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Слушам сад, проф. Зец се стварно труди из петних жила, али мислим да покушава превише да објасни у кратко време - па опет слушаоцима не буде јасно. Ту треба каубојски медвеђи приступ - поједноставити ствари максимално. Zec je jedan od retkih intelektualacaa koji izlaze u javnost, koji mi se svidjaju i vidi se da covek ima njbolju nameru. Grizzly Adams and Аурор је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Odlicna mi je bila ova "parabola" sa vlastodrsima i pcelama. Kaze pcela je kao preduzetnik on sam udje u kosnicu u koju treba i pravi med. A nasi politicari, vataju pcele pa ih guraju u kosnice, pa ih ona ujeda, pa ona da malo meda pa oni to cupaju lizuci prste.. Grizzly Adams and Плутон је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Уживао сам у дискусији! Хвала за видео. Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Слушам сад, проф. Зец се стварно труди из петних жила, али мислим да покушава превише да објасни у кратко време - па опет слушаоцима не буде јасно. Ту треба каубојски медвеђи приступ - поједноставити ствари максимално. Lajkovao sam ali nisi 100 % upravu.. zavisi od autora do autora...ali to je duboka tema.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Inace bas me znima sta ce Agnostik i Rylan da kazu na onu pricu za "FIAT" jer je to model za koji se oni zalazu, subvencije, jako bih voleo da cujem njihovu kritiku ovoga sto je Radule pricao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Гледам овај препоручени видео и желећи да сазнам мало више о професору, махинално куцам у гугл претрагу "миодраг зец цар" sHa_sarcasticlol https://www.youtube.com/watch?v=hp8cefW3r28 Grizzly Adams, Плутон, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Lajkovao sam ali nisi 100 % upravu.. zavisi od autora do autora...ali to je duboka tema.. Ти и ја га разумемо увек шта је хтео да каже јер знамо унапред одакле му долазе речи. Али размисли о људима који то први пут чују, мислим да њима није потпуно јасно шта је хтео да каже. Вероватно само нешто "назиру" магловито Зец је занимљив лик па покупи симпатије, али не разјасни добро ствари. Почне добро, али се некако изгуби после. Ваљда превише знања у седој глави... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Ти и ја га разумемо увек шта је хтео да каже јер знамо унапред одакле му долазе речи. Али размисли о људима који то први пут чују, мислим да њима није потпуно јасно шта је хтео да каже. Вероватно само нешто "назиру" магловито Зец је занимљив лик па покупи симпатије, али не разјасни добро ствари. Почне добро, али се некако изгуби после. Ваљда превише знања у седој глави... Upravo zbog toga sam i napisala na pocetku da su trebali da se drze koncepta nenasilja i onda bi sve bilo dosta jasnije. Ovako, plasim se da je publika osim zbunjenosti, otisla sa predavanja i malo sa razmisljanjem "ma nije taj komunizam los samo smo imali pograsne ljude itd" sto je potpuno kontraproduktivno. Takodje, malo me je iznenadio, da ne kazem-uplasio Sasin stav "jaka drzava", "drzavna regulacija"... Nece valjda i Sale da nam sklizne u socijaliste https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука