Маша Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Како скапирати људе који лажу и пакосте другима? Морам да питам и вас, јер ја немам одговор. Вероватно ће вам одмах доћи мисао (као што би и мени): види ову, она као не лаже и не пакости, па се чуди и прави фина. Како год, да не улазимо у анализу мене, јер ме нико ни не зна нешто добро од вас, друго, дал лажем и пакостим знамо Бог, мој исповедник и ја (мислим ако треба исповедићу се и овде за грехе - мада кажу да се исповеђени греси не причају, ал ајд). Јој, јесам ли закукуљила превише?!? Дакле, пример: самозвани председник кућног савета, кога сам летос први пут упознала јербо није живео у улазу 20 година (ту му жена и ћерка), каже ми како смо супер застаклили терасу (иначе она је 20 година и била застакљена само што смо морали да је заменим новом, алуминијумском, да не прокишњава ни нама ни комшијама, а и да направимо од ње просторију коју можемо да користимо). И после мог порођаја (значи чекали су да се породим па да ми закувају чорбу) стигне ми обавештење да се јавим у инспекцију због застакљивања. Ја све предузмем да се то регулише законски (процес у току), а геометар ме пита што то радим, да ли сам нормална, па ко је још луд да легализује терасу Кад је чуо шта се збило, крстио се ''и левом и десном'' и рекао, па да, Срби и комшије, стара тема. А да, жена од тог из кућног с. ми причала како је била супер са мојом мамом, оно, нокат и месо малтене. И, нож у врат, ладно. И сазнам ја и да су они то пријавили, а данас га сретнем и молим се у себи да не планем, да се смирим, кад он мени нешто викне, типа, не држите ту кола, однеће вам паук. Рекох, а ви сте јао брижни јел да? Ви сте у ствари из најбоље намере напакостили у вези терасе? Каже он: Јааа? Рекох да, ви и ваша жена. Каже он: неее, таман посла ја. Е то не могу да схватим: није ме се ВАЉДА уплашио, грмаљ труднице (добро нисам ни ја баш ситна хихи). Али хоћу да кажем, како се много боље осећам што сам му све то рекла, иако није добро качити се са комшијама, бла бла. Шта је проблем, одсуство хришћанске свести, морала, шта? Деда од 60 год бре, па где је био, шта је научио у свом животићу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 То су класична бапска посла.Не зна што ће да чини па гледа о јаду да забави остале. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Да прецизирам: како неки људи могу да закључе да је неко злобан рецимо и да то мирно приме к срцу, а ја не? Ја се нешто нервирам, па како тај може према мени да буде злобан, зна ли тај (а некад и зна) шта сам ја све прошла у животу и сл? Јел то указује на моју гордост? Слободно ме ''гађајте'', боље да знам истину него да мислим ''јадна ја само ме неко мучи''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Ја мислим да по `ришћански треба то да носиш као крст Али ако крене да ти угрожава егзистеницију,углед,достојанство,твоју и твоје породице,онда распали свим и свачим. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Али ако крене да ти угрожава егзистеницију,углед,достојанство,твоју и твоје породице,онда распали свим и свачим.Tako je batice klapklap I zovi na su ispomoc ako treba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Kada primetite da neko beskrupulozno laze, znajte da je to odlican preduslov da je u pitanju los covek. Odbrana od takvih je ignorisanje. Ne vidis ga/je kao da je vazduh. Ja takvima obicno kazem: J... ti coveka koji me gleda u oci i pisa mi na opanke. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Ја мислим да по `ришћански треба то да носиш као крст Али ако крене да ти угрожава егзистеницију,углед,достојанство,твоју и твоје породице,онда распали свим и свачим. Али његова намера је била да нам сруше терасу, капираш? Поред 200 000 нелегалних ОБЈЕКАТА на општини, он се досетио моје терасе. Значи да руше терасу брачном пару са бебом (и још једном на путу). Ако то није угрожавање егзистенције ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Сад морам мало да се понашам схизофрено:закон је закон и по закону требају свима да сруше терасе које су нелегално грађене. Са друге стране,ако ће та тераса да допринесе бољим условима теби и твојој породици и ако она никоме не смета или не представља потенцијалну опасност онда је комшија у криву што вас је пријавио. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smilja Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Strasno i ja se nalazim u slicnoj situaciji,pokusavam da ignorisem da cutim i da se sklanjam,a sve kuva u meni i celog zivota pitam sebe,sto su takvi ljudi,sto mora da bude tako uvek idem otvirenog srca i kada me neko povredi bez ikakvog razloga onda mi je tesko,tako sam se jednom poverila ocu kako me je nesto pogodilo,on mi je rekao,zar te zivot do sada nije naucio da ne obracas paznju na takve ljude,e sad je lako reci ali treba primeniti.I onda se nerviras u sebi i sve je gore i gore po tebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Сад морам мало да се понашам схизофрено:закон је закон и по закону требају свима да сруше терасе које су нелегално грађене. Са друге стране,ако ће та тераса да допринесе бољим условима теби и твојој породици и ако она никоме не смета или не представља потенцијалну опасност онда је комшија у криву што вас је пријавио. Није тераса нелегално саграђена, она је у склопу стана, само што смо је ми покрили, пре 20 година, да не иде киша у стан, снег, ветар, ... он од тога нема ништа, нити смо коме узели нешто што није наше, нити ... мени нпр не би пало на памет тако нешто да урадим, али што рече карађорђе, доконим људима нема мира. Ајде да сам саградила кућу па и да ме неко пријави, али застакљивање терасе, то ми не могу опростити Најбоље да сам на сметлишту, тад би ме сви јако волели klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Strasno i ja se nalazim u slicnoj situaciji,pokusavam da ignorisem da cutim i da se sklanjam,a sve kuva u meni i celog zivota pitam sebe,sto su takvi ljudi,sto mora da bude tako uvek idem otvirenog srca i kada me neko povredi bez ikakvog razloga onda mi je tesko,tako sam se jednom poverila ocu kako me je nesto pogodilo,on mi je rekao,zar te zivot do sada nije naucio da ne obracas paznju na takve ljude,e sad je lako reci ali treba primeniti.I onda se nerviras u sebi i sve je gore i gore po tebeИсто се питам, како да се заштитим од тих напада, што вербалних што немуштих.Зашто ја реагујем на туђу злобу, агресију??? У мени је бре проблем. пс ево данас на пијаци, купујем воће и продавцу испадне лимун. Наиђе нека (опет баба) и мени каже, госпођо, пао вам је лимун. А продавац каже да ће га подићи (још и баби да се правда). Кад баба ни 5 ни 6 него мени, сагни се, можда и смршаш. Значи баба која сипа зло. И, наравно, ја, гуска се изнервирам и кренем за бабом да јој кажем да сам трудница, да се стиди. Не нађем је, али ми је генијална помисао пала на ум: Машо, па то није ништа лично! Баба те не зна, баба је бесна, она МОРА да сеје зло око себе. И укапирам (јееее!) да то иначе није лично! Ух, открића, човече. И спаси ме мисао од сопственог беса и очаја. Можда неком и помогне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Свети су себе сматрали "најгорим међу грешницима" не зато што су били несвесни туђих падова, напротив. Многи су били и прозорљиви и видели сву голотињу најтежих падова других људи, укључујући убиства, тираније, садизме итд. А опет су себе називали "најгорим међу грешницима" и при том су најбуквалније веровали у то. Откуд ово? Мислим да је то зато што су и на злобнике гледали кроз призму љубави Христове. Они (злобници) пролазе кроз огромну драму, грех је велика драма и трагедија човека зато што га одваја од вечности, зато што у свом корену сваки грех говори "не" животу, жели не-живот, смрт, ништавило, а не може га задобити. Сами себе лишавају љубави Господње па тиме и љубави ближњих. А свети оци мислим овако резонују: "ех да су и ови (злобници) доживели гром Божије благодати који нам је (недостојним) Господ даровао, да су отворили своје срце ка Господу, да ли би и даље били злобни? А ми који добисмо ове неизрециве дарове Господње опет не можемо да се ослободимо од греха." Мислим да и ми треба да се уподобљавамо св. оцима (што ја први не чиним али бар сам "свестан" да тако треба...) и да на злобнике гледамо из визуре милости (а не осуде). Што се примера комшије и терасе тиче, ништа брате, одеш у општину и одрадиш ствар "по српски", односно платиш мито општинару и обезбедиш своју породицу а комшијама опростиш и трпиш. Знам, лакше рећи него урадити, али то би била нека "идеална" хришћанска варијанта. Боље игнорисати него осудити у сваком случају. Значи битно је да не осудиш, да се не посвађаш тако што ћеш да "истерујеш правду" јер ћеш се тиме одлучити од причешћа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Цитат Сад морам мало да се понашам схизофрено:закон је закон и по закону требају свима да сруше терасе које су нелегално грађене. Са друге стране,ако ће та тераса да допринесе бољим условима теби и твојој породици и ако она никоме не смета или не представља потенцијалну опасност онда је комшија у криву што вас је пријавио. Није тераса нелегално саграђена, она је у склопу стана, само што смо је ми покрили, пре 20 година, да не иде киша у стан, снег, ветар, ... он од тога нема ништа, нити смо коме узели нешто што није наше, нити ... мени нпр не би пало на памет тако нешто да урадим, али што рече карађорђе, доконим људима нема мира. Ајде да сам саградила кућу па и да ме неко пријави, али застакљивање терасе, то ми не могу опростити klapklap Најбоље да сам на сметлишту, тад би ме сви јако волели Мислим да и за то треба дозвола.Ја нисам цјепидлака,ради мене могу комшије солитер да изграде у стан и да крило од авиона прикаче на терасу,али у твом случају мислим да дебело ради сујета.Ево код мене у улаз је била баба која је сваки пут отварала врата да види ко иде уз стапенице pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 У току је легализација, нисам никоме морала ништа да подмитим, а и не знам како се то ради, јер никад нисам радила. Право да ти кажем, може то осуђивање себе и да се, код неискусних, претвори у мазохизам, што опет није добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Цитат Цитат Сад морам мало да се понашам схизофрено:закон је закон и по закону требају свима да сруше терасе које су нелегално грађене. Са друге стране,ако ће та тераса да допринесе бољим условима теби и твојој породици и ако она никоме не смета или не представља потенцијалну опасност онда је комшија у криву што вас је пријавио. Није тераса нелегално саграђена, она је у склопу стана, само што смо је ми покрили, пре 20 година, да не иде киша у стан, снег, ветар, ... он од тога нема ништа, нити смо коме узели нешто што није наше, нити ... мени нпр не би пало на памет тако нешто да урадим, али што рече карађорђе, доконим људима нема мира. Ајде да сам саградила кућу па и да ме неко пријави, али застакљивање терасе, то ми не могу опростити Најбоље да сам на сметлишту, тад би ме сви јако волели klapklap Јесте ли се ишта успјели договорити? Каква глупост, направе ти проблем због терасе... као да ти њему сад пријавиш прозор... цццц.. људи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука