Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Ako već neko hoće da se ubije misli mda je humano omogući ti mu to na bezbolan način, nego ga naterati da se ubija na načine na koje će da se pati i da se mrcvari satima sav u bolovima i mukama kada samoubistvo pođe naopako. Ja amislim da je uopste glupo pomgati nekom aako hoce da se ubije. A posebno mi je glupo to sto neko hoce d se ubije na "bezbolan" nacin.....ko sto rekoh ja da placam doktorima da ubijaju nekog - necu. A ako neko hoce da se ubije, rekoh, on ce naci nacin. Da teorisemo i izmisljamo neke slucajeve u kojima covek moze da pomera oci, al mu organizam toliko dobro radi da ce da prezivi sm na svome samo lezeci...... mislim nemoj da izmisljamo gluposti.... ko moze da zivi taj moze da se ubije. Onaj kome je organizam u toliko losem stanju da ne moze ni prst da podigne taj umire jako brzo. Al ne od gangrene vec od te bolesti zbog koje ne moze daa pokrene prst. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Nisi u pravu. Ljudi mogu decenijama da žive kao kvadriplegičari, da telesno propadaju, a smrt da se veštački odlaže. Kvadriplegicari mogu da se ubiju. Skotrljaju se kolicima niz stepenice, sa terase.. napune vodu u kadi bace fen... itd.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 9, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2014 Чекам да изађе предлог закона, али изгледа да ће бити велики корак напред. Решиће многе ствари које се до сада нису могле решити, постојећим законским решењима, ако је тачно оно што се пише у штампи. Што се тиче пар ствари које свима боду очи, верујем да ће бити и контроверзних ствари, са којима се нећемо сви слагати, али све оно што успем да прочитам о закону, ако је истина, говори ми да ћемо први пут после дуго времена имати веома добар и модеран грађански законик. П.С. И веома ме радује што ћемо опет, у старој српској правничкој традицији, која се опет наслања на неке од најнапреднијих правних школа, имати јединствен грађански законик. Само ако га не упропасте успут. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Децембар 28, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Изгледа да се расправа о новом Грађанском закону распламсава и мимо правничких форума. То је добро за демократски дијалог у друштву. Како је еутаназија тема која ме је највише привукла, скрећем пажњу на два чланка која указују на теоријске, и посебно чланак Милоша Милојевића који скреће пажњу на "практичне промјене" које законодавство у Великој Британији о еутаназији, изазива: http://stanjestvari.com/2014/12/28/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d0%b7-%d1%80%d0%b5%d1%87-%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%be-%d0%b5%d1%83%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%98%d0%b8/ http://stanjestvari.com/2014/12/28/%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%88-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%98%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b1%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b0-%d0%be-%d0%b6%d0%b8/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Мене некако занима шта би Христос на то рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Септембар 9, 2023 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2023 Канада: Трансродним особама одбијена еутаназија због после операције и психичког бола! Најмање један транссексуалац је већ убијен еутаназијом јер је тешко психички патио након своје родне трансформације/деформације. То је било у Белгији пре деценију. Коначно, у Канади је одбијена еутаназија транссексуалцу који је такође патио од душевних болова и болова након операције. Врло мало се говори о разочарањима оних који су одлучили да хируршки и хемијски деформишу сопствено тело. Говоримо о т. и. трансродне особе. Иза лажних осмеха често се крије горчина, о којој се у јавности и медијима не говори. Исто је и са траумом након абортуса. Алтернативно, постоје групе за подршку у којима можете пронаћи утеху (овде). Медији о абортусу говоре углавном као о "правима", али готово ништа о томе да оставља дубоке душевне ране... Kanada: transspolniku so zavrnili evtanazijo zaradi postkirurških in duševnih bolečin! | Nova24TV NOVA24TV.SI Vsaj en transspolnik je bil že umorjen s pomočjo evtanazije, ker je duševno hudo trpel po spolni transformaciji/deformaciji. To je bilo v Belgiji pred desetletjem. Nazadnje pa so v Kanadi... Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука