Paradoksologija Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Moje dete ide na veronauku. I deca ateista i inovernih se prebacuju na veronauku jer je tamo većina, pa zezaju manjinu. A na veronauci se uči da Bog više voli onu decu koja idu na veronauku od one dece koja idu na građansko, da Bog dopušta da demoni napadaju nekrštenu decu, da postoje neoprostivi gresi (recimo, laganje je "neoprostiv greh"), da čim legneš u krevet demoni se sjate oko tebe ako slučajno nisi poškropio postelju osvećenom vodicom baš iz Sv. Petke... Moje dete se nekad plaši da spava. Nekad plače kad se seti šta je na veronauci rečeno. Više ne voli da ide u crkvu. Nekad traži da se prebaci na građansko, ali odustane jer svi drugari idu na veronauku. A ja kao vernica maštam o istinski sekularnoj državi gde bih mogla decu na miru da vaspitam u istinski hrišćanskom duhu. RYLAH, Лазар Нешић, Јелина and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Moje dete ide na veronauku. I deca ateista i inovernih se prebacuju na veronauku jer je tamo većina, pa zezaju manjinu. A na veronauci se uči da Bog više voli onu decu koja idu na veronauku od one dece koja idu na građansko, da Bog dopušta da demoni napadaju nekrštenu decu, da postoje neoprostivi gresi (recimo, laganje je "neoprostiv greh"), da čim legneš u krevet demoni se sjate oko tebe ako slučajno nisi poškropio postelju osvećenom vodicom baš iz Sv. Petke... Moje dete se nekad plaši da spava. Nekad plače kad se seti šta je na veronauci rečeno. Više ne voli da ide u crkvu. Nekad traži da se prebaci na građansko, ali odustane jer svi drugari idu na veronauku. A ja kao vernica maštam o istinski sekularnoj državi gde bih mogla decu na miru da vaspitam u istinski hrišćanskom duhu. Veronauka u školi nema veze sa sekularizmom. Naročito kako i sama kažeš što je to izborni predmet. Takođe ovde je sad pitanje i društvene odgovornosti i roditeljske kao i ozbiljnosti. Zašto dopuštaš da tvoje dete neka konjina tripuje religioznim predrasudama i puni strahovima? To treba seći u korenu. Takve stvari su nedopustive! RYLAH, Пг and ............. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 O ovome treba otvoriti posebnu temu: Šta deca uče na veronauci Пг, Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 O ovome treba otvoriti posebnu temu: Šta deca uče na veronauci S obizrom na to sta uce u obdanistu kao trogodisnjaci mislim da je to mnogo veci problem od veronauke.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 O ovome treba otvoriti posebnu temu: Šta deca uče na veronauci Да наставимо овде: није проблем оно што деца уче на веронауци, него је проблем оно што им неки кретен који има статус вероучитеља, дакле наставни ауторитет, исприча "успут". Имаш ликова који пљују по другим народима и нацијама, који се ложе на Деретића, који атеисте сматрају или лудацима или ђавоиманима, па онда убаце како "није пожељно" да се деца причешћују ако нису постуила и исповедила се, и слично. Сг ћу да пребацим све ово на посебну тему, ал нам треба и неко ко је вероучитељ на теми, колко ми се чини. Gordana ., Paradoksologija, Ламех and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Moje dete ide na veronauku. I deca ateista i inovernih se prebacuju na veronauku jer je tamo većina, pa zezaju manjinu. A na veronauci se uči da Bog više voli onu decu koja idu na veronauku od one dece koja idu na građansko, da Bog dopušta da demoni napadaju nekrštenu decu, da postoje neoprostivi gresi (recimo, laganje je "neoprostiv greh"), da čim legneš u krevet demoni se sjate oko tebe ako slučajno nisi poškropio postelju osvećenom vodicom baš iz Sv. Petke... Moje dete se nekad plaši da spava. Nekad plače kad se seti šta je na veronauci rečeno. Više ne voli da ide u crkvu. Nekad traži da se prebaci na građansko, ali odustane jer svi drugari idu na veronauku. A ja kao vernica maštam o istinski sekularnoj državi gde bih mogla decu na miru da vaspitam u istinski hrišćanskom duhu. A pa nije to prava veronauka, ne uce to deca na veronauci.. to mozda pojedini veroucitelj... ne znam odakle si, ako mislis da se neko jereticko ili nepotrebno ucenje uci na veronauci, odi sama (ili sakupi jos roditelja koji se slzu s tobom) pa lepo kod vladike i pozali se... kazi polozeni veroucitelj nam uci decu sujeverje.... i problem je resen.... Ne znam nijednog vladiku koji ce mirne glave da gleda ako neko stvarno uci decu te neke vrdzbine... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Moje dete ide na veronauku. I deca ateista i inovernih se prebacuju na veronauku jer je tamo većina, pa zezaju manjinu. A na veronauci se uči da Bog više voli onu decu koja idu na veronauku od one dece koja idu na građansko, da Bog dopušta da demoni napadaju nekrštenu decu, da postoje neoprostivi gresi (recimo, laganje je "neoprostiv greh"), da čim legneš u krevet demoni se sjate oko tebe ako slučajno nisi poškropio postelju osvećenom vodicom baš iz Sv. Petke... Moje dete se nekad plaši da spava. Nekad plače kad se seti šta je na veronauci rečeno. Više ne voli da ide u crkvu. Nekad traži da se prebaci na građansko, ali odustane jer svi drugari idu na veronauku. A ja kao vernica maštam o istinski sekularnoj državi gde bih mogla decu na miru da vaspitam u istinski hrišćanskom duhu. Feminizam na delu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Mojoj sestri je predavao jedan demonolog koji je deci na osnovu smeha i osmeha dijagnostikovao djavoimanost. Mojoj sestri je rekao da ima demonski osmeh. Inace, tada je imala 10 godina. Mojoj sestri od tetke je rečeno da će joj roditelji ići u pakao jer su u građanskom braku. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ја сам на часу веронауке слушао Мирољуба Петровића лично (не зезам се). Deki992, Млађони, Agaton Vuzman and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ја сам на часу веронауке слушао Мирољуба Петровића лично (не зезам се). Takve stvari obvezno treba prijaviti vladikama.... jer uce decu sujeverje i jeres.... Mi smo kao klinci na veronauci razvezli debatu o kreacionizmu i evoluciji ali ucenici medju sobom pop se nije mesao... Uglavnom smo dobijali lekcije tipa sta je covekobog sta je bogocovek, zitija svetitelja i tko neke stvari... Jedino sto nam je pop spominjao neko cudo... ne mogu da se setim koje ... to je jedino sto nije bilo teolosko nego onako malo "babski" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ја сам на часу веронауке слушао Мирољуба Петровића лично (не зезам се). Ja ti zavitim (ne zezam se). Inače kada se već priča o veronauci da kažem kako je kod mene bilo (ja sam inače išao na građansko). Iz priča učenika na veronauci nisu ništa radili, ono samo sedeli, bio sam i ja 3-4 puta na veronauci i mogu da potvrdim ovo jer smo svaki put samo sedeli i pričali međusobno (ili u skučaju da je bilo ujutru spavali). Ovo gore opisano se dešavalo u 50% slučajeva, U drugih 50% slučajeva išli su u crkvu, ono prošetaju budu tamo 10ak min i vrate se. Da budem iskren nije baš ni na građanskom bilo drugačije (ali ono barem nisi mogao da pavađ i barem je 20ak minuta profesor pričao nešto). I ekvivalent crkvi išli smo po muzejima, ali ono kada se postavka promeni nismo išli dva puta na istu, što se svodilo na 3-4 odlaska godišnje u muzej. Tako da bih rekao da se u mojoj školi na građanskom malo više radilo, ali da je u suštini i jedno i drugo bio skroz bezvezan i nepotreban predmet. Баба, CecaV and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Feminizam na delu. Ne razumem sto je prozivas, nema ovo veze sa feminizmom. Ako joj veroucitelji decu uce stvarno neke gluposti, red je da se zapita. Jel bi ti voleo da ti neko prodaje miroljuba petrovica tvom detetu po skoli.... a fazon veroucitelj? Ja sam siguran da ti prvi kao veroucitelj takvog ne bi tolerisao. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ja ti zavitim (ne zezam se). Inače kada se već priča o veronauci da kažem kako je kod mene bilo (ja sam inače išao na građansko). Iz priča učenika na veronauci nisu ništa radili, ono samo sedeli, bio sam i ja 3-4 puta na veronauci i mogu da potvrdim ovo jer smo svaki put samo sedeli i pričali međusobno (ili u skučaju da je bilo ujutru spavali). Ovo gore opisano se dešavalo u 50% slučajeva, U drugih 50% slučajeva išli su u crkvu, ono prošetaju budu tamo 10ak min i vrate se. Da budem iskren nije baš ni na građanskom bilo drugačije (ali ono barem nisi mogao da pavađ i barem je 20ak minuta profesor pričao nešto). I ekvivalent crkvi išli smo po muzejima, ali ono kada se postavka promeni nismo išli dva puta na istu, što se svodilo na 3-4 odlaska godišnje u muzej. Tako da bih rekao da se u mojoj školi na građanskom malo više radilo, ali da je u suštini i jedno i drugo bio skroz bezvezan i nepotreban predmet. pa da i mi smo uglavnom sedeli ili isli na fudbal... procitamo molitvu pop isprica nesto malo teologije i pichimo na fudbal... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ја сам имао очајну наставницу из физике, па због ње дуго нисам могао да сварим физику. Зашто би сада веронаука била нешто специјално? Имамо разне лудаке који свашта раде на осталим предметима, па се то не гледа тако и нико не осуђује тај предмет због неких професора. ... Ако мени смета однос професора према деци, ја ћу отићи па ћу попричати са тим професором, ако се настави, идем вишим истанцам и крај приче. Malo je ipak drugačije. Vera nije isto što i nauka. Tvoj primer: loša nastavnica fizike. Loš odnos, loš pristup. Žalba rešava stvar. Ili: loša nastavnica fizike. Uči decu da gravitacija ne postoji, jer je zemlja ravna ploča koju kontrolišu vanzemaljci. Očigledno van okvira empirijske fizike. Žalba rešava stvar. (Teže postaje tek kada uđemo, recimo, u teoriju struna vs. kvantnu fiziku, ali i tu će dobra nastavnica da kaže da obe teorije postoje. A Ako lošija nastavnica više voli teoriju struna, neće učenici imati neke velike emotivne ožiljke jer nisu čuli dovoljno argumenata u prilog kvantne fizike). Vera je drugačija. ............. је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ne razumem sto je prozivas, nema ovo veze sa feminizmom. Ako joj veroucitelji decu uce stvarno neke gluposti, red je da se zapita. Jel bi ti voleo da ti neko prodaje miroljuba petrovica tvom detetu po skoli.... a fazon veroucitelj? Ja sam siguran da ti prvi kao veroucitelj takvog ne bi tolerisao. Mlađoni je u stvari protiv feminizma jer je u duši džentlmen. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука