Иван ♪♫ Написано Новембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2014 Definitivno se ovde pisac obraća onome koji lažno voli Boga. Dakle: kako kažeš da voliš Boga? To je pitanje. A istina jeste ono što sam ti napisao,ako prvo ne udješ u odnos sa Bogom koji je Tvorac i zavoliš Ga,nećeš razumeti stvoreno tj.čoveka,niti ćeš znati da ga voliš. Pa ne znam, jer mislim druga osoba, drugi čovek je prvo biće s kojim doživljajno, opipljivo ili svesno ulaziš u odnos. Svest o Bogu tek dođe kasnije, valjda. Mislim Gospod se valjda upravo i projavljuje kroz te odnose ljubavi. Mislim šta znam, nisam mnogo razmišljao o ovome Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2014 Протосинђел Иларион Ђурица kad smo već kod toga, jel' zna neko da mi objasni šta znači protosinđel? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2014 Pa ne znam, jer mislim druga osoba, drugi čovek je prvo biće s kojim doživljajno, opipljivo ili svesno ulaziš u odnos. Svest o Bogu tek dođe kasnije, valjda. Mislim Gospod se valjda upravo i projavljuje kroz te odnose ljubavi. Mislim šta znam, nisam mnogo razmišljao o ovome Nadam se da će sve ovo što pričamo biti glasno razmišljanje a ne istinita tvrdnja,barem sa moje strane a pretpostavljam da i ti tako vidiš ove forumske razgovore. Mislim ipak da svest o Tvorcu nosi naše celokupno biće,dakle čovek u svojoj suštini bića, nosi tu svest od samog početka i ne postoji bez nje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 Nadam se da će sve ovo što pričamo biti glasno razmišljanje a ne istinita tvrdnja,barem sa moje strane a pretpostavljam da i ti tako vidiš ove forumske razgovore. naravno, samo pričamo, ne tvrdimo da znamo bilo šta Mislim ipak da svest o Tvorcu nosi naše celokupno biće,dakle čovek u svojoj suštini bića, nosi tu svest od samog početka i ne postoji bez nje. to sam i ja pomislio, al' opet generalno ne znam šta da mislim po tom pitanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 naravno, samo pričamo, ne tvrdimo da znamo bilo šta to sam i ja pomislio, al' opet generalno ne znam šta da mislim po tom pitanju Ima jedna rečenica od nekog monaha koliko se sećam,koji mi je rekao tip:nijednu pomisao i nijednu misao ne odbacujem tako lako. Men se dopalo. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 Ima jedna rečenica od nekog monaha koliko se sećam,koji mi je rekao tip:nijednu pomisao i nijednu misao ne odbacujem tako lako. Men se dopalo. Da, zanimljivo, jer ta pomisao možda nešto govori o našim slabostima... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 Da, zanimljivo, jer ta pomisao možda nešto govori o našim slabostima... кажем ти мен се допало због свачег нешто,скоро па да у 100% случаја могу да оправдам ту реченицу као истину.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 кажем ти мен се допало због свачег нешто,скоро па да у 100% случаја могу да оправдам ту реченицу као истину.... Не треба се плашити истраживања ако је у Духу Светоме,наравно да може бити у Духу само ако га призивамо као одговор. Дакле може се рећи да тај истраживачки део нас и јесте у Богу,јер ван њега ми то не желимо... (ми или ја свеједно) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2014 kad smo već kod toga, jel' zna neko da mi objasni šta znači protosinđel? У то веруј да си добро размислио за ово кратко време. Има још и увек је сјајан одговор. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука