Jump to content

Maltretiranje u virtuelnom svetu - Cyberbullying

Препоручена порука

Ja sam za potpunu slobodu na internetu, izuzev retkih stvari koje bi trebalo zabraniti, a što se ovih što se samoubijaju tiče, ko ne može da istrpi okruženje poput interneta ne mora ni da boravi na njemu, niko ga ne tera. Aj ne mogu da se penjem po planinama pa ne idem sa planinarima, tako ko smatra da će ako ga neko bude nazivao debeli po internetu da se samoubije neka ne dolazi.

Подели на овим сајтовима

Ja sam za potpunu slobodu na internetu, izuzev retkih stvari koje bi trebalo zabraniti, a što se ovih što se samoubijaju tiče, ko ne može da istrpi okruženje poput interneta ne mora ni da boravi na njemu, niko ga ne tera. Aj ne mogu da se penjem po planinama pa ne idem sa planinarima, tako ko smatra da će ako ga neko bude nazivao debeli po internetu da se samoubije neka ne dolazi.

Znaci ti si za nasilje? U ovom slucaju verbalno?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Плаше ме људи који овако говоре. Мада више о себи говоре.

Подели на овим сајтовима

Znaci ti si za nasilje? U ovom slucaju verbalno?

"Verbalno nasillje", ajde šta je to, neko ti kaže debeo si jer imaš 40 kila više i onda on vrši verbalno nasilje nad tobom? ne vrši, nego si debeo, nemaš krupne kosti, višak kilograma ti dolazi od sala, pomnirise sa tim.

Ja sam za internet bude ovo što jeste, da niko ne može ni na koji način da ga ograniči, da postoji i subbredditi koje niko normalan ne posećuje i 4chan i DW (EDIT: i cloudkingov sajt). Jedino pretnje treba da se sankcionišu, a ovo ostalo, ne kažem da treba promovisati takve stvari, ali zabranjivati i sankcionisati je glupost.

Подели на овим сајтовима

Ovoga zbog čega se sada ubijau je uvek bilo uvek su jedni "zezali" druge itd. Problem je što roditelji od dece prave na ne kažem šta. I sve je u fazonu moje dete niko ne sme da dira i ona kada ga baci u stvarni svet (dobro nije stvaran ipak je internet, ali su ljudi stvarni na njemu) bez prismotre jer je dete naviklo da ga niko ni za šta ne dira dođe do ovakvih situacija.

Подели на овим сајтовима

Ovoga zbog čega se sada ubijau je uvek bilo uvek su jedni "zezali" druge itd. Problem je što roditelji od dece prave na ne kažem šta. I sve je u fazonu moje dete niko ne sme da dira i ona kada ga baci u stvarni svet (dobro nije stvaran ipak je internet, ali su ljudi stvarni na njemu) bez prismotre jer je dete naviklo da ga niko ni za šta ne dira dođe do ovakvih situacija.

Sta znaci "dira ga"? Dodje dete koje roditelji nosu bili u stanju da vaspitaju i vredja nekaznjeno drugu decu, jel to "diranje"?

Подели на овим сајтовима

Sta znaci "dira ga"? Dodje dete koje roditelji nosu bili u stanju da vaspitaju i vredja nekaznjeno drugu decu, jel to "diranje"?

Wow vređanje zamisli među decom ima vređanja....

I samo ako nekome ko ima u petom razredu 70 kila neko kaže da je debeo je li to vređanje?

Подели на овим сајтовима

Wow vređanje zamisli među decom ima vređanja....

I samo ako nekome ko ima u petom razredu 70 kila neko kaže da je debeo je li to vređanje?

Pa ne znam?

Je li vredjanje ili nije?

I onaj ko je iz kuce doneo takvo ponasanje pokazuje da je odrastao u losem okruzenju, nevaspitanom i nekulturnom.nasilnom, I  takvo dete i trebalo takodje zastititi i izdvojiti iz porodice koja nije u stanju da ga pravilno vaspita ...

To je posao socijalne sluzbe koja se pominje u ovom clanku ..

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam?

Je li vredjanje ili nije?

I onaj ko je iz kuce doneo takvo ponasanje pokazuje da je odrastao u losem okruzenju, nevaspitanom i nekulturnom. I  takvo dete i trebalo takodje zastititi i izdvojiti iz porodice koja nije u stanju da ga pravilno vaspita ...

To je posao socijalne sluzbe koja se pominje u ovom clanku ..

Znači nekome ko je očigledno debeo reći da je debeo je vređanje? Kako?

I usput čekam primer verbalnog nasilja, a da nisu pretnje jer to smatram i ja da bi trebalo sankcionisati. A što se ovog izdvajanja tiče ja mislim da bi najbolje bilo kada bi postojala neka institucija koja služi za odgajanje dece tako da roditelji i nemaju neki veliki uticaj na nju (nešto kao na Vrli novi svet? samo što su tamo još i gentski "napravljena") time bi se rešio problem svih ivih koje pominješ, ali ne ide, a ovakve dece koje ti pominješ da su za socialnu zapravo je veoma mnogo.

Подели на овим сајтовима

Mislim pazi kontam to sa decom, ali dece koja vređaju će biti pa bilo interneta ili ne, tako da oni koji bi se ubili verovatno bi to uradili i da nema interneta. 

Nego za šta svakako nisam je za ukidanje anarhije intrenta koji veoma vlada na njemu i smatram da bi treabalo da se sankciuonišu stvarno retiki slučajevi, inače da bi svako mogao da "kaći" i priča šta god pošeli (sem ovih retkih slučajeva)

Подели на овим сајтовима

Znači nekome ko je očigledno debeo reći da je debeo je vređanje? Kako?

I usput čekam primer verbalnog nasilja, a da nisu pretnje jer to smatram i ja da bi trebalo sankcionisati. A što se ovog izdvajanja tiče ja mislim da bi najbolje bilo kada bi postojala neka institucija koja služi za odgajanje dece tako da roditelji i nemaju neki veliki uticaj na nju (nešto kao na Vrli novi svet? samo što su tamo još i gentski "napravljena") time bi se rešio problem svih ivih koje pominješ, ali ne ide, a ovakve dece koje ti pominješ da su za socialnu zapravo je veoma mnogo.

Znaci ne postiji verbalno nasilje? Ja mogu tebi da kazem sta god zelim osim pretnje i to ne bi ilo nasilje prema tebi?

Hajde da probamo...

daj ti meni adresu i ja cu doci na tvoje radno mesto, ili u skolu i govoricu ti stosta i ti se neces ljutiti zog toga ...Naravno necu ti pretiti ..

Подели на овим сајтовима

Znaci ne postiji verbalno nasilje? Ja mogu tebi da kazem sta god zelim osim pretnje i to ne bi ilo nasilje prema tebi?

Hajde da probamo...

daj ti meni adresu i ja cu doci na tvoje radno mesto, ili u skolu i govoricu ti stosta i ti se neces ljutiti zog toga ...Naravno necu ti pretiti ..

Ajde evo ako hoćeš možemo da napravimo redovne sesija na skype ako hoćeš, ili poši ovde na PP šta bilo ništa neću smatrati verbalnim nasiljem niti ću prijavljivati administraci niti će mi smetati, a postoji sa svakog ko se oseća ugroženo od nekoga na internetu ignore/block opcije pa ko voli nek izvoli usput neću ni to uraditi.

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је вређање, али је мањак саосећања. А онај ко не зна да саосећа са другим људским бићем има далеко већи проблем од вишка килограма.

Подели на овим сајтовима

Mislim pazi kontam to sa decom, ali dece koja vređaju će biti pa bilo interneta ili ne, tako da oni koji bi se ubili verovatno bi to uradili i da nema interneta. 

Nego za šta svakako nisam je za ukidanje anarhije intrenta koji veoma vlada na njemu i smatram da bi treabalo da se sankciuonišu stvarno retiki slučajevi, inače da bi svako mogao da "kaći" i priča šta god pošeli (sem ovih retkih slučajeva)

Ja bih kao krajnu meru uveo iskljucivanje interneta za takve stvari ...pa neka onda pise komentare po FB ---

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...