Jump to content

Josipović: Ustaška zmija ne spava

Препоручена порука

a st osi slagala da je rekao da mrzi srbe?

Pametnom dosta....

Поента је у чињеници да не жели зета за Србина, да  им Срби нису ништа добро донели и да на крају, на питање да појасни, одговара да су тако васпитани.

Значи, он нема конкретан разлог, нема објашњење шта им то Срби нису добро донели, он је једноставно васппитан да не воли Србе. А засигурно је тако васпитао и своју децу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 181
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Generalno gledano, ne moze se meriti kompleks koji imaju Hrvati prema Srbima sa obrnutim slucajem.
Oni moraju kao nacija da se izbore sa idejom ustastva koja je kod njih i dalje veoma zastupljena, mislim da ce to uspeti jedino onda kada im spoljni faktori budu obratili paznju na taj njihov problem.

Sramota je za jednu evropsku zemlju da ima onakve ispade, kao sto su one njihove proslave sa Tomsponom i slicno, na koje dolaze desetine hiljada ljudi i kojima se ponosi njihov narod.

Znaci, opet kazem, ako gledamo generalno ne moze se porediti Srbija i Hrvatska po ovom pitanju, individualno postoje mnoge varijacije, naravno.

Подели на овим сајтовима

Поента је у чињеници да не жели зета за Србина, да  им Срби нису ништа добро донели и да на крају, на питање да појасни, одговара да су тако васпитани.

Значи, он нема конкретан разлог, нема објашњење шта им то Срби нису добро донели, он је једноставно васппитан да не воли Србе. А засигурно је тако васпитао и своју децу.

Да, експлицитније није ни могао да изрази свој став будући да је један градоначелник; пожељно је да се придржава одређеног етичког кодекса.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Томпсон пева логору у Градишки и томе кличе 60 000 младих Хрвата.

To je tuga jedna velika i sramota za svakog normalnog coveka.
Zato i kazem, problem kod njih je sto oni nisu sami sebe kao naciju razoblicili zbog zlocina koje su cinili (kao sto su to zaista Nemci uradili), oni bas kao jedan od stubova svoje nacije drze i taj da se hvale zlocinom nad Srbima.

A ova brojka dovoljno govori sama za sebe... 

Подели на овим сајтовима

Ако није задојен усташком пропагандом, ако схвата колико су Хрвати зла нанели Србима, без проблема.

Само, проблем је што таког у Хр нема. ;) Нема таквих Хрвата чак ни овде, у Србији.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мада што се пословања са нама тиче - ту их једино разумем.

Па и ми, Срби, пиштимо на Србе послодавце, нарочито ако се Србенда преко дочепа мало пара, па оснује своју фирмицу и запосли земљаке. Враћају се људи ко опарени, а све због синдрома "газде". 

Подели на овим сајтовима

Мада што се пословања са нама тиче - ту их једино разумем.

Па и ми, Срби, пиштимо на Србе послодавце, нарочито ако се Србенда преко дочепа мало пара, па оснује своју фирмицу и запосли земљаке. Враћају се људи ко опарени, а све због синдрома "газде". 

To se zove sindrom wanna be gazde, gazde su bili domacini sa velikim imanjim z to doba, radni ljudi, dobri trgovci, proizvodjaci.

Подели на овим сајтовима

Mmladjoni redovno Milosketa naziva zlikovcem jer je napadao drzavljane srbije na Kosmetu , medjutim hrvatsko slavljenje progona Srba mu ne smeta jer su se Srbi usudili da se bune protiv hrvatske drzave dok srpskoj drzavi odrice pravo na odbranu kao uostalom i samim srbima.

Mladjoni je jednostavno poluobrazovani balkanac koji svoj balkanizam pokusava da ubaci u nekakav njemu svojstven kosmopolitizam, nekakvu anacionalnost a sve skupa sto pise kada stavis na gomilu su obicne budalastina.

Немој, Бароне, нема потребе да га нападаш. Ево, почо пос' па можете мало да радите на међусобном односу.

Ја се залажем за мирно решење на обострану корист. Битно је изаћи у сусрет проблемима. Обе стране морају показати жељу за договором. Циљ су преговори без предрасуда и на једнаким основама. Радите на стварању културе дијалога.

Треба преавазићи разлике и пронаћи заједнички интерес. Доста је било агресивне реторике, време је за говор мира и пријатељске односе. Приоритет је остваривање међусобне сарадње. И тако даље... :)

Подели на овим сајтовима

Циљ су преговори без предрасуда и на једнаким основама. Радите на стварању културе дијалога.

Vrlo rado... medjutim...

Kako kaze meseceva:

Ако није задојен усташком пропагандом, ако схвата колико су Хрвати зла нанели Србима, без проблема.

Само, проблем је што таког у Хр нема. ;) Нема таквих Хрвата чак ни овде, у Србији.

Oni ne planiraju da se oslobode predrasuda prema hrvatima. Ajde mogu da im progledam za kolektivisticko razmisljanje da su "hrvati" oni koji su rodjeni 1991 pa nadalje naneli neko zlo srbima samo jer su njihovi roditelji mozdza naneli i da duguju nesto srbima rodjenim 1991 pa nadalje.. to ajde da im ne zamerim besmislena kolektivisticka logika.

Ali kada neko ZNA da takvog u hrvatskoj nema.... cak ni hrvat u Srbiji... i kada ocekuje od nekog rodjenog recimo 1991 da se oseca krivim za neke zlocine koje je neko uradio van njegove volje.. i ako to nece - zadojen je ustaskom ideologijom..

Kako mozes da nadjes zjednicki jezik i saradnju sa takvim stavovima?

nikako..

Подели на овим сајтовима

To se zove sindrom wanna be gazde, gazde su bili domacini sa velikim imanjim z to doba, radni ljudi, dobri trgovci, proizvodjaci.

Газде су газде, а људи са синдромом газде су умишљени, охоли експлоататори. Зато их обележавам синдромом као одредницом у клиничкој медицини.

Углавном, разумемо се.

Подели на овим сајтовима

Госпођа Колинда Грабар Китаровић најзад је објасниле неке ствари... :0102_laugh:

10998237_10153158289203281_8179705582530

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Vrlo rado... medjutim...

Kako kaze meseceva:

Oni ne planiraju da se oslobode predrasuda prema hrvatima. Ajde mogu da im progledam za kolektivisticko razmisljanje da su "hrvati" oni koji su rodjeni 1991 pa nadalje naneli neko zlo srbima samo jer su njihovi roditelji mozdza naneli i da duguju nesto srbima rodjenim 1991 pa nadalje.. to ajde da im ne zamerim besmislena kolektivisticka logika.

Ali kada neko ZNA da takvog u hrvatskoj nema.... cak ni hrvat u Srbiji... i kada ocekuje od nekog rodjenog recimo 1991 da se oseca krivim za neke zlocine koje je neko uradio van njegove volje.. i ako to nece - zadojen je ustaskom ideologijom..

Kako mozes da nadjes zjednicki jezik i saradnju sa takvim stavovima?

nikako..

То нису предрасуде, већ реалност.

Не можемо ми да водимо дијалог на ову тему јер, без лажне скромности, не бараташ ни педесетим делом знања које имам ја.

Ти би да доносиш суд о нечему, а да искључиш континуитет збивања. Тако је немогуће донети правилан закључак.

Заиста сам покушала да дам себи још једну шансу у дијалогу с тобом али видим да бих морала месеце с тобом да проведем у разговору  пре свега да ти утувим у главу да начин на који прилазиш проблематици није добар, не само на овој теми, већ видим и  другима, а онда би морао још бар 4-5 година да издвојиш за едукацију о конкретно овој теми.

Свако добро ти желим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не можемо ми да водимо дијалог на ову тему јер, без лажне скромности, не бараташ ни педесетим делом знања које имам ја.

ja imam znanje bla bl bla ti nemas bla bla bla zato ne moze da vodimo dijalog bla bla bla bla

Glavni razlog sto ne moze da vodimo dijalog je jer bezis...

1. Nisi iznela jasno - sta tvrdis. Ja jesam, tvrdim da danasnja republika hrvatska nije ustaska.

2. Nisi iznela jasno - zasto mislis ono sto tvrdis sta god to bilo. Ja sam izneo. Evo pregledam ovaj veritas da vidim da li ima istine u onom sto MiroslavJ prica, ako ima, j cu da se izvinim i da kaazem u pravu si... hrvati ne daju nikako Srbima da se vrate u HRV na sistemskom nivou....

e sad, da bi diskutovali prvo moras da zauzmes neki stav i da ga branis.... a ne da umisljas da ja prosipam neko anti-srpstvo i onda po tom umisljenom stavu da krenes da branis. To se u logici zove strawman argument.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...