Jump to content

Прича о сејачу и семену

Оцени ову тему

Препоручена порука

Definitivno se ovde pisac obraća onome koji lažno voli Boga. Dakle: kako kažeš da voliš Boga? To je pitanje. A istina jeste ono što sam ti napisao,ako prvo ne udješ u odnos sa Bogom koji je Tvorac i zavoliš Ga,nećeš razumeti stvoreno tj.čoveka,niti ćeš znati da ga voliš.

Pa ne znam, jer mislim druga osoba, drugi čovek je prvo biće s kojim doživljajno, opipljivo ili svesno ulaziš u odnos. Svest o Bogu tek dođe kasnije, valjda. Mislim Gospod se valjda upravo i projavljuje kroz te odnose ljubavi. Mislim šta znam, nisam mnogo razmišljao o ovome

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam, jer mislim druga osoba, drugi čovek je prvo biće s kojim doživljajno, opipljivo ili svesno ulaziš u odnos. Svest o Bogu tek dođe kasnije, valjda. Mislim Gospod se valjda upravo i projavljuje kroz te odnose ljubavi. Mislim šta znam, nisam mnogo razmišljao o ovome

Nadam se da će sve ovo što pričamo biti glasno razmišljanje a ne istinita tvrdnja,barem sa moje strane a pretpostavljam da i ti tako vidiš ove forumske razgovore.

Mislim ipak da svest o Tvorcu nosi naše celokupno biće,dakle čovek u svojoj suštini bića, nosi tu svest od samog početka i ne postoji bez nje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nadam se da će sve ovo što pričamo biti glasno razmišljanje a ne istinita tvrdnja,barem sa moje strane a pretpostavljam da i ti tako vidiš ove forumske razgovore.

naravno, samo pričamo, ne tvrdimo da znamo bilo šta :) 

Mislim ipak da svest o Tvorcu nosi naše celokupno biće,dakle čovek u svojoj suštini bića, nosi tu svest od samog početka i ne postoji bez nje.

to sam i ja pomislio, al' opet generalno ne znam šta da mislim po tom pitanju

Подели на овим сајтовима

naravno, samo pričamo, ne tvrdimo da znamo bilo šta :)

to sam i ja pomislio, al' opet generalno ne znam šta da mislim po tom pitanju

Ima jedna rečenica od nekog monaha koliko se sećam,koji mi je rekao tip:nijednu pomisao i nijednu misao ne odbacujem tako lako.

Men se dopalo.

Подели на овим сајтовима

Ima jedna rečenica od nekog monaha koliko se sećam,koji mi je rekao tip:nijednu pomisao i nijednu misao ne odbacujem tako lako.

Men se dopalo.

Da, zanimljivo, jer ta pomisao možda nešto govori o našim slabostima... 

Подели на овим сајтовима

Da, zanimljivo, jer ta pomisao možda nešto govori o našim slabostima... 

кажем ти мен се допало због свачег нешто,скоро па да у 100% случаја могу да оправдам ту реченицу као истину....

Подели на овим сајтовима

кажем ти мен се допало због свачег нешто,скоро па да у 100% случаја могу да оправдам ту реченицу као истину....

Не треба се плашити истраживања ако је у Духу Светоме,наравно да може бити у Духу само ако га призивамо као одговор. Дакле може се рећи да тај истраживачки део нас и јесте у Богу,јер ван њега ми то не желимо... (ми или ја свеједно)

Подели на овим сајтовима

kad smo već kod toga, jel' zna neko da mi objasni šta znači protosinđel?

У то веруј да си добро размислио за ово кратко време. Има још и увек је сјајан одговор.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...