Тања1 Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 @Жељко Не чудим се, јасно је да је цивилизација "људска заједница". Разлика између цивилизованих друштава и народа и нецивилизованих или „дивљих“. У ове разлике, мање или више имплицитно је да су цивилизовани на вишем културном нивоу. Претежно теорија модернизације. Зато сам оставила у цитату авионе, камионе, шминку... Ја сам тебе питала (???), а ти ако хоћеш објасни да боље разумем твоју хипотезу. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Korist od muskarca, cek da razmislim...dakle...hm...ovaj...kh, kh, kh...cek da vidimo...korist od muskarca, korist od muskarca...da vidimo, ovako... ovaj...da ramislimo malo...korist, korist... hm...hm...aha....ne, ne... od muskarca, korist... cek, polako... da vidimo... korist....korist od muskarca....aha, aha....kh, kh... ovaj....od muskarca....korist od muskarca...mmmmmm....hm....cek, cek....da,da...hm...ne,ne....aha....korist, korist od muskarca...hm.... Лиса , ми се баш начекасмо за твој одговор , па и ми мушкарци нешто вредимо "мајка му стара" . kamila and LISA је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Imam prijateljicu koja je učiteljica pa kad je ovo pitala decu -tipa, šta radi tata, jedna devojčica kaže - ovaj naš samo leži i čita novine LISA је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Септембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Ма неби ни њи' самих било без мушкараца. Не ? Како би се рађале ? добро ајде то би и могле, али како би се ...како да кажем...зачињале ? Kako brzo napreduje nauka, ni za to nam nece trebati muskarci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Септембар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Која је корист? Хм. Боље да се запитамо како би изгледао свет да није било мушкараца. Ајд прво вако вероватно не би било толико ратова. Друго то не значи да не би било сукоба али мислим да не би било организованих сукоба. Даље, да избацимо све значајније мушкарце из историје па да видимо шта нам остаје. Прво дакле нема уређене државне власти, градова, вероватно би постојао неки вид трговине. Затим нема кућа. Живи се или у пећини или под отвореним небом, евентуално под шатором. Затим северни крајеви планете због неприлагодљивости нису насељени. Нема лова, риболова. Скупљачка женска племена пабирче по прашумама јевропе и африке воћке. Даље избацујем све античке философе( сви су били мушкарци ) значи нема развоја философске мисли. Избацујем индијске верске вође из периода веда и упанишада ( сви су били мушкарци ) значи нема индијске религиозне философије. Самим тим није се десио будизам, вероватно ни хиндуизам. У Кини се племена никад нису ујединила јер није било Сун Цу ни других ратника који би ујединили Кину. Дакле у великој Кини су разједињена мноштва племена кинеских жена. Наравно као таква не стварају никакву цивилизацију, нико не открива барут, ни компас што последично значи ни Колумбо Америку. Египатско фараонско царство никад није настало, пошто нема лова, нема ни припитомљавања животиња, самим тим у африци све остаје на скупљачким племенима. Шта је са Јевропом? Пошто није било античке грчке мисли, није се ни Рим десио. Нарочито се није десио јер жене нису војнички организоване нити их то занима. Пошто се није десио Рим нема уједињеног медитерана, нема римске цивилизације нема римских философа. Пошто је Христос СИН Божији онда се ни он није десио. Дакле нема ни Хришћанства, нема ни Авраама, ни Мојсија, ни Јакова, ни Израиља. Сви су остали на шаманистичко-тотемистичком нивоу религиозности. Пошто се није десила ни индијска ни античка ни римска ни кинеска ни било која друга цивилизација онда није ни могло доћи до европске цивилизације. А и да је неким случајем дошло опет већина 99,99% мислилаца Јевропе су били мушкарци. Да би се десила Марија Кири морао је проћи читав низ европских философа, ренесанса, научници, ово оно, али то се просто није десило из два разлога. Први јербо су сви носиоци европске културе и цивилизације мушкарци а друго није ни дошло до европске цивилизације. Дакле да је овај свет био остављен само женама, степен културе би и данас био пећинског човека! Значи нема аутомобила, авиона, камиона, фенси гардеробе, шминке, силикона, лепих ташница, штиклица, крпица, неонских светала, уличне расвете, градова, турских и шпанских серија, једном речју нема ничега од онога што жене воле у данашњем свету!!! Zene bar ne pljuju ulicom, prde, podriguju, i ne smrde Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Лиса , ми се баш начекасмо за твој одговор , па и ми мушкарци нешто вредимо "мајка му стара" . Ha, ha, ma naravno, htela sam malo da se nasalim... Muskarci su sasvim OK! Morate priznati da vas zene vole i takve, nesavrsene... Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Где је грешка у овој хипотези? Ја сам ти лајково писаније јер је креативно, у твом стилу. Али ако си озбиљан, грешка је у томе што си само избацио мушкарце и претпоставио да би допринос жена у том свету без мушкараца био потпуно исти као што је био у доминантно мушкој цивилизацији, у којој жене до скора нису ни имале права да било шта конкретније допринесу. Било је ту и тамо женских философа, као што је на пример она Ипатија, али су је рокнули хришћани. Можда би таква нека женска цивилизација стварно остала на нивоу пећинског човека, а можда бисмо до сада колонизовали галаксију. Можда би жене наставиле да скупљају плодове, а можда би и још брже измислиле паметније начине за лов и остало, јер не би било сирово снагаторског приступа мушкараца. То је тешко са сигурношћу знати, мада ја нешто не верујем да би те неке жене седеле скрштених руку као у твом наивном сценарију. P. S. Наравно да је најбоља цивилизација она у којој су и мушкарци и жене потпуно слободни да испоље све своје креативне потенцијале, а не нека искључиво женска или искључиво мушка. Лидија Миленковић, kamila, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Панарет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Чекајте, па јел ово шаљива тема или не ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Чекајте, па јел ово шаљива тема или не ? Драгана скоро набавила мужа, а није добила упуство за коришћење па пита за савете. horatio, Juanito, Manolis and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 . vode ljubav mlada indijanka i mladi indijanac. posle leže zagrljeni i on kaže njoj: - ako ti se nešto desi za 9 meseci ti reci tvojima da je to od dva pera. ona njemu: - a ako se tebi nešto desi za par nedelja ti reci tvojima da je to od tri pera. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Драгана скоро набавила мужа, а није добила упуство за коришћење па пита за савете. Još ako radi na alkalne baterije, piši propalo :P Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 Još ako radi na alkalne baterije, piši propalo :P Tребала да узме верзију која ради на струју..... 220 волти Manolis је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 -Ako mislis, koja je korist od muskarca konkretnog pored tebe, onda je korist u tome da vidis sebe, ko si ti koliko si spremna da volis Boga, Zivot, jer koliko realno volis bliznjeg pored sebe, a tvoj muskarac ti je najblizi bliznji, toliko volis i Boga i druge. I vrlo je povezano sa onom temom,mislim da je tvoja, zasto nas najblizi razocaraju, pa zato sto daljnji nemaju priliku, ali po tome koliko smo u stanju da volimo najblize, i tolerisemo, ogleda se koliko smo uopste u stanju da volimo i izadjemo iz ljusture svog narcisoidnog ogledala. -A ako si mislila, uopste muskrace, tu je Zeljko dao odgovor, prilicno musko-afirmisuci, ja bih samo dodala jos nesto, kada ne bi bilo svih tih muskaraca, ne bi bilo ni ovih zena, koje bi ostale, jel , na jednom veoma primitivnom nivou, iz cega se izvodi zakljucak---da nije bilo muskaraca ne bi bilo niceg, nistavilo Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Септембар 26, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2014 ... ko si ti koliko si spremna da volis Boga, Zivot... Da, da, pored muskarca se zena definitivno, duboko preispita po ovim pitanjima i temama... Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука