александар живаљев Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 БЛАГОСЛОВЕНА СВИМА НЕЂЕЉА ПРАВОСЛАВЉА! Трудим се да постављам теме на овом форуму, једином чији сам члан, који захтијевају дискусију. На овај свијетли празник започињем тему, која у овај мах не захтијева дискусију, него уношење свих нас, лаоса без кога нема Цркве, како вели епископ у тексту, као некадашњихи садашњих Посно-Васкрсних катихумена, у мистагогију Цркве. Томе је првенствено, чини ми се намијењен ауторов текст, у коме се Устав Цркве сагледава као Типик. Да ли све стилске ауторске особености текста одговарају "преамбули Устава" СПЦ - Пећке патријаршије и њеним конкретним мисијским потребама, за шта је био задужен од Саборске Комисије за измене и допуне Устава СПЦ, питања су која ће временом доћи на ред. Мишљења сам да у, велим каснијем, одговарању на та питања, треба да учествује најшира црквена јавност, а не опскурни сајтови са својим лажним записницима, заправо "неовлашћеним снимцима" и лажном забринутошчу за "десрбизацију Цркве" итд. У том смислу, молим некога ко располаже или може да технички " читљивије" уреди овај значајан текст, то и учини. http://stanjestvari.com/2015/02/28/%d0%b5%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf-%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d1%98%d0%b5%d0%b2%d1%82%d0%b8%d1%9b-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d1%83%d1%81/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука