Методије Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Зар Ти делујем као неко ко се шали са овим??? Ако се не шалите онда незнате шта причате! Да знате шта причате ви не бисте на интернету прозивали оца Симеона, него бисте га пријавили Црквеном суду због јереси. Али ви то не можете и не смете урадити јер нисте у праву! Зашто га не расчини Игњатије ако прича ји проповеда јерес!? Игњатије би то први урадио и једва дочекао! Или можда свесно Игњатије зато што је ''дуготрпељив и добар'' допушта безакоње (како то неки коментаришу). Ја сумњам у ваше добре намере, оче Иване! Ауторитет свештеничког чина који стоји уз ваше име и који злоупотребљавате у оваквим дискусијама, није довољан да би се толерисала ваша површност и провокативност и жеља за публицитетом у новаторским круговима који мислите да зарадите исмејавањем православних исповедника и ревнитеља. Шта смо доживели!? Отац Симеон је јеретик зато што је то рекао свештеник Иван и Александар који попут Арија раздељују Божанство и попут Савелија мешају лица Свете Тројице и не разумеју догмате православне вере? Због непоштовања епископа и клевета на рачун свештеника и теолога дајем ти опомену.ДЕЈАН Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Погледајте само икону Пресвете Тројице. Да ли вам Тројица личи на једно биће, односно на једну монаду? Иако постоје три бића, потпуна бића, односно личности, та потпуна бића су толико сједињена, толико нераздељива, толико прожета и зависе једно од другог, да њихово постојање зависи од међусобног заједништва, које чини њихову суштину. Дакле, није Бог једно биће, већ је Бог заједница, која је нераздељива, и коју чине Три Лица. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Зар Ти делујем као неко ко се шали са овим??? Ако се не шалите онда незнате шта причате! Да знате шта причате ви не бисте на интернету прозивали оца Симеона, него бисте га пријавили Црквеном суду због јереси. Али ви то не можете и не смете урадити јер нисте у праву! Зашто га не расчини Игњатије ако прича ји проповеда јерес!? Игњатије би то први урадио и једва дочекао! Или можда свесно Игњатије зато што је ''дуготрпељив и добар'' допушта безакоње (како то неки коментаришу). Ја сумњам у ваше добре намере, оче Иване! Ауторитет свештеничког чина који стоји уз ваше име и који злоупотребљавате у оваквим дискусијама, није довољан да би се толерисала ваша површност и провокативност и жеља за публицитетом у новаторским круговима који мислите да зарадите исмејавањем православних исповедника и ревнитеља. Шта смо доживели!? Отац Симеон је јеретик зато што је то рекао свештеник Иван и Александар који попут Арија раздељују Божанство и попут Савелија мешају лица Свете Тројице и не разумеју догмате православне вере? Због непоштовања епископа и клевета на рачун свештеника и теолога дајем ти опомену.ДЕЈАН Он износи ставове који су јеретички, а Ти назови како год хоћеш. Ја сам рекао да би то био његов проблем да он то као један монах који треба да се смирава у свом манастиру, не износи јавно и то- ни мање ни више- него на трибини без благослова свога Епископа. Да ли ја или Александар познајемо теологију или не, оценио је професор на факултету (у смислу знања), а оцениће и Господ у вечности. Да ли ја тражим публицитет или не, имаш право да судиш. Ја сам овде са својим именом и презименом и стојим иза својих речи. Иза кога стојиш Ти, пријатељу? Иза неког тамо никнејма? Не сумњам ја да је он праведник и ревнитељ, али сумњам у истинитост његових теолошких ставова, а највише у његово виђењу Евхаристије. У томе је највећи проблем. Ја ћу, колико то моје слабашне силе дозвољавају, увек бранити евхаристијско сабрање које је под једним канонским Епископом, па колико се год то Теби и сличнима не допадало. Јасно и гласно кажем да ни помислио нисам да мрзим о. Симеона, не дао Бог, али се не слажем са његовим ставовима који су догматски и еклисиолошки погрешни. Тај погрешан приступ је учинио да се све ово деси и да он нема смирења као монах испред свога Епископа, а ви му помажете у његовој пропасти. Да ли смете да му кажете да није у праву? Кад би бар мало познавао Еп. Игнатија, не би овако о њему причао, но добро. Време ће показати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Због непоштовања епископа и клевета на рачун свештеника и теолога дајем ти опомену.ДЕЈАН Прва опомена коју сам заслужио! Испровоциран дефинитивно неоснованим писањем и оптужбама на рачун оца Симеона, оптужио сам оца Ивана да је јеретик желећи да му ставим до знања колико је таква оптужба непријатна. Иако се ни мало не слажем са његовим писањем и поимањем онога за шта оптужује оца Симеона, ја се најискреније извињавам оцу Ивану и молим за опроштај због ове грубе провокације! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Е, стварно, лепимо ове јеретичке етикете, ко таксене марке. Брате, да би разговарали као људи који се разумеју у ову проблематику, мора да бар мало познајемо материју. Ово није игра и шала. Јасно сам рекао и верујем да о.Симеон није ни свестан шта је изрекао, али ово што прича прави велике проблеме у животу Цркве. У реду је, прихватам извињење, и Ти ми опрости ако сам Те нечим лично увредио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 У реду је, прихватам извињење. Заиста ми је драго што сте прихватили моје извињење! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%A2%D1%80%D0%BE%D1%98%D0%B8%D1%86%D0%B0 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Ако сутра идемо на Литургију и причешћујемо се, сигурно ћемо уз Христову помоћ лакше и правилно сагледати истину вере. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Само треба пажљиво гледати и ослушкивати Литургију ( да не кажем созерцавати али за оне јаче, а у стваро за све који то желе. А има многих који то не желе и отуда проблеми, а све је ту на тацни). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Баш тако брате. Нередован литургијски живот, раскол између исцелитељне и евхаристијске теологије доводи до овога, а једно без другог не иде. Свака крајност води у ћорсокак. Литургија нам управо говори о средњем путу. "Дај нама који Теби свагда служимо да се причестимо.." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/SOK-Otac-Simeon-Rukumijski-ne-pomine-svog-episkopa-na-Liturgiji-/336533652826?v=feed&story_fbid=342753282303 Ko ovo sa foruma, pravi pometnju na fz u ove posne dane? ШОК !!! Отац Симеон Рукумијски не помиње свог епископа на Литургији ?!Постани обожавалац Детаљне информације Веб сајт:https://www.pouke.org/forum/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Март 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 7, 2010 http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/SOK-Otac-Simeon-Rukumijski-ne-pomine-svog-episkopa-na-Liturgiji-/336533652826?v=feed&story_fbid=342753282303 Ko ovo sa foruma, pravi pometnju na fz u ove posne dane? ШОК !!! Отац Симеон Рукумијски не помиње свог епископа на Литургији ?!Постани обожавалац Детаљне информације Веб сајт:https://www.pouke.org/forum/index.php Мени се не свиђа ова група нисам њен члан. Направио је неки члан форума, коме смета то шта ради о. Симеон. Иначе, ову групу не признајем као део нашег пројекта, урађена је без мог знања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Основни ред је да они који су били најгласнији у прозивању оца Симеона, покушају да дају објашњење за своје тврдње да је отац Симеон проповедајући изговорио јерес! Уколико неко за истину говори да је јерес, што се овде не форуму догађа, онда је то велики проблем. Ни један од вас који сте га осудили није оставио ни приближан утисак о томе да пре свега зна о чему прича и шта је у беседи оца Симеона речено. Дакле, судије и књижевници, лицемери и опадачи, адвокати нових теолога, да вас чујем са цитатом светих отаца на тему догмата о Светој Тројици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Ево краће верзије мојег објашњења о томе да је беседа оца Симеона у сагласју са догматима (што су отац Иван и екипа - искулирали). Мораћу да вас подсетим на то јер није мала ствар да некога прзовете за јерес и да притом не дате ниједн прилог својој тврдњи (нити је то за очекивати). Ево шта је отац Симеон рекао на снимку који стоји на овој теми: Ми верујемо у Господа Бога који јесте. У нашег Оца небескога кога увек славимо у три лица, значи, Оца и Сина и Духа Светога! Тројица је јединица. Јединица у Тројици. Не заједница како екуменисти уче! Него јединица! Догматика аве Јустина каже исто: Догмат о Светој Тројици Верујем у једнога Бога у трима Лицима: Оца, и Сина, и Светога Духа, раздељивог у смислу личних својстава, а нераздељивог по суштини. Једна и иста је васцела Тројица и васцела Јединица; Јединица по суштини и природи, а Тројица по личним својствима и називима Оца, и Сина, и Светога Духа. У такозваном Атанасијевом символу учење Цркве о Светој Тројици изражено је врло прецизно и тачно. Он гласи: Вера васељенска ова је: да једнога Бога у Тројици и Тројицу у јединици поштујемо, не сливајући Ипостаси нити раздељујући суштину. Јер je једна ипостас Оца, а друга — Сина, а другачија — Светога Духа. Ево и мало сведеније, да бисте једноставније установили истоведтност и сагласје оца Симеона са Светим Оцима. Отац Симеон каже: Ми верујемо у Господа Бога који јесте. У нашег Оца небескога кога увек славимо у три лица Оца и Сина и Духа Светога! У Догматици стоји: Вера васељенска ова је: да једнога Бога у Тројици и Тројицу у јединици поштујемо. У чему је разлика!? Свети Атанасије Велики нас учи да Једнога Бога у Светј Тројици поштујемо, а отац Симеон управо исповеда веру у Господа Бога кога увек славимо у три лица! Ако вас оче буни разлика у томе што Свети Атанасије каже да Бога у светој Тројици - поштујемо, а отац Симеон да Оца небескога кога у три лица славимо, те две речи у хришћанству имају практично исто значење. Ми Свету Тројицу у јединици уједно и поштујемо и славимо! Отац Симеон још каже: Тројица је јединица. Јединица у Тројици. Не заједница како екуменисти уче! Него јединица! У Догматици стоји: Једна и иста је васцела Тројица и васцела Јединица; Јединица по суштини и природи, а Тројица по личним својствима и називима Оца, и Сина, и Светога Духа. Екуменисти и новотеолози накарадно уче о томе да су три лица - три бића. На ту заблуду упозорава отац Симеон који упозорава Тројица није заједница (три бића), већ јединица у Тројици (три лица једног бића). Поред доказа за то који стоји у Догматиици, исто нас учи и Свети Николај Српски. Тријица је јединосуштна и нераздељна и представља савршену хармонију једног божанског бића! Зато је света Тројица Јединица! ''Зато ми говоримо о Тројичином Богу или о Тројици у јединици.'' каже свети Николај Српски. Свети Јован Јеванђелиста јасно каже: ''Јер су тројица што сведоче на небу: Отац, Реч и Свети Дух; и ово троје је једно''. (I Јн. V, 7). (Изразом ''Реч'', апостол Јован означава Сина). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 Методије, брошура оца Симеона је урађена монтажом, вероватно у компјутеру. Знаш шта то значи? тако су комунисти тпо радили и подметали лажне фотографије као четници и немци заједно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука