Jump to content

Pakao u porodici - zlostavljanje

Препоручена порука

Izida užasavam se samo jedne vrste ljudi a to su pravednici i tako mi je poznata ta tvoja  dečija iskrenost, mnogo toga jesi, ali licemer nisi 0705_read

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Hvala,duso! 0705_read

"Pravednici" mogu u enciklopediji SPC da procitaju sta je Crkva,ali da je shvate i osete tesko.Otupeh zube govoreci im da je Hristos rekao:"Nisam dosao da spasem pravednike!Dosao sam da spasem gresnike!"

Takodje u Vujakliji mogu da procitaju sta je ljubav,ali da je osete ili tek pruze,malo teze.A tek sta znaci voleti nekog u Hristu...

Patrijarh Pavle je jednom prilikom kad su ga pitali za pusenje rekao:"Hm.Greh je sto taj pusi!Ali je jos veci greh da se mi sablaznjavamo!"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Bila sa after, znas vec gde...a posle na kaficu...cvrkutale o tebi sve najlepse... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='womens' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1312_womens' /> dada

A vi, kako te? Lepo ide u grad, znas kako je...ima zenske ima sve... klapklap

Подели на овим сајтовима

немојте ово да схватите незбиљно, смртно сам озбиљан.

разумео сам шта сте ми написале, али нисам баш разумео чему збијање редова и драма, круг подржавања и одобравања. престаните да будете жртве, већ неко време нисте, па ћете ми опростити на пецкању.

да неког не испровоцирам да му груне сва крв у погрешан део главе, опет морам да се декларишем, овај пут на један начин из трећег лица - ја сам такође био жртва на неки начин. па сам и ја после узвраћао, обично из страха, а мислили су да сам јак. да ли је то било речима, ''оруђем'' (мучења) или рукама, потпуно је неважно. хоћу да кажем да сам преживео и да не мора човек да живи у сенци прошлости. ми имамо оправдање што живимо у сенци Господа. слаби смо и треба нам помоћ.

хм ајде мало, да поставим провокацију :)

- јел сматрате насиљем невиност и доброту, као и љубав према ''крвнику''?

- које оправдање можете да нађете ''крвнику''?

мислим да сам управо у овом тренутку поставио тему _И_ на метафизички ниво.

разјашњење - да смо сви породица, а једни другима ''крвници''.

молим, немојте кренути од става ''ја то не радим'', очи себе не (желе да) виде.

свакако да сте и ви злзлзлзлзлзлостављали.

колика је велика тајна исповести, да избија.

пс. иначе, табање ми је било последње искушење на коме сам пао пре крштења, тај пут ја сам табао.

финални производ - једна секунда, три сломљена ребра, неколико напуклих срца и неколико година бола.

да не постанем ја ''крвник'', мој одговор на то је био ''ја овако нећу да живим''.

данас је то мој одговор на све слично.

Подели на овим сајтовима

Medo, nema gruvanja krvi 0102_laugh 0104_cheesy

Ovo o cemu ti pricas je sjajno i da, tako treba da budu postavljene stvari slazem se.

Sada je prilicno kasno, a ja vise na oci ne vidim, tako da ne mogu o ovome ni dugo ni jasno.

Tu si potpuno u pravu, svako od nas je bio krvnik, na onaj ili ovaj nacin, nema boljih i gorih, mozda samo onih koji su prividno bolji ali su zbog toga gordi do bola.

Mozda su samo posledice drugacije pa se ne razumemo. Ja recimo nisam imala problema da oprostim onima koji su me povredili kao sto i sada nemam problema sa onima koji me i dalje povredjuju, da li sto smo zene, mi imamo problema sa oprastanjem samima sebi nismo tu agresiju okrenule ka vani, nego ka unutra, ka sebi, pa mrzimo, nipodastavamo sebe i mucimo sebe i povredjujemo na mnogim planovima. Kad sam vec resila da se ispovedam, ja sam godinama imala problema sa samopovredjivanjem, dok nisam sopstvenu krv videla stala ne bih i trebalo mi je vremena i borbe da iz tog zacaranog kruga izadjem i shvatim sta samoj sebi radim. Onda je usledila borba i kada je Gospod poslao pomoc, tek onda sam uspela sa tim i da se izborim. Sama sam sebi bila najveci neprijatelj, niko mi tu nije kriv. Ali tada je to bilo ok, tada sam bila dete u gadnim problemima, sada vise nisam dete i tu logiku kojom ti ides i ja zelim poci i to kako kazes peckanje itekako prija.

Ja i dalje imam napade tog ja biti zrtva stanja, jer se ja jos uvek nisam suocila u potpunosti sa nekim delovima sebe i toga sam jako dobro svesna. Zato kada mi to stanje naidje kukam i vristim ne bi li otkrila nacin i put i nekoga ko ce mi ukazati kako da to i ucinim i prekinem taj lanac vec jednom.

Svako od nas je specifican i ne mozes pored sve volje i zelje da generalizujes, pa ne znam sta da je. Svako od nas reaguje drugacije i ponasa se drugacije na spoljasnje okolnosti. Ti ne znas ni moju pricu ni pricu zena ovde. Slazem se sa tobom, itekako zrtve umeju da manipulisu, bilo time sta su prezivele, bilo time sto su recimo bolesne pa se koriste bolescu kao vecitim izgovorom za sve, ma, sistemi manipulacije do bola razvijeni.

Ali to je toliko duboka i opsirna tema, da je opet i ta manipulacija samo jedan doduse nezdrav, ali opet nacin olaksavanja i projavljivanja sopstvenog stanja.

Tvoja prica je tvoja, ali dozvolices mi univerzalni recept ne moze postojati.

Klip sada ne smem da otvorim, ali mi se poslednja recenica svidja "ja ovako necu da zivim".

To jeste sustina svega, ali do toga ima da protekne mnogo vode pod dunavom odnosno od te odluke da tako necemo do promene ponekad prodje i dosta godina. Odakle meni pravo da ocekujem od drugog da mora da odluci da tako nece da zivi odmah i sada? Odakle meni pravo da posmatram drugog na taj nacin da kazem "e kad sam ja to mogao svako moze" ili "samo odluci da ce ti biti tako i bice ti"???

Ja nemam na to pravo kad je drugi u pitanju i zato onaj tekst kao odgovor tebi, a u stvari ne tebi, bio je posvecen nekom drugome, prepoznao se taj neko...

Samo mi to smeta kod ljudi, daj ako mozes pomozi, ako ne mozes umukni i nemoj mi soliti pamet. Lako je tudjim .... gloginje.... 0104_cheesy

Ali i to su trenuci, smirim se ja brzo.

Dakle da, kao sto si ti odlucio za sebe i prelomio u jednom trenutku tako mora i svako od nas.

A opet, nismo svi prosli isto i mozda se zato tesko razumemo ponekad, sit gladnom ne veruje.

Jesam ja za hladan tus, ne mozes ti mene pecnuti koliko ja mogu sebi gurnuti glavu u steker.

Za mnoge stvari itekako sam smogla snage i rekla sebi "e vise neces ovako pa da padaju komete" i nije mi bilo potrebno dugo da se promenim, ali postoje neke stvari za koje i dalje ne mogu tako da kazem pucnem prstima i preko noci sve bude drugacije nego se borba nastavlja. Uostalom, kad neko zivi na jedan nacin 25godina, ne moze se izmeniti preko noci. Dok dodjemo od toga "e neces ga majci" do promene, mnogo suocavanja i rezova je potrebno.

Ti kao neko ko je napravio rez bi trebalo da razumes koliko je to ponekad pipav posao i koliko zahteva ponekad vremena i zadaje bola. Ako ne razumes, onda si dzabe pravio rezove,jer upravo ti rezovi sluze da postanes bolji i da razumes vise sebe i ljude oko sebe.

I za kraj posto sam mrtva umorna, ne moze se nicija prica porediti. Svako od nas ovde je drugaciji i lek koji leci jednog moze za drugog biti koban sada, a lekovit sutra ili kakva vec kombinacija ti padne na pamet.

Ovde ima nas nazalost koje su godinama trpele i fizicko i psihicko i seksualno zlostavljanje od najranijeg detinjstva, a to izvini na srceparajucim izrazima itekako ostavlja ogromne i brojne posledice i posle svega toga ocekivati da neko samo "prelomi" i kaze sebi neces ga vise je za mene bezobrazno i drsko.

Procitaj jedan od mojih prvih postova ovde, poduzi ako te zanima jedan brat je sjajno pisao o tome, njegov tekst sam kopirala.

Iako se slazem da je samosazaljenje grozan vid manipulacije, postoji i mnogo toga sto nije samosazaljenje ali lici.

Itekako se vidovi nasilja razlikuju to ti kaze neko kome su doktori prepisali dijagnozu ne cak ni ptsd-a kao post traumatskog sindroma, nego complex ptsd-a, kao neceg jos goreg od toga bas zbog svega kroz sta sam prosla. To govori o tome gde sam bila i gde sam sada i bez ikakve melodrame mogu samoj sebi da skinem kapu i da se zahvalim jedino Gospodu sto mi je dao tu snagu.

Volela bih ja kao i ti da stanem sebi na crtu i kazem e neces ga vise, ali to je u mom slucaju proces i to mukotrpni svakodnevni.

To bi neko ko je preziveo trebalo da razume...

Kako bi bilo lepo i lako samo reci e neces ga vise, ma divota. Ali to nije zivot, bar ne moj i to nije moj put.

Ti sjajno pricas o sindromu zrtve, onom jao jadna ja fazonu, ali to se da lako provaliti i po drugim stvarima ti itekako mozes videti da li je neko iskren u tome sto prica ili samo izigrava zrtvu i trazi sazaljenje.

Ako mi kazes kako to mislis da kazem sebi "ja necu ovako da zivim" i kako mislis da mi to uspe, svaka ti cast.Samo sto je problem sto recepta nema.

Ne moze niko od nas pomoci drugome, do Boga, bas kao sto si rekao.

Aj laku noc, preterah...

:)

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

Medo,Afterce ti je objasnila zasto cesto govorim tu tesku rec farisej.

Strasno je kad me pitaju sto pusim ili sto pusim toliko...Strasno je kad me pitaju sto toliko igram i pevam kad negde odem...Strasno je kad mi kazu da su mi nokti ruzni,a ne znaju koliko sam ih grickala nekada...Strasno je kad primete da se nekontrolisano igram prstima i pitaju zasto...Strasno je

kad me opominju zbog toga...Strasno je kad me pitaju jesam li normalna...

Strasno je jer nekada moram da se unizavam pred gorim od sebe da mi na rak ranu ne bi sipali so...

Strasno je koliko Boga molim da ta mracna igra necistih sila nikada ne dopre do svesti moje dece...

?????????? - ?? ?????, ????? ?? ????? ???? ?? ????  0705_read ??????? ???????, ??? ??? ????? ljut

??? ??? ?? ????? ? ???, ??? ?? ???? ????????? - ?? ???? ???, ?? ?? ??????. 8084.gif  ???? ?? ????? ???????? ?? ????????, ? ??? klapklap

??? ???? ????????? ??? ????? ???? ?? ?? ???????? ?? ?????? ? ????? ? ??????? ? ? ?? ??????  pravilaa

???? ?? ?? ????? ????, ?? ?????? ?? ??? ?? ?? ?????? ?????, ???? ??? ???? ???? ??????? ???? ??  :)

?? ??? ????? ?? ? ???? ????, ? ????? ?? ?? ?????, ??? ?? ?? ?? ???? ?????????. ?? ?? ??? ??? ????? ???????.

?? ???? ??? ???? ?????? ??? ?????? ??? ??? ?????? ?? ????, ???? ?? ?????????? ''??? ?? ?????'' ???????? ?? ??????? ?????????? ?? ??????.

??? ??? ??? ????? ??????? ? ???? ?????????, ?? ?? ?? ??? ????? ? ??? ??????!! ??? ?? ?? ??????? ?? ????, ?? ?? ?? ???? ? ???????? ? ??????? ? ''??? ?????''. ????? ???? ??????? ?? ???? ? ?????? ????????.

?? ??? ?? ??? ????? ? ???? ?? ???? ???????. ? ?? ????? ???? ??? ?? ????? ???? ??? ?? ????????????, ??? ????? ?? ??????? ????? ?????, ???? ??? ?????????????, ?? ?? ????? ?????? ????????.

??? ???? ????? ???? ??????????? ?????????, ?? ?? ????????? ????, ?? ?? ?? ???? ?????, ??? ????? ????? ????? ???? ?? ?? ????? ???? ??? ???????, ?? ?? ??????? ?????, ???????, ??????, ????, ?????, ??? ? ???????.

???? ?? ?? ???? ?? ????? ????? - ?????? ??????? ????, ?????? ?? ????? ???????? ????. ?? ??? ?????????!!!

?? ?? ????? ?? ??????.

?? ???? ????? ???? ?? ?????? ? ?? ?? ?????? ???? ????????? ? ???????, ?? ?? ?? ?????? ? ????.

?? ??????? ?? ???? ?? ????? ? ???? ???? ? ???????? ?????? ?? ????? ????? ????, ???? ? ?????? ? ???????? ?? ???????????? ?????.

?? ?? ????? ? ??? ??????? ?? ????, ? ?? ?? ?? ??? ? ?? ???????.

?? ?? ?? ?????? ? ?? ?????? ?????? ?? ?? ????? ? ????? ?? ??????? ?? ?? ???? ???? ??? ??? ? ???????.

?? ?? ??? ?? ??? ???? ?? ????????? ?????? ?? ????? ?????? ???????? ????? ?????.

?? ?????, ???????? ??? ?????, ??? ??? ?? ?????? ??? ?????, ????? ????????, ?? ???? ?????????.

? ?? ????? ??????? ?????, ??? ??? ????? ?????? ? ???? ??? ?? ? ?????, ?? ??? ????? ?? ???? ?? ???? ???????, ??? ?????? ???????, ? ?? ?? ?????? ??????? ???? ???? ????? ?? ?? ???????? ????? ????????, ? ??? ?? ?????? ?????? ? ?????????? - ??????? ? ?????. ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ???? ????????? ???? ????, ???? ??????????? ?? ??????, ?????? ? ???? ??????? ??????. ??? ?? ???. ??? ?? ???? ????? ??????? ? ????????, ????? ????????.

??? ?????? ???? ? ????? ?? ?????? 10 ???? ?? ?? ?????? ?? ?????? ????? ???????. ????? ???? ?? ???? ???? ??????? ? ?????. 10 ??????, 10 ???????, 10 ???? ?? ???????? ???? ??????? ?? ?? ?????, ?? ???? ?????, ?? ??? ????.

?? ???? ????. ????. ??????????. ?? ?? ????? ????????? ?????, ?????????? ??????? ?????? ? ??????????, ?? ?? ??????? ??? - ??? ?? ????, ?? ???????? ??. ??? ???? ????? ?????? ?? ???? ? ???? ?? ? ?????.

? ???? ???? - ????? ?? ?????? ?????????? ? ????????????, ??? ?? ????? ??????. ?? ?? ?? ? ????? ???? ???? ?? ????, ?? ?? ???????? ? ?????? ??? ?????, ??? ?? ???? ? ????? ?? ???.

?????? ???? ?? ??????????. ? ???????? ?? ??? ?? ???? ??? ???.

???? ?? ?????? ??? ????? ???? ?????? - ''??????? ?? ???? ?????? ? ?????? ??????'' !!

??? ?? ???????? ?? ????-????????? ???????. ?????, ?????, ?????, ?????, ????????, ????????, ???????, ???????? ????. ? ?????? ???? ???? ???? ?? ?? ?? ?????? ??????, ??? ?? ???????? ????!

????? ????, ???? ????????? ???? ?? ?????? ????? ???? ?????? ? ?????

????, ??????? ??????? ??????? ??? ???????? ?? ?????, ??????? ?????? ???? ?? ???????? ????? - ??? ?? ?????? ???????, ???? ?? ??????? ?? ??????????? ? ??? ?????? ?? ????.

????? ?? ??????? ????? ?? ??????. ???????? ?????? ??????. ???? ??? ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ?? ?? ??????? ???? ? ?????, ????? ?? ??????? ? ???? ljut

????? ???? ??????? ?? ???? ? ?????? ????????. ?????? ??? ????? ?? ?????, ???????? 99 ???? ???? ??? ?? ???? ???????? ? ??????? ?? ????? ??? ?????????? ???? 0102_laugh

?? ????, ??? ??? ???, ??? ??? ????????, ? ?????? ?? ? ? ?????? ????? ? ????????? ???????? ljut

Подели на овим сајтовима

• Гости

Medice,pa ja ti i rekoh da te After ne poznaje.A moja dusa te je poznala jos na prvo citanje...

Da,to je taj cirkulus vitiosus o kome pisah.Evo,priznajem jesam zlostavljala.Psihicki.Ali ne svakog.Jednog tipa s kojim sam se bolesno volela dve godine.Zato sto je i on bio zrtva svoga oca i nekih zena pre mene.Zato sto je pre mene bukvalno dotakao dno i u zdravstvenom smislu.A mi napacane duse,ili kako ja to cesto u sali kazem mi psihopate,se privlacimo.Kad prodjes neke stvari u zivotu,nazalost ih osetis na svojoj kozi,onda ih vrlo lako uocavas kod drugih.Necu nikog da imentujem,ali u ovom forumu,postoje zene,koje mogu da ti posvedoce ko im se prvo obratio u pp,cim su stigle.Pa,naravno tvoja sasava sestrica Izida.E,sad,s njim ti je bilo ovako.Prsao covek on,prsla ja.A amplitude raspolozenja nam se nisu poklapale.

A on mi je bio najbolji u svemu.Dobar,castan,posten covek.Veliki i iskren prijatelj.I sto ne reci najbolji u svi znate cemu.Vecno cu biti zahvalna Bogu na sreci sto mi je njega dao.On me je naucio da se opustim i uzivam.Nisam ni znala koliko to mogu,dok nisam njega srela.Ali je bio u nekom gadnom tripu da su zene za sve krive.Uvek je,recimo,imao opravdanja za muza nasilnika,a meni se od toga kosa dizala na glavi.I uvek je tvrdio da je svaka zena sve zasluzila,sem njegove mamice.Ona je,za Boga,svetica i zrtva njegovog oca.I on je mislio da su njegovi problemi najveci i da svi moraju da ga trpe.Na njega me je upozoravala moja baba,kad je govorila:"Dok te mama,secerom te 'rani.Kad premami i 'leba ti brani."Jurio me je osam meseci.

Stariji je od mene.Stari lisac umeo da slozi pricu klinki.A lepo mi je tata govorio da se zabavljam samo sa vrsnjacima.A sukobljavali smo se samo zato sto nikada nije hteo da saslusa.Presece me i pocne svoju pricu.A retoricar,zeznuo vek.Uvek je znao da navede vodu na svoju vodenicu.Kad

mu to kazem on pita sto mu to svi govore.A umeo je da me zasmeje,kao niko do tad...Ja sam bila dovoljno covek da mu unapred kazem neke svoje mracne tajne,a on se pravio da ne veruje.Da se ne lazemo,ne bi on mogao mene da zavede,da mu jato nisam dozvolila.Ako nista drugo mogla sam promeniti broj.Problemi su poceli nakon prvih mesec dana.Zlostavljala sam ga u smislu,mi se posvadjamo,zato sto kad je meni do nekog stalo ja hocu da se zdravo posvadjamo i da raspravimo jednom zanavek sta imamo.A on nije hteo da saslusa.Svesno ili nesvesno,uvek bi me povredio.I ja uvek pomislim da je to nas poslednji razgovor i svasta mu kazem.Izvicem se,ispsujem,izvredjam ga,i izponizavam.Ali,sve na osnovu cinjenica.Racunajuci to je poslednji put.Ali,ne lezi vraze do zelene trave.Prestanem ja da ga zovem,da odgovaram na SMS-ove,sve po PS-u,ne pitam za njega,etc.A on kad vidi da je vrag odneo salu,pozove,ali uvek i pita neznim glasicem:"Gde si,mala?Sta mi radis?Kako si?"Onda ga ja pitam sta hoce,sto zove,da se otkaci od mene,da cu mu natovariti policiju na vrat,etc.Tu se,naravno,opet posvadjamo.Onda on sutradan opet pozove.

Onda normalno razgovaramo.Neko vreme...Onda sve ispocetka.Jesam,priznajem,zlostavljala sam ga.U nuznoj odbrani,odgovarajuci na njegovo zlostavljanje.Znas,jezivo je i nisko,ako sam mu ja unapred rekla nesto o sebi,a kad se sukobimo on to zloupotrebi sa ciljem da me ponizi.To je ono,

sto nase babe kazu za srce me ujeo.Na rak ranu mi je dve godine sipao so.A ja sam mu se uvek vracala.Zato sto sam ga volela.Zato sto sam znala kroz kakav Pakao je prosao u zivotu.Ja sam imala razumevanja za njega.A znas sta mi je bilo najstrasnije?Kad kaze:"Vi zene..."E,tad sam sizela,pitajuci ga zar ima obraza mene da uporedi sa onom svojom bivsom vesticom,koja ga je dotukla i meni unakazenog ostavila.Onda bi on govorio kako sam ja u pravu,kako smo nas dve razliciti svetovi,etc.

Ima toga jos u toj prici,ali kasno je,a i mrzi me sve da pisem.

Htela sam samo da ti kazem da ja ne izigravam zrtvu.Ovu temu sam postavila krajnje nepristrasno i pravnicki.Kasnije sam nesto dopisala,kad sam videla neke druge ovde.Dotakla me je After-ina iskrenost.Uostalom,video si me.Da li bi ikada posumnjao na onom Saboru,da ja ovde nisam rekla?

Ali,iskreno,molim te.Niko ne sumnja,dok mu ja sama ne kazem.Cak ni neki sjajni lekari.Kad im ja kazem da imam neki zdravstveni problem,oni kazu da

se to na meni ne vidi.Hvala Bogu,pa je tako!Hvala Bogu,pa sam imala terapeuta,koji je rodjen na svoju slavu,i koji tvrdi da je Boziji promisao naucno dokazao Jung u teoriji sinhroniciteta.Hvala Bogu,pa me je pozvao sebi na vreme.Hvala Bogu,pa mi je dao neke prijatelje intelektualce i porodicu da

me podrze kad je trebalo da se lecim od depresije.Hvala Bogu,sto mi je dao mozak da prepoznam simptome i sindrome,i da umem da ih opisem,kad mi uzimaju anamnezu.Hvala Bogu,pa imam tebe!Nemas pojma koliko sam dana skupljala hrabrost da ti se obratim.Nisam ovu temu postavila zbog sebe,nisam uopste u ovom forumu zbog sebe,vec da je citaju one nesretnice,koje ovaj forum prate krijuci...

Ja sam naucila da zivim sa tim.Sto bi rekli mi,pravnici,uspesno sam prosla tercijarnu viktimizaciju.Idem dalje,uz Boziju pomoc!Cvrsto ubedjena da mi

Ljubav moja nikada,ali nikada nece staviti na ledja krst,koji ja nisam kadra nositi.Proslost imam za nauk da je ne ponavljam.Da,sada vec pri prvih par razgovora umem da prepoznam nasilnika i da savijem sipke i zbrisem.Hvala Bogu!

DETINJSTVO MI NIJE BILO SAVRSENO,ALI JE,HVALA BOGU,ZAVRSENO!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vidis kako oni,koji se istnski u Hristu vole jedno drugo mogu da osete?Ja sam bila kod prijatelja,moji nisu tu,pa koristim priliku da visim u forumu ovako kasno.Pisasmo jedno drugom simultano...

Da,sve to,brate znam.A najteze mi pada sto gorim rodjene pare pred ocima.

Nego,kad rece to za drugog,za tvoju prekrasnu curicu...Kad nekog oslovimo sa Gospodine,Gospodjo,i Gopspodjice,to je zato sto u njegovom liku prepoznajemo Gospoda.

A vec sam pre skoro tri meseca u ovom forumu napisala bas taj citat iz Jevandjelja po Luki:"Koji od vas..."To za 99 ovaca i jednu izgubljenu.

Napisala sam i da me je Hrist,opet,uprkos svoj mojoj gresnosti i nedostojnosti,sam pozvao i kad mu krenuh,Otac moj me saceka rasirenih ruku,govoreci:"Sin moj bese mrtav i ozive!Sin moj bese izgubljen i pronadje se!"

Da,brate,sreca je moja beskrajna,jer je Hristova Ljubav neizmerna!

Ja ti se sad osecam tako da bih se popela na Mont Everest da pevam pesmu:"Ljudi likujute",sto sam je kao dete pevala na Liturgiji za svaki Vaskrs.

Подели на овим сајтовима

Ma, Izida 0110_hahaha :) 0203_cool

Ako je makar jednoj osobi bilo bolje zbog onoga sto sam pisala, Bogu hvala! Kao sto kazes, koliko njih samo cita iz prikrajka, bojeci se sopstvene sene, plaseci se da progovori.

Nisam ja za taj blagoteleci pogled zrtve, neko moze i da cuti i nista ne govori, a opet u sebi da izigrava zrtvu i da se oseca kao zrtva. To je najgore, spolja se ne vidi, a unutra bura. Zato je biti otvoren itekako lakse, jer to sto je u nama itekako zraci vani ma koliko se pravdali da cutimo o tome. Bolje da pricamo jer smo u suprotnom zatvoreni u sebi i ne moze nam ko ni pomoci. Cim se neke stvari izgovore i nama samima izgledaju puno drugacije, kako da se menjamo ako cutimo?

To unutrasnje osecanje treba pobediti bas kao sto Meda kaze "e necu vise tako da zivim".

Ili sto bi jedan moj dragi nekadasnji prijatelj govorio "ili zivi kao covek ili se ubij, nemoj zivotariti kao pas".

Samo sto je osecati se zrtvom i izgravati zrtvu jako "unosno", to prija. A koliko smo samo puta povredili druge i ne hajuci, to je tek prica za sebe.

To se manifestuje na sto jedan nacin, prema drugima si dobar fin, pruzas drugima sve, onda kada se oni lose ponesu prema tebi, kao da su ti citavu porodicu pobili, "kako je smeo on meni tako a vidi sta sam ja za njega ucinila" ili koja god varijanta. To samo govori o tome da imamo neresenih pitanja unutar sebe i da drugima ne pruzamo dobro zbog njih, nego zbog nas samih, pruzamo im ono sto bismo voleli da nama neko drugi pruzi.

I to je izigravanje zrtve, a kada nas neko "povredi", odmah bude sacuvaj se ko moze, prosto neprimerena reakcija tuge, besa, ocaja ili neceg treceg.

Strasno je priznati sebi da manipulises, oh itekako svi mi manipulisemo. Samo su neki od nas na manipulaciju navikli i tako se srodili s njom da je ne razlikuju od svog ja. Zato hladan tus uvek prija.

Ma dragi ljudi, nisam ja ono pisala Medi, pogresno ste shvatili, ono je pisano zbog druge osobe sa ovog foruma i posveceno nekim drugim osobama sa i van foruma, Meda je tu dosao samo kao lep uvod 0104_cheesy

Ali onaj kome je bilo namenjeno je procitao i skontao, a ja nisam umela da ispravim poruku bangin

Meda nit luk jeo nit luk mirisao 0104_cheesy

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

Ma, Izida srcee srcee srcee

Ako je makar jednoj osobi bilo bolje zbog onoga sto sam pisala, Bogu hvala! Kao sto kazes, koliko njih samo cita iz prikrajka, bojeci se sopstvene sene, plaseci se da progovori.

Nisam ja za taj blagoteleci pogled zrtve, neko moze i da cuti i nista ne govori, a opet u sebi da izigrava zrtvu i da se oseca kao zrtva. To je najgore, spolja se ne vidi, a unutra bura. Zato je biti otvoren itekako lakse, jer to sto je u nama itekako zraci vani ma koliko se pravdali da cutimo o tome. Bolje da pricamo jer smo u suprotnom zatvoreni u sebi i ne moze nam ko ni pomoci. Cim se neke stvari izgovore i nama samima izgledaju puno drugacije, kako da se menjamo ako cutimo?

To unutrasnje osecanje treba pobediti bas kao sto Meda kaze "e necu vise tako da zivim".

Ili sto bi jedan moj dragi nekadasnji prijatelj govorio "ili zivi kao covek ili se ubij, nemoj zivotariti kao pas".

Samo sto je osecati se zrtvom i izgravati zrtvu jako "unosno", to prija. A koliko smo samo puta povredili druge i ne hajuci, to je tek prica za sebe.

To se manifestuje na sto jedan nacin, prema drugima si dobar fin, pruzas drugima sve, onda kada se oni lose ponesu prema tebi, kao da su ti citavu porodicu pobili, "kako je smeo on meni tako a vidi sta sam ja za njega ucinila" ili koja god varijanta. To samo govori o tome da imamo neresenih pitanja unutar sebe i da drugima ne pruzamo dobro zbog njih, nego zbog nas samih, pruzamo im ono sto bismo voleli da nama neko drugi pruzi.

I to je izigravanje zrtve, a kada nas neko "povredi", odmah bude sacuvaj se ko moze, prosto neprimerena reakcija tuge, besa, ocaja ili neceg treceg.

Strasno je priznati sebi da manipulises, oh itekako svi mi manipulisemo. Samo su neki od nas na manipulaciju navikli i tako se srodili s njom da je ne razlikuju od svog ja. Zato hladan tus uvek prija.

Ma dragi ljudi, nisam ja ono pisala Medi, pogresno ste shvatili, ono je pisano zbog druge osobe sa ovog foruma i posveceno nekim drugim osobama sa i van foruma, Meda je tu dosao samo kao lep uvod 0104_cheesy

Ali onaj kome je bilo namenjeno je procitao i skontao, a ja nisam umela da ispravim poruku bleh

Meda nit luk jeo nit luk mirisao 0104_cheesy

??? ?????????, ???.....(????? ?? ?? ??????????) ? ??  0205_whistling ? ??  klapklap klapklap klapklap, ? ??? ????? ???????????, ??  0442_feel 0202_238 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smil42d2ceaa68084.gif

???? ? ?????? ??? ???? ?????? ????????....?? ???? ?? ? ??????, ??? ??? ??? ?? ????????....????? ???? ???????? ???? ???? ?? ????????,???? ??? ???? ??????, ?? ???? ?? ?????????, ??????? ?? ?? ?? ?????? ???? ???? ??????????, ? ?? ?????? ????????.....? ?? ???? ? ????????, ??????, ? ??????? ? ???????? ?????????....???? ??? ?????, ????????, ????? ?????, ?? ??????... ? ????, ???????, ?  love1 ? ?? ????? ?????  1312_womens 0110_hahaha 0913_sport

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ma brate, sve ima svoje.

Meni je dugo trebalo da shvatim sta radim i da naucim da kazem NE.

Kazu da je osecaj manje vrednosti samo slika u ogledalu gordosti i to jesu u pravu.

Potpuno izmucene i naucene da ne vredimo i da prosto nas moraju da gaze, mi drugima pruzamo ono sto zelimo da nama daju, ali pri tom "samo" zeleci malo "postovanja, ljubavi" i da taj neko ume da "ceni" to sto se mi za njega "zrtvujemo".

A to je gordost samo takva...

Vremenom naucis da itekako budes "sebican" jer sam se bar ja osecala lose svaki put kad vidim nekog u nevolji i osecala sam se "duzna" da budem tu za njega. U stvari, voli bliznjeg svog ima i nastavak, kao samog sebe, a to se uci. Da, vremenom, godinama i trudom, ne mozes rusiti jednu crkvu da bi gradio drugu, davljenik se ne spasava tako sto ces se i sam udaviti.

Ne razumem te sta je tu neoprostivo, jednostavno je tako.

Mi mozemo da cinimo dobro da bismo sebi izgledali dobri, da bismo drugima izgledali dobri, a samo jedan minorni deo nas uspe godinama da nauci sta znaci da cini dobro Boga radi. To su tako delikatne stvari, zato samo Bog i zna sta je u nasim srcima i moze da razume da li mi nesto cinimo Boga radi ili svog kompleksa radi.

Cesto se cini da smo eto tako plemeniti i fini, ali kad malo zagrebes, izadje tu ihaaaj gnoja. Sto je sjajno!

Kada vidis sebe u svoj grozoti ma koliko strasno bilo, to donosi olaksanje, jer je tu Hristos koji nas je prihvatio i prihvata i takve, grozomorne i gnojave i onda dodje smirenje, jer prosto mi nismo dobri, ne postoji dobar covek na planeti, nismo savrseni niti cemo ikad biti, nego smo gnojavi i grozomorni gresnici koje Bog voli i ako pozeli dace nam snage da tvorimo volju Njegovu i dace nam dobro da damo onima kojima je potrebno.

Ali sve sto je dobro od njega je, da se mi pitamo, tek bi ova zemlja bila pakao...

Samo sto je coveku lakse da zivi u iluziji kako je on dobar a ljudi zli, pa su ga povredili. Svi do jednog smo zli, pokvareni i podmukli i sto pre se sa tim suocimo lakse ce biti...

Ko pa kaze da treba da budemo savrseni, samo je jedan Savrsen...

Подели на овим сајтовима

У потпунсоти се слажем са читавим тојим постом......

Неопростиво....погрешан израз јер је по Божјој вољи и милошћу све или ништа опростиво.....опет се слажем 8084.gif

Ниси ме разуемла, ја не мислим да ико постоји зао...него рекох

много веће искушење пред нама се поставља,када тај коме чинимо, за кога се жртвујемо, помисли да ми то радимо због свог маркетинга, а не Љубави Христове најтеже је кад се трудиш да чиниш у име Бога,

али се не уплаших већ опет

....нема нам друге, стрпљиво, други образ, па лагано... и биће, сигурно, и Љубави и Спасења.......

То хтедох рећи, али изгледа ми неспретно...

Праштај сестро

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

????? ????? ?? ??????? ??? ??? ?? ? ????, ???????? ????? ? ??????, ????? ??.

???? ????? ???? ?? ??? ???????????? ???? ?? ????? ? ??????? ?? ????????.

Подели на овим сајтовима

Medo, to se podrazumeva 319.gif

bila sam ja u svakakvim stanjima i poznato mi je koliko je dovoljan pogled da te ubije...

Ne zelim da se igram sa ljudskim zivotima, zato sam onako i reagovala kako sam reagovala na tvoje pisanje i na necije pricanje i pisanje.

Upravo kao sto si rekao, ljudi koji su u bedaku, ne mogu jasno da vide skoro pa nista i njima reci da je njihova muka mala i da moraju da prestanu da se vuku po blatu je strasno. Kao sto je strasno ignorisati ih, umanjivati njihov problem i ubedjivati ih kako je to sto oni osecaju i misle iracionalno!

Nema razlike izmedju toga i ove recenice koju si kvotovao, to sam pokusavala da kazem citavo vreme.

Nazalost kazem pre vise od decenije bila sam i ja na mestu osobe koju poznajes i vrlo ozbiljno pokusala da sprovedem u delo najcrnje misli, tako da mi je to pakleno stanje poznato. Bilo ne povratilo se! Bogu hvala nisam uspela...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...