Jump to content

Poziv na debatu

Оцени ову тему

Препоручена порука

U slučaju da je stvarno nasilje "stvoreno" nekakvom zamišljenom ili stvarnom verbalnom ili simboličkom provokacijom, relativizuje se i opravdava stvarno, realno, opipljivo nasilje - ono koje boli, povredi, raskrvari, ubije.

Ја са тим немам проблем, дакле поента о којој причате јесте, да је неко измислио насиље и после тога узвратио стварним насиљем.

Можемо пример по пример?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја чуо а додуше површно испратио емисију где су гостовали високи представници вера.

Дакле мени се чини да нико од њих није рекао да су карикатуре насиље,већ су користили један другачији израз а то је увреде.

Опет све време емисије нисам осетио тон или миг ка томе да су ти новинари добили шта су заслужили али из неких другачијих разлога они не могу и неће се поистоветити и бити чарли.(верски званичници)

Око прајда, немам појма ако хоћете да ме подсетите.

Подели на овим сајтовима

Дакле мени се чини да нико од њих није рекао да су карикатуре насиље,већ су користили један другачији израз а то је увреде.

A koja je poenta nazvati karikature uvredom? Kakve to ima veze sa ubistvom novinara? (ja nemam problem sa tim da karitakture budu proglasene za uvredu, samo je pitanje kakve to ima veze sa ubistvima) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A koja je poenta nazvati karikature uvredom? Kakve to ima veze sa ubistvom novinara? (ja nemam problem sa tim da karitakture budu proglasene za uvredu, samo je pitanje kakve to ima veze sa ubistvima) 

Мораш да поправиш концентрацију!

дакле у емисији су гости говорили и осудили злочин, дакле ту нема компромиса нити привилегованих.

Међутим говорило се и о томе, да не желимо бити чарли из разних разлога, један од њих је и то, да су карикатуре оцењене и као увредљиве, па самом том оценом, ми не желимо бити чарли.

Нико није тиме оправдао злочин, но тебе то не дотиче, јер ти јеси чарли.

Дакле из овога могу слободно рећи да увреду преко карикатуре нико није назвао насиљем и имао неку врсту "оправдања" за оно што смо се сви сложили а то је злочин над новинарима.

Имам осећај да ти се помеша по нешто у глави.

Подели на овим сајтовима

Дакле из овога могу слободно рећи да увреду преко карикатуре нико није назвао насиљем и имао неку врсту "оправдања" за оно што смо се сви сложили а то је злочин над новинарима.

Zasto uopste govorimo o uvredljivosti karikatura? I dalje nisi objasnio iz kog je to ugla vazno  ili povezano sa ubistvima?

Ti sad kazes da je nasilje nad novinarima osudjeno kao zlocin. OK. Kapiram i pozdravljam. Ali ako ste se malopre slozili da naislje radja nasilje, koje je nasilje rodilo ubistvo novinara?

prvo kazes da nasilje radja nasilje a zatim prias  u karikaturama kao uvredama ali koje "satro" neamju veze sa samim nasiljem... pa sto ih onda uopste i pominjes?

Vidis kako je lako manipulisati slusaocem? Suptilno mu nameces stav o karikaturama kao povodu za zlocin i tiho ga opravdavas iako si sve vreme od njega ogradjen... priznajeme da je apsolutno genijalno.

Ali nije proslo, zao mi je.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Намерно сам увео генерализацију.

Постоје различите групе атеиста. Атеисти на православном форуму, а који нису ту да "просветле" "затуцане" вернике су феномен, који није довољно проучен.

Da, ali pitanje je zašto uvodiš takvu generalizaciju... imaš ateiste ovde, kad neko napiše tako nešto iskritikuj ga... isto važi i sa ateistima u tvom okruženju... nije baš da nas nema nigde pa da moraš sam da razmišljaš o tome (ili izmišljaš) kakvi su naši stavovi...

Мислим да би било занимљиво питање за овде свакодневно присутне атеисте, који је њихов мотив да буду овде. Наравно, лепо је што су овде, и много нам је драго због тога, али то ми се чини занимљиво питање. Занимљиво би било сазнати са којим предубеђењем су дошли, и какав сада имају став о вери, верујућима, веронауци, цркви, ...

Mislim da sam na ta pitanja ovde odgovarao najmanje 10 puta... ali eto baš da se nadovežem na prethodno rečeno... između ostalog, ovde sam da bih mogao da čujem stavove i onih sa kojima se ne slažem i pokušam da ih razumem ili da ih eventualno kritikujem... a da ne moram da ja zamišljam i formulišem njihove stavove... što da zamišljam šta vernici misle o nečemu i kakvi su, kad mogu lepo da ih pitam ili da pročitam šta pišu... i naravno, tu onda vidiš (mada sam to znao i pre nego što dođoh ovde) da tu ima toliko različitih ljudi i stavova da je svaka generalizacija glupa... što isto važi i za ateiste.

Uostalom, okolnost da nisu svi vernici isti je i razlog koji tebe drži na forumu... nema ništa dosadnije od praćenja foruma na kojem svi isto misle... nama ateistima je samo za još jedan stepen zabavnije... ;)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...