Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Izgleda je to tako sa Fordovima. Ja sam imao polovan Mondeo i slicno sam prosao. Mislim da sam za 6 godina vise ulozio nego sto sam ga platio onomad, a da ne pominjem za kako jadne pare sam ga prodao. Neko vreme sam vodio evidenciju koliko trosim na odrzavanje ali sam ipak srecom odustao Ja bih rekao da se cloud sali... cisto meni zINAT A tvoj mondeo ako je bio karavan, to je neko terao i terao... po brdima i dolinam zato si verovatno tako prosao.... kada se auto odrzva nema problema : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159100/Taxi-driver-Brian-Holmes-clocks-1m-miles-16-year-old-Ford.html Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ja bih rekao da se cloud sali... cisto meni zINAT A tvoj mondeo ako je bio karavan, to je neko terao i terao... po brdima i dolinam zato si verovatno tako prosao.... kada se auto odrzva nema problema : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159100/Taxi-driver-Brian-Holmes-clocks-1m-miles-16-year-old-Ford.html Nadam se da je tako, mada znam dosta ljudi koji su postradali sa Fordom. Da ne spamujemo temu Corse, ipak je to super auto, povoljno, jeftino za odrzavanje itd. Богдан_ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Koliko sam cuo, Opeli su u Evropi najjeftiniji za odrzavanje. Bogdan bi mog`o da kaze jel to tacno ili nije... Богдан_ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ja bih rekao da se cloud sali... cisto meni zINAT A tvoj mondeo ako je bio karavan, to je neko terao i terao... po brdima i dolinam zato si verovatno tako prosao.... kada se auto odrzva nema problema : http://www.dailymail.co.uk/news/article-2159100/Taxi-driver-Brian-Holmes-clocks-1m-miles-16-year-old-Ford.html Nevsalim se ni najmanje, vec sam ti se zalio. Eto skoro mi se pokvario na putu u sred Cicevca. Naso sam nekog lokalnog majstora kome je prva reakcija bila "lele... Ford"... Do sad sam potrosio na odrzavanje vise nego sto sam platio auto. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Nevsalim se ni najmanje, vec sam ti se zalio. Eto skoro mi se pokvario na putu u sred Cicevca. Naso sam nekog lokalnog majstora kome je prva reakcija bila "lele... Ford"... Do sad sam potrosio na odrzavanje vise nego sto sam platio auto. e kad bih ja slushao raznorazne majstore.. 'de bi mi kraj bio? http://www.reliabilityindex.com/ Ima kredibilnijih izvora... meni da das tu fiestu ne bi se pokvarila jednom... :P Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 e kad bih ja slushao raznorazne majstore.. 'de bi mi kraj bio? http://www.reliabilityindex.com/ Ima kredibilnijih izvora... meni da das tu fiestu ne bi se pokvarila jednom... :P Ford vise nikad a i drugima ga ne preporucujem. Sto jedan moj drugar voli da kaze "licno iskustvo u kombinaciji sa iskustvima ljudi oko mene pobija svaku statistiku, grafikon ili "kredibilan" izvestaj" :-D Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ford vise nikad a i drugima ga ne preporucujem. Sto jedan moj drugar voli da kaze "licno iskustvo u kombinaciji sa iskustvima ljudi oko mene pobija svaku statistiku, grafikon ili "kredibilan" izvestaj" :-D Ma lepo je sve to.. cudi me da evropljani nemaju ta iskustva pa su fordovi medju prvih 3-4 najprodavanijih auta u evropi vec godinama.. Samo u Srbiji vozcima ford ne valja.. samo njihoval icna iskustva... ne valjaju.. sto mi je vise nego zanimljiv fenomen... A moje licno iskustvo... odlicno... ono.. vase su pare, mozete voziti sta zelite, meni su samo te price smesne....jer je verovatno uzrok neodgovorno ponasanje prema auto od strane proslih/buducih vlasnika, a ne u "brendu" Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ja nisam u Novom Sadu i okolini mogao naci dobrog majstora za Ford. I sto kaze cloudking, svi beze od njega. Jos u mom selu ima 3 servisa (neki su i cenjeni), i nisu znali da mi srede neke zezancije sa ler gasom. Samo sam dzaba istrosio pare, poprave i za dva dana opet isto. A za VW majstor na svakom koraku i to ne hohstapleri kao ovi moji. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ne znam Mladjo... Evo na ovoj temi vec nekoliko nas sa losim iskustvima sa Fordom. Jos niko da ga pohvali, osim tebe. A evropljanima svaka cast, oni voze nova kola a tu nema greske ;-) Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ал сте се расписали... Част ми је да учествујем! Млађони, драго ми је што си опредељен за углавном један бренд. Треба волети бренд и кад је најгори. Хаха... Шалим се, ту ме подсећаш на мене. Нема шта ту да бранимо Форд, Фиат или Опел. Треба сагледати реалну слику. Људима се десили кварови – али треба да утврдимо зашто. Као да се на другим аутомобилима не дешавају ти исти?! Да ли је дошло баш до квара одређеног дела, или је он само последица нечег другог. Тражи се аргументована расправа. Не можемо тако олако отписати Форд. Ништа се он не разликује од било код другог аутобренда. Аутоиндустрија више не може себи да дозволи да направи БМВ 520 коцку и тројку коцку, Опел Вектру и Омегу А, Пасата, Форда Скорпиа, Сиеру, Голфа 2, Мерцедеса в194, Пежоа 405, Реноа 19, итд, сад су паре потребније него икад. Деведесетих је аутоиндустрија била пољуљана – није било пара од продаје делова на таквом нивоу како се планирало. Мерцедес, рецимо, умало није банкротирао после 194-ке. Али зато данас сарађује са Реноом, и више им се исплати да им Рено ради дизел моторе које они данас уграђују у А и Б класу. А то се не зна. Никад нећу заборавити познаника који је возио једног кадета 1.6 бензинца са једним окрзнутим клипом. Одломило се парче због неких ствари (небитно сада), трошио је уље више него бензин, ал је ишао. Иде са њим у њиву!!! Вуче, ркта, ставља само половне делове. И иде, још је жив. А јел може то неки од новијих? Ови побројани аутомобили горе су били неуништиви и у односу на данашње „некварљиви“. Доказ је то да се они и данас возе и поред пређених хиљада и милиона километара. Форду, око којег се повела расправа ништа не фали. Тако вам је, нажалост, запало. Треба више да обратимо пажњу на мане аутомобила, и да пратимо шта се дешава у аутоиндустрији, јер ћемо бити упућенији. Није довољно да ти се конкретан модел само допадне. Пре тога треба да знаш нешто о њему да би избегао гомилу нежељених проблема. Ми овде у Србији имамо и проблем са увозом разноразних лешева из иностранства, нестручним одржавањем (иде док иде), неадекватним деловима, и хроничним немањем пара, итд. Такође, у већини смо такви возачи да док ми користимо и експлоатишемо тренутно возило, радимо то до краја. Не размишљамо да ли ћемо касније тај ауто продати некоме, да ли ће он бити на задовољавајућем нивоу после нас. Немамо ни мрежу овлашћених сервиса како би требало. А и у овлашћеним не постоје више такви зналци. Али, морамо да прихватимо и чињеницу да из фабрике може да изађе ауто на незадовољавајућем нивоу квалитета, електроника пре свега, што се на прво око не види. Јел знате на колико произведених примерака се један ауто комплетно растура и проверава? Много. И онда кад се један отвори и прегледа, утврди се да је квалитет на задовољавајућем и прописаном нивоу. А гомила пре и после њега је прошла и отишла у коришћење. Фабричке грешке се дешавају, па макар биле и у проценту 1. Модернизација доноси више електронике. Самим тим се олакшава возачу коришћење, али проценат кварова може потенцијално да порасте. Јел знате који је интервал и број пређених километара у новим Опелима између два „мала срвиса“? 30000км у целој Европи. А код нас 15000км. Због горива, мајстора, путева и свега осталог. Дакле, фабрика самим тим каже да услови вожње у Србији, Македонији, Босни нису исти као у Немачкој, Аустрији, Белгији. Обавезују те да више водиш рачуна. Клауд, какве си конкретно имао проблеме са Фордом? Баш ме занима. Фибл, шта је био проблем са лер гасом? feeble, obi-wan and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ne znam Mladjo... Evo na ovoj temi vec nekoliko nas sa losim iskustvima sa Fordom. Jos niko da ga pohvali, osim tebe. Pa ima, kad se ne razumete u automobile i kad ih ne odrzvate kako treba. A i sumnjam da nesto mozete da se pohvalite iskustvo koliko ste automobila provozali.... itd... Sad bas pricam sa milosem... on mi kaze mnogo njih mu rekli te laguna ne valja, te pezo ne valja, te ford ne valja... to i jeste fora.. svi vi ste vozili jedan il idva automobila koja niste odrzvali i pazili (ili ste lose birali, prethodni vlasnik nije odrzvao ili pazio ) i sad kukate kako ne valja.. tebi ce se verovatno zalomiti los auto koji god da kupis.... Dakle nema to veze sa fordom vec sa vozackom (ne)kulturom u Srbiji....ne svedoci to sto se ljudi zale da je ford los, vec da ljudi pojma nemaju. Млађони, драго ми је што си опредељен за углавном један бренд. Треба волети бренд и кад је најгори. Хаха... Шалим се, ту ме подсећаш на мене. Нема шта ту да бранимо Форд, Фиат или Опел. Треба сагледати реалну слику. Људима се десили кварови – али треба да утврдимо зашто. Као да се на другим аутомобилима не дешавају ти исти?! Да ли је дошло баш до квара одређеног дела, или је он само последица нечег другог. Ma brate desavaju se kvarovi na apsolutno svim automobila. Prvo ovi nasi uglavnom uvoze automobile iz italije koji su pregazeni uzduz i popreko.. znsh uostalom kakav glas bije italijanske vozace. Dakle kupe neki automobil koji je vec u uzasnom stanju, nisu ni svesni. Onda ga oni odrzavaju nesto po "knjzi" a nisu ni svesni da verovatno imaju vec neki problem koji moraju po iskustvu da primete, nece automobil da im zakuka. I onda kukaj.. te na forda, te na opela, te na renoa, te na pezoa... Zna se kod kog automobila koji delovi "ne valjaju" gde je stedjeno a kod koga koji delovi valjaju - gde nije stedjeno kada se automobil pravio. Sto ti kazes.. uglavnom im se kvari jedno po jedno.. jer sve to sto se kvari je problem nekog malog inicijalnog kvara koji neiskusan vozac nije primetio. Ja imam dobro isksutvo jer ja znam moj auto.. znam kad mu nesto fali. i uz to biram stariej aute, jer moderniji - sve je elektronski kompjuteri pa tako kvaar na ventilatoru moze da utice na los rada menjaca, sto moze da donese do kvara menjaca itd. ili manji kvarovi na senzorima, a preko senzora regulise sve.. i menjac i motor, i ogibljenja i kocnie... i sve redom. i onda.. kvari mi se ford/reno/pezo.... Млађони, драго ми је што си опредељен за углавном један бренд. Треба волети бренд и кад је најгори. Хаха... Шалим се, ту ме подсећаш на мене. Нема шта ту да бранимо Форд, Фиат или Опел. Треба сагледати реалну слику. Људима се десили кварови – али треба да утврдимо зашто. Као да се на другим аутомобилима не дешавају ти исти?! Да ли је дошло баш до квара одређеног дела, или је он само последица нечег другог. tacno tako i onda "ne valja mi ta i ta marka" jos odu kod majstora a on "u le bezi od toga to ne valja nikako" I to ne pricaju samo za forda.. vise manje sve marke imaju tu reputaciju danaas... Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ja nisam u Novom Sadu i okolini mogao naci dobrog majstora za Ford. I sto kaze cloudking, svi beze od njega. Jos u mom selu ima 3 servisa (neki su i cenjeni), i nisu znali da mi srede neke zezancije sa ler gasom. Samo sam dzaba istrosio pare, poprave i za dva dana opet isto. A za VW majstor na svakom koraku i to ne hohstapleri kao ovi moji. To jeste mana forda prednost VW-a. U srbiji uglavnom VW-a najisplativije imati... Izvini Boki sto ti uproapastismo temu... Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Фибл, шта је био проблем са лер гасом? Ah, tesko mi je da se vracam na te traume Kad sam tek uzeo auto, shvatio sam da je uredjaj za gas bio monpoint a za takav auto (MK2 1997. godiste benzinac) je morao da ide sekvent. Zato sto moj prethodnik nije mnogo mario, a onaj ko je ugradio nije imao dovoljno savesti da to ne uradi. Onda su se cule neke detonacije, i kad sam otisao kod jednog majstora rekao mi je da mora sekvent. To je tad kostalo 700 evra! To je prvi trosak i nema veze sa fordom ali je zabolelo. Sve vreme je imao problem kad se upali i dok je hladan, vozim 30 metara i stanem na raskrsnici - ugasi se. Onda treba verglati nekoliko puta dok se ne upali. A zimi je bilo jos gore. Odem kod jednog majstora i on mi kaze - raskaci gas i bice sve ok. Reko, nista od toga. Onda mi je menjao mnogo kojecega, bukvalno isprobavao teorije za moje pare. Menjao nekoliko puta ler ventil i neke senzore, hidropodizace (neko mi rece da to nema veze sa vezom). Za sve to sam ispucao dobre pare i napokon je popravljeno. Mislim da ni sam nije znao sta je popravilo. I nakon godinu dana pocne opet isto da se desava. Onda sam zamenio jos jednom ler ventil, uzeo original iz Ford - i opet nista. Tako sam ga i vozio dok nisam prodao ove godine. I jos je pocelo variranje na leru, drnda pokazivac gore dole i nekad se i ugasi. Isao sam kod nekoliko majstora, niko nije skontao o cemu se radi. Inace, kad sam cackao po netu u vezi ovog problema - bas dosta je ljudi je imalo isti problem. I to ne samo kod nas, nego i po Evropi Da ne pominjem druk lezaj (dva puta), kvacilo, i jos kojesta. Sad sam uzeo Daciu Stepway, jeftino i nikakvo (los paket opreme Ambience, bolji nisu ni imali koliko znam), ali valjda cu biti miran 5 godina. Богдан_ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Sad sam uzeo Daciu Stepway, jeftino i nikakvo (los paket opreme Ambience, bolji nisu ni imali koliko znam), ali valjda cu biti miran 5 godina. uzmi golfa dvojku bices miran do kraja zivota.. bolji auto nego ta Dacia Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Фибл, ја заправо обожавам Дачију и због тога ми се сви (из незнања и предрасуда) смеју. Имам да те питам и пар стварчица. Ај да пређемо на ону другу тему, док неко од администрације не пребаци ове поруке тамо, ако пребаце... feeble and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука