w.a.mozart Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Dakle, koji je najtvrdjii, najteži, najkomplikovaniji itd. članak, knjiga... koju ste čitali iz oblasti pravoslavne teologije? Панарет је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Симеон нови богослов и Григорије Палама су ми баш хеви... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Vladika Ignatije Kaludjerovic Sreten and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Падају ми на памет две књиге, вероватно због свог првог комплетнијег сусрета са датим темама и ауторима из жеље да их брзо "сажваћем". Не могу сада посебно да се сетим појединости где тачно и шта ми је било мало компликованије али сам наилазио негде на потребу да више пута ишчитам појединости. У суштини све је савладиво, битно је само добро се упознати са темом и евентуално упознати тему и кроз другог аутора, што је мени доста помогло. "Проблем смрти у хришћанској онтологији" - Епископ пожаревачко-браничевски проф. др. Игнатије Мидић "Догматске теме" - Митрополит пергамски др. Јован Зизјулас Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Нисам нешто много изучавао теологију, али се сећам да ми је својевремено "незгодна" била књига Подвиг заједништва Лудовикоса. Иначе сам љубитељ питке, практичне "теологије" људи попут Порфирија Кавсокаливита, тако да и нисам баш талентован за примање неких "тешких" теолошких учења... Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Vladika Ignjatije i profesor Kubat. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Zizjulasov tekst "O ljudskoj sposobnosti i nesposobnosti"... nikad zavrsio do kraja sa citanjem, a jos manje sa kapiranjem... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Јун 1, 2015 Пријави Подели Написано Јун 1, 2015 Vladika Ignatije Oн је најлакши и најразумљивији. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука