Jump to content

Mamini sinovi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дискутабилно. Онда би сви који се до тада "нису формирали" морали да падну у тешко очајање. Причала сам једном давно са духовником о томе и рекао ми је да не треба на тај начин гледати.

Слажем се , требала сам написати са резервом......али ми се чини да сам негде наишла на тај податак у некој психолошкој литератури......Наравно да се брусимо после ..........

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Шта се бре примаш? Нико те није ни поменуо. :)))

Nemoj sad tu agresiju ovde da ispoljavaš nego da ugodiš lepo jer znam da me voliš. :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

razmazena licnost ne moze biti pozitivna karakteristika nikako, radi se o parazitiranju nad necijom dobrotom i ljubavi, moze u malim mjerama da bude zanimljivo ako je neka igra, medjutim ako se radi o stvarno razmazenoj osobi to su nakaze ljudske, ja bi te olesio od batina bilo kog pola da su, ljudi se tako muce u zivotu, gube najdraze a neko izvoljeva ne znam sta i jos se gordi ako mu ne udovoljis, izuzetno me iritiraju takve osobe sa izuzetkom djece, djeciji svijet je nesto posebno i sveto, mada i tu treba imati neke granice

Кордун, мислим да "куцаш на погрешна врата" јер за размаженост детета су криви родитељи. Њихово претеривање ствара децу која нису способна за живот. Родитељи из незнања праве несрећу деци, јер та деца када одрасту не умеју да се снађу и често завршавају на маргинама друштва.

А да размаженост није позитивна особина, ту се са тобом слажем.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Личност се формира до 5 године............

Ja sam negde čitao da je granica oko 8- 10 godina u smislu baze koja se formira.Ličnost je dinamična struktura.Ništa tu do kraja nije definisano ali su postavljene neke osnove za dalji razvoj.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Дискутабилно. Онда би сви који се до тада "нису формирали" морали да падну у тешко очајање. Причала сам једном давно са духовником о томе и рекао ми је да не треба на тај начин гледати.

mozda si u pravu, ali zvanicna psihologija tvrdi da se proces formiranja licnosti zavrsava do 8 godine, ja kad se vratim u svoju osmu godinu sam isti ja danas sa tom razlikom sto sam se jos usavrsio, medjutim osnova je ista

Подели на овим сајтовима

mozda si u pravu, ali zvanicna psihologija tvrdi da se proces formiranja licnosti zavrsava do 8 godine, ja kad se vratim u svoju osmu godinu sam isti ja danas sa tom razlikom sto sam se jos usavrsio, medjutim osnova je ista

Не знам...ја са 8 година нисам уопште ова данашња личност

Тада нисам испољавао неке важне делове личности које су се испољиле касније...треба времена и околности да се личност развије

У почетку су родитељи кључни фактор

Кад они закажу...средина ступа на снагу... а касније појединац својом свешћу

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Da.... Ličnost se formira do 5. godine.. a posle se oblikuje kroz razna iskustva u životu..

Mislim da niko ne treba da očekuje da mu se ugodi.. nego neka ugadja i sam kad mu je do toga... Čovek treba da je dovoljno umno zaposlen i da sam za sebe već učini to što mu treba... Tako će izbeći razočarenja...

Kad nešto već činiš za drugog.. samo od srca.. NIŠTA obaveza.. ili bolje ostavi to... da ne bi upao u očekivanja

Подели на овим сајтовима

ne znam ni ja , mene vec sa 9 strefila platonska ljubav i to velika, nismo svi isti, ja sam bio u djetinjstvu lud i nemiran za desetoricu, sad sam osrednje lud, znaci da sam degradirao

Код мене обрнуто....супротан процес

Зато што су ме третирали мимо мог карактера

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Da.... Ličnost se formira do 5. godine.. a posle se oblikuje kroz razna iskustva u životu..

Mislim da niko ne treba da očekuje da mu se ugodi.. nego neka ugadja i sam kad mu je do toga... Čovek treba da je dovoljno umno zaposlen i da sam za sebe već učini to što mu treba... Tako će izbeći razočarenja...

Kad nešto već činiš za drugog.. samo od srca.. NIŠTA obaveza.. ili bolje ostavi to... da ne bi upao u očekivanja

i bitno je da trpi, zato sto je to korisno za dusu, ne moze biti sve po volji licnosti, nuuzno je da trpi i da nauci da trpi, makar i neek sitnice

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Код мене обрнуто....супротан процес

Зато што су ме третирали мимо мог карактера

ne znam brate, moji roditelji su bili strogi, ali ja sam bio oduvjek svoj, nisu mi bili autoritet, svasta su pokusavali da od mene naprave ali ja tjerao svoje, batine mi nisu bile problem ,jer to istrpis lako, mnogo gore su bili razgovori, dijete je tacno svijesno mana svojih roditelja i tacno zna sta mu se isplati uraditi sa spiska svojih zelja, a meni se sve isplatilo heheh. bio sam los al sam bio i dobar i danas sam los i dobar u paketu, kao dva pola magneta, ne mozes rastaviti koliko god da sjeckas, samo danas sam suzbijam svoje lose u djetinjstvu to nisam radio

Подели на овим сајтовима

samo danas sam suzbijam svoje lose u djetinjstvu to nisam radio
не треба сузбијати већ освешћивати ;)

Тако каже Роберт Дарлинг

:))

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

i bitno je da trpi, zato sto je to korisno za dusu, ne moze biti sve po volji licnosti, nuuzno je da trpi i da nauci da trpi, makar i neek sitnice

Trpeće sigurno... ako ne drugog onda samog sebe i svoju lošu narav, jer ne može s nikim... (uf.. a to može biti još gora muka.. jer od sebe ne možeš pobeći)... Hehe

U svakom slučaju je bolje se sa nekim ispravljati.. nego se sam kriviti.... i uvek imati na umu da nisi ni sam savršen.. kako bi ti olakšalo trpljenje

Подели на овим сајтовима

Nemoj sad tu agresiju ovde da ispoljavaš nego da ugodiš lepo jer znam da me voliš. :))

Neopisivo. :D (Ziv nisi dok me ne pecnes. :) Skupa sam ti ja igracka, bolje da me prebolis dok je vreme. :ani_biggrin:)

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...