Драган άσημος :) Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 -Нико не може доћи к мени ако га не довуче отац који ме посла; и ја ћу га васкрснути у пошљедњи дан. -И рече: зато вам рекох да нико не може доћи к мени ако му не буде дано од оца мојега. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&book=43&chap=6 Како разумијете ове ријечи Христове, како их тумачите у односу на себе и уопште у односу на људе? Интегра, Тања1, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Не знам да ли је ово моје тумачење правилно. Али, ако се човек најпре не смири(труди се да буде смирен, заволи смирење- што је до њега), неће моћи ни Дух Свети да га посети благодаћу. А Дух Свети од Оца исходи. Јер Дух Свети сведочи Христа, и јасно приказује да је Христос Бог, Син Божији, Љубав. Интегра је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 У односу на себе разумем, ако сам чула и научила од Оца. Нико није видео Оца осим Онога који је од Бога; он је видео Оца. Не знам да ли је правило. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Mala ilustracija, ako Boga, Oca Nebeskoga možemo ikako "vidjet" to onda prvo muzikom: https://www.pouke.org/forum/topic/30707-етно-музика-света/?p=1171140 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 a što tekst ne bi smo razumeli bukvalno kako piše? ne sviđa nam se takva mogućnost? ja slutim da postoji nešto što bih za ovu priliku nazvao 'evolucija vere ljudskih bića'. ako je Isus došao je 'da ispuni' onda ni 'tajming' dolaska nije tek slučajan. stari zavet bio je perfektna 'instrukcija' u vreme 'davanja', što bi Novi bio krajnja 'instrukcija'- dal' smo mi krajnja faza. verujem: malo šta je u našim rukama, a razum je dar, i s obzirom od koga je potrebno je i pomoć i vođenje . Интегра and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 . I naravno da je bitno ono što činimo danas jer od toga zavisi ono sutra, a u večnosti bićemo svojim delima koja su joj doprinele. . nana and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 a što tekst ne bi smo razumeli bukvalno kako piše? ne sviđa nam se takva mogućnost? Питање гласи како разумијете у односу на себе и уопште у односу на људе, а не како да разумемо, да ли буквално, и шта нам се не свиђа. Ја сам питање тако разумела, ако постави питање шта нам се не свиђа и нареди да разумемо буквално...стварно не знам шта се ту има свиђати или несвиђати. Како разумијете ове ријечи Христове, како их тумачите у односу на себе и уопште у односу на људе? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 -Нико не може доћи к мени ако га не довуче отац који ме посла; и ја ћу га васкрснути у пошљедњи дан. -И рече: зато вам рекох да нико не може доћи к мени ако му не буде дано од оца мојега. Srce vidi. Srce je sigurno da je videlo Oca i takvo srce Hrista traži i nalazi,da mu u zagrljaj padne. Олимп, Интегра, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Blaženi čistog srca.... oni će Boga videti. Олимп and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Интегра Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Мислим да су претходни постови већ све рекли Господ донекле утиче на околности, и тиме донекле ограничава нашу слободну вољу догод постоји и најмања склоност ка "сарадњи" са наше стране. Чак и неко, без јасне представе о тројичном Богу, укључујући и агностике, атеисте, муслимане, будисте и сл. ако је макар мало вољан да, ради истине, остави по страни своја уверења и предрасуде и само проба - Господ ће га подржати у тим напорима. Олимп, nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Мислим да су претходни постови већ све рекли Господ донекле утиче на околности, и тиме донекле ограничава нашу слободну вољу догод постоји и најмања склоност ка "сарадњи" са наше стране. Чак и неко, без јасне представе о тројичном Богу, укључујући и агностике, атеисте, муслимане, будисте и сл. ако је макар мало вољан да, ради истине, остави по страни своја уверења и предрасуде и само проба - Господ ће га подржати у тим напорима. Ja po svemu što sam pročitao u Svetom Pismu mislim, da Boga moraš videti srcem, da bi prihvatio Hrista Bogočoveka kao istinitog Oca. A Bogočovek se bukvalno vidi potpuno onakav, kako vam je pre toga srce poslalo sliku. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 A Bogočovek se bukvalno vidi potpuno onakav, kako vam je pre toga srce poslalo sliku. Где срце шаље слику, како? Пре свега добро јутро. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Где срце шаље слику, како? Пре свега добро јутро. To bi mogao da uporedim sa prekidačem za svetlo koje ima točkić za pojačanje ili smanjenje svetlosti. Naravno da ne možeš od Nevidljivog Oca dobiti kompletnu sliku, vidljivog Sina, koji za sebe kaže:Ja i Otac jedno smo. Srce ume da prepoznaje. A tada si radosna srećnija i svetlija. (činjenica) Dobro jutro Ako je odgovor poprilično nedorečen probaj barem da dobronamerno uhvatiš poentu. Poprilično razmišljam o srcu pre vidljivog Hrista, jer ako Oca srcem nisi video, nećeš znati da je Hristos jedno sa Ocem. Тања1 and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 To bi mogao da uporedim sa prekidačem za svetlo koje ima točkić za pojačanje ili smanjenje svetlosti. Naravno da ne možeš od Nevidljivog Oca dobiti kompletnu sliku, vidljivog Sina, koji za sebe kaže:Ja i Otac jedno smo. Srce ume da prepoznaje. A tada si radosna srećnija i svetlija. (činjenica) Dobro jutro Ako je odgovor poprilično nedorečen probaj barem da dobronamerno uhvatiš poentu. Poprilično razmišljam o srcu pre vidljivog Hrista, jer ako Oca srcem nisi video, nećeš znati da je Hristos jedno sa Ocem. Није него поприлично одређен! Ко регулише точкић, односно појачава и смањује, и то тада си срећнији и светлији? Па да пробам да ухватим поенту. Сад ћу те удавити питањима, предосећаш?! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Ко регулише, односно појачава и смањује, и то тада си срећнији и светлији? Pošto sam uhvatio negde da si sportista, probaću ovako: sama znaš kad dobro činiš (dobro treniraš) tvoj se organizam puni ali se puni nečim što će biti tek vidljivo ako pobediš,odnosno postigneš cilj(onaj za koji si vežbala), A tada svetlost postane jača i sam svet ti deluje lepše i sjajnije. A da ne pričam kako se tek tvoj trening svetlije vidi. (čak ga (trening) i mi možemo prepoznati iako ga pre videli nismo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука