Marjanovic Написано Март 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Па да би дала мора од некога да узме. Свака држава узима новац, па и она најминималнија. Кад је већ тако, онда треба и да га вишеструко даје онима који су угрожени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Eto umesto sto kukas da drzava uradi nesto, ti lepo uhvati dugorocno se posveti tom poslu. Rado cu da ti doniram svaki mesec neki dinar kad god imam para. Tu je problem. Kao prvo, sto bi se on posvetio tom poslu?Kao drugo, uveren sam da ce veliiiki procenat ljudi reci to- Nemam trenutno (ni za sebe). Ajde da uzmemo samo zdravstveni sistem. Pogledaj samo VMA koji je to sistem, ne znam da l si nekad bio. Ko zna koliko tu ima klinika, pacijenata, lekara itd itd itd... I gle sad, zamisli da to prebacimo na "dobre ljude". Pa ne bi drzalo ni 5 dana, ja ti garantujem. Ma koji pet dana... A gde je ostalo u Srbiji?!A ljudi bolesni brate, terapija ne moze da ceka dok neko skuplja dobrovoljan prilog za njih. To je samo san Mladjo! Ti znas da se ja slazem sa tvojim liberalnim gledanjima, u nacelu. Ali ne mozemo tako s neba pa u rebra. Ne mozemo iz crne u belo... Mora tu da se predje, "50 nijansi sive"... Mozda i vise :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Ajde da uzmemo samo zdravstveni sistem. Pogledaj samo VMA koji je to sistem, ne znam da l si nekad bio. Ko zna koliko tu ima klinika, pacijenata, lekara itd itd itd... I gle sad, zamisli da to prebacimo na "dobre ljude". Pa ne bi drzalo ni 5 dana, ja ti garantujem. Ma koji pet dana... A gde je ostalo u Srbiji?! Не браним Млађонијево запињање, али само да кажем да је највећи медицински центар на свету направљен већином од донаторског новца. Кад сам се први пут возио поред, мислио сам да је у питању downtown. Тек су ми после рекли да је у питању медицински центар. Deki992, Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Tu je problem. Kao prvo, sto bi se on posvetio tom poslu? То није довољно. Пре свега свим тим људима није довољно, зато они и траже финасијску помоћ државе. И траже је са правом. Држава има новца, само га нерационално троши и расипа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Не браним Млађонијево запињање, али само да кажем да је највећи медицински центар на свету направљен већином од донаторског новца. Кад сам се први пут возио поред, мислио сам да је у питању downtown. Тек су ми после рекли да је у питању медицински центар. Ma to je super, i ja verujem u to zaista. Nego, prvo da polako pravimo novac, pa da doniramo. Ovako kada citam Mladju, ako sam ga dobro skapirao, kao da prica o tome da treba sve odjednom prebaciti na drustvo. I ja sam isto za liberalnije varijante ( u odnosu na drzavu) ali ne moze odjednom, siguran sam. Evo, ovo je otprilike moj stav: Bilo bi dovoljno kad bi drzva manje uzimala. Prvo bi bilo manje siromasnih. Znaci manje, Ne nista Inace, ja sam se uvek divio koliko je veliki nas Klinicki Centar.... Za ovo nemam reci Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Tu je problem. Kao prvo, sto bi se on posvetio tom poslu? Svi hoce humano drustvo, humanu drzavu a niko ne bi da bude human..... To i jeste problem.. takvo drustvo nikad nece biti humano. Jer humano drustvo vode humani ljudi koji nemaju problem da se posvete tom poslu. Znaci manje, Ne nista Ako ima vise bogatih, a manje siromasnih... jel tad tad teze ili lakse da se pomogne tim siromasnim bez drzve? Ovako dakle imas vise siromasnih.. i pravis jos vise. ovako imas vise bogatih i pravis jos vise bogatih. Uzrok - posledica. U koja od te dve opcije je bolja z siromasne? Daj coveku ribu - nahranio si ga jedan dan. Nauci ga da peca - nahranio si ga ceo zivot. Ovako kada citam Mladju, ako sam ga dobro skapirao, kao da prica o tome da treba sve odjednom prebaciti na drustvo. I ja sam isto za liberalnije varijante ( u odnosu na drzavu) ali ne moze odjednom, siguran sam. Ne, ja samo teram ljude na razmisljanje, jer imju iskrivljeno gledanje na drzavu. Da drzva rasipa novac jer su eto politicari losi, i ako uzmemo neke bolje politicare manje ce rasipati novca. Naravno da ne treba nist naglo.. kao sto rekoh ovo su diskusije, ne politicki programi. Naglo bi stvorilo haos. Ja samo teram ljude na razmisljanje, to je sve. Deki992 and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Да би помогао тим несрећним људима мораш да се фокусираш на то да се покрене привреда, запосли народ итд. "Социјална држава" је само пресипање из шупљег у празно. Треба створити просперитет за све, па ће бити и за најугроженије. florenntina, Јефимија Крунић, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 То није довољно. Пре свега свим тим људима није довољно, зато они и траже финасијску помоћ државе. И траже је са правом. Држава има новца, само га нерационално троши и расипа. Imas onu izreku koja ti objasnjava taj fenomen rsipajuce drzave "najteze je tudje pare brojati" Svak drzava rasipa novac. Nemoj ziveti u iluziji da se u nemackoj manje rasipa novac nego u Srbiji... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Svi hoce humano drustvo, humanu drzavu a niko ne bi da bude human..... To i jeste problem.. takvo drustvo nikad nece biti humano. Jer humano drustvo vode humani ljudi koji nemaju problem da se posvete tom poslu. Svako ima svoje poslove brate. Humanost je dobrovoljna pre svega, potrebno je mnogo truda i vremena da bi se bilo "Majka Tereza", na nivou opstine samo a kamoli nesto vise. Mislim da je to previse idilicno sa tvoje strane Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 https://zabaviste.files.wordpress.com/2013/03/alan-ford-042-vrijeme-darivanja-007.jpg Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Svako ima svoje poslove brate. Humanost je dobrovoljna pre svega, potrebno je mnogo truda i vremena da bi se bilo "Majka Tereza", na nivou opstine samo a kamoli nesto vise. Mislim da je to previse idilicno sa tvoje strane Ti danas nemas stranku koju te ja zagovaram da glasas. Ja samo teram ljude na razmisljanje po pitanju drzve. TO je sve.. odgovorio sm ti, ali sam dodao.. izvini hebiga.. uvek mi padne jos po nesto na pamet sto bih rekao Ja ne zagovoram neku idilicnu politicku opciju, ja samo teram ljude na razmisljanje... o efikasnosti, smislu i funkciji drzave. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Ti danas nemas stranku koju te ja zagovaram da glasas. Ja samo teram ljude na razmisljanje po pitanju drzve. TO je sve.. odgovorio sm ti, ali sam dodao.. izvini hebiga.. uvek mi padne jos po nesto na pamet sto bih rekao Ja ne zagovoram neku idilicnu politicku opciju, ja samo teram ljude na razmisljanje... o efikasnosti, smislu i funkciji drzave. Ma znam, kapiram te. Nemam ja nikakvu politicku stranku u glavi, niti verujem u to pravo da ti kazem. Ja ne verujem ni u ostvarivost liberalnih ideja, ovde u Srbiji. Bar ne u narednih nekoliko decenija.... Od Srbije jedino u sta verujem su koze, ovde i livada neka. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Март 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Да би помогао тим несрећним људима мораш да се фокусираш на то да се покрене привреда, запосли народ итд. "Социјална држава" је само пресипање из шупљег у празно. Треба створити просперитет за све, па ће бити и за најугроженије. Управо социјална држава ствара просперитет за све. Без социјалне државе просперитет постоји само за јаке и способне, док слаби и угрожени отпадају. Већина економски успешних земаља имају снажне социјалне државе. Готово нико је није укинуо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Od Srbije jedino u sta verujem su koze, ovde i livada neka. И чобанице... Grizzly Adams, Ненад Р. and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 6, 2015 Пријави Подели Написано Март 6, 2015 Управо социјална држава ствара просперитет за све. Без социјалне државе просперитет постоји само за јаке и способне, док слаби и угрожени отпадају. Социјална држава не ствара ништа, она само прерасподељује. Код нас брате нема шта да се прерасподели. Способни немају никакву шансу да нешто створе да би могло да се "прерасподели". Треба прво омогућити способнима да нешто направе да би могли да "прерасподељујете". florenntina and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука