мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Цитат Цитат Па Госпе, шта мислите да ли смемо да се упустимо у плетење ове корпице? Пошто сада знамо шта је Јуфка. 0110_hahaha 0110_hahaha Сјајно изгледа. Мада мени се чини компликованом, вољела бих да пробам. Мада нисам сконтала гдје се пече дршка? Koлико схватам исплете се плетеница за ивицу и дршку корпе, па се то поново пече на оном истом калупу на коме смо плели корпу, због величине. када је печено умути се беланце и са њим се споје делови, а и оном украсном траком може да се уједно споји, осим што се украси. Вреди покушати, не мора уосталом да буде онако савршена, Боже мој. dada.gif' class='bbc_emoticon' alt='dobar decko' /> Koлико схватам исплете се плетеница за ивицу и дршку корпе, па се то поново пече на оном истом калупу на коме смо плели корпу, због величине. када је печено умути се беланце и са њим се споје делови, а и оном украсном траком може да се уједно споји, осим што се украси. Вреди покушати, не мора уосталом да буде онако савршена, Боже мој. 0409_feel https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Цитат Videla sam ovu korpu ranije ali se nisam usudila probati sto mozda ucinim ove godine...a pravila sam mala gnezda, za svakog ukucanina po jedno i jedno jaje u njega...moze se koristiti isto testo. 0409_feel И гнезда су јако лепа, може исто тесто.Вреди мало украсити. 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='dobar decko' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Цитат Ја брате волим класику, а и Св.Марија Магдалена је Христу дала црвено јаје, без шара и налепница. Значи користим годинама само ВАРЗИЛО, од природних опиљака и обоје се у дивну тамно црвену боју, а и нема хемије. Нећу да дајем на важности себи и својим уметничким или неуметничким бојењима, шарама и сл, већ празнику. Ете тако. Me too! :-) Najvise volim jaja bojena u lukovini, i svake godine samo tako i bojimo jaja. Ni slicice, ni sare. Mama ih ponekad samo obrise maramicom na kojoj ima malo svinjske masti, cisto da im da sjaj, a meni je i to nepotrebno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Цитат Цитат Ја брате волим класику, а и Св.Марија Магдалена је Христу дала црвено јаје, без шара и налепница. Значи користим годинама само ВАРЗИЛО, од природних опиљака и обоје се у дивну тамно црвену боју, а и нема хемије. Нећу да дајем на важности себи и својим уметничким или неуметничким бојењима, шарама и сл, већ празнику. Ете тако. Me too! :-) Najvise volim jaja bojena u lukovini, i svake godine samo tako i bojimo jaja. Ni slicice, ni sare. Mama ih ponekad samo obrise maramicom na kojoj ima malo svinjske masti, cisto da im da sjaj, a meni je i to nepotrebno. Увек придајем важности празника , баш шарено обојеним јајима, јер видим колико је дечици из комшилука драго када могу да узму више јаја различитих боја из корпе. Наравно најслађа за јело су она из луковине. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 A sta radimo sa jajima koja nisu pojedena na sam dan Vaskrsa? Ja obavezno kuvam sparoge i dodam jaja isecena, malo maslinovog ulja i soli i gotovo. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Цитат A sta radimo sa jajima koja nisu pojedena na sam dan Vaskrsa? Ja obavezno kuvam sparoge i dodam jaja isecena, malo maslinovog ulja i soli i gotovo. Стављам их исецкана у зелену салату наредних дана, и обавезно однесем што преостане у народну кухињу. Тамо има ко да их поједе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Ja naseckam lukovinu malo od crnog,malo od belog luka, pa sve zajedno i sitno.Zatim pokvasim jaje u vodu,uvaljam ga u naseckanu lukovinu,zatim u carapu i kuvam u boji.Meni se najvise svidjaju kad ih ofarbam u svetlu ljubicastu ili plavu,onda izgledaju kao mermerna. Drugi nacin je da od bele hartije iseckam male pahuljice,kao ne za Novu godinu zalepim ih za pokvaseno jaje,opet u carapu pa u boju,ili lukovinu.Isto tako od [parira mogu da se izrezu figurice ptice,zeke,krstica. Na kraju ih obavezno namazem uljem zbog sjaja. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Цитат Ja naseckam lukovinu malo od crnog,malo od belog luka, pa sve zajedno i sitno.Zatim pokvasim jaje u vodu,uvaljam ga u naseckanu lukovinu,zatim u carapu i kuvam u boji.Meni se najvise svidjaju kad ih ofarbam u svetlu ljubicastu ili plavu,onda izgledaju kao mermerna. Drugi nacin je da od bele hartije iseckam male pahuljice,kao ne za Novu godinu zalepim ih za pokvaseno jaje,opet u carapu pa u boju,ili lukovinu.Isto tako od [parira mogu da se izrezu figurice ptice,zeke,krstica. Na kraju ih obavezno namazem uljem zbog sjaja. Када се ради са овим пахуљицама од хартије, вероватно личе на мраморна? Ове фигурице могу да се и прецртају за оне који слабо цртају, идеја је супер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Uh koliko ideja, da od svake tehnike ofarbamo po jedno jaje, puna korpa.. Sto me podseti da pitam, koliko obicno farbate jaja? My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Колико год да офарбам мени вазда мало 0102_laugh, па до 100 јаја фарбамо, ове године 90, али ми то брате све поједемо и нема кад да се поквари - желуци некако преживе 0104_cheesy. Волим да шарам јаја, за мене је то право уживање, одувијек смо их шарали и радовали се шареним јајима. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vessna Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Pokusala sam da posaljem sliku,ali ne ide. Beli papir presavijem na pola pa jos jednom pa opet jos jednom.Zatim odsecem spic,to ce biti sredina,onda oblikujem da lici na cvet ili sneznu pahuljicu,odsecem pomalo sa svake strane,pola srca,pola kvadratica,mora da ste videle te pahuljice nalepe na prozore uoci nove godine,samo sto se razlikuju po velicini. Ja cu ove godine da ofarbam najvise 50 jaja.Ranije,dok su mi deca bila mala,farbala sam mnogo vise,ali sad im vise nisu tako zanimljiva kao nekad,pa se ni ja ne trudim mnogo. Bog zna potrebe svakog čoveka,meru snage i moć nemoći svakoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Задњих година фарбам 30 јаја, можда ћу ове године и више. t1253.gif' class='bbc_emoticon' alt='t1253' /> Купим их 7-8 дана раније да им не би пуцала љуска када их барим. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Ja obicno farbam 40-50 jaja, od toga jedno 20 odnesem u crkvu, mislim odnesem i ove sto vratim kuci ali mi u crkvi imamo nekoliko velikih korpi u koje vecina donese jaja i onda nakon liturgije deca uzivaju da biraju jaja sto sarenija i sto jacih boja pa se onda kucaju i takmice cije je jaje najjace. Ne znam zasto ali jedino tada mogu da pojedem nekoliko kuvanih jaja i to bez icega samo malo soli. My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука