Jump to content

Objektivizam.

Препоручена порука

Uput u objektivizam

malo oprezno samo kad slushate o alturizmu, ko bude gledo bez predrasuda skaprice d tu ayan rand prica protiv kolektivnog drzavnog alturizma tipa komunizm i slicni sistemi a ne protiv individulnog alturizm. Zato kze kapitalizam (kao ekonomski sistem) i socijalizam (drzavni alturizam) ne mogu zjedno da postoje.

Dakle ne odnosi se na individualne ljude i njihov individualni alturizam

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Баш си решио да завршиш као мученик... :)

Има две врсте алтруизма. Лични алтруизам, кад се сматра за врлину да будеш милосрдан и жртвујеш се за друге. То је како хришћани разумеју тај појам.

Други је колективистички алтруизам, када се сматра да други имају обавезу да се жртвују за тебе. На томе почивају тоталитарне идеологије којима то служи као морално оправдање за поробљавање ближњег.

Објективизам критикује ово друго, а нема ништа против личног алтруизма. То је слободна воља сваке особе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Баш си решио да завршиш као мученик... :)

Nece stvari da se promene tako sto ljudi ovde dobiju informacije od socijalistickih dokumentaraca i veruju da se zemlje bogate tako sto odu ratuju po iraku i eksplitisu njihovu naftu.

Подели на овим сајтовима

Ма неће да се промене како год окренеш. Људи више воле сладуњаве причице и учитеље који их "чешу по ушима".

Данас кад кажеш да људи треба да живе слободно и да је поштено да човек који ради задржи плодове свог рада ниси нормалан. "Себичност" је кад неко оће да ти узме паре, а ти се буниш. А "милосрђе" кад узимаш другима да би делио коме ти оћеш. Све се изврнуло наглавачке... Добро се зове зло и зло се зове добро.

Апокалиптус...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A kako se u objektivizam uklapa cinjenicama da medju pristalicama te filozofije postoji veliki broj onih koji poricu antropogeno globalno zagrevanje?

Немам појма, ја се не слажем са неким њиховим идејама. Капирам да свакога треба саслушати и узети оно што је добро, одбацити шта не ваља...

P.S Mislim da ovim cinite medvedju uslugu ideji slobodnog trzista.

Па ово је ваљда информативно, опште образовање.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јел истина што сам чуо да се ви залцжете за еутаназију стараца, оно што се код нас ранихе звало лапот?

Nije, Zile, nije, ociju mi zile. Ovoga mi krsta zile. + Taj je kriv, taj mucki provokator zile! 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

A kako se u objektivizam uklapa cinjenicama da medju pristalicama te filozofije postoji veliki broj onih koji poricu antropogeno globalno zagrevanje?

P.S Mislim da ovim cinite medvedju uslugu ideji slobodnog trzista.

Naprimer ko? Ne znam nisam citao te stavove. 

Ako hocemo realno i medj klimatolozima ima nekoliko komata koji poricu antrpogeno, i malo veci broj koji tvrde da antropogeno nije toliki uzrok, doprinosi ali ne koliko mislimo.  

Mislim o uplivu coveka ima debate.... ja bar sve sto sam pratio nisam uspeo da donesem licno sud, a pratio sam.... i ne mogu da se odlucim da li postoji upliv coveka i koliko... zbunjena sam poprilicno.. 

Подели на овим сајтовима

Dal nije objektivizam ateisticka filozofija???

Nije. Objektivizam je filozofija koja te uci da pratis sopstveni samointeres. Najveci samointeres koji covek moze da ima (po mom misljenju) je da prihvati hrista i crkvu, jer time dobija mnogo toga, prvo unapredjuju svoju duhovnost drugo bori se za zivot vecni.

Objektivizam je prosto filozofija koja te uci da je tvoj najmoralniji stav u zivotu da pratis sopstveno samointeres bez povredjivanja drugih. 

osnivac objektivizma jeste bila ateista, ona nije poronasla svoj samointeres u hriscanstvu, nazalost. Medjutim nije ni imala dodir sa pravoslavljem vec sa protestantima i socijalistima koji zlupotrebljavaju hrista, tako da je donekle razumem. 

Подели на овим сајтовима

Medjutim nije ni imala dodir sa pravoslavljem

Живела је у Русији до своје 23. године.

vec sa protestantima i socijalistima koji zlupotrebljavaju hrista, tako da je donekle razumem.

Амерички протестанти су углавном жестоки антисоцијалисти. Амерички социјалисти су углавном атеисти.

Подели на овим сајтовима

Живела је у Русији до своје 23. године.

Komunistickoj rusiji. Ja u nekomunistickoj srbiji nisam imao dodira sa pravoslavljem dok nisam dosao na ovaj forum... :)

Амерички протестанти су углавном жестоки антисоцијалисти. Амерички социјалисти су углавном атеисти.

Pa verovatno si u pravu. Medjutim americki protestanti vole da glasaju "moralne" zakone.... ono anti abortust, anti psovanje, anti ovo, anti kafana, anti kratke gace itd...

I to je njoj smetalo... 

Подели на овим сајтовима

Живела је у Русији, али је из јеврејске породице.

da i jevrejka je.. tesko da je jevrejka u komunistickoj rusiji imala dodira sa pravoslavljem... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...