cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Posto nemam vremena da se ispravljam niti da pokazujem koje poruke si mi skratio i sta si pogresno shvatio, ajde da idemo korak po korak. Ajde prvo da vidimo stetnost marihuane. Za pocetak, sta je stetnije. Umereno konzumiranje alkohola ili umereno konzumiranje marihuane? Umereno konzumiranje alkohola je neuporedivo stetnije od umerenog konuzumiranja marihuane. Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Ti se pozivas na stetnost alkohola i cigara da bi opravdao stetnost marihuane, dok u sledecoj recenici ces da kririjujes sto cu alkohol i cigare uopste legalni. To jeste straw man, jer uopste ne radim to. Ja se pozivam na stetnost alkohola, ne d bi oprvdao stetnost marihune, vec daa bih pokzao kako se na efektivan nacin regulise problem stetnih supstanci u drustvu. Regulacijom a ne kriminalizacijom. I molim te nemoj da mi prics kako je u nesrecnoj Srbiji, vec malo pogledj druge zemlje. Koje su spustile broj pusaca na 15 % bez kriminalizacije cigaareta. Daakle to je efektivan nacin da smanjis broj narkomana. A ne kriminalizacija, koja ocigledno (50 godina u neuspesnoj upotrebi) nije efektivna. E sad, posto si postavljo gomilu pitanja, sad je vreme d ti odgovoris n neko pitanje. Koji su tvoji razlozi za kriminalizaciju marihuane? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Agnostik, Kako mislis ponekad steti? Ako su efekti usporena motorika, gubitak fokusa i pamcenja,itd, zar to nisu stetni efekti? Gubis i kod alkohola pamcenje!!! Svaka pijanska tura "ubija" neurone. Pored toga istrazivanja pokazuju kako je broj korisnika marijuhane u Holandiji prosecan za celu evropu. Na srpski zabrana nema zeljeni efekat. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Gubis i kod alkohola pamcenje!!! Svaka pijanska tura "ubija" neurone. zanimljivo nikd ih ne cujes "hajde d zabranimo alkohol" ... jer su vesni koliko bi zabran bila besmislena.... ali cudno tu besmislenost ne vide u marihuani koja je indetichan slucaj....niti iko hoce da zabrani alkohol i tako resava problem alkoholizm. Imaju razlicite principe za 2 narkotika... od cega imaju blaze glednje na opasniji narkotik.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Jedina negativna stvar koju sam ja primetio kod trave jeste zaista paranoja. Ali ne paranoja kao klinicko stanje vec kao efekat konzumacije koji prestaje cim dejstvo prodje a posledica je onog sto mi pusaci zovemo "bad trip". Ali opet, ta paranoja je zapravo samo napad anksioznosti koji sam po sebi nije stetan jer vrlo kratko traje (promena okruzenja, hrana ili pice skoro momentalno uklanjaju tu neprijatnost). A druga stvar upravo zbog tog osecaja anskioznosti koje se zacas javi kod konzumiranja trave, konzumenti ce pre da se klone opasnih i potencijalno opasnih situacija . Najbolji primer za to je upravljanje vozilima. Pre svega upravljanje vozilima pod bilo kakvim opijatom je apsolutno za svaku osudu ali dok ti alkohol ukida inhibicije, sto dovodi do osecanja smanjenog straha, vece hrabrosti, lakseg rizikovanja i nepriznavanja stanja u kojem se nalazis, sto opet dovodi do poznate situacije "Pih ja bolje vozim pijan nego trezan", kod trave je to SKROZ obrnuto. Napusenog covek ja streh da sedne u auto a ko i sedne vozi ko penzioner je je toliko prepadnut i toliko obraca paznju na svkau sitnicu da je nemoguce da divlja u takvom stanju. Najvise zbog toga sto za razliku od alkosa, pusaci su itekako svesni svog stanja i cak ce sami da ti kazu pre nego sto ih i pitas za razliku od alkosa koji ti nikad nece priznati... Sve su ovo govorancije iz licnih primera. I mojih i ljudi oko mene... Dva puta sam seo da vozim napusen i oba puta sam se us*o od straha. Vozio sam ko baba jer sam bio u rci da cu da napravim haos ako li mi paznja popusti na sekundu. Od tada vise nikada nisam seo da vozim pod dejstvom bilo cega. PS. Koliko saobracajnih nesrcea se desi zbog alkohola a koliko zbog napusenosti? Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Postavio si mi pitanje, a nisi odgovorio na pitanje koje sam te pitao? Pa dobro... Protiv sam jer je psihoaktivna droga koja u malim kolicinama moze da dodje do efekta i da utice na psihu ljudi. U formatu pusenja, sem u medicinske svrhe da pomogne kod tesko obolelih, nema nijedna pozitivna upotreba sem ciste upotrebe da bi se neko naduvao. Ne vidim kako bi nam drustvo bilo bolje niti sigurnije od takvih stavri kada takve stvari im dajemo. Posledice toga mogu biti velike, od losih posledica na mlade, do potraznje drugih droga, do citavog niza novih zakona i regulacija (kako ces regulisati to u saobracaju?), itd. To je kako sam mogao da se setim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Gubis i kod alkohola pamcenje!!! Kada popijes dosta, da. Kod marihuane, to je generalno uobicajan efekat koji se dobija cim se neko uduva, a kao sto rekoh, od jednog dzojinta moze nekoliko ljudi da se uduva, sto znaci, nekoliko dimova moze da te dovede to stanja gde ti je pamcenje labavo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 U Holandiji je isti procenat ko pusi ko u ostatku evrope. Ko hoce da pusi marijuhanu to i danas radi. Kao sto broj abortusa u Srbiji pre i posle legalizacije bili identicni (citaj knjigu istorija privatnog zivota kod Srba). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Protiv sam jer je psihoaktivna droga koja u malim kolicinama moze da dodje do efekta i da utice na psihu ljudi. Dobro, ja tu vidim dva problema .. Ko si ti da meni zakonom zabranjujes da ja uticem na svoju psihu? Zasto bi ti to radio? Zasto se ne zalazaes za ostle supstance koje u istim kolicinam uticu n psihu ljudi. Alkohol, cigrete, kafa. Ne vidim kako bi nam drustvo bilo bolje niti sigurnije od takvih stavri kada takve stvari im dajemo. Bilo bi bolje iz sledecih raazloga 1. Manje bi gurao nosu u tudja posla i u to sta ja radim s svojim telom. Shvtio bi ti, i jos neki d nemate vlasnistvo nd tudjim zivotima. Nad mojom psihom i mojim telom. 2. Kriminalci bi izgubili silne pare. Izgubili bi moc, vlast, kola. 3. Smanjio bi zlocine koji postoje kao efekt toga d aje marihuna na crnom trzistu. Pucanje izmedju kriminalaca, pljacke itd.. sve to nosi s sobom neke dodatne stetne efekte, a to je povecavanje drugih, pravih krivicnih dela ko sto su ubistv itd. 4. Imao bi jsnije statistike ljudi koji konzumiraju. Lakse bi ih terao na lecenje 5. Ljudi bi se manje krili od jvnosti d to rade, porodica vi n vreme uvidela d neko krece da ulzi u problem sa droogm i mogl n to d utice. 6. Ljudi koji zele d se drogiraju ne bi morali da imaju posla sa psihoptama d bi nabavili drogu. Mogu sa legalnim prodavcima koji nisu psihopate. Posledice toga mogu biti velike, od losih posledica na mlade, do potraznje drugih droga, do citavog niza novih zakona i regulacija (kako ces regulisati to u saobracaju?) 1.Marihuana nije gateway droga, ne vodi do potraznje z drugim drogama. TO je naucno dokzano. Iskopirao sm linkove o tome jos na pocetku. 2. Lose posledice na mlade? To da li je legana ili ilegalna nikko ne utice na mlade. Isto ko sto je sve jedno da li je alkohol legaalan ili ilegaalan. Mladi koji hoe i danas mogu da nadju kad hoce koliko hoce i poprilichno jeftino. 3. Zasto bi regulisao marihuanu u saobracaju kada joj je efekt isti kao blazi lek za smirenje. Ja ne znam da li si ikad konzumirao travu, ali vozish sasvim bezbedno pod utiskom marihuane. Ne bih nikad imao problem da sednem u uto sa covekom koji je popusio joint. STo ne mogu da kzem za coveka koji je drmnuo limenku piva. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Konzumiranje marihuane je jako rasprostranjeno i stvarno mi je cudno da to ne primecujete. Ajd sto je rasprostranjeno nego sto je odnso prema travi skroz liberalan medju omladinom. Cak i ko ne konzumira retko osudjuje. Ja sam vec pisao da je kod mene u odeljenju u srednjoj skoli (koju sam pohadjao pre 1 godina) 95 djaka probalo makar jednom a vise od polovine je kositilo povremeno. Troje ili cetvoro su koristili redovno. Ja tad npr. nisam pusio redovno, zapravo vrlo retko... A nacin nabavljanja trave se svodi na to- kolko si nesposoban da ne umes da pitas... Napravite jedan socijalni eksperiment, ali samo vi koji ne konzumirate. Izadjite neko vece u grad i pitajte svoje poznanike gde da nabavite travu. Posle dodjite na forum i napisite nam koji je broj upitanih osoba bio dovoljan da se dodje do validne informacije. Na nevidjeno... ako posle tri upitane osobe niste dosli do informacie gde moze da se nabavi trava, verovatno zivite na Kamčatki Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Ni sada mi nisi odgovorio na pitanje, ali ajde, kasnije ce mo. 1.Ovo je dobro pitanje. Nemam neko nokaut objasnjenje, ali razlog je uporedjivanje tvoje uticanje ni psihu i generalno dobro dozvoljavanja toga. Jer nisi samo ti upitanju, niti tvoje menjanje psihe na takav nacin sluzi nekom dobru, niti ti je neophodno za zivot. 2.Ko kaze da se ne zalazem? Ja to nisam rekao. Problem je sto te stvari ne uticu na isti nacin. Cigare nemanjaju precepcio, a alkohol menja kada se popije neki odredjen nivo. 1.To nije zapravo tacno. Ozigledno da se moze gledati u tvoja posla i sta ti radis sa svojim telom, ne uvek, ali ocigledno je da moze. Recimo, moze ti se zabraniti sta ces da radis sa svojm telom u javnosti. 2.Kriminalci bi izgubili vlast i silne pare kada bi se ljudi manje drogirali i kada bi se zakon sprovodio. 3.Kao i pod 2. 4.Zasto bi ih terao na lecenje? 5.Zasto bi uticali? 6.Zasto bi davali nekome drogo samo zato sto zeli drogu? 1.Cudno, i ja znam za neke naucno dokazane da utice. Pokusacu da nadjem kasnije. 2.Ne vidim kako je to opravdanje. 3.Ne vidim kako si izvukao to. Menjanje precpcije, gubljenje fokusa i usporavanje motorike uopste nije bezazleno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Ni sada mi nisi odgovorio na pitanje, ali ajde, kasnije ce mo. 1.Ovo je dobro pitanje. Nemam neko nokaut objasnjenje, ali razlog je uporedjivanje tvoje uticanje ni psihu i generalno dobro dozvoljavanja toga. Jer nisi samo ti upitanju, niti tvoje menjanje psihe na takav nacin sluzi nekom dobru, niti ti je neophodno za zivot. Cekaj bre ko si ti da odredjujes sta je meni potrebno za zivot a sta ne ? To je jedn od sustin ove teme. Ko si ti da odredjujes drugim ljudima, st hoce da rade sa svjim zivotom, svojim telom.. koje supstnce oni hoce da unose u svoj organizam? 2.Ko kaze da se ne zalazem? Ja to nisam rekao. Problem je sto te stvari ne uticu na isti nacin. Cigare nemanjaju precepcio, a alkohol menja kada se popije neki odredjen nivo. Isto i mrihuana menja percepciju kada se popusi odredjen nivo. Jedan joint ili dva te opusti koliko i casa votke. Obichan antiksiolitik. Ne znam sta ti mislis da ti se desi kd popusis joint.. ali nista spektakularno, opusti ti misice i mlo ti blokira neke hormone stresa. Slichno kao i alkohol. 1.To nije zapravo tacno. Ozigledno da se moze gledati u tvoja posla i sta ti radis sa svojim telom, ne uvek, ali ocigledno je da moze. Mozemo da ga generalizujemo, ali tvoj poso ne trebaa biti da li cu ja da pusim cigre i marihuanu, da li cu da gutam tablete za smirenje, da li cu d pijem alkohol. Tvoj posao moze biti gde cu ja to da radim, eventualno. Recimo, moze ti se zabraniti sta ces da radis sa svojm telom u javnosti. Opet spinujes. U argumentu lepo kazem "sta ces raditi sa svojim telom" ne "gde ces i sta ces raditi sa svojim telom" dakle ti mi ne zabranjujes da konzumiram marihuanu i jvnosti ti mi zabranjujes da je uopste kupim. Da se ti zalzes protiv konzumacije marihuane na ulici ili na jvnim mestima, u kficima itd... ja bih te podrzao. medjtuim ti se zalzes za kriminalizaciju to jest za krivicni postupak protiv osobe kod koje se nadje marihuana. 2.Kriminalci bi izgubili vlast i silne pare kada bi se ljudi manje drogirali i kada bi se zakon sprovodio. E vidis to je velika iluzija. Da je zakon svemocan. Samo propisi nesto zakonom, i to d se sprovodi i to ce uspeti. Tu lezi glavna greska. Droga je svud redom zabranjena, nigde ne uspeva da se sprovede zakon i da mafijasi gube pare. I to vec 50 godina. Sve su jaci i jaci. U nekim zemljama, cak i odsecju glve ko trguje drogom. I i dalje nema efekta. a znash li zasto ne moze d se sprovede? Jer ce prosecan covek uvek hteti d kupi drogu, jer je to njegova stvar. I uvek ce se naci neko ko ce d mu proda. Ako to ne dozvoljvas drugim normalnim ljudima, to ce raditi sociopate. Tvoj je izbor... p.s konzumcija droge nije zabrnjena zakonom, zakonom je zabranjena preprodaja. 4.Zasto bi ih terao na lecenje? 5.Zasto bi uticali? Ja sam mislio d ti je cilj da utices na ljude da se ne drogiraju. Da ih spavas od zla narkomanije. Ali izgleda da sam pogresio... oprosti. 6.Zasto bi davali nekome drogo samo zato sto zeli drogu? Zato sto je to njegov zivot i njegovo telo i njegov organizam i ko si ti d mu dajes zabranjujes bilo sta sto ce da radi s svojim zivotom i svojim telom u svom privatnom prostoru!? 2.Ne vidim kako je to opravdanje. 3.Ne vidim kako si izvukao to. Menjanje precpcije, gubljenje fokusa i usporavanje motorike uopste nije bezazleno. 2. Nije oprvdanje vec pokzuje koliko je borba protiv droge na taj nacin neisplativa i bezuspesna. Kako rece ajstajn, da se ponovim, smo budla ponavlja stvr 100 puta i ocekuje drugi rezultat. Ne znm jel si budla ili ne vidis da se to pokusava vec 50 godina i da nem nikakvog rezultata. Da je besmislena borba sa vetrnjcam 3. Ja sam za rzliku od tebe probao mrihuanu. Ne znam sta mislis da je menjnje percepcije... gubljenje fokusa nikd nism video, usporvanje motorike je manje nego kod fase piva.... joint je vrlo bezazlen. Probaj pa ces videti oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Држава, ако би заиста то хтела, могла би направи механизам, и да укине продају било ког наркотика. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 @@Млађони, Bilo bi lepo kada ne bi pisao zid teksta jer previse se diskusija razvlaci i dugo traje. Ja nisam rekao da ja odredjujem sta je nekome neophodbno za zivot, ja sam rekao da nije neophodno za zivot. To je ceinjenica. Gradjanin ove zemlje i biracko telo po kojim legalizacije droge moze da mi utice na zivot. Mnogo puta sam prisustvovao kada je moje tadasnje drustvo konzumiralo, svaki put je efekat sutnuo posle nekoliko dimova. Posto nisu imali puno para pa su stalno delili sta su imali. Votka ako se ne varam je jaca nego pivo ili vino. Casa piva i/ili vina sam mnogo puta cuo da je proporucljivo zbog odredjnih vitimina ili sta god. Nikad nisam video da se iko ikad napio i da mu je precepcija menjana od case piva ili vina. 1. Ali to bas govori da ti nemas slobodu nad svojim telom. To govori da imas slobodu, onoliko koliko ti je dozvoljeno. 2.Zasto su sve jaci i jaci? I dalje isti problem, da nema toliko ljudi koji bi da se drogiraju, ne bi mafija ni bila toliko jaka, zar ne? 4,5.Jeste, ali ja pitam tebe. 6.Ne vidim kako je to opravdanje. Zasto bi davali drogu nekome, samo zato sto ta osoba zeli drogu? 2. Mozda nisi razumeo sta sam hteo da kazem pa cu pojasniti. Ja sam rekao da lose utice na mlade. Sve skorasnje studije pokazuju da je konzumiranje marihuane lose na mlade u razvoju, jer marihuana utice na mozak , a kod mladih se mozak jos razvija. Ti si napisao 3 recenice, ovo je bila zadnja "Mladi koji hoe i danas mogu da nadju kad hoce koliko hoce i poprilichno jeftino." Ne vidim kako je to opravdanje da legalizijemo nesto sto ce im ici na zdravstvenu stetu. 3.Studije govore bas suprotno. Ja sa druge strane sam konsnto posmatrao svoje drustvo i video sam kako se ponasaju i kako im je raspolozenje. Nije tajna da neko moze da ima veci prag tolerancije na nesto. Cisto logicki gledano, osoba koja je pod uticajem neke psihoakitivne supstance ne moze da bude sigurna za saobracaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Држава, ако би заиста то хтела, могла би направи механизам, и да укине продају било ког наркотика. Ja ne znam kako ti vidiš državu, ali nekako mi se čini da si je pobešao sa Bogom, ono država ipak nije svemoguća. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука