Jump to content

Отац Симеон о тзв. "новотаријама"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Методије, чекај мало, успори. Нисам прочитала цео текст Митрополита Јована Зизјуласа, али ми се чини да део који си навео се обраћа иновернима. Је л тако, говори римокатолицима? Ако то јесте тако, онда се треба сетити да ОНИ имају проблем са догматом. Мислим да говор у коме се говори "ми" је само начин обраћања саговорницима, реторика, говорништво. У тексту који си навео можда је циљ говорника увод у објашњавање где римокатолици греше.

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

• Одговори 484
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја бих искрено волео да се вратимо на тему и покажемо, колико је то у нашим моћима да не постоје никакве новотарије, како то о. Симеон воли да каже и да етикетира своје неистомишљенике. Дакле, хајде да коначно поставимо правилну терминологију.

Мислим да због атмосфере омаловажавања коју сте установили (не мислим само на вас не го на већину вас) то на овом форуму није могуће.

Без увреде...

Које увреде? Мислиш на ове које већ неколико дана упућујеш мени? Не сећам се да сам Те икада лично ичим увредио. Подсети ме, а у сваком случају тражим опроштај од Тебе. Ја се ипак надам да можемо наставити са нормалним разговором на овој изузетно интересантној теми.
Подели на овим сајтовима

Ја бих искрено волео да се вратимо на тему и покажемо, колико је то у нашим моћима да не постоје никакве новотарије, како то о. Симеон воли да каже и да етикетира своје неистомишљенике. Дакле, хајде да коначно поставимо правилну терминологију.

Мислим да због атмосфере омаловажавања коју сте установили (не мислим само на вас не го на већину вас) то на овом форуму није могуће.

Без увреде...

Које увреде? Мислиш на ове које већ неколико дана упућујеш мени? Не сећам се да сам Те икада лично ичим увредио. Подсети ме, а у сваком случају тражим опроштај од Тебе. Ја се ипак надам да можемо наставити са нормалним разговором на овој изузетно интересантној теми.

Ничим ме лично нисте увредили осим што ми смета толерисање увреда на рачун оца Симеона или владике Артемија.

Ја сам покушао да вам скренем пажњу да, када говорите о о.Симеону, треба да имате у виду да је реч о изузетном духовнику каквих је на жалост врло мало у Србији.

Ви не мислите да је он духовник вредан пажње и ја не желим да вас убеђујем у друго. Али смета ми када њега који учи исправно све оне које то интересује, провлачитње по блату зато што критикује лоше појаве у Цркви и друштву.

Тај ''секташ'' и ''јеретик'' како га поједини овде зову има армију поштовалаца и то веома тврдих и непоколебљивих верника којима се у слику православног исповедања вере не уклапају:

заједничке молитве са јеретицима (римокатолицима и протестантима),

незаконите измене Литургије,

непоштовање саборских Одлука,

пропагирање честог причешћивања без ваљане припреме,

зачеци јеретичких учења о смртности душе,

изјаве појединих владика о Светом Причешћу као симболу а не истинском Телу и  Крви Господа Исуса Христа,

потписивање равенског документа од стране представника СПЦ

и сл.

Он има право да критикује такве појаве и ви због тога не бисте требали да се о њему изражавате неприхватљиво.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Не видим која је увреда рећи истину о проблемима које прави о. Симеон. То што има "армију" својих поштовалаца би требало да ме уплаши, шта ли? Иначе, приметио сам да Ти не читаш ништа што ми пишемо. Он је сигурно велики подвижник и да се труди, али је све то џаба кад хули на Литургију. То је највећи проблем. Може и да левитира и цела његова "армија"- ништа то не вреди док хулите на Литургију. Све док будете порицали благодат било које Литургије која се служи у храмовима наше Свете Цркве, "армија" о. Симеона са њим на челу је само парацрквена организација која разара Тело Христово. То се јасно видело на оним клиповима када прекидају Литиргију. За оне који не знају о чему се ради, постављам опет. Екипа "ревнитеља за веру прађедовску" на делу.

SUBJEKAT OTAC ŽARKO 03

Као подсетник о сарадницима ових ревитеља- несрећника, погледајте ову тему:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.0.html

Подели на овим сајтовима

Да, немамо право, али они имају праву да назову јеретиком когод име се не свиди. А кад њих неко са аргументима начне, онда се љуте.

То што си навео као резултате "изузетног духовника" мени личи на стварање политичке партије са фанатичном идеологијом, а не на црквену делатност. Такви "духовници" стварају зомбије а не хришаћне.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Још ће да буде како ми морамо да им се правдамо!  :drugarstvo:

Са ким је одржана ова трибина??? Са о. Жарком Гавриловићем. По страни психичка болест о. Жарка (мени га је страшно жао и од срца бих волео када би могао да му помогнем), али ова екипа сарађује са секташима (погледајте ко је водитељ емисије где гостује о. Жарко, један од најоданијих сарадника о. Симеона) https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.15.html (читајте редом и сам сам се згрозио), а сами се као боре против екуменизма и не знам чега. Прекидају Литургије као да је то представа на дивљем западу у салуну. И још кажу како се боре они за веру... не знам само коју, православну сигурно не.

Иначе, тај исти несрећни Жарко објављује књигу где нашег блаженоупокојеног Патријарха Павла најодвратније блати, док "армија" симеоноваца радосно пљеска ручицама.

Подели на овим сајтовима

Да, тај несретни човек на најпоганији начин блати покојног Патријарха, пишући у својој секташкој брошуи да свети Патријарх има ванбрачно дете! Страшно, желудац да повратиш.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић

пише следеће :

"Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата за

једног протојереја. За време док је био у богословији патријарх је растурао

комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,

и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски

Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио

своју душу ".

Све ово се налази на стр. 327-8. Ево и линка књиге ако

не верујете мени или својим обрвама :

http://www.scribd.com/doc/25333810/David-Protiv-Golijata

:drugarstvo:joooj joooj

Подели на овим сајтовима

Толико о односу према Патријарху коме је поштовање одала читава нација. Онда се питамо коме ови људи служе ако говоре против целог народа?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Шта ли каже "армија" поштовалаца о. Симеона на то? Видимо да о. Жарку екстра аплаудирају на овој скупштини. Вероватно су одушевљени овим "научним" открићем?

Треба "армија" да се покрије ушима и да се јавно исповеди због овог ругања Његовој Светости. Треба да се стидите а не да се још и хвалите.

"Блажен је онај не иде на сабор зликовачки и на путу грешничком не стоји..."  Пс. 1,1

Даће Бог да бар неко ово схвати.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Није пријатно гледати овај снимак где ни свештеник ни верници не поштују ни Цркву ни Литургију.

не брате да није пријатно, страшно је!!! Ово ни сатанисти не раде.

Као што видиш, благочестиви народ зна шта је Литургија, као ова бака што им је скресала у брк да ућуте. Свештеник слуша свога Епископа и моли се Богу, јер је Литургија једна, па била са затвореним или отвореним дверима.

Нису ови несрећници драги мој Методије дошли због Литургије, веруј ми, ако можеш да ми верујеш.

Подели на овим сајтовима

У својој последњој књизи "Давид против Голијата" отац Жарко гавриловић

пише следеће :

"Патријарх Павле је имао ванбрачну ћерку која је удата за

једног протојереја. За време док је био у богословији патријарх је растурао

комунистичку литературу, био је члан комунистичке партије пре 2.св.рата,

и у Сарајеву на демонстрацијама 1939. год. је узвикивао : "Доле српски

Краљ!".Радио је за ОЗНУ и највероватније је многим убиствима огрешио

своју душу ".

Све ово се налази на стр. 327-8. Ево и линка књиге ако

не верујете мени или својим обрвама :

http://www.scribd.com/doc/25333810/David-Protiv-Golijata

:drugarstvo:joooj joooj

Овај човек је психопата!

Подели на овим сајтовима

Није пријатно гледати овај снимак где ни свештеник ни верници не поштују ни Цркву ни Литургију.

не брате да није пријатно, страшно је!!! Ово ни сатанисти не раде.

Као што видиш, благочестиви народ зна шта је Литургија, као ова бака што им је скресала у брк да ућуте. Свештеник слуша свога Епископа и моли се Богу, јер је Литургија једна, па била са затвореним или отвореним дверима.

Нису ови несрећници драги мој Методије дошли због Литургије, веруј ми, ако можеш да ми верујеш.

Већ смо се једном дотакли ове теме ''нереда на Литургији'''. Ја сам против нарушавања реда и поретка у сваком смислу.

Можда ће вас испровоцирати ово што ћу рећи, али моје мишљење је да ни одговорност свештеника који на прописаним местима не обавља одређене радње, није ништа мања од ових који су викали на њега.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...