Срђан Ранђеловић Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 О раду са ученицима Војне гимназије и кадетима Војне академије, поклоничким путовањима која се организују али и о другим питањима, заједничким за све адолесценте и младе људе, данас је беседио јереј Јован Бабић, војни секретар Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке. Трајање: 58:49 Послушајте: http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3/13/04/05.04.13._rec_pastira_-_o._jovan_babic_-_0.58.49_64kbps.mp3 http://www.slovoljubve.com/emisije/rec-pastira-otac-jovan-babic-0 Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Октобар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Шта је, пре свега, национализам? Како дефинишемо ту реч, шта све произилази из погрешног тумачења и поистовећивања дијаметрално постављених појмова? Каква је улога педагога, колика је њихова одговорност али и "част да се учествује у обликовању личности младог човека" како каже наш данашњи беседник? Најтоплије вам препоручујемо да послушате ову емисију у којој је о овим, веома осетљивим темама, надахнуто и искрено беседио отац Јован Бабић, вероучитељ у Војној гимназији и Војној академији, војни секретар Одбора за верску наставу АЕМ. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/96/13/10/14.10.13_rec_pastira_o_jovan_babic_64_kbps.mp3 Слово Љубве Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 "Боје су нам различите али нам је Србија једна". Ову реченицу исписали су млади, поносни, свесни Срби - једни навијачи клуба "Црвена звезда", други навијачи "Партизана". То је само један од безброј добрих примера здравог пута национализма. Како је дошло до поистовећивања шовинизма и национализма, чему смо били изложени током деценија, како можемо превазићи сопствене заблуде и ослободити се предрасуда - питали смо свештеника Јована Бабића, војног секретара Одбора за верску наставу АЕМ и вероучитеља у Војној гимназији и Војној Академији. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/3/13/11/01.11.13._rec_pastira_-_o._jovan_babic_64_kbps.mp3 http://www.slovoljubve.com/emisije/rec-pastira-otac-jovan-babic-nacionalizam-dobar-i-los-put миркан је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Кренуо да слушам и за сада ми делује јако занимљиво. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Ljudi ja se uvijek nastojim boriti protiv ovog termina nacionalizam. -Prvi razlog je što je taj termin odavno satanizovan još tokom 1 svjetskog rata,a naročito drugog,mediji namijerno ispiraju mozak narodu sa tom riječju. -Drugi razlog je što nacionalizam nije precizan termin,u njega spada dosta toga,uključujući i političke pokrete poput fašizma,nacizma i slično -Treći razlog je što to i nije naša srpska,slavenska riječ,imamo svoju riječ rodoljublje kome ama baš ništa ne fali,opisuje sve šta treba kad sam se već dotakao ove teme,evo jedna lijepa nova rodoljubiva pjesma http://www.youtube.com/watch?v=EVSMLDXUogI&feature=youtu.be Dragi, Istochnik, Srdjan Kotur and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 -Drugi razlog je što nacionalizam nije precizan termin,u njega spada dosta toga,uključujući i političke pokrete poput fašizma,nacizma i slično Национализам као идеологија је део нацизма. Нацизам ти је национализам + нека форма комунизма. Има и либеларни национализам итд... -Treći razlog je što to i nije naša srpska,slavenska riječ,imamo svoju riječ rodoljublje kome ama baš ništa ne fali,opisuje sve šta treba Ја мислим да су национализам и патритоизам (родољубље) две различите ствари. Нација није нужно сродна међусобно крвљу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Национализам као идеологија је део нацизма. Нацизам ти је национализам + нека форма комунизма. Има и либеларни национализам итд... Ја мислим да су национализам и патритоизам (родољубље) две различите ствари. Нација није нужно сродна међусобно крвљу. ja ih gledam kao različite stvari,za mene nacionalizam je politički pokret,međutim ne vredi to objašnjavati kad to ljudi ne prihvataju,evo sad sam išao na wikipediju i tamo su sve objedinili u nacionalizam i rodoljublje također,zbog toga sam tako napisao. Rodoljubiv se ne odnosi samo na srodstvo,već i na zavičaj ,mjesto gdje si rođen,nisi to uzeo u obzir Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 ja ih gledam kao različite stvari,za mene nacionalizam je politički pokret,međutim ne vredi to objašnjavati kad to ljudi ne prihvataju,evo sad sam išao na wikipediju i tamo su sve objedinili u nacionalizam i rodoljublje također,zbog toga sam tako napisao. Rodoljubiv se ne odnosi samo na srodstvo,već i na zavičaj ,mjesto gdje si rođen,nisi to uzeo u obzir Да, то сам мислио, национализам је политички покрет, а родољубље је нешто друго, љубав према блиским људима по простору и култури. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 A kakva su vam misljenja o ekonomskom uredjenju drzave? Jel vam se svidja kapitalizam? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 A kakva su vam misljenja o ekonomskom uredjenju drzave? Jel vam se svidja kapitalizam? Не постоји боље економско уређење од чистог капитализма. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Седите један.. Национализам или народњаштво је концепт који у суштини представља приврженост сопственом народу и држави. значи та ах...пљувачина(ово ми је бољи назив) о шовинизму и нацизму и осталим измима...доводити у везу са национализмом..у једну руку је глупо, а у другу није ни тачно. Ignjatije, Suncokret54 and Number15648 је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Не постоји боље економско уређење од чистог капитализма. A sta je za tebe cisti kapitalizam? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Национализам као идеологија је део нацизма. Нацизам ти је национализам + нека форма комунизма. Milosavljevicu, moram opet da ti kazem, ne lupaj gluposti. Nacional-socijalizam je zlo , ali nije zlo ni zbog nacionalizma ni zbog socijalizma vec zbog rasizma i holokausta, istrebljivanjem "nizih" rasa i svih ostalih zlocina. A ono nacionalizam i socijalizam iz naziva nacionalsocijalizma nemaju nikakve veze ni sa nacionalizmom ni sa socijalizmom. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Седите један.. Национализам или народњаштво је концепт који у суштини представља приврженост сопственом народу и држави. значи та ах...пљувачина(ово ми је бољи назив) о шовинизму и нацизму и осталим измима...доводити у везу са национализмом..у једну руку је глупо, а у другу није ни тачно. mislim da nisi u pravu,pa nacizam je dobio ime kao skraćenica od nacinal-socijalizma,bilo kako bilo taj naziv je definitivno neadekvatan za nas,šta će nam tuđa riječ,čemu da je forsiramo Ђуро Станивук and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 1, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2013 Milosavljevicu, moram opet da ti kazem, ne lupaj gluposti. Nacional-socijalizam je zlo , ali nije zlo ni zbog nacionalizma ni zbog socijalizma vec zbog rasizma i holokausta, istrebljivanjem "nizih" rasa i svih ostalih zlocina. A ono nacionalizam i socijalizam iz naziva nacionalsocijalizma nemaju nikakve veze ni sa nacionalizmom ni sa socijalizmom. A liberalni kapitalizam ipak ispao dobar iako su od 1945 pa do sada u ime demokratije i kapitalizma ubijeni milioni po vijetnamu, koreji, iraku, srbiji, libiji i tako dalje da ne nabrajam..Slazem se sa tobom sto se tice nacional socijalizma, ali ajmo biti fer i reci isto i za komunizam i kapitalizam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука