Marjanovic Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Mještani okupljeni u džematu Raštelice, u općini Hadžići, pripremili su i obavili sahranu komšije Milana Lalušića, koji je preminuo a nije imao porodicu. Džematlije, na čelu s imamom Muamerom ef. Mrkonjom i predsjednikom Mjesne zajednice Hazretom Subašićem, izvršili su sve pripreme i realizirali sahranu komšije pravoslavca, koji je preminuo u 69. godini života. Milan je svoj životni vijek provodio u Raštelici kao rado viđen komšija i prijatelj, stoga je džemat izrazio potrebu da mu na ovaj način ukaže počast. Također, džemat nije zaboravio da je Milan svojim prilozima učestvovao i u izgradnji džamije. "Na ispraćaju je bio prisutan veliki broj džematlija, koji su iskopali grob, obezbijedili prevoz preminulog, te odali sve počasti koje naš komšija, dobri čovjek i zaslužuje", kazao je za list Preporod mjesni imam Muamer efendija. Lalušić nije imao porodicu niti bližu rodbinu, ali s ovim činom sahrane je iza sebe ostavio veliku porodicu, mještane Raštelice. Nakon sahrane, imam Muamer efendija je ugostio pravoslavne sveštenike koji su prisustvovali sahrani te izrazili pohvale za ovaj komšijski čin. http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzemat-rastelica-sahranio-komsiju-pravoslavca-koji-nije-imao-porodicu/150310030 Kaludjerovic Sreten, Месечева, Милан Ракић and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Занимљиво да нема ни једна женска особа на сахрани,да није такав муслимански обичај?! Но свеједно,потез вредан поштовања! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 И на сахрани гледаш женске... `де ће ти душа брате Зосима... RYLAH, Kaludjerovic Sreten and Зосима је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 И на сахрани гледаш женске... `де ће ти душа брате Зосима... Хахаха, па у Џенет ,где ме чека туце девица :0102_laugh: Плутон, Kaludjerovic Sreten, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Хахаха, па у Џенет ,где ме чека туце девица :0102_laugh: У том случају, боља опција је Валхала. Поменуте другарице девице тамо служе крметину, медовину и пиво... Juanito, Плутон, Месечева and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 billy the pljuc 10.03.2015. u 20:50 -11 Pa sta, i ja sam sahranio svog komsiju Srbina. Jest da se malo opiro.. Један од коментара. У монографији фрањевачког манастира Плехан има како су православни у Подновљу 1814. сахранили једног Хрвата римокатолика који је умро у повратку из Србије гдје је био у турској војсци. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 У том случају, боља опција је Валхала. Поменуте другарице девице тамо служе крметину, медовину и пиво... E to je raj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 У том случају, боља опција је Валхала. Поменуте другарице девице тамо служе крметину, медовину и пиво... Ви сте бре све изучили, знате где је најбоље... Ја овако неук ћу завршим овамо где нема ни мушко ни женско, нит` једу, нит` пију... :.mislise. Kaludjerovic Sreten, RYLAH, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука