kordun Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 plus knez lazar nikad nije bio otac nacije, tom titulom bi se mogao nazvati sveti sava, knez lazar je bio najznacajniji srpski vladar u tom vrlo kratkom periodu poslije maricke katastrofe, ja stvarno ne vidim na koji nacin bi on bio otac nacije, naciju su udarili nemanjici a ne hrebljanovic sluga sa dvora cara dusana... Crveni Baron, lab_man and Dexi је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 plus knez lazar nikad nije bio otac nacije, tom titulom bi se mogao nazvati sveti sava, knez lazar je bio najznacajniji srpski vladar u tom vrlo kratkom periodu poslije maricke katastrofe, ja stvarno ne vidim na koji nacin bi on bio otac nacije, naciju su udarili nemanjici a ne hrebljanovic sluga sa dvora cara dusana... што? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Јер други начин би био да се поклони османлијама и на тај начин још више уништи свој народ.Ко зна да ли би уопште и постојали да се то догодило Да, не би постојали више као Срби, Бошњаци су сада доказ за то. Да не бјеше Лазаровог доброг и образованог знања, где претеже очување душе своје нације а не сопствено тело, ми се данас не би звали Срби. Ми би били бошњаци или нека друга измишљена нација од стране османлија. Четник је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 kako su Bugari prosli sa Osmanlijama? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Eeeeee, da nije bilo Lazara mi bi mnogo bolje prosli. Da je kojim slucajem Vuk Brankovic imao moc kao Knez Lazar, a Vuk je bio razuman vladar i covek koji je prihvatao realnost na terenu, mi bi se lako dogovorili sa Turcima i ne bi bili porobljeni vec bi bili saradnici ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 kako su Bugari prosli sa Osmanlijama? Не много боље него ми. Заправо, иако су били уз сваког освајача који је овде дошао, нит су нешто сачували становништво, нити су се територијално проширили. Румуни су прошли много боље него сви остали са Балкана. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Не много боље него ми. Заправо, иако су били уз сваког освајача који је овде дошао, нит су нешто сачували становништво, нити су се територијално проширили. Румуни су прошли много боље него сви остали са Балкана. To zato sto su imali Vlada Tepesa ... RYLAH and lab_man је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Не много боље него ми. Заправо, иако су били уз сваког освајача који је овде дошао, нит су нешто сачували становништво, нити су се територијално проширили. Румуни су прошли много боље него сви остали са Балкана. ma, Rylah oni su bolje brošli samo zahvaljujući daljini... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 ma, Rylah oni su bolje brošli samo zahvaljujući daljini... Ма није захваљујући даљини. Доказ ти је Битка код Никопоља. Моје мишљење је да су Власи били споредни на путу Турака да покоре Европу. Пошто смо ми били на том путу а земље нам нису биле уједињене, мислим да није могло да нас избегне оно што се десило. Битка на Марици је одлучила каснији след догађаја. Да су нам тад земље биле уједињене и да је политика била у другом плану све би се другачије одиграло. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Што је по вама свети Лазар донео одлуку и кренуо пут косовског боја. Шта је тада Лазар размишљао? Волео би лична размишљања па макар биле фантамозгарије. Моје: и Лазар одлучи, боље нам је и мрети у Истини, неголи да србе турци потурче и узму нам заувек душу васцелог Српства. Хвала Богу да може на некој теми да се пише шта човек мисли. Тиме што си овако усмерио тему заштитио си учеснике на теми од сморова који би се касније укључивали, позивавши се на званичну историју, и бесомучно би износили овде "сними-налепи"-знање. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Наравно, ничег светијег нема но да гласно мислимо сви заједно. Дијамант мисли кад се избруси на светлости тек онда постаје брилијант и има савршену вредност. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 А свега тога не би било да су се сви удружили и да су помогли Мрњавчевиће. Него је свако хтео негде да влада а што се протеже кроз целу српску па и европску историју. Тако је било а тако је и данас. Велике грешке је правио и сам кнез Лазар... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Razmišljam..... da ne beše te bitke, no da je Lazar uzeo bez boja (verovatno mu je ponuđeno, da zauzme važno mesto u srbiji kao novoj turskoj) i postao poturica, srpstva više bilo ne bi. Srpstvo bi svakog poturčenog spominjalo ko je i šta je ustvari. Srpstvo bi mirisalo na slobodu, istinsku veru i na energiju svojih predaka, koja je potpuno drugačija što kulturološko a pogotovo verski. Posle 500 godina ne bi bilo potrebe nikome nazvati se srbinom.... Realan dokaz su bošnjaci. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 мислим да је овдје најбоље речено Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Да је стало цело Српство на Марици испред Османлија не би било свега касније што се десило. Доказ је вишеструки покушај да се освоји Италија (Рим). Ови су се увек тада уједињавали и Турци су се враћали. Два пута су безуспешно напали Беч. Исто би било и да су Српске вође показале јединство. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука