Danijela Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 drzimo se Magdaleninog primera i onaj ko ne zna kako joj je sad i nema nesto pametno da kaze bolje da cuti. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Ja ne znam šta da kažem na sve ovo, osim ŽAO MI JE SESTRO što te je to snašlo. Daće Gospod dobro i ti ćeš primiti nagradu za pretrpljeno iskušenje, a tom ocu neka Bog pomogne, i da se dozove pameti. greengrin-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='greengrin' /> Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Сећате се ове теме? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7490.msg199831.html#msg199831 Чисто да знаш да нису сви свештеници исти. Дакле Магдалена, на Теби је да одлучиш- ја сам рекао моје мишљење и мислим да је за сада оно по Тебе најбоље. Овако можеш да упаднеш само у проблеме и да се још више разочараш. Дакле, искулирај... све ће бити добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Данас је св. праведни Јован Крондштаски. Имао је женуа ли је живео у целибату. Велики чудотворац наших дана.Практично је он био тај који је држао и држи Русију.То је мерило. Иначе ни у Русији није боље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Оче, већ сам рекла, ја ћу се повући, мислим да би суочавање са њим као и неко евентуално доказивање свега била борба са ветрењачама. Хвала Господу да се завршило овако, да није покушавао даље, али јесте ме истраумирао и направио ми хаос у глави. Видећу још да ли ћу променити цркву док се не стишам ... вероватно хоћу. Хвала вам свима на разумевању и подршци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 С обзиром да сам упознат шта Ти се све догодило у животу и које си све трауме до преживела, мислим да је ово за тебе боза... Ти си јака особа и најбитније Ти је да будеш уз своју дечицу. Рекох, ако буде икаквих проблема- ту смо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Велико је твоје искушење. Такве ствари се не бришу преко ноћи. Моли се Богу пре свега. Уколико мислиш да не можеш да се суочиш сада са њим онда мало промени цркву па се врати у своју. Уколико ти он сам онда не приђе и не замоли те за опроштај мирне савести иди код владике да га пријавиш. Без размишљања. Пре свега да заштитиш себе од злопамћења. А и од нових непријатности. Ако те ипак замоли за опроштај хладно га прихвати и реци му да си планирала да га пријавиш уколико ти се не извини и да ти више не прилази уопште. Ја бих тако саветовао своју ћерку. Друга ствар, ја се таквих прича нешто нисам наслушао како други написаше овде. Ипак нема потребе за оваквим јавним иступањем. Има много часних свештеника и има много људи којима је потребно да се исповеде, да олакшају своје душе и муке које настају због неисповеђеног греха. Оваква писања могу неког заувек да одбију од исповести. То не би било добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Мислите да нисам трабала о овоме да пишем ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Мислите да нисам трабала о овоме да пишем ? Не , не мислим да ниси требала да потражиш савет, али мислим да је то могло и преко неке приватне поруке. Мада, кад резимирам, ти уствари ниси ни започела тему о томе шта се теби конкретно десило, него да ли нас уопштено греси свештеника саблажњавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 мало сам чекао да видим шта ће све бити написано, па ово је неко моје размишљање ... а потпуно се слажем са моцартом :huh: мислим да је баш супер што је написала и уопштено и својим примером greengrin 4chsmu1 4chsmu1 мислим да је похвално сасвим да се обелодањују такве ствари и никад не скривају - ем се саблазан не шири даље, ем се решава на време, ем се даеје прилика и остатку литургијске заједнице да заједно преброди искушење са својим свештеником. 4chsmu1 хоћу да кажем да је то исто толико наш проблем и наш свештеник, јер смо ми ипак једна Црква. елем, мислим да је неопходно да се суочиш са својим свештеником пре свега ради себе, јер ће те то увек гристи по савести и неће ти дати мира док се не суочиш са својим искушењем и удариш тачку на тај немили догађај. мислим да је то Данијела више него добро решила, нешто сам мало и упознат :huh: па ако не иде разумно, онда иде по Јеванђељу Матејевом, глава 18. значи, нигде не пише да се ћути и сакрива нико и владика је последње решење, а не прво. ... немам снаге да сада водим битку, мислим да ми је паметнија да се повучем. То би била моја реч против његове, а он је ипак свештено лице, а ја обичан мирјанин. мислим да је ово потпуно погрешан став јер ти њега не клевећеш, већ сведочиш.Mislim da bi dobio dobre batine taj pop, i posle bi otišao kod drugog popa i ispovedio mu se da sam tukao popa..dobio epitimijicu i mirna Bačka. A opet bi možda i oćutao i zadobio milost Njegovu. A On bi već našao načina da pop i ti primite svaki svoju leptu. On kazne a ti utehe. Zaista ne znam šta bih uradio...ово је так нехришћански и некултурно од све вас тројце :huh:нормално, може и муж да поразговара у твом присуству ал да не прети или не песничи, јер насиље само умножава проблем и нема оправдања да још један згреши. мислим да је бесмислена свака прича без твог присуства, а најбоље је да ти причаш а муж даје немушту подршку ако је тако нешто могуће. на крају крајева, без увреде, ал мислим да је добро да се човеку разбијају илузије о разним стварима јер тиме вера узраста сваки пут, па нек су и овако тешка искушења. а мислим да је саблазан непотребна, није ово ни прво ни последње искушење које смо чули из сопствених или туђих уста. поготово што није Царство ни саблажњивих ни оних који саблажњавају. нажалост, нико није имун на пад а кад облагодаћени тресну то се много јаче чује. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Имам сличан проблем у вези одласка у парохијску цркву, али не због свештеника (сви су дивни) већ због једне сестре. Понаша се као да је црква њена. Она одлази веома често, што је добро, али сматра да је због тога у некој предности. Каже да "они одабрани" који иду "редовно" имају своја места где стоје или купљене клупе па, кад дођемо ми који нисмо толико често у цркви као они, незнајући станемо на нечије место. Просто ме одбија то што је она тамо и трују ме ти коментари, а не могу да се изборим са тим. Радије идем у другу цркву која ми је чак и ближа. Вероватно грешим, али док не будем у стању да победим то искушење, тако ћу.баш бих волео да видим да ме неко помери у цркви са места где стојим мислим да бих ладно био у стању да направим ватромет после Литургије тој братији и свештенству које то одобрава, пошто ми не би пало на памет да реметим заједничку молитву. мислим да је трпети такве будалаштине давати простора ширењу и практично саучесништво ћутањем и нереаговањем. не видех да пишу негде нечија имена, а на туђе клупе у инат не бих сео да не бих морао са неким марсовцем да се објашњавам чија је црква. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Имам сличан проблем у вези одласка у парохијску цркву, али не због свештеника (сви су дивни) већ због једне сестре. Понаша се као да је црква њена. Она одлази веома често, што је добро, али сматра да је због тога у некој предности. Каже да "они одабрани" који иду "редовно" имају своја места где стоје или купљене клупе па, кад дођемо ми који нисмо толико често у цркви као они, незнајући станемо на нечије место. Просто ме одбија то што је она тамо и трују ме ти коментари, а не могу да се изборим са тим. Радије идем у другу цркву која ми је чак и ближа. Вероватно грешим, али док не будем у стању да победим то искушење, тако ћу.баш бих волео да видим да ме неко помери у цркви са места где стојим мислим да бих ладно био у стању да направим ватромет после Литургије тој братији и свештенству које то одобрава, пошто ми не би пало на памет да реметим заједничку молитву. мислим да је трпети такве будалаштине давати простора ширењу и практично саучесништво ћутањем и нереаговањем. не видех да пишу негде нечија имена, а на туђе клупе у инат не бих сео да не бих морао са неким марсовцем да се објашњавам чија је црква. Није нико тражио да се померим с места, а у туђе клупе и не седам. Ради се о једној сестри и њеним непрестаним изјавама које мене погађају јер сам очигледно слаба и не могу да се носим с тим на адекватан начин. Почињем да мислим да сам зла јер у њој видим лоше. greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Имам сличан проблем у вези одласка у парохијску цркву, али не због свештеника (сви су дивни) већ због једне сестре. Понаша се као да је црква њена. Она одлази веома често, што је добро, али сматра да је због тога у некој предности. Каже да "они одабрани" који иду "редовно" имају своја места где стоје или купљене клупе па, кад дођемо ми који нисмо толико често у цркви као они, незнајући станемо на нечије место. Просто ме одбија то што је она тамо и трују ме ти коментари, а не могу да се изборим са тим. Радије идем у другу цркву која ми је чак и ближа. Вероватно грешим, али док не будем у стању да победим то искушење, тако ћу.баш бих волео да видим да ме неко помери у цркви са места где стојим greengrinмислим да бих ладно био у стању да направим ватромет после Литургије тој братији и свештенству које то одобрава, пошто ми не би пало на памет да реметим заједничку молитву. мислим да је трпети такве будалаштине давати простора ширењу и практично саучесништво ћутањем и нереаговањем. не видех да пишу негде нечија имена, а на туђе клупе у инат не бих сео да не бих морао са неким марсовцем да се објашњавам чија је црква. Није нико тражио да се померим с места, а у туђе клупе и не седам. Ради се о једној сестри и њеним непрестаним изјавама које мене погађају јер сам очигледно слаба и не могу да се носим с тим на адекватан начин. Почињем да мислим да сам зла јер у њој видим лоше. greengrin па јел ти те изјаве иду на сујету или на побољшање? мислим да је само то битно, ако мене питаш :) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Имам сличан проблем у вези одласка у парохијску цркву, али не због свештеника (сви су дивни) већ због једне сестре. Понаша се као да је црква њена. Она одлази веома често, што је добро, али сматра да је због тога у некој предности. Каже да "они одабрани" који иду "редовно" имају своја места где стоје или купљене клупе па, кад дођемо ми који нисмо толико често у цркви као они, незнајући станемо на нечије место. Просто ме одбија то што је она тамо и трују ме ти коментари, а не могу да се изборим са тим. Радије идем у другу цркву која ми је чак и ближа. Вероватно грешим, али док не будем у стању да победим то искушење, тако ћу.баш бих волео да видим да ме неко помери у цркви са места где стојим greengrinмислим да бих ладно био у стању да направим ватромет после Литургије тој братији и свештенству које то одобрава, пошто ми не би пало на памет да реметим заједничку молитву. мислим да је трпети такве будалаштине давати простора ширењу и практично саучесништво ћутањем и нереаговањем. не видех да пишу негде нечија имена, а на туђе клупе у инат не бих сео да не бих морао са неким марсовцем да се објашњавам чија је црква. Није нико тражио да се померим с места, а у туђе клупе и не седам. Ради се о једној сестри и њеним непрестаним изјавама које мене погађају јер сам очигледно слаба и не могу да се носим с тим на адекватан начин. Почињем да мислим да сам зла јер у њој видим лоше. greengrin па јел ти те изјаве иду на сујету или на побољшање? мислим да је само то битно, ако мене питаш :) Тешко је то објаснити брате. Нису ми од користи. Да су критике мени па да иду на побољшање, ето среће. То су више злочести, заједљиви коментари о свему и о свакоме. Она не подноси да се неко разликује, непрестано хвали себе и све своје, а друге омаловажава. Пред људима на које жели да остави утисак понаша се сасвим другачије. За сваки динар који удели просјаку мора да се похвали. Све то ме доводи до лошег мишљења о њој, а онда до још лошијег мишљења о мени због лошег мишљења о њој. Тако губим душевни мир и због тога идем у другу цркву. Ето, мучење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Ја сам вам писао о случајевима у Русији.Само обрнуто. Жене саблажњавају свећенике. Има то у књизи мог ректора. Имам утисак да се, статистички случај наше сестре често дешавају? За мене има горих ствари. Например, глувоћа свештеника на паству, неокупљање пастве после службе. Отуђеност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука