Jump to content

Норвешка...

Оцени ову тему

Богдан_

Препоручена порука

Čak 74 odsto Norvežana protiv ulaska u EU

Skoro tri četvrtine Norvežana, odnosno 74 odsto njih, glasalo bi protiv ulaska njihove zemlje u Evropsku uniju, ukazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji.

543716_profimedia0163547225_f.jpg?ver=14

Za ulazak u EU glasalo je samo 16,8 odsto ispitanika, dok je 9,2 odsto bilo neodlučno.

Ako se ovakav trend nastavi još šest meseci, Norvežani će da zabeleže desetu godinu zaredom kako gaje negativna osećanja prema EU.

Rezultati ankete objavljeni su u trenutku kad norveška organizacija "Ne u EU" obeležava 20 godina postojanja.

Pokret je osnovala bivši lider Stranke centra Ane Enger, koja je u susret referendumu održanom 1994. godine prozvana "Kraljicom Evrope" zbog uspešne kampanje protiv ulaska u EU.

Na poslednjem referendumu o ulasku u EU, pre dvadeset godina, 52,2 odsto Norvežana glasalo je protiv, a poslednja istraživanja pokazuju da i dalje postoji negativan trend.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/515327/Cak-74-odsto-Norvezana-protiv-ulaska-u-EU

Шта ће њима еу? Само да их разграбе... А вала имају шта. :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Па нисам много око 18 дана цело путовање је трајало. С тиме што свака дестинација је трајала по дан. А одлазак на Шпицберг и назад до Тромса је трајао 4 дана.. имао сам морску болес... не питај... до сада нисам имао мамурлуке итд, али тада сам се дружио са вецешољом, као никада у животу. :)

А ја таман хтео да те зовнем за водича.  :)))  sHa_sarcasticlol

Едит: Ај баци још неку слику. :pivo:

Подели на овим сајтовима

А ја таман хтео да те зовнем за водича.  :)))  sHa_sarcasticlol

Едит: Ај баци још неку слику. :pivo:

хехехе, па радим ја као водич, али само водич групе ;)

ево ти цели албум, да не вадим понаособ, мислим да можеш да приступиш пошто су јавне све слике

https://www.facebook.com/nikola.popovic.583/media_set?set=a.10204186299958807.1073741842.1265944714&type=3 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Формално гледано, и један човек је група. :)

Нисам се лепо изразио, радим као Tour guide а не као Touristic guide. :) Дакле, идем са људима, огранизујем им активности, водим рачуна да им не зафали длака с главе, држим их на окупу (Бог зна како је то некада тешко, личим себи на каубоја тада) итд. Са друге стране, као пратиоци имамо другачију врсту упознавања са околином, добро се информишемо, или рецимо буде тако да све време преводим Французима оно што је водич причао на енглеском, јер није било довољно франкофоних водича. 

Зато кажем водич групе, капирам да неће човек туристичког водича и личног асистента притом :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Баш безвезе ова Норвешка. Па ми имамо 10x лепшу земљу, немамо толико мрака, леда... Они једино што имају боље од нас су финансије и ништа више, али и то ће се променити, пошто сам слушао Вучића на телевизор и рекао је да постајемо лидери, улагања ће бити од пар стотина милијарди, већ од следеће године ћемо живети као лордови.

Тако да маните се сунца туђег неба и гледајте своју земљу, свог лидера.

Него, јел има неко да ме научи норвешки?

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Него, јел има неко да ме научи норвешки?

Evo jedna plavušica za tebe:

Подели на овим сајтовима

Био сам 2 недеље на радном одмору...навешћу само пар чињеница које су ме заиста изненадиле:

-први утисак који сам стекао и који ме је „купио“ је осећај да Месец и звезде можеш да ухватиш рукама,невероватан осећај,тако је небо близу :0222_shocked: ),

-није тачно да је баш тако хладно,наших -10 није исто као и њихових,знате већ због чега,нпр.ми смо свако јутро пили кафу на тереси на -15,наравно ово се не односи на северне делове ;)

-продавница (ако купиш нешто и касније се предомислиш,нема проблема,вратиш се и уз фискални рачун враћају новац,нпр.тамо сам чуо причу да су неки људи купили огроман тв,деца се играла и случајно поломила екран,звали су продавца,они им донели нов тв и гратис дечију бициклу,као мали знак пажње),

-људи су добри,не намећу се,нема оног нашег „на кафу“,ако им потражиш помоћ,у свако доба ће се одазвати,образовани,културни,умерени,већина зна добро енглески,

-куће (све дрвене,са одличном изолацијом,греју се на дрва,а у зградама на централно грејање-рециклажа отпада+геотермалне воде),

-олуци (сви олуци на кућама директно иду у земљу па преко цеви назад у језеро или на пречићшавање,путеви скоро никад нису мокри – наравно,они важнији имају и грејање),

-пси (за сво време колико сам боравио тамо видео сам х паса али ниједно да залаје,то ме је врло изненадило),

-девојке (прелепих црта лица,једноставно облачење,ни траг од провокативног начина облачења,најчешће без шминке и осмех...очас посла се заљубиш :cheesy3:  ...)

-беспрекорно уређен систем,о свему се води рачуна,заштита животне средине на нестварно високом ниво-у,буџет (по њиховој причи имају толико да кад би овог тренутка све престало да ради имали би толико новца да могу сваком грађанину да исплате зараду у наредних 50 година),деца се одмах после завршетка школовања одвоје од родитеља,социјално их издржава (имају довољно за стан,храну,рачуне и џепарац) док не нађу посао,а траже га само ако желе да купе себи ауто,за путовања,стварање породице,одмор (ову реч највише употребљавају у разговору,стално путују широм света и само се  о томе прича,планови и утисци,они немају појма ко им је председник,а камоли ко је прошао у бараж трећег круга у звездама гранда,стварно јадно joooj ),

-шведска (били смо тамо у куповину јер је много,много јефтиније,сазнао сам да је однос између швеђана и норвежана одприлике као и наш „добросуседски“однос према хрватима,да би ме уверили у то,стали смо на граници,која је само фиктивна, и показали на обележавање путева,у норвешкој ивице пута означене су жутом,а средина белом бојом,код швеђана,у инат,све контра

-невероватно је тихо,саобраћај се и не примећује,свако (осим балканаца) возе стриктно по прописима,огромна земља,а мало становника.

Генерално,могао бих да живим тамо,али за мене је много важније с ким,а не где живим :bendoff:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...