Jump to content

Отворено писмо некадашњег команданта хеликоптерског пука Председнику Владе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како само поједини од вас (не кажем да и ти, премда је све могуће)... Дакле, како тако не бејасте конструктивни, кооперативни и пуни разумевања када су тзв. "жути" владали овом јадном земљом 10-ак година... Па када су ти исти пензионери војни нападали и писали протестна писма и тужбе и жалбе против БоТе и Шутановца, а зарад ускраћивања и закидања пензија за 11,06%?

Што тада поједини, кад већ имате разумевања, не рекосте, па ето, не треба војни пензионери да се жале на поменуту двојицу, него на диктате странаца. Ваљда и то нема нико шансе да оспори...

Стварно некада не могу да појмим хистерију у главама појединих... Заиста морају неки да се ресетују сваки пут када нешто напишу...

to si u pravu, to su duple arsine, ali ja tako ne razmisljam, tu se slazem sa tobom...

inace meni je vucic jos gori od tadica, ne branim ja njega nista

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Nešta mi ovde nije jasno, penzija od 14 000 je njegova ili njegove majke? Ako je njegova to mi zvuči neverovatno, jer ljudi koji su radili manje odogovorne i plaćene poslove od njega imaju veće penzije....

Majke

Подели на овим сајтовима

Nego nešto mi nije jasno, glavna stvar koju ovi što se bune vide je to da vojnik kuka. A to što je čovek ispisao ovolike reči i šta je napisao izgleda nikog previše ne interesuje.

Meni pismo dotičnog pionira asocira na CV, samopreporuku. Mnogo je samopravednosti u ovom pisaniju i žala za l-že bogom epohe koja je za nama. Ne smanjuju samo njemu peMziju nego svima kojima je veća od 20 000 (zato sam se zbunio oko one cifre), jer para u budžetu nema. To je neminovnost ko god bio na vlasti. Kao što reče neko gore neka ide na selo pa radi. Svi bi da budu Beobgrađani...

Подели на овим сајтовима

Meni pismo dotičnog pionira asocira na CV, samopreporuku. Mnogo je samopravednosti u ovom pisaniju i žala za l-že bogom epohe koja je za nama. Ne smanjuju samo njemu peMziju nego svima kojima je veća od 20 000 (zato sam se zbunio oko one cifre), jer para u budžetu nema. To je neminovnost ko god bio na vlasti. Kao što reče neko gore neka ide na selo pa radi. Svi bi da budu Beobgrađani...

To jeste nema para, ali dok vamo sirotinji uzimaju i ono malo što ima, sa druge strane svoej stranke pune novcem, skoro povećali svotu novca koje ide na finansiranje stranaka. Gde to ima.

Подели на овим сајтовима

To jeste nema para, ali dok vamo sirotinji uzimaju i ono malo što ima, sa druge strane svoej stranke pune novcem, skoro povećali svotu novca koje ide na finansiranje stranaka. Gde to ima.

Da dodam još dve stvari. Kakav god da je Vučić (ja ga lično organski ne podnosim) on obavlja funkciju koju obavlja i iz poštovanja prema toj funkciji ne može da mu se obraća na prostački način. Takav način obraćanja teško da će uroditi plodom a i  ne  priliči školovanom čoveku. Druga stvar, gde je taj oficir da se pobuni protiv izdaje Srbije, čudo tada nije pisao javno pismo Vučiću. E sad kad je njegova stražnjica u pitanju pa ,,hajde da opletem malo po vlasti."

Подели на овим сајтовима

Da dodam još dve stvari. Kakav god da je Vučić (ja ga lično organski ne podnosim) on obavlja funkciju koju obavlja i iz poštovanja prema toj funkciji ne može da se obraća premijeru na prostački način. Kao takvo imaće još manje efekta ali i  ne  priliči školovanom čoveku.Druga stvar, gde je taj oficir da se pobuni protiv izdaje Srbije, čudo tada nije pisao javno pismo Vučiću. E sad je njegova stražnjica u pitanju pa hajde da opletem malo po vlasti.

А откуд знаш да није?

Подели на овим сајтовима

Može biti, preterao sam i ja, ali po voom pismu ispada kao da su (vojne) penzije jedini problem u državi.

Наравно да нису... Успут, Срећко живи на селу... 

Подели на овим сајтовима

Može biti, preterao sam i ja, ali po voom pismu ispada kao da su (vojne) penzije jedini problem u državi.

Znaš kako svakome je svoja muka najveća, a i čovek je pisao ono što zna kako je i kako je njemu. Nije mogao da piše iz prespektive nekog drugog čoveka, nekog drugog penzionera, ili vojnika, policajca, doktora koji sad radi jer to nije i ne zna kakva je situacija kod njih, može da predpostavi, ali ono što sigurno zna je kako je njemu i kako je njegovim kolegama (jer je verovatno ostao u kontaktu sa njima) i video je da on nije izolovan slučaj u svojoj struci i rešio da proširi vest. E sada Jeste da pomalo liči na CV, ali je činjenica i to da u vladi rade ljudi koji veze nemaju sa onim čega su ministri, ajde i to nego se i ne truda da nauče. Gde je logika da ministar odbrane bude neko ko nikada nije ni služio vojsku (ne znam da li to sada slučaj, ali znam da jedan od predhodnih nije služio). Poenta je da u Srbiji postoji gomila ljudi koji bi bili mnogo bolji izbor za određena ministarstva od ovih trrenutnih.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Znaš kako svakome je svoja muka najveća, a i čovek je pisao ono što zna kako je i kako je njemu. Nije mogao da piše iz prespektive nekog drugog čoveka, nekog drugog penzionera, ili vojnika, policajca, doktora koji sad radi jer to nije i ne zna kakva je situacija kod njih, može da predpostavi, ali ono što sigurno zna je kako je njemu i kako je njegovim kolegama (jer je verovatno ostao u kontaktu sa njima) i video je da on nije izolovan slučaj u svojoj struci i rešio da proširi vest. E sada Jeste da pomalo liči na CV, ali je činjenica i to da u vladi rade ljudi koji veze nemaju sa onim čega su ministri, ajde i to nego se i ne truda da nauče. Gde je logika da ministar odbrane bude neko ko nikada nije ni služio vojsku (ne znam da li to sada slučaj, ali znam da jedan od predhodnih nije služio). Poenta je da u Srbiji postoji gomila ljudi koji bi bili mnogo bolji izbor za određena ministarstva od ovih trrenutnih.

Slažem se, ali sve mi to nekako deluje nametljivo sa njegove strane. Takav sam utisak stekao, gajim izvestan stepen averzije prema jugonostalgičarskim pričama. nadam se da grešim. Naravno, kritikujući njegovo pismo ne umanjujem nepsosobnost sadašnje vlasti.  A to što je ministar vojni keramičar svakako da vredja dostojanstvo svih tih ljudi koji su se ceo život predali vojničkoj karijeri i da boli.

Подели на овим сајтовима

Добро, да. Мени је јасно шта је уболо у очи неке од форумаша. И слажем се са свима.

Ја стварно испрва нисам обраћао пажњу на то на шта сте ви. Искрено, цела та идеологија машинбравара и његовох сателита је моју фамилију завила у црно. О томе неки други пут, није ни време ни место. Па не бих само да испадне како га ја још браним (машинбравара), зато што сматрам да пилот има право да се овако обрати премијеру. Радо бих га померио онако умермерисаног из овог Београда, ал не питам се ја.

Већи је безобразлук да овом пилоту (који је свој живот посветио том послу, ма која идеологија да му је при срцу) министар војни, дакле његов надлежни - буде керамичар, него што се он овако обратио премијеру.

Суштина је следећа: Онај који крвари, и који је радио за ову несрећну државу, узеће му се. Од плате/пензије па све до крова над главом. Онај који има све (политичари), и још увек дрпа у пружа руку ка новчанику моје кеве и рецимо овог пилота, или нашег Милана Ракића, да им узме део од оне беде коју зовемо пензија, е њему ће се још дати. Небитно је који је сада на власти. Официр се кроз писмо обраћа овом Вучићу као "човеку који држи реч". За само пар месеци, он је урадио све што је обећао, и још и више...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Али ови који жале за Титом и који га величају, тешко може да се каже за њих да су српски официри.

Ја сам ово схватио, више као под......ње некада великог четника и антикомунисту, а сада оног који ће бити све што треба само да се ушлихта ономе коме треба у датом тренутку. Можда грешим.

Кад би се свако заузео за своју плату или пензију која ће бити осакаћена, вероватно би нешто урадили.

Пре две године је мени (и свима осталима са средњом стручном спремом) смањена плата, Цветковићевом уредбом из јануара 2012 за 33% (словима: тридесеттри посто), са ВСС је остала иста, а жутим партијским кадровима који имају фунције (неретко пресмешних назива) је повећана за 10%!?!? Е, зашто се о овоме мало зна? Зато што су наш бунт саботирали управо они који су се налазили у групи ''-33%'', јер су Срби у великој мери постали ј_ј_ре!!! Који не смеју да подигну глас ни кад их неко бесрамно пљачка.

Подели на овим сајтовима

Мени је јасно шта је уболо у очи неке од форумаша.

Ево мени није јасно ништа, те те молим да ме упутиш...

Дакле, једни му замерају југоносталгију...

Ако је југоносталгија чињеница да се једна од Топ 5 школа у бившој земљи звала према "највећем сину наших народа и народности"-слажем се...

Ако је југоносталгија то што је човек у кратким цртама написао своја искуства из те школе-онда јесте...

И сам сам поносан што см похађао ту школу-па ето-прогласите ме југоносталгичарем!

Други помињу чињеницу да се развео!

У реду! У општем лудилу овдашњем, пребројалави смо "крвна зрнца", вршили поделу на "веће" и "мање" Србе, православне и остале... Сада добисмо "нови квалитет" па дозвољвамао себи да "улазимо"  у личне ствари и помињемо његов развод... У реду.. можда је његов развод био инициран и чињеницом да није хтео своју стару мајку да премести у старачки дом, но је хтео да сам води рачуна о њој... 

Трећима се не свиђа то што он, као војник (бивши)-шта има он да прича против државе! Па извините, он не прича против државе, него против експонената исте... Као војник! Зашто? Да ли војници можда по схватању неких, који нису војску служили, немају можда права да кажу неку реч против... За свих ових готово 15 година... И пређашњих 10 приде... Ајд` ово да "опростимо" на необавештеност!

Опет, некима засмета чињеница да је Срећко своје писмо написао као тзв. "СиВи".. У реду господо! Јел` ваш "Си Ви" бољи, или гори... Шта ту вас "сврби" у његовом "СиВију", који и није упућен вама, него Председнику Владе и Министру рада, без дана радног стажа...

Мислим да сте се многи понели за разним паролама, типа "хватај лопова", а да о војсци и војницима мало знате... Но добро. То више говори о вама, него о часном пуковнику, некадашњем команданту 111. хеликоптерскопг пука, који је практично са својом јединицом, а када је пребазирао из Лучког крај Загреба у Залужане крај Бања Луке-основао ваздухоплоивство Републике Српске, а на традицијама 422. јуришног пука Црвене армије и партизанске авијације НОВЈ из Мађармечке..

Нека вам је наздравље!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...