Zayron Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Како ко. Редовно мешам слано, слатко и кисело. Možda mješaš tako što pojedeš prvo slanu supu i slan ručak pa si daš potom nešto slatko. Ovdje to tako ne funkcioniše. Čitav ručak je sladak, prvo slatkasta rajčatova, paradajzova supa u kojoj ima više štaub šećera nego paradjza pa makove šiške (valjuški) ili knedliki sa tom žutom kremom od jaja, žumanjaka ili šne-nokle (te ja ne mogu) i to je sve, gotov ručak. Možeš si dat pivo još poslije ručka, ahahahaha. Nekom je to ko da se nalazi u kulinarskom paklu, sve jela nekakva a neda se pojest ni jedno. Umreš od gladi pored toliko jela. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 A sto se ne bi uklopilo slavljenje Sv. Trifuna i Dana bludnika? Evo meni npr. sutra kod komsinice slava, tako da mogu sa njom da proslavim i jedno i drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Ovo je ta bazžilika sv. Petra i Pavla u Pragu gdje se čuvaju mošti, relikvije sv. Valentina (lopatična kost), tamo se organizuju hodočašća zaručnika i bračnih parova na sv. Valentina sa duhovnom rekolekcijom. V bazilice svatého Petra a Pavla se konala Pouť snoubenců I ove godine bude tamo to hodočašće zaručnika i bračnih parova: http://www.kkvys.cz/pout-zamilovanych-ke-sv-valentinu-na-vysehrade-14-2-2015/ Ovdje je prikazana ta crkva u kojoj su mošti sv. Valentina i nešto od pražskih exterijera. VYŠEHRAD - Bazilika svatého Petra a Pavla Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 SVETI TRIFUN I SVETI VALENTIN - DAN ZALJUBLJENIH 14.02.2014. Sveti Trifun i Valentin - Dan zaljubljenih Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Ево зашто је битно дискутоват о овој болести .... кад се прославља бивши епископ кога је народ убио због содомије тад је то нешто небитно Ako je ko privržen Svetome Trifunu, taj sam, jer to je moja Krsna slava, dan na koji je moj praprapra...deda primio Hristovu veru i zasadio nase porodicno (familijarno) stablo u Crkvi čija sam sada i ja jedna grana s vrha. Medjutim, kao što me zabolelo kada sam sličnu bljuvotinu i lažnu optužbu zlobnih ljudi čuo protiv Sv. Trifuna, da je on tobože u mladosti bio i ubica (?!), tako me zabole i ovo u vezi Svetog Valentina, Trifunovog satrudnika na njivi Gospodnjoj i njegovog savremenika. Nad svetim moštima Svetog Valentina car Julije I podigao je oltar i crkvu u IV veku. Bilo bi fer ako bi se Аца Конатар izvinuo za prenesenu hulu, tim pre jer voli da kritikuje pa nek sada malo sebe iskritikuje! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Ne moze se praznik, pa ni obicaj, koji se vezuje za Svetog Valentina, nazivati paganstvom, jer se time pokazuje samo da nismo nista dalje u razumevanju otisli od protestanskih sektasa (ne mislim na članove Tradicionalnih crkava reformacije), već na subotare i slične, koji ne razumeju crkveni čin - inkulturalizacija, ili prisnije rečeno - ohristovljenje običaja ili dana (koji nakon toga gubi paganski karakter). Kao sto povezivanje Svetog Trifuna sa vinom i zastitnikom vinograda, nije paganstvo, tako nije ni povezivanje "Dana zaljubljenih" sa Svetim Valentinom (čak ni noviji trend - povezvanje "Dana zaljubljenih" sa Svetim Trifunom u mladih Srba i Rusa). Ovi tim pre jer i jedno i drugo, i zaštitnik vinograda i zaštitnik mladenaca i zaljubljenih" dobio je hrišćanski smisao, koji samo treba još jače naglasiti, i ništ drugo. Šta ima loše u zaljubljenosti? Neko ce reci - pa ljubav, šta zaljubljenost, ljubav je prava stvar! Da, ali prvo mora ide zaljubljenost, koja je slična vodi, čista, sveža itd. ali sklona kvarenju, te mora da se preobrazi u ljubav, no, u Svetoj Crkvi i nakon blagoslova i venčanja se započinje taj proces preobrazenja zaljubljenosti u ljubav večnu, kao sto se voda blagoslovom Htristovim na Svadbi u Kani preobražava u vino - i upravu tu poruku Hristos i šalje mladencima, onda i sada. Sveti Trifun je živeo u Frigiji, a upravo tamo je zabelezeno uporiste crkvene struje koja je iz evharistijskog prinosa izbacivala vino a upotrebljavala samo vodu i hleb, zvali se - akviristi! I tako mozemo pretpostaviti da je guščar i vinogrdar Sveti Trifun, on zastitnik vinograda, imao vinograd koji su mu zlobni ljudi cupali i unistavali, ali se on čudesno radom i molitvom njegovom obnavljao, te od prinosa prinosio kao evharistijski dar, boreci se protiv sekte akvirista, Sveti Trifun čuvao i proizvodio, a Sveti Valentin blagosiljao i venčavao mladence iz jedne čaše Милан Ракић, Mилена КШ, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 14, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2015 Danas na Dan sv.Valentina bila otvorena u Myslikovoj ulici francuska kafe-pekara Petit France Boulangerie u Pragu, Petite France Boulangerie v Myslíkově ulici má již otevřeno Svetovalentinska pjesmica Chanson St-Valentin 2013, école Camille-Marcoux Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 14, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2015 BEOGRAD, 14. februar 2012, (Njuz) – Tržni centri širom Srbije čestitali su danas Dan zaljubljenih svim vernicima u Srbiji i svima koji slave taj praznik. Hramovi potrošačkog društva, u narodu poznati i kao „šoping molovi“, poželeli su zaljubljenima da ovaj praznik provedu u dobrom zdravlju, blagostanju, razumevanju, miru, uz, na primer, večeru sa popustom od dvadeset posto za parove u italijanskom restoranu „La Bella“ na drugom spratu. - Neka vam praznik ljubavi i strasti donese radost i neki lep komad donjeg veša, recimo. Pokažite da svetom vlada ljubav – navodi se u čestitki tržnih centara, koji su najavili i posebne aranžmane buketa ruža i pojedinačnih cvetova po prazničnim cenama. U prazničnoj poslanici vernicima je poručeno da budu istrajni u svojim vezama i časte svoje voljene osobe nekim od komada nakita u obliku srca sa kojima u ovakvim prilikama ne mogu omanuti. Šoping centri su u poslanici takođe poručili građanima da su oni uvek tu za njih kada treba da kupe neki poklon voljenoj osobi, na primer onaj sat sa cirkonima iz izloga i pozvali građane da očuvaju svetinju ovog praznika staru već nekoliko godina. Viktor Marković Tržni centri vernicima savetuju da voljenoj osobi kupe veš ili nakit Read more: http://www.njuz.net/trzni-centri-cestitali-vernicima-dan-zaljubljenih/#ixzz3RjK23Bum Paradoksologija, Пг, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 14, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2015 http://www.vice.com/rs/read/dan-zaljubljenih-je-novo-neu-da-me-bije "Niti je danas u Srbiji Dan zaljubljenih, niti je dan kada se okupilo više hiljada ljudi zbog akcije Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama, niti je dan kada ćete vi koji ste gledali film Pedeset nijansi siva odlučiti da probudite vašu BDSM stranu sa voljenim bićem, ali jeste jedan dan za većinu u Srbiji, sviđalo se to nama ili ne. Danas su u Srbiji Zadušnice, dan kada će mnogi verno da odu na groblje i polože cveće najmilijima. Možemo i da sednemo i prebrojimo članove ožalošćenih porodica koji će danas poljubiti spomenike ili sveže krstače na grobovima žena koje su izgubili jer ih je neko udavio, zapalio, ubio iz pištolja, prebio do smrti. Tako je. Nedavno je Mreža Žene protiv nasilja objavila da je u 2014. godini 27 žena ubijeno u Srbiji u slučajevima porodičnog nasilja. Njih 23 je ubio bivši ili sadašnji partner, a njih četiri sin ili brat. Idemo dalje: nožem je ubijeno sedam žena, pištoljem šest, četiri su pretučene, a tri udavljene. Sekirom su ubijene dve žene, dve lovačkom puškom, a tri na druge načine. Da se ne lažemo, briga mene i za Dan zaljubljenih, ali činjenica je da će neki muškarci baš tog dana da donesu svojoj ženi ili devojci cveće, da je poljube, a onda će posle nekog vremena prvo da je prebiju jer je "vole najviše", ili zato što je "pogledala drugog", "zato što ih je provocirala", "zato što im se pomračilo", dok će neke od njih da završe u mrtvačnici." Magda Janjić Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 14, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Ako je ko privržen Svetome Trifunu, taj sam, jer to je moja Krsna slava, dan na koji je moj praprapra...deda primio Hristovu veru i zasadio nase porodicno (familijarno) stablo u Crkvi čija sam sada i ja jedna grana s vrha. Medjutim, kao što me zabolelo kada sam sličnu bljuvotinu i lažnu optužbu zlobnih ljudi čuo protiv Sv. Trifuna, da je on tobože u mladosti bio i ubica (?!), tako me zabole i ovo u vezi Svetog Valentina, Trifunovog satrudnika na njivi Gospodnjoj i njegovog savremenika. Nad svetim moštima Svetog Valentina car Julije I podigao je oltar i crkvu u IV veku. Bilo bi fer ako bi se Аца Конатар izvinuo za prenesenu hulu, tim pre jer voli da kritikuje pa nek sada malo sebe iskritikuje! извињавам се свим форумашима што сем непроверене информације узео за аргумент занима ме када је датум празновања Валентина, како му гласи тропар, може ли се на монашењу добити име Валентин, када је уврштен у диптих светих.... ваљда је то потребно даби нечије тјелесне остатке сматрали за мошти. праштајте браћо и бог да прости мени грешноме благо човјеку који не иде на вијеће безбожночко Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Na grčkom ostrvu lezbosu je takodjer dio relikvija svetog Valentina: The Holy Relics of St. Valentine Lie on Lesbos Island - See more at: http://greece.greekreporter.com/2015/02/14/the-holy-relics-of-st-valentine-lie-on-lesbos-island/ https://www.facebook.com/OrthodoxThenNow/posts/10153008351316211 Valentin i Valentina je koliko su znam dosta česta narodna krsna imena u Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji nose ga i mnogi postriženi monasi i monahinje kao monaško ime, vidio sam ih nekoliko na internetu. Mislim da je bilo u istoriji episkopa i mitroplita ruskih, ukrajinskih ili bjeloruskih s tiim imenom Valentin. A ima ih i danas barem jedan koji se spominje na internetu, možda ih je i više. http://www.byzcath.org/forums/ubbthreads.php/topics/110394/1 Are any of you familiar with the Russian Orthodox Autonomous Church (ROAC) under Metropolitan Valentine? I was wondering about its canonicity and whether it was a vagante group or a real Orthodox one. Thank you for your time. The Municipality of Lesbos will commemorate Saint Valentine with a series of events at the Church of Metastasis of Virgin Mary in Mytilene where the holy relics of the saint lie. The Greek Post Office, honoring Saint Valentine and Lesvos where the holy relics are hosted since 1907, issued a series of stamps and numismatic special commemorative envelopes that will travel around the world. A series of events took place yesterday and will continue today. Yesterday, the Municipal Band participated in the procession of the holy relics of the saint, in the market and at the Mytilene waterfront. Today, Saturday, February 14, at the Municipal Theatre of Mytilene at 7:30 p.m., there will be love song concert with the participation of famous artists. Saint Valentine is not mentioned anywhere in the Eastern Orthodox liturgical calendar. The Greek Orthodox Church suggests to lovers to celebrate their love the day before, on February 13, in memory of Saints Aquila and Priscilla. How the bones of Saint Valentine culminated in Greece Saint Priscilla is somehow connected with Saint Valentine as the beheaded body of Valentine was buried in the catacomb of the church honoring Saint Priscilla in the year 270. The Pope Saint Gelasius sanctified Valentine in 496 and his martyrdom was particularly respected and honored by the Roman Catholic Church. The eternal repose of the saint was disrupted in 1815, when the Pope donated his relics to a noble Italian priest. However, in 1907 the relics of Saint Valentine somehow ended up in Mytilene, at the Roman Catholic Church of Our Lady. It seems that after the death of the Italian priest, one of his descendants inherited the holy relics and migrated to the island of Lesbos. At the time, the island had a thriving community of western-European Catholic Christians. The relics of Saint Valentine remained there until 1990, when they were transferred to Athens, in the church of Saints Francis and Clara of the Italian community. In 2014, they were transferred to Mytilene again.- See more at: http://greece.greekreporter.com/2015/02/14/the-holy-relics-of-st-valentine-lie-on-lesbos-island/#sthash.hUq4sMlW.dpuf . Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Igleda da se u pravoslavlju (RPC) može uzeti kao monaško ime Valentin: In 1957, Anatolii was sent by Archbishop Nestor to the Monastery of the Holy Spirit in Vilnius. In 1958 he was tonsured by into monasticism, receiving the name Valentin, by archimandrite Seraphim (Smykov), http://en.wikipedia.org/wiki/Valentine_%28Rusantsov%29 http://nftu.net/anniversary-repose-metropolitan-valentine-suzdal/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука