kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 :good2: Па није баш тако... Закон о војсци, члан 13. Припадник Војске Србије је у вршењу службе дужан да: 1) поступа у складу са Уставом, законом и другим прописом, према правилима струке, непристрасно и страначки неутрално; 2) не истиче страначка или друга политичка обележја и не изражава своја политичка уверења; 2а) извршава наређења и обавезе у вези са припремом и учествовањем у мултинационалним операцијама у складу са прописима о употреби Војске Србије ван граница Републике Србије; 3) изврши наређење, односно налог претпостављеног у вези са службом, као и наређење, односно налог који у одсуству претпостављеног изда старији кад је неопходно да се хитно предузму мере за извршавање неодложних и значајних службених задатака, изузев наређења чијим би се извршењем учинило кривично дело; 4) ако прими наређење чије извршење би представљало повреду закона, захтева од старешине који је издао такво наређење да га понови у писаном облику; 5) одбије извршење поновљеног наређења, односно налога претпостављеног или старијег чијим би се извршењем учинило кривично дело; 6) о издавању поновљеног противправног наређења, односно налога одмах обавести лице претпостављено лицу које је издало противправно наређење, односно друго надлежно лице; 7) поступа у складу са Правилом службе Војске Србије и Кодексом части припадника Војске Србије; 8) чува војну, службену и државну тајну, за време службе, као и по престанку службе у периоду одређеном законом којим се уређује заштита тајних података, осим ако на законом одређени начин није ослобођено обавезе чувања тајне, односно овлашћено да одређеном органу или лицу саопшти тајни податак; 9) непосредно претпостављеном старешини у писаном облику достави сазнања значајна за одбрану до којих је дошао обављањем војних дужности или на други начин. Нико не сме вршити утицај на припадника Војске Србије да нешто чини или не чини супротно прописима. Забрањено је повлашћивање или ускраћивање припадника Војске Србије у његовим правима или дужностима, посебно због расне, верске, полне или националне припадности, порекла или због неког другог личног својства. Поред права и обавеза прописаних овим законом војници на служењу војног рока и лица у резервном саставу док се налазе на војној дужности у Војсци Србије имају права и обавеза у складу са прописима којима се уређује вршење војне обавезе и правилима којима се уређује служба у Војсци Србије. Поред права и обавеза прописаних овим законом држављани Републике Србије - ученици и кадети војношколских установа који се школују за војне дужности и лица на другом стручном оспособљавању за официре и подофицире имају права и обавеза у складу са прописима којима се уређује војно школство и правилима којима се уређује служба у Војсци Србије. Пошто из изнетог, школовање није кривично дело, поменути официри нису имали основ да одбију наређење, тј. као војници су били дужни да га изврше, а тек по извршеном задатку су имали могућност да се жале... to tako izgleda kad advokati ratuju na papiru, a kad ratuje srpski junak to malo drugacije izgleda... inace ovih propisa se niko ziv u ratnim uslovima ni ne moze pridrzavati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Bitno je da vojnici slušaju kad zaratimo sa USA. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 jasno mi je to, zato sam napisao tamo u svom komentaru pojavice se oni koji ce da filozofiraju kako se mora ovako, jer je korisno, a nece znati reci zasto, evo ja te trazim da mi kazes zasto, sta dobijamo sa time i jel vredno to pljuvanja po srpskim mucenicima? da ne napominjem da je amerika dan danas izuzetno neprijateljski prema srbima nastrojena, to ne treba da napominjem valjda ili i to treba da dokazujem<? ја сам ти рекао шта тиме добијамо. То што ти не сматраш да је тако, друга је ствар, али се врати на мој први пост, види који су моји аргументи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 koji je tudjmanu dao vatrenu moc Коју црну "vatrenu moc" kordun, па комплетна гвожђурија из бивше еСеФеРеЈот завршила у Србији и Црној Гори. Овима остало по шест-пет покварених и тих мало расхода из... нису ни честитог пешадијског оружија имали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ја сам ти рекао шта тиме добијамо. То што ти не сматраш да је тако, друга је ствар, али се врати на мој први пост, види који су моји аргументи. citao sam tvoj prvi post, ali nisam htjeo da ga komentarisem, zbog toga sto nisam zelio raspravu sa tobom, samo cu ti napomenuti da svaka vojska ima specijalizovane sluzbe koje se bave nekim stvarima koje si ti tamo naveo, inace najbolju korist koju vidimo iz svega ovoga je udarna moc nase vojske, pa jaca nam je policija tri puta nego vojska, mi nemamo danas vojske ni tehnike da formiramo dve divizije koje bi branile recimo srem, a kamo li drzavnu granicu srbije e to ti je ta korist da bi nasih par lutkica otislo u njihove skole trebalo je 1000 sporazuma potpisati, unistiti ogromnu vecinu oklopnih sredstava i teskog naoruzanja, svesti vojsku na mizeriju, ugoscavati strane spijune kad stizu u srbiju, docekivati ih sa pocastima, sve brate jerbo trebamo provaliti taktiku amerikanaca, ajd nemoj me zezati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Коју црну "vatrenu moc" kordun, па комплетна гвожђурија из бивше еСеФеРеЈот завршила у Србији и Црној Гори. Овима остало по шест-пет покварених и тих мало расхода из... нису ни честитог пешадијског оружија имали. ostavili su jako mnogo hrvatima naoruzanja, varazdinski korpus je imao ogromnu vatrenu moc, radilo se i oklopno-mehanizovanim jedinicama u njegovom sastavu, preko tristo oklopa je imao, sve su to poklonili hrvatima odmah na pocetku rata. ostavili su mnogo u luckom pored zagreba, jedino im mladic niej ostavio nista u dalmatinskoj zoni, on je sve izvukao jer nije bandao nikog ni 5 posto, bas on koji po rjecima milana rakica ne bi trebalo da bude nikakav vojnik, a ono ispade vojnicina i po Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 citao sam tvoj prvi post, ali nisam htjeo da ga komentarisem, zbog toga sto nisam zelio raspravu sa tobom, samo cu ti napomenuti da svaka vojska ima specijalizovane sluzbe koje se bave nekim stvarima koje si ti tamo naveo, inace najbolju korist koju vidimo iz svega ovoga je udarna moc nase vojske, pa jaca nam je policija tri puta nego vojska, mi nemamo danas vojske ni tehnike da formiramo dve divizije koje bi branile recimo srem, a kamo li drzavnu granicu srbije e to ti je ta korist da bi nasih par lutkica otislo u njihove skole trebalo je 1000 sporazuma potpisati, unistiti ogromnu vecinu oklopnih sredstava i teskog naoruzanja, svesti vojsku na mizeriju, ugoscavati strane spijune kad stizu u srbiju, docekivati ih sa pocastima, sve brate jerbo trebamo provaliti taktiku amerikanaca, ajd nemoj me zezati О томе је сто пута било приче већ на форуму и једноставно ниси у праву, износили су податке озбиљни људи, који изнутра знају шта је и како је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 citao sam tvoj prvi post, ali nisam htjeo da ga komentarisem, zbog toga sto nisam zelio raspravu sa tobom, samo cu ti napomenuti da svaka vojska ima specijalizovane sluzbe koje se bave nekim stvarima koje si ti tamo naveo, inace najbolju korist koju vidimo iz svega ovoga je udarna moc nase vojske, pa jaca nam je policija tri puta nego vojska, mi nemamo danas vojske ni tehnike da formiramo dve divizije koje bi branile recimo srem, a kamo li drzavnu granicu srbije e to ti je ta korist da bi nasih par lutkica otislo u njihove skole trebalo je 1000 sporazuma potpisati, unistiti ogromnu vecinu oklopnih sredstava i teskog naoruzanja, svesti vojsku na mizeriju, ugoscavati strane spijune kad stizu u srbiju, docekivati ih sa pocastima, sve brate jerbo trebamo provaliti taktiku amerikanaca, ajd nemoj me zezati као отворен прозор на ветру... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 При крају монографије, описано је школовање припадника страних армија код нас, те на нивоу реципроцитета, припадника наших ОС у школама страних армија... Српско војно школство Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 ostavili su jako mnogo hrvatima naoruzanja, varazdinski korpus je imao ogromnu vatrenu moc, radilo se i oklopno-mehanizovanim jedinicama u njegovom sastavu, preko tristo oklopa je imao, sve su to poklonili hrvatima odmah na pocetku rata. ostavili su mnogo u luckom pored zagreba, jedino im mladic niej ostavio nista u dalmatinskoj zoni, on je sve izvukao jer nije bandao nikog ni 5 posto, bas on koji po rjecima milana rakica ne bi trebalo da bude nikakav vojnik, a ono ispade vojnicina i po Хрватска је до своје прве веће количине тенкова дошла када јој је предата касарна ЈНА у Вараждину, при чему је предато и 74 тенка Т-55.http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2-55 Пази kordun Т-55 је и онда био веверица, а магацини по Србији и Црној Гори су били крцатишта озбиљнијег оружија. То нам је, верујем, добрим делом и данас у употреби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Пази kordun Т-55 је и онда био веверица, а магацини по Србији и Црној Гори су били крцатишта озбиљнијег оружија. То нам је, верујем, добрим делом и данас у употреби. 74 borbena tenka T-55 (sovjetski), desetak tenkova druge namjene (laki amfibijski tenkovi PT-76, tenkovi nosaèi mostova, tenkovi za izvlacenje), 48 oklopnih transportera za pjesadiju OT BVP M-80, 18 borbenih oklopnih vozila s protuvazdusnim topovima, 6 topova Gvozdika 122 mm (sovjetski), 6 viecijevnih bacaca raketa tipa Plamen, 4 VBR-a tipa Oganj, 18 top-haubica 155 mm i 12 152 mm s potrebnim prijevoznim sredstvima, oko 180 topova kalibra manjeg od 100 mm, vie baterija minobacaca od 60, 82 i 120 mm, oko 25.000 kalasnjikova oko 250 raznovrsnih vozila i inenjerijskih masina, stotine hiljada tona municije i eksploziva, vece kolicine sredstava veza i ostalog ratnog materijala. moras priznati da se radi o velikoj ratnoj tehnici... inace ja ne znam da li je u realnoj upotrebi m-84 imao bilo kakvu drugu prednost u odnosu na t-55 osim sto je imao veci kalibar topa, s obzirom na taktiku upotrebe i jednih i drugih ni to nije bila prednost, isto je to sve bilo, tenkovi su koristeni kao podrska pjesadiji bilo u ofanzivi ili obrnuto, kad se 5 zaklone iza drveta ili garaze, ovaj iz tenka raspali po zaklonu, bas kao sto si mogao da gledas u ukrajini ili u siriji, isto sve.... nije bilo oklopnih bojeva kao u bitci na kursku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 moras priznati da se radi o velikoj ratnoj tehnici... ...Vlado Trifunović, general u penziji: Oklopna brigada Popova je imala tri bataljona, dva bataljona, po 27 tenkova i jedan bataljon oklopnih transportera, računajte sad.Berislav Popov, pukovnik u penziji: U toj knjizi “Varaždinski dani rata”, koja ovde se vidi, tu mene oni naročito optužuju, u mojoj kasarni, da sam činio vandalska dela, u onesposobljavanju te tehnike. Nisu to bila vandalska dela. To su bila dela prema našim propisima i uputstvima, kako se onesposobljava tehnika, da ne padne neoštećena, protivniku u ruke....http://www.b92.net/info/emisije/reakcija.php?yyyy=2010&mm=05&nav_id=434928 То је тамо само на први поглед личило на ратну технику, и с тим су после моги искључиво да плаше вране. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 То је тамо само на први поглед личило на ратну технику, и с тим су после моги искључиво да плаше вране. to su brate da prostis opravdanja odgovornih starjesina, ajde mi obijasno kako to da su vec tokom oktobra hrvati gadjali nas sa VBR-ovima oganj, odakle im kad su svi tako onesposobljeni, evo pricam ti nisto iz licnog iskustva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 to su brate da prostis opravdanja odgovornih starjesina Први комшија а одрасли смо заједно је служио у Вараждину, скинуо се у септембру те године, знам доста прецизно. Рат у медијима је нешто друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 Први комшија а одрасли смо заједно је служио у Вараждину, скинуо се у септембру те године, знам доста прецизно. Рат у медијима је нешто друго. dobro, ja sam imao prilike sa jednim goranom da trcim kod komsije u dvoriste da bolje vidim oganj kako puca u oktobru 91, zato sto je prizor vizuelno lijep za gledati, pogotovo za klince kao sto sam ja bio, bilo mi malo cudno sto danas sa te strane puca ali to je bilo manje vazno , ali sam jako brzo skontao da to oni po nama pucaju, zato sto su stariji poceli galamiti da bjezimo u podrume, dakle odmah su imali ognjeve prvi mjesec rata, nisu imali odakle da ih imaju nego od jna to je sto posto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука