Zayron Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Meni je dobar forum katolički odgovori, jedino što su po mišljenju malo isključivog stava. Naravno, zato što su oni samo hrvatska derivacija, lokalna verzija tog istog foruma na engleskom a imaju isto poslanje i svrhu koju sam već objasnio: objašnjavati onima kojima nije jasno zašto u to vjerujemo tako i tako a ne polemizovat s nekim ko misli potpuno obrnuto pa ga uvjeravat da to nije onako nego ovako. Naravno da i to spada u apologetiku ali onda je to ta visoka apologetika koja je jedina i moguća, kad se ti stavovi konfrontiraju u onim komisijima o kojima je bila riječ a iznose ih meritorne osobe pa se potom dodje do nekog zajedničkog stava ili do njega ne dodje. Po tim komisijama je zaista uradjen ogroman posao jer se zaista pronašao ogroman broj dodirnih i zajedničkih tačaka koje ne osporava niko i lijepo je znati u čemu se sve slažemo i da je toga mnogo, daleko više nego toga u čemu se ne slažemo, barem kvantitativno. No, ostao je još izvjestan daleko manji broj neriješenih pitanja ali koja su istovremeno ključna i zato teža za iznalaženje saglasnog stanovišta. Taj Catholic Answers je više takav savjetodavni "teološki servis" na internetu kao što imaju pravni, pedagoški i sl. Tamo nejde o nikakve diskusije i polemike, to nije svrha tih tako specijalizovanih apologetskih foruma kojima je glavna svrha "odbrana vjere" ili davanja ispravnih tumačenja, oni su prije svega savjetodavni. Možeš taj savjet akceptovat ili ne moraš ali s njima tamo se o tome baš mnogo ne ispolemizuješ. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Registrovao sam se tamo pre par sati i napisao prvu poruku u temi gde se pozdravljaju novi članovi. Sve je bilo normalno i dobio sam pozdrav od nekog urednika. Međutim, kada sam hteo kasnije da posetim ponovo taj forum, izašla mi je sledeća poruka: ,,Your account has been locked for the following reason: spam. This change will be lifted: Never''. Izgleda da je jedini razlog tome to što sam pri registraciji naveo da sam ortodoks. Upravo sam im poslao molbu preko emaila: ,,Hi. Today I joined on your forum. I wrote only one message in welcome section as a greeting. But soon I realized that I was banned. Perhaps the problem is that when I said I'm orthodox during registration However, I am interested to be a Catholic, and I want to hear additional explanations. I would ask you to help me to participate in your forum. Greeting'' Šta si pisao, crni sine? Edit: Msm, ima tamo pravoslavaca kol'ko oćeš, ne može to biti razlog. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Šta si pisao, crni sine? Edit: Msm, ima tamo pravoslavaca kol'ko oćeš, ne može to biti razlog. Ma šta će tamo, ja se jednom davno upisao, bio par puta a sad nemam pojma ni pod kakvim nickom i emailom je to bilo a šifre se ne sjećam ni kad bi mi neko sad davao 1.000.000 dolara za nju. Nek dodje na Gloriju, kad tamo otac LH http://gloria.tv/user/oSq3M1WQCVA piše o papama šta mu sve prvo padne na pamet i šta stigne pa ga niko nikad nije banovao, čak je tamo jednim od admina češke sekcije, hahahaha. Piše on svašta i o patrijarhu ruskom Kirilu a ne samo o papama, no kod nas mu nikad ni zbog jednog od njih dvojice niko ništa nije zabranio a ni banovao. Evo pogledajte sami: http://gloria.tv/?search=libor+halik+pape%C5%BE http://gloria.tv/?search=halik+patriarch Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2014 Beše čitav podforum za "istočno hrišćanstvo" i njime je dominirao jeromonah Amvrosije, bivši katolik, Irac. Mnoge je katolike preobratio u pravoslavlje. Ne znam konkretno za o. Amvrosija jer ne hodam toliko po tim anglofonim forumima, moja parketa su slovenski a potom italijanski forumi ali empirijski znam dosta pouzdano iz koje skupine ili kategorije su ti katolici koji su prešli na pravoslavlje, sigurno 90% njih bude naših sedevakantista i/ili tridentinozilota i protivnika 2VK. Oni to tako obično rade jer su nezadovoljni tim postkoncilnim razvojem i situacijom u KC poslije 2VK 1965., dovoljno mi je bilo vidjet tih slovenskih (poljskih, čeških, slovačkih) i italijanskih foruma i članaka. Dovoljno je samo minimalno to istražit a ono se tamo za tim konvertitom odmah objavi ili sedevakantista ili kakav drugi bivši tridentinac koji si onda tako riješi tu svoju neunosnu situaciju jer nit je više katolik a ni nešto drugo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Šta si pisao, crni sine? Edit: Msm, ima tamo pravoslavaca kol'ko oćeš, ne može to biti razlog. Nisam pisao ništa. Samo sam postavio pozdravnu poruku (rekao sam pozdrav) na temi o novim članovima. Ali označio sam sebe kao pravoslavnog vernika prilikom registracije. Šta bi drugo bilo razlog banovanja, ne znam. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 @@Zayron, Voleo bih da postoji forum kao što je ovaj ŽRU, ali u katoličkom obliku. Tražim forum gde se nalaze katolički teolozi i gde se može razgovarati sa njima, na srpskohrvatskom ili engleskom jeziku. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Јел су ти одговорили на крају? Nisu. Nema veze, ima valjda drugih foruma. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Ima dosta pravoslavaca, nema šanse da je to razlog. Ako si i u pozdravnoj poruci napisao da te zanima da postaneš katolik, možda su te ocenili kao spamera. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Nisam ništa govorio, samo sam rekao: ,,pozdrav''. Označio sam opciju da sam pravoslavac pri registraciji, a nakon banovanja sam pisao email sa dodvoravanjem kako bih želeo postati katolik. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 @@Paradoksologija, Učlani se i ti i označi da si pravoslavac, i idi na link koji ti ponude da se pozdraviš na temi o novim članovima. I sačekaj malo. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 @@Paradoksologija, Učlani se i ti i označi da si pravoslavac, i idi na link koji ti ponude da se pozdraviš na temi o novim članovima. I sačekaj malo. Pa ja sam već član i imam preko 1000 postova (i to nakon novog učlanjenja posle banovanja) Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Možda si član bez pravoslavne oznake. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Možda si član bez pravoslavne oznake. Nisam, a ima još dosta pravoslavaca - čak su svi manje bučni ostali posle "progona". Sad sam pogledala podforum "Istočni katolicizam" (ranije beše "istočno hrišćanstvo") i prvih nekoliko stranica je spam. Možda si zato bio sumnjiv. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Nisam, a ima još dosta pravoslavaca - čak su svi manje bučni ostali posle "progona". Sad sam pogledala podforum "Istočni katolicizam" (ranije beše "istočno hrišćanstvo") i prvih nekoliko stranica je spam. Možda si zato bio sumnjiv. Onda su ga s nekim zamjenili, tako to obično biva, taj nepravi strada zbog tog šta su napravili drugi pred njim. Inače meni je taj Catholic Answers tako nepregledan da mi treba uvijek čitava vječnost da se tamo orijentišem i uopše nešto nadjem a kad to potom pročitam nije to ništa što već do sada ne bih znao pa zato tamo ni ne hodam. Morao bih se ponovo zaregistrovat jer sam zaboravio podatke od te prve registracije. A ni ne tebaju mi, ima toliko drugih, za mene interesantnijih foruma. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2014 Ima dosta pravoslavaca, nema šanse da je to razlog. Ako si i u pozdravnoj poruci napisao da te zanima da postaneš katolik, možda su te ocenili kao spamera. Aha, to bi nam još trebalo, toliko truda oko tog ekumenizma pa se sve na kraju pokvari prozelitizmom kad se ustanovi da na Catholic Answers pravoslavci masovno traže da predju na katoličanstvo, ahahahaha. Pa to bi ih strefio infarkt odmah sve te kardinale po kurijama tamo u Vatikanu, papa neće više ni riječi da čuje o nekakvom prelaženju i hodanju tamo-vamo, ni govora o tom. Samo to nam je još falilo! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука