VaSa110 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Веровао или не овце, мрави, глисте и друге врсте су много слабије од човека како физички тако и ментално. Па ипак види , опстали су. Pa ništa to je prosto proveriti. Prestani da "jedeš sa drveta poznanja". Isključi "pamet", "intelekt" itd. i otiđi u divljinu, ali pazi nema korišćenja nikakvih tekovina "plodova sa drveta poznanja". Doduše danas obzirom koliko smo se namnožili naša brojnost bi bila dovoljna za preživljavanje. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Јок брате, што? Ја бих се поносио да ме неко назива "обичним" човеком, али стварно, без чега скривеног. "Просечно" и "обично" нису исто. И не знам уопште што се ломе копља око најнебитније ствари у целој причи, а о суштини теме се и не проговара. За твоју информацију, ја нисам написала да је исто, тако да, немој мене учити. "A svi smo sebe spremno isključili iz priče o tim nekim tamo običnim, prosječnim, ili nominalnim vjernicima" Ја нисам "обична" што значи да нисам ни "необична". А како се то поносиш сам са собом? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 @@Тања1, Није ми до ћерања на овој теми. Ћераћемо се још, ал на некој другој. Ако би ко да прича о теми, ја расположен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Pa ništa to je prosto proveriti. Prestani da "jedeš sa drveta poznanja". Isključi "pamet", "intelekt" itd. i otiđi u divljinu, ali pazi nema korišćenja nikakvih tekovina "plodova sa drveta poznanja". Doduše danas obzirom koliko smo se namnožili naša brojnost bi bila dovoljna za preživljavanje. Једно је користити оно што је нужно и потребно а друго је искоришћавати све прекомерно. Дакле твоја опаска везе нема са мојом поставком. А смара ме ово по форуму, ја у клин ви атеисти у плочу. Некажем ја да сам Пера којот супер геније, ал некако у вашем присуству се почнем тако осећати. Зашто толико машите поенту Бог свети зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 @@Тања1, Није ми до ћерања на овој теми. Ћераћемо се још, ал на некој другој. Ако би ко да прича о теми, ја расположен. Ја сам расположена, али нисам "просечан" верник. Сад нађох да има и: Просечна мува живи око месец дана Ај' здраво! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Некажем ја да сам Пера којот супер геније, ал некако у вашем присуству се почнем тако осећати. Drago mi je zbog toga. Zaista je lep osećaj kad se zbog tebe neko oseća lepo. Зашто толико машите поенту Бог свети зна. A poenta je....... А смара ме ово по форуму, ја у клин ви атеисти у плочу. Ne bi trebalo da te "smara". Pa ovaj forum je uključen u novi program misionarenja SPC. (uzgred čestitke na tome). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Prestani da "jedeš sa drveta poznanja". Isključi "pamet", "intelekt" itd. i otiđi u divljinu, ali pazi nema korišćenja nikakvih tekovina "plodova sa drveta poznanja". "Плодови са дрвета познања" нису напредак, како технолошки, тако и цивилизацијски, односно напредак у свести људи кроз протек одређеног времена у историјским размерама. Црква чак и подстиче такве напретке, и увек их је и подстицала, са изузетком кратког периода када су Црквом завладали људи који нису били на степену напретка који је потребан да тим процесима руководе (који су касније постали носиоци напретка, јер их је та иста Црква култивисала). "Дрво познања", дакле, није симбол знања и напретка, него онога чему то знање и тај напредак могу да послуже, а то је гордост која долази из утиска да све знаш и да си супериоран у односу на друге, која је веома штетна, чак и када бисмо узели као премису да Бог не постоји. Ако тако расуђујеш о дрвету познања добра и зла, схватићеш шта је то што је ту штетно, и због чега је то ту штетно, као и да се ради о стварима које су општецивилизацијске. Понављам, чак и у ситуацији да нема Бога, "плодови дрвета познања" су штетни по свеукупни напредак човечанства, у свим сферама. Интегра and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 valjda statistiku? Не, него оно што сам написала. Јасно ми је зашто питаш за "статистику". Очигледно је да свако има своју причу, јер сви живимо један конкретан живот, али то не значи да може да се каже на телевизији. "Обични људи" су највећа медијска превара која редовно расте, где анонимни људи највише одговарају елементу у статистике и површна истраживања на улици. Дакле, ствара се грчевит алиби да "свако има своју причу", пусти се на ТВ као случајни комад реалности. И ето, ти мислиш да си узета озбиљније него икада. Тако и ова тема. Разумеш? Шегачење са "обичним" човеком и "просечним" верником, ништа озбиљно ако се не промени наслов "статистичке" теме. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 дрвету познања добра и зла Ovo boldovano sam prevideo i onda ono što sam pitao nema veze. Moja GREŠKA. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Ovo boldovano sam prevideo i onda ono što sam pitao nema veze. Moja GREŠKA. Не, него ниси упућен. Дрво знања и дрво познања су синоними, само што се негде користи један, а негде други израз. Познање добра и зла, односно знање о добру и злу, некада су били синоними. Интегра and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 www.youtube.com/watch?v=7tGuJ34062s И домаћа верзија... Волео бих да имам увид у ширу слику духовног стања нашег народа али можда је и боље што немам. Одокативно ми изгледа да је запажање са почетка исправно али не бих смео да се кладим. Рекао бих да је чак и међу "активним" верницима углавном присутан најамнички однос што бих најпре приписао многобројним друштвеним превирањима а затим и самом менталитету. Што се тиче номиналних верника... не знам, ситуација ми делује превише хаотично. RYLAH, Интегра and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Волео бих да имам увид у ширу слику духовног стања нашег народа али можда је и боље што немам. Одокативно ми изгледа да је запажање са почетка исправно али не бих смео да се кладим. Рекао бих да је чак и међу "активним" верницима углавном присутан најамнички однос што бих најпре приписао многобројним друштвеним превирањима а затим и самом менталитету. Што се тиче номиналних верника... не знам, ситуација ми делује превише хаотично. Могао би донети суд о томе само ако би знао какав садржај помисли има наш народ - појединачно. Ако имаш добре помисли, нећеш рећи: „каква је ова Тања, просечан верник“, јер онда и сам имаш таква искуства, него ћеш рећи: „ова Тања цело време верује у Бога“. Свако од нас у складу са својом помисли по својим делима као што смо заслужили; а никако да се читав један народ за мене у Христа крстио, у Христа обукао. Тако да, не видим у мени ништа "хаотично" и "просечно". Лупа** за медаљу! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 . Тако да, не видим у мени ништа "хаотично" и "просечно". Али сви други виде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Али сви други виде Виде твоје омаложавање и провокацију. То је чињеница, ти си "надпросечан" и у глави ти није "хаотично". Који "сви"? Јасно ти је да си сада испао безобразан, без аргумената и кидања из контекста! А није ни педагошки! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука