Душко Дугоушко Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 ...klirici daju sve od sebe da crkvu izloze ruglu, da joj se podsmeva kuso i repato:Kod Artemija - Nikolaj, Crnorecki Kod Ignjatija - Nikolaj iz Izvora i Simeon iz Rukumije Kod Vasilija - Gavrilo iz Privine Glave (i Artemije iz Sisatovca) Kod Jovana - Dionisije iz Lipovca pod uticajem monahinje Nektarije i Varnava iz Popsice Kod Amfilohija - otac Joil Kod Hrizostoma - Venijamin iz Preobrazenja . . . Bruka za Crkvu... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Na primer da stavi tacku na slucaj Artemije? Da se mane nacionalizma, a uhvate Hrista? PREKINE PRICU O TEORIJIMA ZAVERE I MASONIMA??? Da osude jeres kreacionizama, da se ljudi ne bi zbunjivali!!! Da se odreknu digitalnog andjela, pricama o ruskim carevima... Sve ovo govorim, jer zelem i zelim da verujem da je put ka pravoslavlju dobar ali ovakve stvari mi jako bodu oci i teraju druge ljude u Ateizam!!! 1. Докле год буде постојала могућност да се заблудела браћа покају и врате,тј.док сами дефинитивно не докажу да је њихово одступање иреврзибилни процес, неће се дефинитивно ставити тачка...то је показатељ хришћанске и братске љубави према некоме ко је толико дуго био њен веома битан члан и ту нема ништа лоше.2.Под један,у твом питању реч "национализам" очигледно има негативну конотацију,што показује,барем мени,да истинска дефиниција,смисао и значај тог појма није допрла до тебе.О национализму сам писао више пута и немам снаге нити воље (надам се да ми нећеш замерити због тога...нађи па прочитај ако те интересује) да сваком новом ко дође,а притом се од старих увек јаве исти са речим подршке за ове периодочно понављајуће стереотипе, да објашњавам по стоти пут суштину,смисао,лепоту и метафизички значај појма "национализам" .Под два,где то Црква себе приказује и потврђује као искључиво националистичку или вулгарно националистичку тј.шовинистичку (јер иако је чињеница да се национализам може извргнути у своју супротност,то никако не негира нити умањује "per se" смисао,лепоту и бесцен значај националне димензије бића која је много комплекснија него што су појединци у могућности то да виде и која јесте и треба да буде органски део сваке помесне Цркве Православне) а не као Богочовечански организам у коме је свако добродошао,у коме се истински препознаје,прихвата и до краја вреднује све оно што се може изнедрити из националног осећаја и у коме ће свако задобити спасење без обзира на културне и крвне одреднице,јер се оне,једино у Цркви, показују као истинско једно које егзистира кроз мноштво? Зар то треба да објашњавам људима који себе називају црквеним? 3.Видим,Црква,црквени великодостојници,сав клир и верни народ се убише од приче о масонима и не причају апослутно ништа друго до о "теоријама завере"...Сваки трен се само о томе прича на свим нивоима црквеног живота...јој,Боже сачувај! Није баш тако,мој престрашени форумски друже. confused Масони постоје,имају своју идеолошку,псеудо-религиозну,политичку,финасијску улогу и позадину и свим битним дешавањима на политичком плану и то ј чињеница.Да ли се то нама допада или не,то је друга прича.Слажем се да се никако ова прича не треба претворити у фиксацију,а она то и није у животу Цркве јер Црква има своју улогу и задатак и она је фокусуирана примарно на њега,али није згорег знати шта се дешава око тебе,из ког разлога и са којим циљем...тако да се понекад проговори о том проблему...ништа више од тога. 4.Где је то креационизам званично проглашен за јерес и зашто би то неко урадио? То што неко не симпатише,сматра погрешном,тј не подржава креацинонистичку слику света и што негира такву позадину књиге Постања не значи да има за право проглашавати је за "јерес" само зато јер сматра да научници (и то не сви) тренутно доказују супрутно...никада се не зна шта ће будућност донети и какве ствари ће научно бити откривене и доказане...можда се присталице супротне теорије (међу којима сам и ја...чисто да не буде забуне!) жестоко изненадити једног дана. 5.Зашто би се Црква "одрекла" нечега што није Њено? Мени је непознато да филм дигитални анђео има благослов Цркве или евентуално неког епископа СПЦ са именом и презименом? Да ли је теби можда познато? Баш ме занима да ми кажеш име и презиме епископа који је званично дао благослов за тај филм а да припада СПЦ-и. 6.Пут ка Православљу,ка спасењу у Христу Богу,сваки дан се открива у Цркви и кроз активни,делатни живот у Њој.Свакоме може бити све откривено,показано и потпуно дефинисано само ако жели и то на прави и истинити начин,на месту где је то једино могуће...у Цркви Христовој. 7.Има других ствари о којима бих желео да се проговори и стави тачка на њих...једном заувек...ово нису ствари које праве не знам какав проблем,а питање моралне и психичке подобности појединаца у Цркви итекако јесте нешто што нам виси над главом као Дамаклов мач. 8.Добродошао! eheeeej Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Ovaj Solomonov post bi trebao da "stoji na ulazu u forum" jer sa ovolikim ponavljanjem tema i ne-slušanjem može komotno da stoji "ostavite nadu svi koji ulazite" on: no news,good news! .... pomenu neku odgovornost,a ja vidjeh samo optužbe možda je to razlika "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Na primer da stavi tacku na slucaj Artemije? Da se mane nacionalizma, a uhvate Hrista? PREKINE PRICU O TEORIJIMA ZAVERE I MASONIMA??? Da osude jeres kreacionizama, da se ljudi ne bi zbunjivali!!! Da se odreknu digitalnog andjela, pricama o ruskim carevima... Sve ovo govorim, jer zelem i zelim da verujem da je put ka pravoslavlju dobar ali ovakve stvari mi jako bodu oci i teraju druge ljude u Ateizam!!! Evo, brat Solomon je izvrsno odgovorio, ni da se doda, ni da se oduzme... Dobrodasao na forum... thank_you777 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 још нисмо добили приватног менаџера уместо патријарха ... и добродошао thank_you777 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Na primer da stavi tacku na slucaj Artemije? Da se mane nacionalizma, a uhvate Hrista? PREKINE PRICU O TEORIJIMA ZAVERE I MASONIMA??? Da osude jeres kreacionizama, da se ljudi ne bi zbunjivali!!! Da se odreknu digitalnog andjela, pricama o ruskim carevima... Sve ovo govorim, jer zelem i zelim da verujem da je put ka pravoslavlju dobar ali ovakve stvari mi jako bodu oci i teraju druge ljude u Ateizam!!! pa ne bih se bas slozio sa Solomonom oko njegovog odgovora. Mpozda da ipak snesemo deo odgovornosti 1. Zato sto u SPC jos uvek ima ljudi koji sto tajno, sto javno podrzavaju Radosavljevica.Te price o ljubavi i slicnom kao razlog mozemo okaciti macku o rep. hajde da onda iskazemo ljubav i prema Mirasu i njegovoj raskolnickoj grupi; o makedoncvima da i ne govorimo. 2. Vidi pod 1. Zato sto imas ogroman broj klira a o vernicima da ne i govorim koje u SPC privalci onaj Srpski deo a Pravoslavlje je tu tek onako usput. 3. Uticaj masona na svetsku politiku je danas ravan uticaju Kucnog saveta od zgrade moje babe u Zagubici sa politikom Malezije. Raznorazni opskurni likovi poput udbasa Lucica, ludaka Miroljuba, nacionaliste Dimitrijevica i slicnih prze narod ovim pricama a sve je krenulo tako sto je svojevremeno vlast SM sve svoje greske, zablude i poraze pravdala masonima i zaverom. To su i danas price za neobrazovane, zaostale, neupucene... 4. Zato sto realno u Crkvi ne postoje ljudi koji bi adekvatno odgovorili na tu protestantsku glupost. Iako relano to i ne vidim kao veliki problem. Alefshin je najvaljivao svoj projekat godinama a zavrsio se tako sto na forumu ima 5 ljudi. 5. Ti postavljas isto pitanje over and over again. zato sto u crkvi nazalost imamo ljudi koji veruju u te gluposti. pa i ovde smo imali raspravu sa njima i imamo forumase koji su branili te budalastine i idiotluke. 6. Cinjenica je da u Srbiji ne postoje ateisti; postoje samo antiteisti koji su vrlo cesto to nastali pod uticajem nominalnih vernika. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Мираш је универзум за себе и не може се довести у везу са Радосављевићем, а према Македонцима изражавамо огрооомну љубав. Не знам где то расколник може присуствовати устоличењу поглавара Цркве од које их је КПЈ одвојила и многе друге ствари. То су другачије животне околности и само је политика та која Мирашу и Македонцима даје неку "снагу", док је отац Артемије у потпуности усамљен. И шта има да се ставља тачка кад је данас његова снага минимална. Na primer da stavi tacku na slucaj Artemije? Da se mane nacionalizma, a uhvate Hrista? PREKINE PRICU O TEORIJIMA ZAVERE I MASONIMA??? Da osude jeres kreacionizama, da se ljudi ne bi zbunjivali!!! Da se odreknu digitalnog andjela, pricama o ruskim carevima... Sve ovo govorim, jer zelem i zelim da verujem da je put ka pravoslavlju dobar ali ovakve stvari mi jako bodu oci i teraju druge ljude u Ateizam!!! Оканите се форума и пођите по нашим храмовима. Људе баш брига за Артемија док га неко од медија не извуче из нафталина. Уосталом тај случај је у црквено-правном смислу завршен. Можда би вас задовољило да Артемије буде гиљотиран, али канонско право делује терапеутски, а не јуридчки. Национализам у најпозитивнијем смислу није стран Цркви и волео бих да видим неки предлог по том питању и како би Црква изгледала. Шта очекујете од Цркве у тренуцима када не постоји озбиљни народни програм и било каква снага која би држала народ на окупу? Да проповеда неке стерилне Њу ејџ фазоне о светском братству и релативизацији свега и свачега. Христос је рекао да је донео мач, а не мир. Уосталом хришћанска Цркве од Христовог времена проповедајући Јеванђеље не занемарује народност, обичаје, национална осећања и све их инплментира и охристовљује. Теорије завере и масони!? Ја о њима још нисам чуо од црквених великодостојника, а ни од свештеника у свом крају, па не знам стварно одакле то. Можда ви не идете у Цркву, већ слушате неке ликове по You Tube-у... Креационизам је код нас увезен и не представља учење које ствара неке сметње људима који су у вери. То је прича са маргина наше Цркве, којом се баве људи који су у тешкој мањини, а 98 посто верника за то није ни чуло. О каквим руским царевима!? Дигитални анђео није благословен од стране Цркве! Вама боде очи, а друге људе тера у атеизам!? Очигледно када би ви и други људи били мало више у Цркви, а мање у виртуелној стварности онда бисте схватили шта се прича у Цркви, а не бисте писали ове ствари које сведоче да заправо немате много везе са Црквом. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Na primer da stavi tacku na slucaj Artemije? Da se mane nacionalizma, a uhvate Hrista? PREKINE PRICU O TEORIJIMA ZAVERE I MASONIMA??? Da osude jeres kreacionizama, da se ljudi ne bi zbunjivali!!! Da se odreknu digitalnog andjela, pricama o ruskim carevima... Sve ovo govorim, jer zelem i zelim da verujem da je put ka pravoslavlju dobar ali ovakve stvari mi jako bodu oci i teraju druge ljude u Ateizam!!! Zato brate sto su srbi veoma zazidani i za razliku od Grka i Rusa nekako povrsni po pitanjima vere i revnovanja za istu. Imali smo svega nekoliko gorostasa (Ava Justin, Sv. Simeon Dajbabski, da ne navodim Sv. Savu bilo je davno stadaradim) iako mnogo duhovnih ljudi, da nije bilo Vladike NIkolaja i Bogomoljackog pokreta bilo bi jos gore, no sve u svemu Srbi su povrsni, i nemaju asketskih naklonosti. Srbi kao vecina veruju u Boga, ali ga ne poznaju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Оканите се форума и пођите по нашим храмовима. Људе баш брига за Артемија док га неко од медија не извуче из нафталина. Уосталом тај случај је у црквено-правном смислу завршен. Можда би вас задовољило да Артемије буде гиљотиран, али канонско право делује терапеутски, а не јуридчки. Tako je brate Marko13, cinjenica koju svi vrlo cesto zaobilazimo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cybercop Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Хоћеш да ти САС СПЦ пред следеће заседање нешто отпева, пре него што се изјасни о "горућим" питањима? Нешто за душу? А? Чуј, терају љуте у атеизам... Тешко жабу у воду натерати. Где су вам, бре, они нормални, побожни, смајлији,?! Све вас види свемирска полиција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fildza Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Pa ok, ali da li mi treba da cutimo i da pustimo ljude da zive u zabludi ili da nesto ucinimo da SPC iskaze svoj zvanicni stav...? Inace tuzno je skori svi vi znate bolje teologiju od svestenika, jer kojeg god popa sam upoznao oni mi kazu u poverenju, kao ej ovo je samo nas posao ne treba da filozofiras prevese, odes na litirgiju, drzis opelo i malo postis i to je to... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Pa ok, ali da li mi treba da cutimo i da pustimo ljude da zive u zabludi ili da nesto ucinimo da SPC iskaze svoj zvanicni stav...? Inace tuzno je skori svi vi znate bolje teologiju od svestenika, jer kojeg god popa sam upoznao oni mi kazu u poverenju, kao ej ovo je samo nas posao ne treba da filozofiras prevese, odes na litirgiju, drzis opelo i malo postis i to je to... Интересантно... Ја не познајем доста људи који знају теологију боље од свештеника,поготово од ових млађих,а свакако да тек не познајем свештенике који кажу:"kao ej ovo je samo nas posao ne treba da filozofiras prevese, odes na litirgiju, drzis opelo i malo postis i to je to... :cheesy: СПЦ има младе и добре свештенике и тек ће их бити.Ево данас сам била у Цркви у Пожеги,тамо има доста млађег свештенства.Црква лепа,чиста,свака икона мирише а осећај заиста посебан када се уђе у Храм. За нас тек долазе добра времена. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Vi ste stub srama Beta | 08. 10. 2011. - 15:38h Komesar za ljudska prava Liberalno demokratske partije Marko Karadžić oštro je danas kritikovao odluku Srpske pravoslavne crkve (SPC) da dodeli orden "Beli anđeo" Mileševske eparhije vladici Pahomiju koji je svojevremeno bio optužen za bludne radnje nad četvoricom dečaka. - Gospodine vladika, nema te stvari koja će me naterati da ćutim kada je interes deteta u pitanju i zato ću i ovog puta, po cenu da budem označen kao izdajnik i nevernik, ustati i najglasnije što mogu, biti protiv odluke SPC da Pahomiju, za koga postoji osnovana sumnja da je zločinac, dodeli orden - poručio je Karadžić vladici Filaretu koji je uručio orden. Karadžić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima upitao vladiku Filareta da li je uopšte pomislio na decu, čiji su životi bespovratno obeleženi nedelima njegovog "odlikovanog kolege". Povodom osvećenja zvona teškog devet tona i predstojećeg jubileja, Mileševska eparhija je ustanovila Orden "Beli andjeo" koji je juče, između ostalih uručen i ministru policije Ivici Dačiću. Karadžić je kritikovao vladiku Filareta koji je zahvalio ministru policije Ivici Dačiću što je "ovih dana osvetlao obraz Srbiji, kada su pokušali, neke demokrate...Srbiju da prikuju za zid srama, kada su pokušali da se ulicama Beograda, a možda i šire, krv srpska lije, imali ste muškosti i hrabrosti da kažete dosta". - Gospodine vladika, danas kada su mi vaše kolege sveštenici, potvrdile da se u Srbiji sve okrenulo naglavačke i da u neverici posmatraju šta crkva, čiji su sveštenici, čini, sigurniji sam da ste vi i vama slični stub srama, a ne mi koji se borimo za poštovanje ljudskih prava i Ustava - naveo je Karadžić. On je poručio vladici Filaretu, za koga je naveo da je poznat po fotografiji na kojoj, u mantiji, preko ramena drži puškomitraljez i bezrezervnoj podršci politici Slobodana Miloševića, da "mantija nije ono što potvrdjuje ispravnost vaših dela". "Vi i vama slični učinili ste da kad vidim mantiju prvo imam sumnju i nevericu jer ste se i juče kitili najvećim zvonom od 400.000 evra, dok veliki broj ljudi čeka u nehumanim uslovima na onkološkoj klinici, veliki broj dece živi u siromaštvu, škole koriste zastareli materijal, a toliko starih nema za osnovne stvari", naveo je Karadžić. Izvor: http://www.blic.rs/V...-ste-stub-srama Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Sta reci nego se zabezeknuti ko sve dobila kojekava odlikovanja....a o Ivici Dacicu posebno...taj ce sutra 'ladno da bude i vrli clan i ne samo clan LDP-a ako mu je to u interesu А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 SPC je u stanju sama sebi da skoci u usta i da komunisti dodeli crkveni orden samo zato sto je pokazao delic slicnog misjenja sa njima... zadnje vreme doslo... A Karadzicu svaka cast... kad bi svi istupili u javnost sa svojim misjenjem umesto sa politicki indukovanim, srbija bi bila bolje mesto za zivot... nazalost on je sa ovakvom izjavom izvrsio politicko samoubistvo, ali barem odlazi ponosan... Pozdravljam naslov teme... adekvatan пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука