Методије Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 i dalje stoji ozbiljno pitanje u citavoj ovoj diskusiji ko kome treba da bude poslusan i ko treba koga da opominje jeromonah episkopu ili obratno? Ви нисте чули у историји Цркве за примере епископа који су били грешници, јеретици, унијате, расколници... Очекујете да таквима сви буду послушни до пропасти целе пастве тог епископа? Наравно да је то наивно размишљање. Него шта него јеромонах може и треба да опомиње епископа који и у најмањем греши. Отац Симеон врло неодговоно, по његовој (само)вољи тумачи одлуке Сабора, дужности Епископа, Литургију итд... Оно што је очигледан пример, а то сам и гледао на видеу са неког сајта, где он застрашује људе око њега и чак брани да било шта гледају и слушају од Епископа Игнатија. Наравно, људи га слепо слушају и ни једног тренутка не помишљају да је он у прелести. Свако ко саветује људе да не иду на Литургије где су отворене двери (или затворене), или се молитве читају наглас (или не) је у сатанској прелести. Ђаво управо ту удара, јер је Литургија основ, темељ Цркве. А ви сад, размислите шта ћете и како ћете. Наравно да га људи слепо слушају и наравно да не помишљају да је у прелести. Наравно! Кога ће да слушају? Вас што не слушате Сабор? Судите о духовнику чије сте беседе гладали на видео снимцима и оптужујете га за прелест? Мислим да то, најблаже речено, нимало није у реду! Лош је то сигнал за поједине чланове овог форума који се утркују ко ће са више увреда и ниподоштавања да говори о овом угоднику Божијем. Очекујете да отац Симеон шаље своју духовну децу на Литургију код оних свештеника и владика који се спрдају са Саборским одлукама, читајући молитве на глас и отварајући двери када то њима одговара!? Шта вам пада на памет? Отац Симеон је духовник није политикант! А то што га оптужујете за прелест... не знам шта би могао да вам кажем... Разочаран сам сазнањем да сте изговорили тако страшне речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 i dalje stoji ozbiljno pitanje u citavoj ovoj diskusiji ko kome treba da bude poslusan i ko treba koga da opominje jeromonah episkopu ili obratno? Ви нисте чули у историји Цркве за примере епископа који су били грешници, јеретици, унијате, расколници... Очекујете да таквима сви буду послушни до пропасти целе пастве тог епископа? Наравно да је то наивно размишљање. Него шта него јеромонах може и треба да опомиње епископа који и у најмањем греши. Отац Симеон врло неодговоно, по његовој (само)вољи тумачи одлуке Сабора, дужности Епископа, Литургију итд... Оно што је очигледан пример, а то сам и гледао на видеу са неког сајта, где он застрашује људе око њега и чак брани да било шта гледају и слушају од Епископа Игнатија. Наравно, људи га слепо слушају и ни једног тренутка не помишљају да је он у прелести. Свако ко саветује људе да не иду на Литургије где су отворене двери (или затворене), или се молитве читају наглас (или не) је у сатанској прелести. Ђаво управо ту удара, јер је Литургија основ, темељ Цркве. А ви сад, размислите шта ћете и како ћете. Наравно да га људи слепо слушају и наравно да не помишљају да је у прелести. Наравно! Кога ће да слушају? Вас што не слушате Сабор? Судите о духовнику чије сте беседе гладали на видео снимцима и оптужујете га за прелест? Мислим да то, најблаже речено, нимало није у реду! Лош је то сигнал за поједине чланове овог форума који се утркују ко ће са више увреда и ниподоштавања да говори о овом угоднику Божијем. Очекујете да отац Симеон шаље своју духовну децу на Литургију код оних свештеника и владика који се спрдају са Саборским одлукама, читајући молитве на глас и отварајући двери када то њима одговара!? Шта вам пада на памет? Отац Симеон је духовник није политикант! А то што га оптужујете за прелест... не знам шта би могао да вам кажем... Разочаран сам сазнањем да сте изговорили тако страшне речи. i dalje stoji pitanje da li je jrm. Simeon u opstenju sa svojim Episkopom i preko kog episkopa ostvaruje svoju kanonsku vezu sa Crkvom Bozijom? radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Фебруар 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Не улазећи то да ли је владика Игнатије опасан или не по Цркву, не знам, нисам проучавала, питам се, какав је поступак ако неко мисли да његов владика проповеда нешто, што по мишљењу слушаоца, није православно? И што тако не поступе његови неистомишљеници, на корист целе заједнице? Ово није начин. Руши се Црква. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 i dalje stoji ozbiljno pitanje u citavoj ovoj diskusiji ko kome treba da bude poslusan i ko treba koga da opominje jeromonah episkopu ili obratno? Ви нисте чули у историји Цркве за примере епископа који су били грешници, јеретици, унијате, расколници... Очекујете да таквима сви буду послушни до пропасти целе пастве тог епископа? Наравно да је то наивно размишљање. Него шта него јеромонах може и треба да опомиње епископа који и у најмањем греши. Отац Симеон врло неодговоно, по његовој (само)вољи тумачи одлуке Сабора, дужности Епископа, Литургију итд... Оно што је очигледан пример, а то сам и гледао на видеу са неког сајта, где он застрашује људе око њега и чак брани да било шта гледају и слушају од Епископа Игнатија. Наравно, људи га слепо слушају и ни једног тренутка не помишљају да је он у прелести. Свако ко саветује људе да не иду на Литургије где су отворене двери (или затворене), или се молитве читају наглас (или не) је у сатанској прелести. Ђаво управо ту удара, јер је Литургија основ, темељ Цркве. А ви сад, размислите шта ћете и како ћете. Наравно да га људи слепо слушају и наравно да не помишљају да је у прелести. Наравно! Кога ће да слушају? Вас што не слушате Сабор? Судите о духовнику чије сте беседе гладали на видео снимцима и оптужујете га за прелест? Мислим да то, најблаже речено, нимало није у реду! Лош је то сигнал за поједине чланове овог форума који се утркују ко ће са више увреда и ниподоштавања да говори о овом угоднику Божијем. Очекујете да отац Симеон шаље своју духовну децу на Литургију код оних свештеника и владика који се спрдају са Саборским одлукама, читајући молитве на глас и отварајући двери када то њима одговара!? Шта вам пада на памет? Отац Симеон је духовник није политикант! А то што га оптужујете за прелест... не знам шта би могао да вам кажем... Разочаран сам сазнањем да сте изговорили тако страшне речи. Видш, можда си и управу. Прелест је духовна обмана која ипак захтева поседовање извесне интелигенције. Дакле, да би упао у прелест мораш да будеш уман човек, да размишљаш и мудрујеш. Међутим, то се не може рећи за о.Симеона. Он ипак само блебеће глупости, а то није прелест већ - глупост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Свако ко саветује људе да не иду на Литургије где су отворене двери (или затворене), или се молитве читају наглас (или не) је у сатанској прелести. Ђаво управо ту удара, јер је Литургија основ, темељ Цркве. Зато сви на службу браћо и сестре, чак и ако морамо да стојимо на једној нози или се држимо за уши !!! Наравно да ћеш ако је гужва да стојиш и на једној нози а за уши могу и ја те држим и то чврсто да не паднеш...пошто стојиш на једној нози. 0104_cheesy Благодарим, можда и свратим некад до ваше црква на такву службу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Наравно да га људи слепо слушају и наравно да не помишљају да је у прелести.Зато брже-боље помишљају да је надлежни епископ у прелести...баш ме занима под чијим утицајем? Кога ће да слушају? Вас што не слушате Сабор?Мислим да је црквеносаборно на чело дотичне епархије постављен еп. Игњатије,па га о.Симеон не признаје,нити поштује као свог надлежног архијереја...толико о онима који не слушају Сабор.Очекујете да отац Симеон шаље своју духовну децу на Литургију код оних свештеника и владика који се спрдају са Саборским одлукама, читајући молитве на глас и отварајући двери када то њима одговара!?Зар отворене двери и молитве које свештеник или епископ изговарају свима чујно доприносе отпадији од вере или мењају догматску структуру Цркве? Не бих рекао...напротив! А то што га оптужујете за прелест... не знам шта би могао да вам кажем... Разочаран сам сазнањем да сте изговорили тако страшне речи. Да је у безразложној и неоправданој непослушности према свом епископу,то је чињеница,па да ли се то убраја у прелст или не,ти просуди.Поздрав!Благодарим, можда и свратим некад до ваше црква на такву службуСврати...радо ћу те придржати. 0104_cheesy Шалим се,наравно,не замери! 0202_238 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Наравно да га људи слепо слушају и наравно да не помишљају да је у прелести. Наравно! Кога ће да слушају? Вас што не слушате Сабор? Судите о духовнику чије сте беседе гладали на видео снимцима и оптужујете га за прелест? Мислим да то, најблаже речено, нимало није у реду! Лош је то сигнал за поједине чланове овог форума који се утркују ко ће са више увреда и ниподоштавања да говори о овом угоднику Божијем. Очекујете да отац Симеон шаље своју духовну децу на Литургију код оних свештеника и владика који се спрдају са Саборским одлукама, читајући молитве на глас и отварајући двери када то њима одговара!? Шта вам пада на памет? Отац Симеон је духовник није политикант! А то што га оптужујете за прелест... не знам шта би могао да вам кажем... Разочаран сам сазнањем да сте изговорили тако страшне речи. Ето, џаба оволико страница написаних...Шта би Ти пријатељу желео да кажем??? Да кажем да је супер што људе одвраћа од Епископа и свештенства, што хули на Литургију? Да је супер што прекидају Литургију дерући се као умоболници? Ја њега ни једног тренутка нисам замрзео, нити ми је пало на памет. Мени га је, заправо, жао. Но, ја не могу ништа да му помогнем, сем молитвом. Чак и да он хоће да нешто промени, да се покаје пред Владиком- не може. Садашња духовна чеда би га разапели, то је сигурно. Зато, сада мора да куса оно што је закувао. И није једини. Није ово лош сигнал брате за сваког хришћанина који чува своју Цркву, али је знак опомене за свакога ко руши јединство Цркве и њено устројство. Ово место ће то бити докле га год ја водим. Толико. Жив ми и здрав био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ликота Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Монаси и монарси У вријеме кад су се Срби Богу молили, Монарси су као монаси били, А данас кад невјерје оцила гаси, Владике мисле да су монарси. Тугујте високи Дечени, Тугуј мила Грачанице, Црне Вам гласе не носе гаврани Н`о неке много страшније птице, Срела се браћа у освит Поста, Ал не рад` Молитве, не рад` опроста, Н`о једни другима очи да поваде, Да стадо нејако још више заваде. Коме нас остави Свети Патријарше, Ко да се брине за Спасење наше, Ко да од нас отјера нечастиву змију, Када на м се пастири међу собом бију. Па ипак Србаљи, Вјеру не губите, Н`о главе своје Богу приклоните, Нек вам само Господ узданица буде, Тешко оном ко се ослони на људе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Ова последња строфа ти је права! Браво. 70A.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Фебруар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Монаси и монарси У вријеме кад су се Срби Богу молили, Монарси су као монаси били, А данас кад невјерје оцила гаси, Владике мисле да су монарси. Тугујте високи Дечени, Тугуј мила Грачанице, Црне Вам гласе не носе гаврани Н`о неке много страшније птице, Срела се браћа у освит Поста, Ал не рад` Молитве, не рад` опроста, Н`о једни другима очи да поваде, Да стадо нејако још више заваде. Коме нас остави Свети Патријарше, Ко да се брине за Спасење наше, Ко да од нас отјера нечастиву змију, Када на м се пастири међу собом бију. Па ипак Србаљи, Вјеру не губите, Н`о главе своје Богу приклоните, Нек вам само Господ узданица буде, Тешко оном ко се ослони на људе! Жива истина брате, нажалост... 70A.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Не.Па у томе је и проблем, што духовна чеда о. Симеона то раде. Свакога ко није по њиховој мери називају папистом, јеретиком, овим-оним... и шта ћемо сада? Да ли си слушао о. Симеона кад је рекао, а постављено му је питање да ли че прихватити нови календар ако га прихвати Сабор, да то могу окачити мачку о реп? Видиш, он слуша само себе и тражи да га други слушају. Да ли је то духовник онда? Угледа се човек на вл.Атанасија,само што би овај окачио каноне. Окачио би сигурно али само из једног разлога,да докаже да канони не могу да замене ДУХА СВЕТОГ Ајде онда и 10 Божијих заповести да окачимо мачку о реп,ајмо све да окачимо мачку о реп!Ништа не може да замени Духа Светог! klapklap klapklap Ај да узмемо канту бензина полијемо се и запалимо,у одбрану вјере прађедовске dada Ајмо сви да верујемо у Бога како ми хоћемо!Не треба нам ништа! klapklap Ne brate,verovaćemo kako nam o.Simeon kaže,a pljunućemo na iskustvo Crkve ,sve ćemo tumačiti sa ličnim doživljajem jednog monaha! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 За оне који не знају, о.Симеон је бивши пентикосталац (псеудохришћанска секта). Нажалост, изгледа да се није ослободио свог секташког менталитета. Главна одлика секташа је наглашени егоцентризам, доживљавање вере у личном тумачењу и осећању те очекивање да други то безусловно прихвате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 За оне који не знају, о.Симеон је бивши пентикосталац (псеудохришћанска секта). Нажалост, изгледа да се није ослободио свог секташког менталитета. Главна одлика секташа је наглашени егоцентризам, доживљавање вере у личном тумачењу и осећању те очекивање да други то безусловно прихвате.Jel moguce , a ja bio ubedjen da je on odrastao u manastiru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 За оне који не знају, о.Симеон је бивши пентикосталац (псеудохришћанска секта). Нажалост, изгледа да се није ослободио свог секташког менталитета. Главна одлика секташа је наглашени егоцентризам, доживљавање вере у личном тумачењу и осећању те очекивање да други то безусловно прихвате.Jel moguce , a ja bio ubedjen da je on odrastao u manastiru Да, да. Проверена информација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 За оне који не знају, о.Симеон је бивши пентикосталац (псеудохришћанска секта). Нажалост, изгледа да се није ослободио свог секташког менталитета. Главна одлика секташа је наглашени егоцентризам, доживљавање вере у личном тумачењу и осећању те очекивање да други то безусловно прихвате. Одакле то брате?Ја некако не верујем,пошто знам како је и кад о.Симеон отишао у манастир.Мада све је могуће. Када смо код пентикосталаца,сећам се да када смо разговарали о неким јересима хришћанским да је прво њих нешто спомињао,тако нешто.... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука