vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Ne mozesh uvek da sprechavash stvari, neshto je jednostvano van nashe moci. A kada vec do toga dodje bolje onda sprechiti brokoli šta spre?iti?neki glas ti kaže - to ?e biti ubica, lopov ili šta? ako do toga do?e jedini razlog za "spre?iti" je to što neko kaže - JA NE ŽELIM- ako nisi želeo zašto si dozvolio da do toga do?e? da ce biti eksploatisano, da ce biti silovano, da ce je drzati 35 godina u podrumu i vrshiti eksperimente nad njim.da se ponovim Ne mozesh uvek da sprechavash stvari, neshto je jednostvano van nashe moci. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. ?????? ???????? ?? ??????? ??? ?? ?? ??????? ????????? ????? ?? ?? ??????? ??? ???? ?????? ?????? ????? ??? ?????????? ???? ???? ????? ??????? ?? ?? ??????? ??? ?? ?????????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 mislim da ste se malo ostrastili ... malo normalniji odnos bi nam svima doneo preko potreban dijalog oko ovog pitanja, i mislim da smo se malo bacili i u retoriku, ako ne i krenuli da skrecemo sa teme ... necu abortus zvati tako, jer nema smisla na nasem jeziku. zvacu ga onom prirodom koja jeste - deceubistvo. nisam pristalica deceubistva, niti mogu nesto takvo da podrzim, i zaista nemam stomak da gledam one verovatno poucne ali sirove klipove ... misljenja sam da od zaceca krece zivot, jer odakle onda "padne" zivot/svest tog malog bica u kojoj god nedelji, zar ne dolazimo celi i funkcionalni od pocetka sjedinjenja zenske i muske rodne celije? ja to nekako kapiram kao kompresovan fajl koji se raspakuje vremenom, samo je potrebna enerdzija koju dete dobija putem zenskog tela. i uopste nisam misljenja da je to mali najmun koji postaje svestan tamo neke godine zivota ili na rodjenju, vec jeste svestan od pocetka, ali samo uci sta je zivot van materice, posto se tek navikao tamo skucena garsonjera i stalno te klimaju okolo i nije neki zivot a i ne mozes da izadjes da prosetas da vidis i cujes odakle ti glasovi dolaze iz susednog stana jao cemu crne misli ?! beste crni oblaci zasto krenuti od najgore varijante da ce nesto lose da se desi, zasto "pravilo" ne proveravati boljim izuzetkom? - [ovde staviti ime omiljene osobe] - tesla ? - onog baju sto je smislio kozni balon koji se gura izmedju dva drvena direka ? - Gospod Isus Hristos? zamalo su ga ubili i odmah posle rodjenja, zamisli da su znali pre ... imam drugaricu koja je mlada zbog drogiranja uradila abortus i nikad vise nije bila ista. ne verujem da postoji zensko koje to moze da prezivi, u bukvalnom smislu te reci, posto imam utisak da deo duse umre u tom trenutku, i ne znam da li se vrati. iz prakticnih primera za koje ja znam, nije nikad, mozda i nece. ako se ne okrenu Bogu, to jest. jer sam video i primer kad se okrenes tamo gde treba a ne kasapinu, kolika je razlika u nosenju tog krsta. mislim da nema smisla da bilo ko opravdava bilo cijom "dozvolom" za tako nesto, verujem da bi retko ko danas imao srca da zakolje kakvu zivotinju dok bezi i bleje upomoc, a kamoli zeni iz utrobe da vadi delove tela deteta. inace imam pet ili sest brace/sestara u Raju, jer su mrtvorodjeni ili spontani pobacaji mojoj majci, ja sam jedini preziveo saznao sam od familije poprilicno kasno, nikad je nisam pitao, nisam imao srca da guram prst u ranu, vidim kako mene gleda. zbog toga ne mogu da zamislim da neko pri "zdravoj" svesti moze da uradi to sa predumisljajem. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. ?????? ???????? ?? ??????? ??? ?? ?? ??????? ????????? ????? ?? ?? ??????? ??? ???? ?????? ?????? ????? ??? ?????????? ???? ???? ????? ??????? ?? ?? ??????? ??? ?? ??????????ako misliš na menesa 4 nedelje starosti UZ može da se dijagnostikuje sr?ana radna pa se piše SFP + SPP+ što zna?i da je plod vitalan i da se vidi sr?ana radnjaa sve ?emu srce kuca je živodakle fetus je živ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan m. trivuncic Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Aбортус је убиство. И то не обично убиство.То је убиство свога најмилијег, свога детета. Ми Срби често оптужујемо све и свакога како нам је свако крив за све. Побило нас је у ономе рато толико, у последњем оволике. То је све мала цифра колико српкиње свакодневно убијају. Српске мајке су највеће убице и злотвори. О Господе милостивни у наше мајке,сестре,кћерке поврати ону стару веру и оданост мужу И Богу. Једино Господ може оно што је људима немогуће. Помилуј Господи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ухх... тешке ли теме... бог је много давно дао један закон, данас га и даље поштујемо,и зовемо га 10 божијих заповести. јасно се каже не убиј. сад, ја нити сам компетентан, нити сам довољно близак богу да се усудим да узмем тај закон у своје руке и да га мењам или додајем амандмане.... да се којим случајем појави неки нови мојсије, а бог му да нове заповеди, сигуран сам да би навео-не чину ни абортус, нити увиство нити убиство у самоодбрани ни убиство свога тела... дискутабилно је...ја се извињавам,нисам читао све поруке које сте написали,немам баш много времена сад аза то,али чим буде,прочитаћу... у школи смо много о томе причали.чак и на веронауци,а тешко је стићи до неког закључка... посебно је тешко женама,јер шта ако има девојчица,девојка 12,13,14,15,16,17... година и она буде силована?зар то није штетно и за њено здравље? треба ли у том случају да абортира? или не? шта бисте ви урадили да вас силују а имате 12 година и затрудните? или силују вашу ћерку од 12 година и затрудни? да нагласим,ја сам апсолутно против абортуса, владика николај је у прологу написао да се браком добија лепши смисао размножавања, тј. није чисто ради прављења тела, већ и човека. а да би неко направио човека мора и сам бити човек. само човек неће извршити абортус. али...шта у оној ситуацији коју сам изнео? дете, ни физички још не сазрело да затрудни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Мај 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 У храму светог апостола Јакова, брата Господњег се сваког последњег понедељка у месецу служи Акатист покајних мајки које су вршиле абортус. Храм се налази у Дубокој близу Јагодине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 to je već nešto drugo...ponekad moramo napraviti kompromis i od dva zla izabrati manje...mada da smo mi ljudi do takvih situacija ne bi ni dolazilo lako je roditi se kao čovek ali treba postati Čovek ova tema je preširoka i ja jednostavno nemam više snage da pričam...pričam 24 godine a film...jedno vreme smo ga puštali pacijentkinjama..odgledala sam ga bar 100 puta i svaki put deo moje duše ode sa tom nerođenom decom, sa tim nemim krikom... Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ? ????? ?????? ???????? ??????, ????? ????????? ?? ?????? ????????? ????????? ? ?????? ????? ??????? ???????? ????? ???? ?? ?????? ???????. ???? ?? ?????? ? ??????? ????? ????????. mislila sam danas da stavim taj ?lanak ;)no pokušala sam iza?i iz okvira vere i vinstonu objasniti sa stanovišta majke, žene, ljudskog bi?a.. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 16. minut Ostrova je to bas lepo objasnio ... jes' film, to jest fikcija, ali meni zvuci logicno ... uglavnom, dolazi devojka kod stareca ruskog da pita za blagoslov da abortira ... on je izgrdi kako tone u pakao, pa bi i njega da povuce (to onda objasnjava gde ide i doktor ako to uradi, nepokajan) a ona se pravda kako je niko nece hteti sa bebom, starec odgovara da je niko nece hteti ni bez nje pruza joj utehu recima da ce joj Bog pruziti olaksanje kroz porod, a da ce se proklinjati do kraja zivota ako izvrsi abortus odgovara da ce joj biti zdrav i zlatan decak, pruza joj nadu i uklanja strah time da ce se nesto lose desiti ... malo je preplasi svojom prozorljivoscu i potera je kuci sa saznanjem da nece to uraditi ... ovo je bas idealan slucaj, ako mene pitate. samo mi je zao sto nema vise zeljnih "blagoslova", siguran sam da bi Bog pronasao i prozorljivog ako treba, ostavice 99 ovaca, da bi jednu vratio ko pristupi sa ovakvim problemom, ne verujem, sve i da mi neko tako isprica, da ga je Bog ostavio na cedilu. on je taj koji nemogucim parametrima savrseno upravlja kad malo bolje razmislim, mislim da je otac Ivan svojim komentarem zapecatio ovu temu ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 16. minut Ostrova je to bas lepo objasnio ... jes' film, to jest fikcija, ali meni zvuci logicno ...uglavnom, dolazi devojka kod stareca ruskog da pita za blagoslov da abortira ...on je izgrdi kako tone u pakao, pa bi i njega da povuce (to onda objasnjava gde ide i doktor ako to uradi, nepokajan)a ona se pravda kako je niko nece hteti sa bebom, starec odgovara da je niko nece hteti ni bez njepruza joj utehu recima da ce joj Bog pruziti olaksanje kroz porod, a da ce se proklinjati do kraja zivota ako izvrsi abortusodgovara da ce joj biti zdrav i zlatan decak, pruza joj nadu i uklanja strah time da ce se nesto lose desiti ... malo je preplasi svojom prozorljivoscu i potera je kuci sa saznanjem da nece to uraditi ...ovo je bas idealan slucaj, ako mene pitate. samo mi je zao sto nema vise zeljnih "blagoslova", siguran sam da bi Bog pronasao i prozorljivog ako treba, ostavice 99 ovaca, da bi jednu vratio ;)ko pristupi sa ovakvim problemom, ne verujem, sve i da mi neko tako isprica, da ga je Bog ostavio na cedilu. on je taj koji nemogucim parametrima savrseno upravlja :)kad malo bolje razmislim, mislim da je otac Ivan svojim komentarem zapecatio ovu temu ... znaš medo uvek pokušam da im objasnim..ponekad mi to uspeva..i najve?a nagrada mi ej kada se jave pred poro?aj ili posle poro?aja..kada ustanu sa stola ili odustanu..ali danas niko ne?e da razgovara sa tim mladim ženama..zdravstveni radnici, ako se ve? ne sete Boga, trebalo bi da se sete Hipokrata.. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 znas strasno mi je da je moja kuma lekar i to vrhunski, koja je ne znam koliko dugo vremena radila na urgentnoj ovde u BG, i posle otisla iz ko zna kojih razloga u privatnu praksu, verovatno da bi mogli da placaju racune i masinu za dijalizu, nije mogla da se pomiri sa cinjenicom da kum umire, manjak jednog bubrega je u pitanju bio i dugogodisnja dijaliza, zna se da to nije izlecenje, samo produzenje. Bog ga je poziveo dovoljno dugo da podigne decu i da ne pate jadnicci sto nemaju oca, i on je bio zbog toga. Evo ima vec neka godina, okrunila se tvrdjava koja je bila, jedna stamena, stabilna osoba, samo zbog doktorskog kompleksa Boga i nesmirenja - nisam mogla da ga spasim/ne mogu da se pomirim. ja dugo nisam znao da doktori i ne polazu vise Hipokratovu zakletvu vise. sad je to neka Zenevska revidirana verzija ako se ne varam ... u originalu stvarno i pise, preskocimo idolopoklonstvo, ali ima i svoje kul strane: Кунем се Аполоном лекаром, Асклепијем, Хигејом, и Панакејом, и за сведоке узимам све богове, и све богиње, да ћу се у складу са својим способностима и својим расуђивањем држати ове Заклетве. Да ћу сматрати драгим као родитеља оног који ме је научио овој уметности; да ћу живети у слози са њим и, уколико је то потребно, делити своја добра са њим; да ћу његову децу гледати као своју браћу, да ћу их, уколико то зажеле, подучити овој уметности без наплате или писане обавезе, да ћу поделити са својим синовима, синовима учитеља и ученицима који су се уписали и прихватили правила професије, али само са њима, правила и инструкције. Преписиваћу лечење на добробит својих пацијената у складу са мојим способностима и мојим расуђивањем и никада никоме нећу нанети зло. Никоме нећу, чак и ако ме замоли, преписати смртоносан отров нити ћу му дати савет који може проузроковати његову смрт. Нити ћу дати жени средство за побачај. Одржаћу чистоту мог живота и мог умећа. Нећу оперисати код камена, чак и ако је болест очигледна код пацијента; оставићу ову операцију специјалистима тог умећа. У коју год кућу да уђем, ући ћу само за добробит мојих пацијената, држећи се подаље од било каквог намерног недела и од завођења жена и мушкараца зарад љубавних задовољстава, било да су слободни или робови. Све што сазнам приликом вршења моје професије или свакодневног пословања са људима, а што не треба ширити даље, чуваћу као тајну и никада нећу открити. Уколико се верно држим ове заклетве, нека уживам у мом животу и пракси моје уметности, поштован од стране свих људи за сва времена; али уколико застраним са ње или је прекршим, нека ме све супротно задеси. iskreno ne bi se ja kunuo nicim, a pogotovo ne "Apolonom lekarom", al brate sto je mnogo mnogo je "revidirana" ova NOVA, postoji samo postujem kolegu, postujem zivot od "pocetka", koji oni definisu, i slicno ... opet wikipedia, nije dobar izvor, ali dovoljno dobar za ovo: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0 samo da mi je znati na koju se ovde casnu pionirsku zakune i cijim zivotom ce da (na)plati ovakav nauk... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 da, mislim da je otac Ivan rekao sve.. da zapečatimo temu neka svako postupa po svojoj savesti Помјаници Овде можете уписати имена жена које су вршиле абортус. Овај грех вапије пред Творцем који је једини Животодавац. На жалост, многе (не)мајке а и (не)очеви нису свесни последица овог греха, а то је најпре одвајање од љубави Божје и овога и онога света као што ни они нису имали љубави према својој нерођеној деци. Наше је да се молимо, зато се надамо да ће ова страна постати популарнија од било које на овој интернет презентацији. Акатист покајних мајки се служи сваког задњег понедељка у месецу. Нека им Милосрдни Животодавац опрости. Амин. Да бисте послали имена кликните овде http://www.svetijakov.org/pomjaniciak.php Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ??????? ?? ???????. ???? ??????? ?????. Abortus nije ubistvo. ?????? ???????? ?? ??????? ??? ?? ?? ??????? ????????? ????? ?? ?? ??????? ??? ???? ?????? ?????? ????? ??? ?????????? ???? ???? ????? ??????? ?? ?? ??????? ??? ?? ??????????ako misliš na menesa 4 nedelje starosti UZ može da se dijagnostikuje sr?ana radna pa se piše SFP + SPP+ što zna?i da je plod vitalan i da se vidi sr?ana radnjaa sve ?emu srce kuca je živodakle fetus je živ????? ?????? ?? ???? ???? ?? ???????? ?????? ?? ????? ?? ?????????????,???? ???? ???? ????? ????,???? ??????? ?? ?? ???????? ???? ?? ??????? ????? ?????? ? ??????? ??? ??? ???????,??? ?? ???????? ???????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 otpusti ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука