Deja Vu Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Daa. Kuk kd je gladna, smeje se kda pravis grimse, kuka kada je udaris... То ради и мајмун. Зашто мајмун није личност, а беба јесте? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 То ради и мајмун. Зашто мајмун није личност, а беба јесте? Zato je to i special pleading logicka greska. Svinje i krave (licnosti) ce mo da klojemo i da jedemo, na majmunima (licnosti) ce mo da eksperimentisemo lecenje virusa ili sta god, a ljudima (licnosti) to necemo da radimo. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Млађони, Pet tacaka, super logilka na delu. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 То ради и мајмун. Зашто мајмун није личност, а беба јесте? I majmun jeste lichnost ali nije ljudska lichnost da bi bio subjekt prava. Nije kriterijum da je svak licnost subjekt prava, smo ljudska. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Млађони, Pet tacaka, super logilka na delu. Ja ti lepo kzem, da bi imao ljudsko bice, treba ti licnost da bi imo licnost treba ti mozak... i ti mi onda pricas neku levu pricu? I posle trtljas kako ti nisam "osporio argument" a gde ti je mozak kod embriona starog 10 dana da bi mogao da "argumentujes" da postkoji licnost. Sve ono sto si napisao nikako ne odgovar naa moj argument skoro i da nema veze sa njime... Da ja tebi iscupm mozak sada, i bacim ga... nameste ti srce i pluca na struju.... jel bi mogao ti da se smatras ljudskim bicem? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Млађони, Ocigledno ne tacno. Da bi imao ljudsko bice, trebati bice koja pripada ljudsko vrsti. Da bi imao mozak koji ljudi imaju, mora da postoji bice/organizam u kojem ce se taj mozak neophodno razviti,to jeste, moras da budes ljudsko bice da bi imao ljudsko mozak . Sto znaci sam ogranizam je potreban da bi neko bice bilo licnost. Zapravo ima velike veze. Naravno da bi bio ljudsko bice, samo ljudsko bice koje umire ili koji se odrzava na aparatima. Isto kao sto sam bi ljudsko bice pre nego sto mi se mozak razvio. Ovo je zdrav razum i osnovno obrazovanje u biologiji. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Млађони, . Isto kao sto sam bi ljudsko bice pre nego sto mi se mozak razvio. Hajd opet. Hajd opet. Da bi bio pravni subjekt, ne trebas biti "ljudsko bice" u nekim bioloskim definicijama, koje su uzasno siroke, vec moras imati lichnost. Da bi imao lichnost, moras imati psihu, um, da bi imao um i psihu mozak. Tvoja zamena teza sa "ljudske lichnosti" na "ljudsko bice" nisu opovrgavanje mog rgumenta vec tvoje misljenje o tome sta daruje pravni subjektivitet. Ovo je zdrav razum i osnovno obrazovanje u biologiji. Ond je veliki broj ljudi nezdravog razuma. Sta da ti kzem drugo? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 @@Млађони, A za mozak, organizam i genom. Sto znaci da celokupna biologija nekog bica je potrebna za licnost. Evo ti agument opet samo drugacijem primeru: 1.Ljudska bica su racionalna bica 2.Beba je ljudsko bice 3.Beba je racionalno bice Zakljucak moras da prihvatis jer logicki sledi....ali kako beba moze da bude racionalno bice kada trenutno ne moze da racionalizuje? 1. Ljudska bica su seksualna bica. 2. ? 3. ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 човјек којем ''извадите мозак и одржавате му срце и плућа на апаратима'' јесте људско биће јер је човјек само што је убијен Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 човјек којем ''извадите мозак и одржавате му срце и плућа на апаратима'' јесте људско биће јер је човјек само што је убијен O tome ti pricam, ne postoji vise.... nema licnost.... Pera Peric recimo da se zove - on je mrtav covek, vise nije subjekt prva.. ne moze da glasa, ne moze da kupi nekretnitnu , nema vise pravo na zivot, govor itd.. Isto tako i embrion... nema mozak.. dakle mozemo ga tretirati isto kao i Peru Perica kome je izvadjem mozak.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 А како правна наука дефинише личност? Индивидуално биће које плаћа порез, ето тако држава и право виде личности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Sta ce da se desi ako izvadis bebu sat vremen pre rodjenja iz stomaka? a sta ce d se desi ako izvaadis embrion star nedelju dana iz stomaka... А замисли дође кева од детета пред сам порођај и каже: ''Заријте скалпел у главу бебе док је у стомаку кроз вагину док је вадите, па је после извадите мртву'' Јел би то било убиство? Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 А замисли дође кева од детета пред сам порођај и каже: ''Заријте скалпел у главу бебе док је у стомаку кроз вагину док је вадите, па је после извадите мртву'' Јел би то било убиство? da bilo bi...jer osoba rodjenaa ziva im prvo na licnost... da embrion moze da prezivi van majke, dobio bi pravo na zivot... ne moze josh uvek... Mad opet... tu govorimo o rzlicitim rzvojim embriona.. ja nikd necu moci d smatrm embrion star par dana - subjektom prva.. to je za mene gomila stem celija sa novim DNK nist avise.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 da bilo bi...jer osoba rodjenaa ziva im prvo na licnost... da embrion moze da prezivi van majke, dobio bi pravo na zivot... ne moze josh uvek... Mad opet... tu govorimo o rzlicitim rzvojim embriona.. ja nikd necu moci d smatrm embrion star par dana - subjektom prva.. to je za mene gomila stem celija sa novim DNK nist avise.... Како је рођена када је још у стомаку и ту је убијена? Касније је само мртва извађена рецимо царским резом без последица за жену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Како је рођена када је још у стомаку и ту је убијена? Касније је само мртва извађена рецимо царским резом без последица за жену. Aha mislis dok vadi da joj zabije skalpel u glaavu? E ne znam, to je vec tesko pitanje... kada neko drugi to uradi uglavnom se koristi nesto sto se zove "pravna fikcija"... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука