Jump to content

Брига за спасење наспрам слободе другог - да ли треба говорити о спасењу добрим људима који не иду у цркву

Guest Alefshin

Да ли Вам се допада тема ?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Вам се допада тема ?

• Да
      13
    • Не
      6

Препоручена порука

Klupice bi trebali uvesti samo da bi zaposlili i onako prilično osiromašenu drvnu industriju i majistore - stolare. Mada moguće da bi Crkva sklopila neki dil sa Eurosalonom pa da to bude neka donacija. A možda u igru upadne i Ikea. Oni bar imaju ekološki i prilično uprošćen nameštaj pa bi i to bilo u skladu sa nekim Crkvenim normama.

Dabome.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

"Па ето у католичким црквама има и клупа, и ето поред те ''приступачности'', клупе баш и нису попуњене на Миси!!! " Tu se ne slazem. U susjednom mijestu pored mene (Stolac) postoji katolicka crkva, sluze tri cetiri mise nedeljom i na svakoj misi je prepuno vjernika, nije mi krivo zbog njih, ali bi iskreno volio da je tako i kod nas. Nije beskorisno zvati, samo jedan moze rastjerati sto 100 ljudi zajedno uspije da prizove. Kad bi mi bili "svijetlost svijetu", kad bi se potrudili da prizovemo od srca vjerujte da bi bilo dosta zednih dusa koje bi jedva docekale spasenje. Svaka crkva moze imati svoj hor sa sto vise djece, niposto profesionalni ,vec da pjeva svak Bogu od srca znao ili ne znao pjevati, Mozemo organizovati prevoz vjernika sopstvenim autima na liturgiju, dijeliti posle dijeci slatkise, ...i mnogo toga...pa da vidis male vojske Gospodnje.

У Нишу није тако! Пуне су клупе кад је неки празник, баш као и у православној!

Сваки дан је миса, а нешто више је верника у недељу! Али је много већи број католика у Нишу у односу на онај који долази у цркву! Кад би гледали у сразмери...исто је!

apel.png

Подели на овим сајтовима

"Па ето у католичким црквама има и клупа, и ето поред те ''приступачности'', клупе баш и нису попуњене на Миси!!! " Tu se ne slazem. U susjednom mijestu pored mene (Stolac) postoji katolicka crkva, sluze tri cetiri mise nedeljom i na svakoj misi je prepuno vjernika, nije mi krivo zbog njih, ali bi iskreno volio da je tako i kod nas. Nije beskorisno zvati, samo jedan moze rastjerati sto 100 ljudi zajedno uspije da prizove. Kad bi mi bili "svijetlost svijetu", kad bi se potrudili da prizovemo od srca vjerujte da bi bilo dosta zednih dusa koje bi jedva docekale spasenje. Svaka crkva moze imati svoj hor sa sto vise djece, niposto profesionalni ,vec da pjeva svak Bogu od srca znao ili ne znao pjevati, Mozemo organizovati prevoz vjernika sopstvenim autima na liturgiju, dijeliti posle dijeci slatkise, ...i mnogo toga...pa da vidis male vojske Gospodnje.

Сваки дан је миса, а нешто више је верника у недељу! Али је много већи број католика у Нишу у односу на онај који долази у цркву! Кад би гледали у сразмери...исто је!

Ко су католици у Нишу ?

Подели на овим сајтовима

Ко су католици у Нишу ?

89898989898989 па крштени у Римокатоличкој цркви, они који исповедају Римокатоличку веру или ти Римокатолички Кришћани!  :cheesy:

apel.png

Подели на овим сајтовима

Ко су католици у Нишу ?

89898989898989 па крштени у Римокатоличкој цркви, они који исповедају Римокатоличку веру или ти Римокатолички Кришћани!  facenew22222222

Да генијално, како се само тога нисам раније сетио ...

Рецимо овако да ти појасним питање.

Живим у Темерину у Војводини , у месту  дакле где живим католици су Маџари и нешто мало Хрвата и Словака.

Протестанти су Маџари и нешто Словака и Срба.

Православни су Срби и нешто мало Маџара.

Атеисти су сви по мало.

Да ли се сад разумемо?

Дакле ко су католици у Нишу?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Добро нервира латиница и мене, али је на компу користим увјек. Можда би најбоља кованица била Евхаристокатолици, јер је за мене једино истинско сабрање само око путира.

Подели на овим сајтовима

Добро нервира латиница и мене, али је на компу користим увјек. Можда би најбоља кованица била Евхаристокатолици, јер је за мене једино истинско сабрање само око путира.

Аха ! Знао сам , иконоборац !

Значи не видиш икону , него само путир , јел ?!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

greengrin smej.gif facenew22222222 joooj хвала што си ме насмијао. Тако ми и треба кад сам превише паметовао. Не сабирамо се око икона (осим кад се поклањамо некој чудотворној) , већ око Христа, али то не значи да не поштујемо иконе и не сматрамо их светим, па и сами смо иконе Божије... али шта ти пишем кад све већ знаш, него само ме мало провоцираш :) , bicycle_2.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

Подели на овим сајтовима

Да генијално, како се само тога нисам раније сетио ...

Рецимо овако да ти појасним питање.

Живим у Темерину у Војводини , у месту  дакле где живим католици су Маџари и нешто мало Хрвата и Словака.

Протестанти су Маџари и нешто Словака и Срба.

Православни су Срби и нешто мало Маџара.

Атеисти су сви по мало.

Да ли се сад разумемо?

Дакле ко су католици у Нишу?

Aaaa!!!  joooj  stadaradim

Па већином су Хрвати, Словенци, Аустријанци...

Знаш било да се ради о мешовитим браковима или да су још дедови, прадедови дошли у Ниш, или у време ратова деведесетих су дошли и то су углавном мешовити, где је муж православац али уствари атеиста (војно лице у пензији, заиста има доста жена из таквих бракова), па жене углавном долазе тамо...

То кажем онако у глобалу...

Католичка црква у Нишу је релативно млада, мислим да је изграђена негде 1980. Тренутно је жупник фрањевац фра Нико...

Моја пријатељица је дошла из Мостара, виолинисткиња је, њен отац је из Беча, а муж јој је Црногорац, па сам певала једно време на миси за младе, недељом у 18х, она ме је звала, направили су бенд Те Деум, са циљем да привуку младе, а ја прихватила, па сам се мало упознала са њима! Иначе ја сам православка!

stadaradim

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...