CecaV Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 SHADOWS OF THE LIGHT, каже: Sta bi se desilo da ga nije izdao?Da li bi time bio narusen plan spasenja?Da li bi Isus bio Hristos da nije bilo Judine izdaje? RYLAH: Издао би га неко други онда. ----- Juda: zilot koji je uradio sve da bi se dogodilo ono što je pisano. Kao i mnogi pre i posle njega kojima nije važan pojedinac/jedinka već ideja tj opšta stvar. Svi totalitarizmi se grade na Judama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Јуда није хтео добровољно да целива Христа , већ када ја видео Христа , кренуо је назад и покушао да побегне . Војници су га у томе спречили. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Juda: zilot koji je uradio sve da bi se dogodilo ono što je pisano. Можда ако гледаш нека гностичка тумачења. По тумачењима званичних конфесија Хришћанства, он ти је слика људске слабости и невере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Под један, тако је требало да буде Samo da ne ostane nedoreceno - uopste nije moralo da dodje do toga da Hristos bude izdat i razapet, tj. ni to, kao i sve ostalo u zivotu, nije bilo predodredjeno. Jeste po Bozijem predznanju (ipak ovlas) najavljeno, ali nije moralo tako da bude. Hristos je cinio svakog trenutka sve da bi izbegao taj zlocin, ne sebe radi, nego radi ljudi koji na taj nacin strahovito grese. Ipak, videli smo sta su ljudi uradili, i sta se uopsteno desilo u tom i oko tog dogadjaja... verum est in beer, RYLAH and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Јуда није хтео добровољно да целива Христа , већ када ја видео Христа , кренуо је назад и покушао да побегне . Војници су га у томе спречили. O tome nam Jevandjelje nista ne govori. Ne znam odakle ti ova tvrdnja, ali svakako da nije iz pravoslavnog Predanja. Nekoliko poruka unazad bas sam postavio i tumacenje tog mesta od sv. Teofilakta, koje sasvim jasno pokazuje da je Juda dosao da izda Hrista, i da je to bestidno i ucinio, iako je Hristos krajnjim strpljenjem i cudesnim znacima pokusao da ga od toga odvrati. Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 U stvari, izdaja se desila onda kad je Juda definitivno resio da Ga izda, i dogovorio cenu za to sa prvosvestenicima i knjizevnicima. Написао сам и ја за лицемерство издајничког пољупца,страшан ледени дах који би уствари требао да буде љубав и топлина. Пошто нико није препознао Христа,Јуда га издаје (открива) целивом. Како је то само технички део,па нису војници ухватили Христа а Јуда потврдио, да то је он? Открио је Јуда целивом Христа није само сведочио да то јесте Христос. Зашто онда Христос говори у форми питања и констатације да га је Јуда издао целивом? (открио га војницима) Ако је договор издајство а откривање војницима Христа којег војници нису препознавали само технички део,ја се не слажем са тим. Обратићу пажњу на овај део да о томе више прочитам,па ако грешим намере нема,тако да ћу лако исправити. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Зашто онда Христос говори у форми питања и констатације да га је Јуда издао целивом? Brate, pogledaj tumacenje svetitelja koje sam postavio na prosloj strani, da ne bi` ponovo sve pisao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 O tome nam Jevandjelje nista ne govori. Ne znam odakle ti ova tvrdnja, ali svakako da nije iz pravoslavnog Predanja. Nekoliko poruka unazad bas sam postavio i tumacenje tog mesta od sv. Teofilakta, koje sasvim jasno pokazuje da je Juda dosao da izda Hrista, i da je to bestidno i ucinio, iako je Hristos krajnjim strpljenjem i cudesnim znacima pokusao da ga od toga odvrati. Када сам изнео ову тврдњу , ослонио сам се на филм Страдање Исусово . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Onda super! Primenićemo tu logiku i na ovo i malo ispraviti Hrista Не разумем те. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Nekoliko poruka unazad bas sam postavio i tumacenje tog mesta od sv. Teofilakta, koje sasvim jasno pokazuje da je Juda dosao da izda Hrista ево прочитао. дошао да га изда. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 iako je Hristos krajnjim strpljenjem i cudesnim znacima pokusao da ga od toga odvrati. Zar nije rekao to sto cinis cini brze? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Zar nije rekao to sto cinis cini brze? :.mislise. Јесте покушао је на све начине да уразуми Јуду да Га не изда. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Јесте покушао је на све начине да уразуми Јуду Можда због техничког дела. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Јеванђеље по Матеју: И рече: шта ћете ми дати да вам га издам? А они му обрекоше тридесет сребрника. Зах.:11:12Мат.:27:3Дела:1:18 16 И отада тражаше згоду да га изда. Сте на овај део мислили да је Јуда Христа издао? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Iz Pisma se može videti, na više mesta, da ni sami apostoli nisu uvek prepoznavali Hrista dok im se on ne kaže ko je. Sada mi pada na pamet onaj deo kada je hodao po moru i došao do lađe u kojoj su bili apostoli. Ima takvih mesta još, i to jasnijih u tom smislu, a tu su i susreti posle vaskrsenja. Moje je uverenje da Hrista nisu svi, apostoli i drugi, videli u liku na isti način. Da su ga apostoli prepoznavali 'podrazumevanjem' (ili njegovim dopuštenjem), i da tog 'podrazumevanja' možda nisu bili sasvim svesni. Kažem možda, jer Tekst Novog Zaveta nagoveštava, na više mesta, da postoji 'problem' da on bude jednostavno prepoznat (pored onog što predstavlja) i kada je lik Njegov u pitanju. U ovom smislu, apostoli su imali 'privilegiju' da ga 'lakše' prepoznaju. Zato je Juda bio 'potreban' sem kao izdajnik i kao jedan od onih ko može da prepozna. Inače izdaja, bar prema Danteu, vodi u najdublji krug Pakla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука