Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 sad i dalje mi je nepoznanica da li se ti ljudi sami organizuju ili iza njih stoji neka organizacija, no svejedno jako lep gest i zaista to znaci tim ljudima na ulici. Sami se organizuju, to se zove volonterizam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Млађони брате, и ти га претераваш... У реду је ставити кратак коментар, али не мора и ова тема да буде расправа о друштвеним системима. Ja dao predlog d se sakupi 200 ljudi po 100 dinara mesecno i eto pomoci..... Medjutim ljudi to nece... draze im da daju drzavi pare......da mu dacic i vuci proslede pomoc... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Па видиш и сам боље од мене... Народ је бре изгубио сваку наду. То што ми пишемо већини изгледа као "само још једна празна прича" којих су се наслушали пуно. Најгоре од свега је кад потпуно изгубиш наду да може бити боље и више не верујеш ни у шта. И то нам се нажалост дешава. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Prijtelju, kad vbi drzavu iskljucili iz ove price, imo bi jedno 10 puta manje ljudi u ovim problemima, jer bi svako za pocetak imao 50 evra vise na plati i 2-3 hiljade dinara (Minimum) vecu kupovnu moc. e sad, kad bi svaki gradjanin dobio po jedno 100 evra vise na mesecnom nivou, koje mu drzva ne bi uzel i jos jedno 20-30 evra vise kupovne moci (minimum) koliko bi ljudi imali u ovakvim problemima? (pricam o prosecima naravno) Sta bi bilo kad bi bilo.... Ja nekako sve kapiram da ti ne kapiras koliko je sistem nekog drustva organizovana stvar, iako si zasigurno daleko nacitaniji od mene u ovim temama. Tu tvoju pricu ja dozivljavam kao kad bi imao jedno drvo puno grana, neke su trule, neke pune lisca, neke izmedju.... I sad kao kad bi ti rekao, da j da isecemo stablo, pa ce se grane formirati tako da ce i ove trule ozdraviti, videces kako ce sve da zivne. E onda se ja tu pitam, ok a sta ce da drzi te grane zajedno. Eto, taj primer bi bio otprilike. Sve ja tebe kapiram, samo ne verujem da se ljudi mogu samoorganizovati tako da drze sistem pod kontrolom, jednostavno ne verujem. Eto, da ne sirimo pricu vise, mada mislim da na ovoj temi i nema sta pametnije da se pise. Kao sto vec rekoh, od kuknjave nase se ovaj covek nece leba najesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kerberus Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Sami se organizuju, to se zove volonterizam. Ok, svejedno i da nije opet je humano i iza toga stoji necija inicijativa i ono sto je jos vaznije na tebe kao prolaznika i posmatraca ostavlja utisak, na neki nacin ti suptilno sugerise da doprineses i pomognes jednom beskucniku. Hocu da kazem ja razumem sta pises na ovoj temi dok sam bio mladji nisam razmisljao previse o takvoj odgovornosti zaokupljen sopstvenim problemima, kako je vreme prolazilo nekako sam uspeo da promenim zivotnu paradigmu i sve vise nastojim da pomognem ljudima koliko god mogu, a mogu, uhvatim sebe ponekad da se radujem sto mogu da pomognem, a ne zbog same pomoci pa se trgnem i nastavim dalje, hocu da kazem da tvoja logika (koju podrzavam) malo romantizuje realnost koja je u sustini dosta surovija i kompleksnija nego sto izgleda. Deki992 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Ima jedna stvar koju ni bog ne može učiniti – promeniti ono što se već dogodilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Па видиш и сам боље од мене... Народ је бре изгубио сваку наду. То што ми пишемо већини изгледа као "само још једна празна прича" којих су се наслушали пуно. Најгоре од свега је кад потпуно изгубиш наду да може бити боље и више не верујеш ни у шта. И то нам се нажалост дешава. Nisam ti ja bas socijalno/emocionalno inteligentan da razumem emocije drugih ljudi. Sta bi bilo kad bi bilo.... Ovo i jeste takva tema. Sta bi bilo kad bi bilo.. mi smo u svakom slucaju ternutno nemocni, a ja hocu da vam zagolicm mastu, kda donosimo dalje neke odluke.... politinkti ce da odluce ono sto im donosi njveci profit u glasovima-novcu. Ja pomzem ove iz moje okoline tko sto dajem kd mogu koliko mogu, od stvri, preko igracka, kad treba nesto da se radi pozovem da radi itd.... i smo hocu tu ideju d prenesem na druge ljude - to je sve. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ajde nas 200 da skupimo po 100 dinr svaki mesec i imamo 20 000 dinra svkaog mesec za njega... To je moj "zamisljeni liberalni sistem", utopijski, nemgouc... bolji je ovaj gde nam drzva uzima po par stotina eura svaki mesec i on ne dobije nista. On odlicno rado. Не мора то увек да се гледа кроз новац . Понекад топла реч , охрабрење , помоћ која није директно везана за новац , да их неко саслуша , разуме , да им улије ( колико је то могуће) оптимизам , ведрину , наду у боље сутра , упути савет и речи утехе . Те ствари такође могу бити веома значајне . Племенитост људи се не може платити новцем . Има људи који немају новца , али могу помоћи на други начин. Млађони and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Mladjoni za predsednika!!!!!! Млађони and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Не мора то увек да се гледа кроз новац . Понекад топла реч , охрабрење , помоћ која није директно везана за новац , да их неко саслуша , разуме , да им улије ( колико је то могуће) оптимизам , ведрину , наду у боље сутра , упути савет и речи утехе . Те ствари такође могу бити веома значајне . Племенитост људи се не може платити новцем . Има људи који немају новца , али могу помоћи на други начин. zamisli dodjemo ja i ti svaki mesec kod njega, damo mu po 400 dinar, rukujemo se sa njim, kzemo care svka ti cast ovih 400 dinr je jer te respectujemo, nije milosrdje vec plata jer si car koji pokzuje jedan junacki-mucenicki zivot.. ili sto ti kazes im ljudi nemaju novca.. tacno.. dodje neki siromasni zanatlija poprvi mu elektriku, crep ili nesto drugo. Znash i sutra dan se ovakav lik mozda izvadi, mozda njegova dec postanu poznati doktori, inzenjeri i mozd rese sve to da vrte. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ima smisla, stvarno, to sto Mladjoni prica. Kad bi se napravila neka mreza ljudi u svakom gradu koji bi medjusobno jedni drugima pomagali, neki finansijski, neki eto sitne popravke, neki fizicke poslove, neki ovo, neki ono. To bi bilo odlicno. Svako bi pomogao onako kako najbolje moze. Ненад Р., Милан Ракић, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Sto sve i nije tako tesko, zapravo... Evo pre nekog vremena je jedna jedina zena na FB-u objavila da prevodi besplatno medicinsku dokumentaciju i pozvala sve prevodioce koji to zele da joj se pridruze, a sad njena grupa ima vise vise od 1500 clanova, i preko 50 prevodilaca koji aktivno SVAKODNEVNO prevode ljudima dokumentaciju koja im je neophodna za lecenje u inostranstvu. Doduse, ta vrsta posla se radi od kuce, ne oduzima puno vremena jer se dokumenta podele medju prevodiocima...drugo je kad covek mora da se pokrene, izadje iz kuce, ode kod drugog coveka da mu pomogne...ne znam...ali nada ipak mora da postoji... Јелина, Grizzly Adams, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ima smisla, stvarno, to sto Mladjoni prica. Kad bi se napravila neka mreza ljudi u svakom gradu koji bi medjusobno jedni drugima pomagali, neki finansijski, neki eto sitne popravke, neki fizicke poslove, neki ovo, neki ono. To bi bilo odlicno. Svako bi pomogao onako kako najbolje moze. ...neki pomagali deci oko domaceg, neki ih nekad pricuvali da roditelji malo danu dusom...ima puno nacina... Јефимија Крунић, Млађони and Adelaida је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 ...neki pomagali deci oko domaceg, neki ih nekad pricuvali da roditelji malo danu dusom...ima puno nacina... facenew22222222 :good2: I jos da od politikanera uzmemo nazad pre koje su nam oteli... i pr exelance.. svi ce bolje da zivimo.. samo polako oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Pa ajde, Mladjo, napravi grupu na Fejsu: Mreza ljudi dobre volje ili nesto slicno, da vidimo koliko ce se njih prijaviti Dzabe sedimo ovde i razglabamo, ajde da zapocnemo nesto konkretno. Ne vredi da ja to radim kad ne zivim u Srbiji... A ljudi samo cekaju da ih neko pokrene... Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Jeste, Mladjo, ajde, pokreni akciju, kad vec toliko pricas o tome, podrzacemo te.... :oleeeee: Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука