Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 -Синко, како си?-Добро сам, мајко, хвала на питању. Како сте ви?-Ех, добро сам, хвала Богу. Морам да будем добро. Од како је мој Р. умро, Бог да му душу прости, остала сам сама. Имамо сина, али он је у Аустрији. Ради тамо. Дође једном годишње са женом и децом. Него, ти сваки дан долазиш? Мало-мало, па те видим овде. -Не баш сваки дан, али када год могу. Можда сваки други дан или, ако бих рачунао, четири пута недељно је неки просек. Нисам баш сигуран. -А, тебе нешто мучи када толико долазиш? Извини што те питам, али младе и не виђам баш често. Ове што видим, они ваљда дођу када имају неки испит, па им треба помоћ да га положе. Можда би им било лакше да уче, ало добро. Лепо је што дођу у цркву. Мој Р. је био комуниста. Ниси могао да га видиш ни како пролази поред цркве. Мени је гунђао што сам тада долазила, а тада сам само недељом на Литургију долазила и за веће празнике. Сада, ево већ десет година како је умро, дођем и по три пута дневно.-Ако се сећате, ви сте мени пре неких месец дана рекли "све ће бити добро". Стајао сам иза вас пред иконом Богородице, па када сте се помолили, окренули сте се према мени, насмешили се и рекли то.-Сећам се! Наравно да се сећам! Што? Је л' се десило нешто?-Ух, много тога! Променио сам посао, упознао сам неке веома добре људе, имао пар добрих разговора, добио пар позива за пут, видео се са једном драгом особом коју нисам видео три године и још свашта нешто лепо.-Слава Богу! Ето, видиш? Бог све лепо удеси! А, извини што те питам, ти ниси ожењен?-Нисам, мајко.-Па добро. Млад си, има времена, али немој дуго да чекаш! Пролази живот.-Нисам ја баш толико млад као што изгледам. Ове године пуним 36. Само, нисам ја баш размишљао о женидби. Јесам једном, али хвала Богу, нисам се оженио.-Нећу те питати за то, можда неки други пут када се сретнемо, али ево, ја ћу се молити за тебе да се ожениш, али са оном правом. Да ти је Бог пошаље и да стекнете породицу, будете здрави и срећни!-Хвала вам, мајко! Многи су ми пожелели да се ове године оженим, али... Није баш лако стећи породицу у овим условима.-Немој ти да бринеш ништа! Моји родитељи су мени бранили да се удам за Р. Ја сам њега волела и нисам хтела никога другог, па сам побегла за њега. Његови су нам дали малу собу у дворишту, ништа нисмо имали, па нам је било лепо. После су се моји помирили са тим, па су нам дали део куће. Видиш, Бог гледа и води рачуна. Волео је Бог и мог Р. без обзира што је био комуниста. Имао је меку душу, Бог да је прости. Био је добар човек. Наизглед строг, али правичан и благ. Када се ожениш, имаћеш све што ти треба, веруј!-Верујем, верујем. Још само да наиђе та права. Можда смо се она и ја већ срели, али да то и не знамо. -Не брини, срешћете се онда када буде прави тренутак. Бог зна када је то и Он ће све да вам благослови! Него, морам сада да идем. Имам једну комшиницу, пијемо кафу свако поподне. Бог те благословио, па ћемо се видети још! -Хвала, мајко! Нека и вас Бог благослови!Ово је скраћен разговор између баке М. и мене. Рекла је она још доста тога, али не могу баш свега да се сетим. Пришла ми је када сам мало сео да поразмислим и започела разговор. Не могу ја речима да дочарам све и тај осећај среће и неке потпуности после нашег разговора. Не знам. Морао сам да напишем. Већ сам на једној теми споменуо да имам "налет среће". Ово је много више од тога. Мало сам због умора "попустио" у тој срећи, али је бака М. све поправила и умножила. Једва чекам сутра! ИгорМ, Arsenija, ivanaika and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 U koju crkvu u NS-u ides? Mogu da te uputim na jednu drugaricu-dobra je, zaposlena, vredna, radna, crkvena, lepa i uvek nasmejana-a rado bi se udala A i mlada je Pa mislim, da udovoljimo bakici... Дејан, Плутон, -Владимир- and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Ово је скраћен разговор између баке М. и мене. Рекла је она још доста тога, али не могу баш свега да се сетим. Пришла ми је када сам мало сео да поразмислим и започела разговор. Не могу ја речима да дочарам све и тај осећај среће и неке потпуности после нашег разговора. Не знам. Морао сам да напишем. Већ сам на једној теми споменуо да имам "налет среће". Ово је много више од тога. Мало сам због умора "попустио" у тој срећи, али је бака М. све поправила и умножила. Једва чекам сутра! To je garantovano moja Baba .Samo je verovatno promasila ustanovu... bgpj, Срђан Ранђеловић and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Dijasporka, У Успенску Само што ја нисам баш нешто млад Ево, боле ме кости на ову промену времена Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Arsenija, Ако јесте, поздравите је пуно Мада, срешћемо се она и ја Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Dijasporka, У Успенску Само што ја нисам баш нешто млад Ево, боле ме кости на ову промену времена E pa taman, i ona ide tamo Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @Arsenija, Ако јесте, поздравите је пуно Мада, срешћемо се она и ја Naravno ,ali ne verujem da Vas se seca . Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Dijasporka, У Успенску Само што ја нисам баш нешто млад Ево, боле ме кости на ову промену времена Е, и ја идем тамо. Јел ме препознајеш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Фидер, Хехех не могу преко слике, ситна је Већа је вероватноћа са Лимана да те знам, јер сам скоро па одрастао на 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 а који је смисао ове теме?...ако неко може да ми објасни Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 а који је смисао ове теме?...ако неко може да ми објасни Да се Срки ожени. хд Плутон, Ромејац and Dijasporka је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 @@Фидер, Хехех не могу преко слике, ситна је Већа је вероватноћа са Лимана да те знам, јер сам скоро па одрастао на 2 ево ти друга половина да комплетираш слику и ја сам с двојке, мора да се знамо из виђења онда Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 3, 2015 Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Да се Срки ожени. хд ааа...то...нек` му је са срећом Натан је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 а који је смисао ове теме?...ако неко може да ми објасни Нисам написао да би се водила нека расправа, то је, једноставно, мој догађај. Када год сам био на "раскрсници", увек би ми се дешавало нешто овако или слично, тј. знао бих куда да кренем. Када бих хтео опширније да објасним, ту бих већ морао да испричам цео мој живот. Имао сам неке мисли, а бака М. ми је пришла и започела разговор. Само сам хтео да поделим са људима Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 Да се Срки ожени. хд ахаххахахаах Тако испада Натан је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука