Џуманџи Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Да ли узимаш довољно „лошег“ А, какав је "довољно "лош"" верник? Како га одређујеш и описујеш? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ја сам "просечан" верник а ти "надпросечан", не? И ја сам просечан верник. И сви смо просечни верници. Ако се не сећаш, "просек" се вади из укупног збира посматраног узорка, тако да и ми улазимо у просек. Дакле, ајде да се манемо тих расправа и да будемо конструктивни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Да, тако живот проживи 999% верујућих људи ... Схватили смо, ти си 1% који се свећом може тражити. Nevena Zec је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Да, тако живот проживи 999% верујућих људи ... Схватили смо, ти си 1% који се свећом може тражити. Не, он је -899%. Лазар Нешић, Интегра, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 А, какав је "довољно "лош"" верник? Како га одређујеш и описујеш? Је л' постоји правило кад се пишу наводници? Друго питање: како одређујеш "најбољег" верника"? Иначе, одакле ти "просечни"? Не забушавај. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ja se tako cesto zapitam, da li je moje licno shvatanje Boga ispravno?! Mislim da nije, nekako, ne mogu da se oduprem onom klasicnom odnosu nagrade i kazne. Za to su zasluzni i mnogi crkveni oci koje sam citao. Mnogo puta sam, citajuci o tome zasto nesto treba ili ne treba raditi, dolazio do zakljucka da je jedini razlog izbegavanje neke kazne u vecnosti. Ne znam da li ima direktno veze sa temom ali, zapitam se, da li verujemo iz ljubavi ili iz straha? Da li je nasa vera vezanost za Boga ili licna zelja da se izbegnu prolazne ili vecne muke? Mogu iskreno reci, da moje poimanje religije iskljucuje covekovu slobodu, smatram da, covek nije slobodan. Jedino sto mi preostaje je da se nadam da gresim i da cekam da mi se "javi" neki logican dokaz da nisam u pravu. Voleo bih da sam zanesenjak ali ne mogu... Logika mi uvek trazi svoj deo.... Интегра and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 1. Је л' постоји правило кад се пишу наводници? 2. Друго питање: како одређујеш "најбољег" верника"? 3. Иначе, одакле ти "просечни"? 1. Може, а и не мора да бидне! 2. Нисам ни споменула так'ога да би сад ту морала неш као објашњавати. 3. Ша ти је ово "ти"? Придев или скраћеница од "теби"? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 1. Може, а и не мора да бидне! 2. Нисам ни споменула так'ога да би сад ту морала неш као објашњавати. 3. Ша ти је ово "ти"? Придев или скраћеница од "теби"? Одакле ти паре за досађивање? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Одакле ти паре за досађивање? Од тренера који ми вазда виче : "Не забушавај!" *.* "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ja bi pristao da sam najgori u Hristu Isusu i još nešto mislim da Bog ne traži podvige,traži pre svega veru u to da su ljudi sami nemoćni. Sve u Hristu Isusu meni godi,nemam u ljudima autoritete, već samo ovaj Život, od sviju nas, da ga volim i njemu se nadam u sve vekove. Posmatrajući Život, bio bi greh ne voleti ga. Kad bi mi neko rekao da je život limitiran vremenom,meni bi to ličillo na zločin. Život je toliko uzvišen, da bi bio zločin nemati ga ili imati, pa nemati ga više ikada. Лепо си приметио, али не примећујеш да си "просечан" и да ми је лепо што пристајеш да си "најгори", јер ја хоћу да будем "најбољи" верник. Ћераћемо се још! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 И ја сам просечан верник. И сви смо просечни верници. Ако се не сећаш, "просек" се вади из укупног збира посматраног узорка, тако да и ми улазимо у просек. Дакле, ајде да се манемо тих расправа и да будемо конструктивни. Ne možemo brale da budemo konstruktivni sve dok govorimo o prosečnom verniku. Nema takvog. Nije problem da se piše o ovom problemu već je problem kad ovaj problem guramo u prosek. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ne možemo brale da budemo konstruktivni sve dok govorimo o prosečnom verniku. Nema takvog. Nije problem da se piše o ovom problemu već je problem kad ovaj problem guramo u prosek. Ко што већ рекох, ако имаш бољи предлог да направимо неки општи пресек, неке веома честе карактеристике, неко генерално стање по овом питању, дај га. Ово стварно мислим, није ћерање нит неко прегањање, стварно дај ако имаш нешто боље што би послужило сврси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ne znam da li ima direktno veze sa temom ali, zapitam se, da li verujemo iz ljubavi ili iz straha? Da li je nasa vera vezanost za Boga ili licna zelja da se izbegnu prolazne ili vecne muke? Одушевио ме прота Милорад Голијан када је рекао: "Ја Христа волим из личних интереса!", мсм, реално, нема љубави која се "деси", која, ето, "налети" и затим (тај) однос љубави "стоји у месту", већ се гради. + Човек не може волети савршено и потпуно безусловно. Уосталом, не видим ништа лоше у таквом типу користољубља. Реално, без Бога си ништа, прах и пепео. Од Њега зависиш. Треба ти јер је Живот. Тиме прихваташ да твоја егзистенција зависи од Њега и да Он има власт, па, није то лоше. Овиме нисам конкретно теби нешто одговорила (нити ми је била намера ), већ ме твој пост подсети на то предавање. @RY, опрости офтопичење. :/ Deki992 and feeble је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ко што већ рекох, ако имаш бољи предлог да направимо неки општи пресек, неке веома честе карактеристике, неко генерално стање по овом питању, дај га. Ово стварно мислим, није ћерање нит неко прегањање, стварно дај ако имаш нешто боље што би послужило сврси. Voleo bih da mi daš primer prosečnog sveca da bih mogao da poverujem da je moguće pronaći i prosečnog vernika. Po imenu. PS Samo promeni naziv teme i nema problema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Лепо си приметио, али не примећујеш да си "просечан" и да ми је лепо што пристајеш да си "најгори", јер ја хоћу да будем "најбољи" верник. Ћераћемо се још! ja obožavam decu ne uklapam se u prosek poćeraj ih vamo Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука