Jump to content

Да ли сте за прелазак на нови календар?

Оцени ову тему

54 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за прелазак на нови календар?

Препоручена порука

cemu ovi rimske crkve obredi u ovoj temi kakve veze imaju sa temom?

pa kako nemaju, tamo imate lijepo nazorno pokazano i demonstrovano kako su svi koji su prešli na gregorijanski kalendar pozavršavali po nekakvim katakombama i podrumima, zato samo novojulijanski, ništa drugo nego novojulijanski iliti Milankovićev kalendar, kakav gregorijanski, to ni slučajno, omg! Tako odmah vidite šta vas čeka ako pređete na gregorijanski, moraćete se skrivat po podrumima i katakombama ko oni nesretnici gore na videima ko za cara Kaligule

Подели на овим сајтовима

не буди смешан.. погледај овај склад речи и покрета, лепоту свећеничког руха и узвишену тишину тридентинске мисе:

ne budi sniješan ti, kakav si to video postavio, ti mladenci tamo račkuju, ne znaju reći R, valjda USA Hispanci, njih je najviše tamo u tom FSSPX, nek se prvo nauče pošteno latinski i uzmu bar godinu dana seansi kod logopeda, ovo je nekakva logopedska varijanta tridentinske Mise: Intloibo ad altale Dei, tempolum futulum, Gloliam tibi Domine. Ti si super kad imaš takve živce da to možeš slušat, mene bi morali izvest odtamo iz crkve zbog stalnog kolutanja očima, mislio bih da sam u Monty Paytona na Misi. Miselele. Stlašno! Mladenci se trude al bolje im je da ni ne pokušavaju ako ne umiju i nisu u stanju savladat to, nije latinski baš za svakog. Ovako je to gotovo sprdnja i sa latinskim i sa Misom.

Подели на овим сајтовима

pa kako nemaju, tamo imate lijepo nazorno pokazano i demonstrovano kako su svi koji su prešli na gregorijanski kalendar pozavršavali po nekakvim katakombama i podrumima, zato samo novojulijanski, ništa drugo nego novojulijanski iliti Milankovićev kalendar, kakav gregorijanski, to ni slučajno, omg! Tako odmah vidite šta vas čeka ako pređete na gregorijanski, moraćete se skrivat po podrumima i katakombama ko oni nesretnici gore na videima ko za cara Kaligule

bla bla bla...

sve pomesne pravoslavne Crkve su na julijanskom ili na novo julijanskom ni jedna nije na gregorijanskom, a licno mislim da SPC nece nista menjati po tom pitanju svoj stav sam rekao predhodno u temi a ovi video zapisi nemaju veze sa istom.

Подели на овим сајтовима

Nije problem u kalendaru, koji je i ako astronomski neprecizan, obzirom na naš kratak životni vek, sasvim dovoljan i "tačan", 

Postoji mnogo kalednara koji su u upotrebi tradicionalnoj među raznim narodima, te tako imamo kineski, arapski, jevrejski...u krajnjem slučaju i julijanski. Međutim hteli mi to da priznamo ili ne gregorijanski je glavni, i svi ovi narodi koji koriste tradicionalno svoje kalendare, ravnaju se po gregorijanskom.

Naravno da je to zbog praktičnosti, jer se ne može mimo sveta. 

Bojim se samo jedne stvari, a to je da definitivno će se kalendar jednom promeniti (na nivou celog sveta) kao što je se promenio u 20-tom veku na gregorijanski, ali to neće biti Milankovićev, već neki Google ili Majkrosoft (Apple, Sun...),  astronomski kalendar. Taj dan nije daleko i biće presedan koji će potvrditi pravilo, da više na svetu ne postoje vlade, države, već da glavnu reč vode korporacije i interesne grupe (Komitet 300, Medelinski karteli, Sindikat vozača.. i sl.)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Када се заврши овај век, јулијански календар заостајаће још један дан. Па ће разлика у односу на световни календар бити 14 дана.

Божић ће се славити 8. јануара

Богојављење ће се славити 20. јануара

Свети Сава ће се славити 28. јануара

Ђурђевдан ће се славити 7. маја

Петровдан ће се славити 13. јула

Свети Никола 20. децембра ...

Подели на овим сајтовима

bla bla bla...

sve pomesne pravoslavne Crkve su na julijanskom ili na novo julijanskom ni jedna nije na gregorijanskom, a licno mislim da SPC nece nista menjati po tom pitanju svoj stav sam rekao predhodno u temi a ovi video zapisi nemaju veze sa istom.

Opet ti i ta videa, što si ih se uhvatio ko pijan plota, glavna su ti sad ta videa tu a ne vidiš važnije stvar. Kako nemaju? Naši katakombisti su završili po podrumima tek nakon što su prihvatili gregorijanski kalendar a vaši i bez toga. Ništa im nije pomoglo ni to što se noktima i zubima drže julijanskog, džaba im sve to, zato bude najbolje i za njih i za dobro svih preći na novojulijanski i u Srbiji. A ne da Grci, Bugari i Rumuni slave 25.12 Božić a Srbi 7.01. januara a ista Crkva Pravoslavna. Gdje to sad ima smisla, molim te, hajd reci sam kakvog to ima smisla? Ovako još ispade da su ista Crkva sa nama a ne s vama. Osim što je još naravno dvadesetpeti decembar dvadesetpetog decembra a ne sedmog januara.

joooj

Подели на овим сајтовима

Kakve veze ima naš katolički kalendar gregorijanski sa vašim pravoslavnim kalendarom novojulijanskim ili Milankovićevim. Nemoj više da vidim da neko ovdje napiše da je to dvoje isto kad to dvije NIJE isto!

bangin

Gregorijanski je naš a novojulijanski vaš, kako će to sad bit isto? Drugi problem je taj što ga je gospodin Milanković napravio takvog praktično istog ko naš gregorijanski pa vam dani u kalendaru idu isto ko i kod nas, To potom nije naš problem, šta mi s tim onda imamo? Razlika će se ukazat tek za 3225 godina i to od jednog dana - 24h, no, tada ćemo mi tu jednu prestupnu godinu proglasit neprestupnom pa će ta razlika opet bit apsorbovana. Jednostavno, gregorijanski i novojulijanski su praktično sasvim nasinhronizovani, tako je to gospodin Milanković napravio i valjda namjerno htio da bude, tako ga je usvojila ta vaša Svepravoslavna Sinoda koja je o tom odlučivala a ako se nekom ne sviđa što su ta dva kalendara tako sasvim nasinhrovana jedan s drugim da je praktična razlika između njih nulova, to onda rješavajte sa institucijama koje su kod vas za to odgovorne. Mi s tim ništa zajedničko nemamo i nećemo valjda mi pomjerat svoj kalendar  koji imamo već više od 400 godina napred ili nazad kako ne bi ispali nasinhrovani zajedno s tim vašim. Godina vam svejedno mora imat isto 365/366 dana kao i naša, pa stavite onda početak godine negdje drugdje, ako hoćete da se razlikujete, svejedno gdje, glavno da to ne bude 01.01. kao kod nas.

Подели на овим сајтовима

Opet ti i ta videa, što si ih se uhvatio ko pijan plota, glavna su ti sad ta videa tu a ne vidiš važnije stvar. Kako nemaju? Naši katakombisti su završili po podrumima tek nakon što su prihvatili gregorijanski kalendar a vaši i bez toga. Ništa im nije pomoglo ni to što se noktima i zubima drže julijanskog, džaba im sve to, zato bude najbolje i za njih i za dobro svih preći na novojulijanski i u Srbiji. A ne da Grci, Bugari i Rumuni slave 25.12 Božić a Srbi 7.01. januara a ista Crkva Pravoslavna. Gdje to sad ima smisla, molim te, hajd reci sam kakvog to ima smisla? Ovako još ispade da su ista Crkva sa nama a ne s vama. Osim što je još naravno dvadesetpeti decembar dvadesetpetog decembra a ne sedmog januara.

joooj

sve ove pravoslavne crkve koji si nabrojao su na novo julijanskom a kalendar nema status kanone ni dogmata,prema tome to nema veze naravno da su jedna Crkva. Ili nisi upućen ili provociraš  :.mislise.  :D

Подели на овим сајтовима

sve ove pravoslavne crkve koji si nabrojao su na novo julijanskom a kalendar nema status kanone ni dogmata,prema tome to nema veze naravno da su jedna Crkva. Ili nisi upućen ili provociraš  :.mislise.  :D

Znam ja da su oni na novojulijanskom kalendaru, zato te i pitam što

ne pređete i vi na novojulijanski i ne slavite onda svi zajedno u isti dan? 

Подели на овим сајтовима

Zato sto u svakoj od tih zemalja odvojila grupa svestenstva monastva i vernika koja je ostala na starom kalendaru i tako sve stvaraju ne bitne i ne potrebne podele u Crkvi,glavni argument je da nam to nije potrebno a i gleda se prema Jerusalimskoj patrijarsiji. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto u svakoj od tih zemalja odvojila grupa svestenstva monastva i vernika koja je ostala na starom kalendaru i tako sve stvaraju ne bitne i ne potrebne podele u Crkvi,glavni argument je da nam to nije potrebno a i gleda se prema Jerusalimskoj patrijarsiji. 

ah, pa vi to najgore onda imate već za sobom, blago vama, pa vi ste na tom najbolje od svih, kad usvojite novi kalendar neće se primjetit nikakva razlika, ostaće sve po starm, onom kome su smetala pravila i kanoni SPC taj je već iz SPC otišao i bez kalendara nije čekao da se taj promjeni, ima tome već nekoliko godina. Naši ziloti su isto tako otišli, nije im se sviđalo kako se naši biskupi ekumeniši, grle, cjelivaju i slikaju zajedno s vašim episkopima, vladikama i s njima hodaju po tim molitvenim osminama, evo baš sada su opet u toku. Zato bude najbolje kad Božić bude u isti dan da ga možemo svi zajedno slavit kao hrišćanska braća i vi i mi i protestanti:

Hrišćanski istok i zapad sve bliži

prepreke k jedinstvu sve manje:

http://www.pravoslavni-ostrava.cz/wp-content/uploads/2010/08/Benedikt-XVI._Ilarion.jpg

Naši antiekumenisti i rasklolnici:

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1201284.htm

Poster i članak - molitvena osmina 

za jedinstvo hrišćana u Zagrebu 18-25.01.2014.

http://www.laudato.hr/getattachment/43f30c21-adc2-460a-910b-de8885d05502/osmina.aspx

http://www.laudato.hr/Novosti/Hrvatska/Molitvena-osmina-za-jedinstvo-krscana-u-Zagrebu-i.aspx

I kod nas u Češkoj će biti ekumenicka slavnost:

http://www.apha.cz/ekumenicka-slavnost-v-tydnu-modliteb

Подели на овим сајтовима

ah, pa vi to najgore onda imate već za sobom, blago vama, pa vi ste na tom najbolje od svih, kad usvojite novi kalendar neće se primjetit nikakva razlika, ostaće sve po starm, onom kome su smetala pravila i kanoni SPC taj je već iz SPC otišao i bez kalendara nije čekao da se taj promjeni, ima tome već nekoliko godina. Naši ziloti su isto tako otišli, nije im se sviđalo kako se naši biskupi ekumeniši, grle, cjelivaju i slikaju zajedno s vašim episkopima, vladikama i s njima hodaju po tim molitvenim osminama, evo baš sada su opet u toku. Zato bude najbolje kad Božić bude u isti dan da ga možemo svi zajedno slavit kao hrišćanska braća i vi i mi i protestanti:

Hrišćanski istok i zapad sve bliži

prepreke k jedinstvu sve manje:

http://www.pravoslavni-ostrava.cz/wp-content/uploads/2010/08/Benedikt-XVI._Ilarion.jpg

Naši antiekumenisti i rasklolnici:

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1201284.htm

Poster i članak - molitvena osmina 

za jedinstvo hrišćana u Zagrebu 18-25.01.2014.

http://www.laudato.hr/getattachment/43f30c21-adc2-460a-910b-de8885d05502/osmina.aspx

http://www.laudato.hr/Novosti/Hrvatska/Molitvena-osmina-za-jedinstvo-krscana-u-Zagrebu-i.aspx

I kod nas u Češkoj će biti ekumenicka slavnost:

http://www.apha.cz/ekumenicka-slavnost-v-tydnu-modliteb

Наравно да ће сви да славе заједно Божић. Једино ће Домаћин славља да буде одсутан.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Наравно да ће сви да славе заједно Божић. Једино ће Домаћин славља да буде одсутан.

Domaćin slavlja će biti uvijkek tamo gdje hrišćani jedne druge smatraju i imaju za svoju ljubljenu braću, međusobno se ljube i uvažavaju a nikada tamo gdje se jedni s drugima bez prestanka svađaju, uzajamno se vrijeđaju, pljuju i omalovažavaju.

Подели на овим сајтовима

Domaćin slavlja će biti uvijkek tamo gdje hrišćani jedne druge smatraju i imaju za svoju ljubljenu braću, međusobno se ljube i uvažavaju a nikada tamo gdje se jedni s drugima bez prestanka svađaju, uzajamno se vrijeđaju, pljuju i omalovažavaju.

Управо тако. Зато Домаћина неће ни бити на том слављу.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...