Jump to content

"Blaženi su oni koji ne videše, a poverovaše"

Guest

Препоручена порука

Misliš Crkve. U jednom telu udova je mnogo ali moraju da rade složno. Ako ne rade složno telo izumre. Tu naravno nema ni govora o svojim "najvišim i najboljim ciljevima"  već su to ciljevi crkve.

Ko se ne uklopi traži drugu Crkvu ili formira novu.

Postoje naravno i oni kojima ne treba nikakva Crkva. Oni misle svojom glavom i svojim srcem odlučuju.

Ne znam vaso ali ateista ima jako malo u svetu, da bi bili sigurni da samo oni razmišljaju svojom glavom.

I taj ateistički stav je mrvica u svetu ustvari, jako malo ljudi ima koji dele ateističku misao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mislim da tu leži i jedan prilično veliki problem. Za svakog od nas "najviši i najbolji" cilj je različit, a i često suprostavljen.

Hitlerovi "najviši i najbolji ciljevi" su bili vrlo pogubni za crnce, Jevreje.......

Procitaj sta sam napisao. To nisu nasi licni ciljevi u smislu da su motivisani nasim primarnim instinkitima uzivanjima tela i drustvenim statusima. Ko je vodjen takvim motivima nije vodjen pravom Voljom.

Подели на овим сајтовима

Na one koji poverovaše a ne videše izlila se veća blagodat, koju zovemo blaženstvo. To blaženstvo, to stanje nam govori, da ne moramo videti fizički Hrista da bi bili sa Njim. Jer On to može.

Подели на овим сајтовима

Procitaj sta sam napisao. To nisu nasi licni ciljevi u smislu da su motivisani nasim primarnim instinkitima uzivanjima tela i drustvenim statusima. Ko je vodjen takvim motivima nije vodjen pravom Voljom.

A ljudi koji su vodjeni nacionalistickim ciljevima? Ili ideoloskim? Onaj Evolin SS vojnik koji umire za nacizam ili boljsevik koji se zrtvuje zarad neke Utopije ? To ne moze da se svrsta ni pod instikte ni pod drustveni status.

Ti ne uplices vrednosne stavove u tu teoriju o pravoj volji. Bitno je samo da izvire iz sveta ideja a ne iz nagona. Pa i demonsko delovanje izvire iz sveta ideja....

Подели на овим сајтовима

A ljudi koji su vodjeni nacionalistickim ciljevima? Ili ideoloskim? Onaj Evolin SS vojnik koji umire za nacizam ili boljsevik koji se zrtvuje zarad neke Utopije ? To ne moze da se svrsta ni pod instikte ni pod drustveni status.

Ti ne uplices vrednosne stavove u tu teoriju o pravoj volji. Bitno je samo da izvire iz sveta ideja a ne iz nagona. Pa i demonsko delovanje izvire iz sveta ideja....

Ne uplicem jer samtram da se to pdrazumev, filter prema svetu ideja/apstrakntih teorija, a narocito smatram da se to podrazumeva kad razgovaram sa ateistom koji se zalaze za izgradnju supertehnoloske civilizacije tipa II. Sto potpuno iskljucuje bilo kakve Hitlerizme, Evolizme, Kalajicizme i druge debilizme.

Подели на овим сајтовима

Ne uplicem jer samtram da se to pdrazumev, filter prema svetu ideja/apstrakntih teorija, a narocito smatram da se to podrazumeva kad razgovaram sa ateistom koji se zalaze za izgradnju supertehnoloske civilizacije tipa II. Sto potpuno iskljucuje bilo kakve Hitlerizme, Evolizme, Kalajicizme i druge debilizme.

Dakle da bi volja bila Prava ona mora da prodije i filter hriscanskih vrednosti? Postoji li konsenzus koje su? Jer vidim hiljade sekti i raskola na sve strane pa i u samoj pravoslavnoj crkvi. Artemijevci, istinska pravoslavna crkva itd...

Btw ta supertehnoloska civilizacija je dobra stvar? Nesto cemu bi svi trebali da tezimo?

Подели на овим сајтовима

Ako je to volja, šta je onda samovolja? I o njoj se dosta govorilo po Svetosavlju.

И воља и самовоља су две речи који у суштини има исто значење , јер и у једном и у другом случају радиш нешто што ти је по вољи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da su ateisti samo kod nas neka bitna grupa. A pogotovo mislim da treba sa njima diskutovati, kuda da krene civilizacija i koji su nam zajednički ciljevi. 

Pa nam sledi milijarda godina na kompromise...

Подели на овим сајтовима

ta supertehnoloska civilizacija je dobra stvar? Nesto cemu bi svi trebali da tezimo?

Pa uglavnom jeste dobra, predstavlja sledecu etapu razvoja ljudskog drustva po Kardasevoj skali i mi smrtnici bi trebali da tezimo izgradnji takve civilizacije. 

Samo sto licno mislim da bi primarno trebalo da tezimo izgradnji sopstvene slobodne licnosti, da krenemo od toga pa usput sekudarno da gradimo takvu civilizaciju kad se vec ne moze utopijska slobodna zajednica (anarhija). 

Подели на овим сајтовима

Dakle da bi volja bila Prava ona mora da prodije i filter hriscanskih vrednosti? Postoji li konsenzus koje su? Jer vidim hiljade sekti i raskola na sve strane pa i u samoj pravoslavnoj crkvi. Artemijevci, istinska pravoslavna crkva itd...

Btw ta supertehnoloska civilizacija je dobra stvar? Nesto cemu bi svi trebali da tezimo?

Prava Volja je nevezana samo za hriscanstvo. Stiv Dzobs i Dzon Karmak su u svojim najvecim poduhvatima bili vodjeni pravom Voljom i ako je jedan bio budista a drugi ateista. Prava Volja nije nesto rezervisano samo za hriscane niti samo za verujuce nego za sve ljude. Tu se u potpunosti vidi ono duh dise gde god hoce. Postoji i tamna verzije prave Volje odnosno izvoriste za zlog genija ali to je previse slozena tama za ovako na brzaka teme. Naravno da je supertehnoloska civilizacija bolaj od ove nase sadasnje i od svih ostalih primitivnijih posto tamo svi ili bar ogromna vecina biva suocena sa nuznoscu trazenja smisla kroz umetnost, filozofiju i duhovnost. 

Подели на овим сајтовима

Pa uglavnom jeste dobra, predstavlja sledecu etapu razvoja ljudskog drustva po Kardasevoj skali i mi smrtnici bi trebali da tezimo izgradnji takve civilizacije. 

Samo sto licno mislim da bi primarno trebalo da tezimo izgradnji sopstvene slobodne licnosti, da krenemo od toga pa usput sekudarno da gradimo takvu civilizaciju kad se vec ne moze utopijska slobodna zajednica (anarhija). 

Supertehnološka situacija je samo logičan sled i ništa više od toga, tu ideologija u smislu napredka ili ne nema mesta a pogotovo vera ne smeta,jer je jasno odvojeno.

Ličnosti idu dalje,ne ideologije.

Подели на овим сајтовима

Postoji i tamna verzije prave Volje odnosno izvoriste za zlog genija

Uuu je, ko u Star Wars, mracna strana Sile :D

Nego ne odgovori mi za ono da li je prava volja slobodna volja i da li je bozja volja slobodna volja (slobodna od motiva)? Ili zapravo postoje bozji motivi, ali su oni vecni i ajd da kazem konstantni?

A i kad ovako kazes prava volja, podsetis me na Altisera Kroulija, mada razume se, mason si  :D

Подели на овим сајтовима

Naravno da je supertehnoloska civilizacija bolaj od ove nase sadasnje i od svih ostalih primitivnijih posto tamo svi ili bar ogromna vecina biva suocena sa nuznoscu trazenja smisla kroz umetnost, filozofiju i duhovnost. 

Isto ko Zeitgeist spika. Komunizam sa robotima niko ne radi a svi mudruju xD I nema vise ratova naravno xD

Tehnoloski razvoj -> vecina ljudi se oslobodi rada pa se suocavaju sa nuznoscu trazenja smisla kroz umetnost, filozofiju i duhovnost. To sto "vecina" ima priliku nije neka vrednost. Nista se sustinski ne menja. Kvantitet vs kvalitet.

Ja bih pre rekao da ce tako nastati degeneracija i da ce takva civilizacija potonuti. Upravo se to i desava. Evo prema svim statistikama Zapadna civilizacija nestaje i sredinom veka mozemo da ocekujemo Kalifat na Evropskom kontinentu.

Jer usavrsavanje tehnologije je dijametralno suprotno usavrsavanju coveka.

Najbolji prikaz na filmu je u "Poslednjem samuraju" - Modernisti, slab ljudski materijal se "krije" iza tehnologije dok nepokorni snazni tradicionalisti bivaju istrebljeni od iste. Ovi prvi najstavljaju zivot i civilizacija je jedan korak dublje zabrazdila u degeneraciju. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...