JESSY Написано Новембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 Академија - Улога Православља и Зен будизма у животу савременог човека (трибина) http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/14/11/41_-_20.11.2014_-_akademija_-_pravoslavlje_i_zen_budizam_-_01.57.19.mp3 Иван Ивковић and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 7, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Постоји ли још неки рад на ову или на неку сличну тему? JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 7, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2015 Постоји ли још неки рад на ову или на неку сличну тему? koliko ja znam, na nasem sajtu ne..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
прохор Написано Јануар 25, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2015 Постоји ли још неки рад на ову или на неку сличну тему? Не знам колико би ти значила књига "Мистицизам: хришћански и будистички" од Даисека Т. Сузукија, једног од највећих ауторитета за зен 20. века. Трудио се да зен прикаже западу. Имао је заједничке радове са Фројдом нпр. Превод књиге на српски постоји у издању издавачке куће "Кокоро". Професор Јеротић такође има књигу "Претече Хришћанства" где је један део посвећен будизму и хришћанству. Иначе, у овој књизи постоји размена писама са Чедомилом Вељачићем, човеком са ових простора, професором универзитета из доба СФРЈ, који је прешао у будизам и тамо постао монах. Можда постоји и нешто његово на ову тему. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука