ИгорМ Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 И поред свега о чему се до сада писало на форуму о поштовању икона довољно увидети разлику да оне ипак изображавају неког ко је био међу нама, као што су светитељи или део самог откривења и т.д., дакле поштује се сама Божија пројава и слава Његова. Корисно би било ето само макар прочитати како су се рани хришћани још борили против идола. Ево на пример пронаћи шта је о томе говорио Св. Атанасије Велики ( IV век) у делу "Против идола" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Ja sad nesto ne kapiram... Jel vi kipove u muzejima dozivljavate kao stetne idole? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Obozavali su paganske bogove. Postovali su kipove koji ih predstavljaju. Kipovi su bili svetinja nisi smeo da ih rusis isto ko sto u srednjem veku nisi smeo da rusis kipove Device Marije (kod katolika) ili unistavas presvete ikone (kod pravoslavnih). Ista posledica te ceka - smrtna. Al niko nije verovao da je kip = bog. Niko od iniciranih to jest. Mase ko zna u sta su verovale. Mogu misliti u sta je verovao srpski seljak do 19 veka. Управу си. Него не рече које си вероисповести? Ja sad nesto ne kapiram... Jel vi kipove u muzejima dozivljavate kao stetne idole? Ако се ово питање односи и на мене, одговор је не. Причамо о нечему другом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Управу си. Него не рече које си вероисповести? Veroispovest je samo forma. Trudim se da budem pravoslavac. Nalazim da mi ta forma najvise odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Veroispovest je samo forma. Trudim se da budem pravoslavac. Nalazim da mi ta forma najvise odgovara. Хвала на одговору 8086.gif Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 E da. Ja se ne zovem Milan. Eто, лепо је и то знати. Него... одакле теби потреба да ми на то нехотице, а и хотимично, скренеш пажњу? Шта те је уствари на то овде навело? Нешто си се препознао, па као... Тзв. аутопројекција, јел то можда у питању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Ovi tvoji postovi nikakve veze s temom nemaju... Ne znam sto spamujes... Е, ово би сад већ био Мрак филм 2 (Scary Movie 2)... to nikakva tajna nije, ja jesam "Mracnjak" vlasnik i admin istoimenog sajta ali sam nik promenio pre par godina... Upravo tako... ja Mracnjak sam jednako fejk koliko i te lobanje. I iskreno ti si jedan od retkih koji je shvatio tu metaforu i iskreno moram da ti kazem - svaka cast!(u prevodu- blizi sam Hristu nego "Mracnjaku"... i blizi sam Hristu nego sto ce to ikada iko od vas na forumu da bude ;) ) Zaista ti kazem ... ил' бар нека реприза. Moja greska. Ova fotografija je logo Mracnjaka pa sam zato mislio da mislis na to... sad shvatam da si mislio samo na kristalnu lobanju. Eto, resena "misterija" На тренутак личи и на некакав монолог, додуше мало чуднији, ал' ето... има свега к'о у причи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Eто, лепо је и то знати. Него... одакле теби потреба да ми на то нехотице, а и хотимично, скренеш пажњу? Шта те је уствари на то овде навело? Нешто си се препознао, па као... Тзв. аутопројекција, јел то можда у питању? Нема веверица Милане! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Е, ово би сад већ био Мрак филм 2 (Scary Movie 2)... ... ил' бар нека реприза. На тренутак личи и на некакав монолог, додуше мало чуднији, ал' ето... има свега к'о у причи. Sorry, dosta bilo zabave. sad si bas smorio. Administracija je lepo zamolila da prestanemo sa prepucavanjima i ja ne zelim da ti pravim drustvo u ovom spamovanju i trolovanju teme. Ako zelis odgovore na ova kojestarska pitanja i vise si nego dobrodosao da mi se obratis u privatnoj poruci, stavise, to bih jako voleo... Do tada ides na ignore. Cao пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука