Jump to content

Порези и држава

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Pa to stoga sto si glup opet. Naravno da je veca cena samo sto ti nisi u stanju da ukapiras da taj PDV takodje dobijaju ljudi koji rade za drxzavu i primaju plate iz tog PDV-a a i oni kupuju robu. Porez samo vrsi preraspodelu ukupnog bogatsrva u drzavi ali plicak poput tebe ne vidi dalje od nosa ...I uvekj je ista kolicina novca u opticaju bez ozira na porez ,,,

Nadji neku knjigu, procitaj sta je to cist gubitak od poreza.. pa se vrati da mi ponovis da sam ja glup. :)

Obrazuj se makar osnovno ekonomski pa se vrati da pricamo.

Moze fjorentina da ti preporuci strucnu literaturu .... valjda ovi sa ekonomskog fakulteta nisu plicaci i glupaci za tebe. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

to ti se svodi na isto, krajnji kupac uvijek placa pdv, koliko ima kupovina jedne stvari toliko puta se placa taj pdv, ja sma ti naveo primjer sta se moze desiti , nisam pominjao firme

Procitaj ovo, kratko je ..

http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDMQFjAC&url=http%3A%2F%2Fhrcak.srce.hr%2Ffile%2F8834&ei=gnhNVOaFFsGQPbfAgKgL&usg=AFQjCNFY4jz-JHEfJY8XtdfCCXShfNy7iQ&bvm=bv.77880786,d.ZWU

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ono kada ti baron da tekst koji potvrdjuje ono sto si ti pricao......

No oni će možda odlučiti ne kupiti krzneni

kaput koji im zbog poreza postaje preskup.

Tada će doći do pada prodaje krznenih ka-

puta, a vlasnik krznarske radionice morat

će smanjiti svoje troškove, u sklopu čega

vjerojatno i nadnice svojih radnik

dakle veci porez, skok cene, pad prodaje, pad proizvodnje pad plata pad bdp.... prosta i jednostavna logika....

ima sve to lepo objasnjeno barone... ima nest osto se zove elasticna i neelasticna ponuda i traznja... pa od toga zavisi koliko porezi uticu, da li su ponuda i traznja elasticni ili neelasticni..

mnogo je zanimljiva nauka ekonomija barone.. samo uzmi citaj i uci.. nemoj da se blamiras da ti klinci od 25 pricaju da si pglu :)

Подели на овим сајтовима

Ono kada ti baron da tekst koji potvrdjuje ono sto si ti pricao......

No oni će možda odlučiti ne kupiti krzneni

kaput koji im zbog poreza postaje preskup.

Tada će doći do pada prodaje krznenih ka-

puta, a vlasnik krznarske radionice morat

će smanjiti svoje troškove, u sklopu čega

vjerojatno i nadnice svojih radnik

dakle veci porez, skok cene, pad prodaje, pad proizvodnje pad plata pad bdp.... prosta i jednostavna logika....

Za plicake poput tebe da ...

Подели на овим сајтовима

Za plicake poput tebe da ...

Cekaj hahah das mi tekst ove zene koja ti prica isto sto i ja... i onda sam ja plicak.... pa jel i ova sto si mi je dao plicak???

:D

cek evo ti tvoja prica o prerasporedjivanju... koga najvise pogadja taj porez...

Glavni nedostatak poreza na promet

jest njegova regresivnost, tj. obilježje da

on relativno više opterećuje siromašne.

Naime, bogati potroše manji dio svojeg do-

hotka, a veći dio uštede (ulažu), dok siro-

mašni uglavnom cijeli svoj dohodak troše,

a gotovo ništa ne mogu uštedjeti. Prema

tome, siromašni plaćaju relativno veći iznos

poreza na promet u relativno većoj potro-

šnji.

sve ti lepo pise....... bice da ti sam nisi procitao tekst koji si mi dao :))))

Drago mi je da sam plicak koliko i gospodja koja je napisala ovaj tekst.... sva sreca pa nisam hiper inteligetni duboki tip kao ti... :)))

Подели на овим сајтовима

Cekaj hahah das mi tekst ove zene koja ti prica isto sto i ja... i onda sam ja plicak.... pa jel i ova sto si mi je dao plicak???

:D

cek evo ti tvoja prica o prerasporedjivanju... koga najvise pogadja taj porez...

Glavni nedostatak poreza na promet

jest njegova regresivnost, tj. obilježje da

on relativno više opterećuje siromašne.

Naime, bogati potroše manji dio svojeg do-

hotka, a veći dio uštede (ulažu), dok siro-

mašni uglavnom cijeli svoj dohodak troše,

a gotovo ništa ne mogu uštedjeti. Prema

tome, siromašni plaćaju relativno veći iznos

poreza na promet u relativno većoj potro-

šnji.

sve ti lepo pise....... bice da ti sam nisi procitao tekst koji si mi dao :))))

Drago mi je da sam plicak koliko i gospodja koja je napisala ovaj tekst.... sva sreca pa nisam hiper inteligetni duboki tip kao ti... :)))

E pa plicak da te obavestim porez nije socijalna sluzba ...ko ima problema javlja se drzavi za pomoc koja opet pomic daje iz poreza ,..

Подели на овим сајтовима

...ko ima problema javlja se drzavi za pomoc koja opet pomic daje iz poreza ,.

Dakle porez otima siromasnima, kojima se vracaju njihove pare koje im je drzava otela, od kojih se naravno nepotrebno oduzima za platu onih koji su oteli? li im iz te svote koju su oteli, naplate to otimanje.. uslugu preraspodele njihovih para?

hahahahahahah... genijalno... priceless......

koliko ti ne kapiras, to je nesto strasnoooo :D

Porez nije socijalna sluzba, ali je glavni argument nepotrebno velike poreze - preraspodela bogastva, navodna pomoc siromasnima.

Kad bi placali poreze samo za vojsku, policiju, puteve i infrastrukturu, sudstvo, zdravstvo i skolstvo...  benzin bi kostao 50 dinara, pdv bi bio 5%  itd...sve preko toga je otimacina, cista....

Подели на овим сајтовима

"Već imamo 27 % PDV-a na sve, uključujući i usluge na internetu..."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=29&nav_category=167&nav_id=917311

Smej se smej svojoj gluposti slobodno, tako cemo se zajedno zabaviti ....

:)):))

Vidis madjarima ne smeta ni 27% da zive bolje i zaradjuju vise od srba .... U EU ...

Uspevas li da ukopcas?

Sta kaze onaj tvoj "deus ex machina" dijagram na ovo?

Подели на овим сајтовима

"Već imamo 27 % PDV-a na sve, uključujući i usluge na internetu..."

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=29&nav_category=167&nav_id=917311

Smej se smej svojoj gluposti slobodno, tako cemo se zajedno zabaviti ....

Vidis madjarima ne smeta ni 27% da zive bolje i zaradjuju vise od srba .... U EU ...

Uspevas li da ukopcas?

Бароне, нису све привреде исте снаге. За једну привреду је 10% ПДВ-а превише, а за другу је 50% мало, а за неку трећу може бити 45% да је таман. Све зависи од саме снаге и величине једног тржишта.  И то се треба узети у обзир, поготово када си наводио примјер Хрватске која је продуктивнија и богатија.

Подели на овим сајтовима

Бароне, нису све привреде исте снаге. За једну привреду је 10% ПДВ-а превише, а за другу је 50% мало, а за неку трећу може бити 45% да је таман. Све зависи од саме снаге и величине једног тржишта. И то се треба узети у обзир, поготово када си наводио примјер Хрватске која је продуктивнија и богатија.

Naravno ali treba uzeti u obzir i da sve ali apsolutno sve drzave imaju porez na promet oko 20% a ne samo Srbija i to bi trebalo objasniti ovim nasim libertarijancima ... I sve one zive i rade bolje ili losije nevezano za taj porez...

E to kada ovi liberali ukapiraju onda cu ja prestati da im pokazujem madjarske ili hrvatske primere ...

Ili 23% u Italiji na primer ....

Подели на овим сајтовима

Naravno ali treba uzeti u obzir i da sve ali apsolutno sve drzave imaju porez na promet oko 20% a ne samo Srbija i to bi trebalo objasniti ovim nasim libertarijancima ... I sve one zive i rade bolje ili losije nevezano za taj porez... E to kada ovi liberali ukapiraju onda cu ja prestati da im pokazujem madjarske ili hrvatske primere ... Ili 23% u Italiji na primer ....

Чисто ради реда, дај ми листу 10 држава сличне величине, популације и стања као што је Србија да одговарају твојој тврдњи ( већ си се дотакао Хрватске и Мађарске ).

Милосављевић и Фјорентина ти говоре како је у овом конкретном случају, за Србију, стопа ПДВ-а од 20% лоше. Сад да ли је превише, то се још не зна, али изгледа да је повећање тог пореза довело до смањења буџетских прихода. Ако је тако, онда се ПДВ мора смањивати, без обзира колики је у сусједним државама. Ево опет да поставим пореску криву:

745px-Laffer-Curve.svg.jpg

Подели на овим сајтовима

Чисто ради реда, дај ми листу 10 држава сличне величине, популације и стања као што је Србија да одговарају твојој тврдњи ( већ си се дотакао Хрватске и Мађарске ).

Милосављевић и Фјорентина ти говоре како је у овом конкретном случају, за Србију, стопа ПДВ-а од 20% лоше. Сад да ли је превише, то се још не зна, али изгледа да је повећање тог пореза довело до смањења буџетских прихода. Ако је тако, онда се ПДВ мора смањивати, без обзира колики је у сусједним државама. Ево опет да поставим пореску криву:

745px-Laffer-Curve.svg.jpg

Memoj samo i ti sa ovim dijagramom keve ti ....

Подели на овим сајтовима

Memoj samo i ti sa ovim dijagramom keve ti ....

А добро, неучени геније све зна :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Odavde:

https://www.pouke.org/forum/topic/38138-vlada-odbila-predlog-da-se-roditeljima-čija-su-deca-obolela-od-raka-dozvoli-odsustvo-sa-posla-tokom-lečenja/?p=1253124

@@Grizzly Adams

A zasto ta fizicka sigurnost ne bi znacila i sigurnost od bolesti i/ili siromastva? Ako te drzava brani od ubica i manijaka, zasto ne bi mogla da te brani od bolesti i siromastva, jer je bolest isto nekakav manijak koji moze da te osteti i ubije, sto isto moze i siromastvo? 

Подели на овим сајтовима

A zasto ta fizicka sigurnost ne bi znacila i sigurnost od bolesti i/ili siromastva? Ako te drzava brani od ubica i manijaka, zasto ne bi mogla da te brani od bolesti i siromastva, jer je bolest isto nekakav manijak koji moze da te osteti i ubije, sto isto moze i siromastvo?

Zato sto je manijak konkretna osoba koja ti cini zlo, pa imas prava da prema njemu primenis silu da bi se odbranio. Sto podrazumeva da mozes i nekoga da "unajmis" da ti pomogne u odbrani - licno obezbedjenje, policija itd.

U bolesti ili siromastvu ne postoji "pocinilac", ne postoji osoba od koja te "napada".

U prvom slucaju, drzava te brani od konkretnog pocinioca - zato sto i sam imas prava da se branis. U drugom slucaju, drzava te "brani" tako sto od tvog komsije - koji ti nije ucinio nikakvo zlo, mozda ti i pomaze - nasilno otima da bi dala tebi. Imas li ti prava da odes kod komsije i silom mu otmes ako ti nesto treba? Nemas. Prema tome, kada sam nemas prava da cinis, ne mozes ni da to delegiras nekome drugom da cini umesto tebe. To je nemoralno.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...