Jump to content

отац Јован Бабић - предавања

Оцени ову тему

Препоручена порука

I hajde reci mis, sta si imao ti od socijalizma u nemackoj u to vreme? hajde brale kada si toliko upoznat...

Све брате, исто ко код нас у југославији. Национализовање власништва, фабрике у друштвеном власништву, све које су биле приватне Хитлер је запленио и ставио под контролу владе. 

Например Хенри Форд је имао фабрику аутомобила у немачкој коју је хитлер комфорно отео и национализовао. 

Јевреје је посебно волео да пљачка социјализмом јер су они били банкари код њих је био капитал. 

Znas kako zvuci to vase uporedjivanje nacionalizma ili socijalizma sa nacionalsocijalizmom? 

Znaci logika koja nema veze ni sa cim ...

Није то наше успоређивање, национал социјализма је управо то што описује. А зло је последица те идеологије. Не знам како ти није јасно да у свакој земљи која је била тешко социјалистичка има политичке заробљенике, логоре, голе отоке, и остале с твари. 

То ти је увек последица јаке државе. Свака власт тежи ка томе, то му дође неки природни закон. Зато народ треба да има минималистичку државу која неће моћи да тежи ка томе.

Разумном доста да види где води екстремни социјализам. У тешко укидање слободе. Што више социјализма то мање слободе. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Само за црвене

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

nego Milosavljeviću što ti nisi rodoljubiv ?

Tamo u drugoj temi si okačio onu sramotnu sliku,a dolaziš iz Kruševca,srpske prestolnice,ideološki  se slažeš sa onima koji bi da danas arče one svetinje za koje su naši pretci živote dali,odakle pravo za to?

Ја и те како јесам родољубив. Само нисам у мерама данашњих квази националиста што ми продају причу о национализму а београдски дођоши већином. Да простиш - гаде ми се. 

Мени је јако стало до Србије и њеног напретка и поравка. Али се једноставно не слажем са шовинизмом и насиљем (политичким и физичким) које данашњи националисти испољавају.

Ја сам ти оно што се зове либеларни националиста. 

Подели на овим сајтовима

Ја и те како јесам родољубив. Само нисам у мерама данашњих квази националиста што ми продају причу о национализму а београдски дођоши већином. Да простиш - гаде ми се. 

Мени је јако стало до Србије и њеног напретка и поравка. Али се једноставно не слажем са шовинизмом и насиљем (политичким и физичким) које данашњи националисти испољавају.

Ја сам ти оно што се зове либеларни националиста. 

Ti si brate moj pun svega zapanjackog.

Подели на овим сајтовима

ужас..идеш на игнор...

Е фала богу, ионако си ме сморио. 

Уживам да читам док те судија шамара... све ми жао да се ја укључим. 

Ti si brate moj pun svega zapanjackog.

Ја нисам ни рекао да сам  русофил ја сам родољуб. Другим речима пун сам доста тога Српског. Живим на свом огњишту, тамо где су ми пра пра дедови одрасли, знам своје породично стабло вековима у назад, имам дневник једног прадеде, писма другог чукудедеде, документе са суђења прадеда, еснафска писма и много тога другог.

Ја прихватам западњачке политичке системе наспрам Руских то јест источних. Али далеко од тога да сам "пун свега западњачког"... 

Као што рекох Србин а не Рус, а прихватам систем за Србију који мислим да је најбољи а то су тренутно западњки системи. 

Подели на овим сајтовима

Све брате, исто ко код нас у југославији. Национализовање власништва, фабрике у друштвеном власништву, све које су биле приватне Хитлер је запленио и ставио под контролу владе. 

Znaci ti jednostavno nemas veze sa mozgom.

Измењено од Иван Цветковић
Обрати пажњу на речник. Админ Иван

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Znaci ti jednostavno nemas veze sa mozgom.

То ти је најбољи одговор када можеш да смислиш? 

:))  :))  :))  :))

Да вређаш? Па браво. У недостатку аргумената... аргументум ад хоминем увек ради.  :))   :))   :))   :))

Подели на овим сајтовима

То ти је најбољи одговор када можеш да смислиш? 

:))  :))  :))  :))

Да вређаш? Па браво. У недостатку аргумената... аргументум ад хоминем увек ради.  :))   :))   :))   :))

Pa kada lupis glupost kako si u nacistickoj nemackoj imao drustvenu imovinu i kako je Hitler nacionalizovao sve privatne fabrike sta dugo reci ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa kada lupis glupost kako si u nacistickoj nemackoj imao drustvenu imovinu i kako je Hitler nacionalizovao sve privatne fabrike sta dugo reci .....

Лепо кажеш, није то тачно, ево ти линк или прочитај у тој и тој књизи... или тако нешто. То се зове аргумента ово што ти радиш зове се непотребно вређање. 

Hm, nisam znao da je Krupp bio nacionalizovan..))

Ма јок, хитлер је куповао од њих гвожђе... и дозвољоавао им да послују како оће. 

Није ни волкс ваген, то су били хитлерови приватни добављачи оружија, слободни да одлуче шта ће да прозиведу, како, колико, колико ће људи да упосле. ((: 

Подели на овим сајтовима

Ево само за црвеног барона:

ја и викиепдија лупамо неке глупости  :))  :))

http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Nazi_Germany

For these reasons, the Nazis never had a clearly defined economic programme. The original "Twenty-Five Point Programme" of the party, adopted in 1920, listed several economic demands (including "the abolition of all incomes unearned by work," "the ruthless confiscation of all war profits," "the nationalization of all businesses which have been formed into corporations," "profit-sharing in large enterprises," "extensive development of insurance for old-age," and "land reform suitable to our national requirements")

Кажеш лепо истину, и човек неспособан да ти одговори па те прозива.

((: 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...