Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Problem i jeste u tome sto mi na pravnom terenu pokusavamo da dokazmeo da je to zlocin,hriscanskim polazistima. To ti je isto kao da na naucnom terenu hoces da dokazes postojanje Boga i da je liturgija dobra za dusu. Besmisleno je. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 To ti je isto kao da na naucnom terenu hoces da dokazes postojanje Boga i da je liturgija dobra za dusu. Besmisleno je. U tome se slazemo.Tako je!Zato sam i rekla da ne treba u toj borbi koristiti hriscanske pojmove,kojima mi obasnjavamo stvari u koje verujemo,vec cisto racionalno.Plod nije NISTA,plod je NESTO,A TO NESTO bi se rodilo kao ljudsko bice za 9 meseci da nije unisteno.To NESTO sto se treba roditi zelimo mu da se rodi,i postane licnost,a ne da bude unisteno.Nikakva prica o dusi,Bogu,kad postaje licnost,itd...Za mene licno bi i ovo bilo dovoljno da se zalazem za zabranu,cak i da sam ateista. nana and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 U tome se slazemo.Tako je!Zato sam i rekla da ne treba u toj borbi koristiti hriscanske pojmove,kojima mi obasnjavamo stvari u koje verujemo,vec cisto racionalno.Plod nije NISTA,plod je NESTO,A TO NESTO bi se rodilo kao ljudsko bice za 9 meseci da nije unisteno.To NESTO sto se treba roditi zelimo mu da se rodi,i postane licnost,a ne da bude unisteno.Nikakva prica o dusi,Bogu,kad postaje licnost,itd...Za meni licno bi i ovo bilo dovoljno da se zalazem za zabranu,cak i da sam ateista. Ради се о томе што не можеш да докажеш да је плод личност. То једноставно никако не може да се сматра тачним, осим ако не верујеш у душу. Зато ти је емпиријско доказивање нереално, јер да би доказала то мораш да докажеш постојање душе. ...Za meni licno bi i ovo bilo dovoljno da se zalazem za zabranu,cak i da sam ateista. Неки атеисти се слжу с тобом, други пак мисле да ту нема мест правима јер личност не постоји без мозга, где нем мозга, нема ни личности. Па им је "почетак" људског бића оног тренутка када настане нервни систем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Ради се о томе што не можеш да докажеш да је плод личност. То једноставно никако не може да се сматра тачним, осим ако не верујеш у душу. Зато ти је емпиријско доказивање нереално, јер да би доказала то мораш да докажеш постојање душе. Неки атеисти се слжу с тобом, други пак мисле да ту нема мест правима јер личност не постоји без мозга, где нем мозга, нема ни личности. Па им је "почетак" људског бића оног тренутка када настане нервни систем. Mogu da dokazem da zigot nije NISTA,NULA,da jeste NESTO (ne mora biti licnost,dusa) vec je NESTO iz cega ce se roditi za 9 meseci dete.TO NESTO se abortusom unistava i spreceva da se dete rodi sa tacno odredjenom dnk koja je u formiranom zigotu,koja odredjuje ,determinise konkretno neponovljivo bice,koje ce se za 9 meseci roditi. Ta cinjenica je dovoljna da bih se zalagala za zabranu unistenja TOG NECEG(vidljivo postojeceg,koje cinjenicno potvrdjeno za 9 meseci postaje beba) Kada je neko kradjom materijalno ostecen iza njega stoji pravni sistem(i oni koji ne bi da zabrane abortus za to se zalazu),a u ovom slucaju gde se staje na put radjanju vec zacetog ploda smatraju da nije potrebno zakonski regulisati,tj.spreciti takav zlocin.Milsim da to nije moralno,da ne kazem hriscanski.Ali svakako ja nisam pozvana da delim moralne lekcije,vec samo iznosim misljenje,a molo mi je i tuzno,iskreno. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 TO NESTO se abortusom unistava i spreceva da se dete rodi. 8086.gif Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Mogu da dokazem da zigot nije NISTA,NULA,da jeste NESTO (ne mora biti licnost,dusa) vec je NESTO iz cega ce se roditi za 9 meseci dete.TO NESTO se abortusom unistava i spreceva da se dete rodi sa tacno odredjenom dnk koja je u formiranom zigotu,koja odredjuje ,determinise konkretno neponovljivo bice,koje ce se za 9 meseci roditi. Ta cinjenica je dovoljna da bih se zalagala za zabranu unistenja TOG NECEG(vidljivo postojeceg,koje cinjenicno potvrdjeno za 9 meseci postaje beba) Исто тако је и сперматозоид нешто из чега ће се родити беба, али то није довољно д се гарнтује право сперматозоиду. Јер је то нешто из чега ће временом да настане људско биће. Други проблем је што то нешто у великом броју случајева само умире. Чешће не успе да постане људско биће него што успе. Око седамдесет посто ембриона не успеју. Не могу д ти признам да је та чињеница довољна. Просто не могу да змерим људима код којих не ради та аргументација јер је неодржива. Једини реалан разлог зашто ми сматрамо то нешто битним јер верујемо да ту већ постоји душа и да она носи личност. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Исто тако је и сперматозоид нешто из чега ће се родити беба, али то није довољно д се гарнтује право сперматозоиду. Јер је то нешто из чега ће временом да настане људско биће. Други проблем је што то нешто у великом броју случајева само умире. Чешће не успе да постане људско биће него што успе. Око седамдесет посто ембриона не успеју. Не могу д ти признам да је та чињеница довољна. Просто не могу да змерим људима код којих не ради та аргументација јер је неодржива. Једини реалан разлог зашто ми сматрамо то нешто битним јер верујемо да ту већ постоји душа и да она носи личност. -ja ne smatram da je zigot bitan samo zato sto verujem da se u njega uselila dusa(narvno zbog toga vrednost postaje ontoloska i vecna),i da nije duse u njemu, da sam ateista meni bi TO NESTO bilo bitno jer ce iz njega nastati beba. Ako visom silom propadne,to je visa sila.Nekada su zene radjale po vise od desetoro dece,bar trecina poumire jos u decijem uzrastu,zbog losih uslova zivota,dve trecine prezivi,pa to nije razlog da ubijamo decu.I danas umiru deca i odrasli visom silom,bolescu,nesrecom,ali nemamo prava da ih ubijamo zbog toga. -spermatozoid sam po sebi nije NESTO iz cega ce se roditi beba,nema ni jednog spermatozioda koji je sam po sebi postao beba,iskustveno je provereno da je zigot NESTO iz cega za oko 9 meseci nastaje beba,i to je cinjenica.Ko ima oci da vidi. Za mene je reci,nisam za abortus,ne opravdavam ga moralno,ali ne bih zabranio abortus,isto sto i: "I kad se sabrase, rece im Pilat: Koga hocete da vam pustim? ... uze vodu te umi ruke pred narodom govoreci: Ja nisam kriv u krvi ovog pravednika: vi cete videti." Izrazio je svoj moralni stav,ali nije ni zabranio da se ubije Bogocovek. Verni Hristovi apostoli,iako nisu mogli stvar da promene nikada se ne bi zalagali za zakon koji dozvoljava ubistvo Bogocoveka,vec trpeljivo plakali pored Njegovog krsta dok ne stigne pravda Njegova.Tako,i mi koliko mozemo trebali bi da se borimo da se zabrani sprecavanje onog sto je zaceto,da se rodi i dodje na svet,a ako ne mozemo nista da promenimo,onda da placemo pored krsta tih raspetih dusica i pre nego sto videse svetlost dana,jer mi znamo da su to dusice Bozije,kao sto su apostoli znali da je Hristos Bogocovek,a ne da poput Pilata peremo ruke. Mislim da mnogi koji u crkvi imaju ovakav stav,govorim i o nekima koje licno poznajem iz ciste naivnosti ga zauzimau ili starha da ne iskoce iz mode vremena,ali Hriscani treba da su mudri kao zmije,bukvalno kao zmije,a bezazleni kao golubovi i uvek su tamo ge je zivot,radjanje,let,nikada nikome ne seku krila,vec svemu zele da se razvije i stigne u punocu rasta Hristovog. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 -spermatozoid sam po sebi nije NESTO iz cega ce se roditi beba,nema ni jednog spermatozioda koji je sam po sebi postao beba,iskustveno je provereno da je zigot NESTO iz cega za oko 9 meseci nastaje beba,i to je cinjenica.Ko ima oci da vidi. Није сигурно, нити проверено, јер у већини случајева оплођена јајна ћелија не постаје беба. Увећини случајева се испишки. Чак и да то игноришемо, и даље ти је за поседовање права потребан неко а не нешто. Ти хоћеш атеисту да убедиш да жена не сме да абортира ово: Јер ће из тога да настане људско биће кроз девет месеци. Ћорава посла, ја ти тај аргумент никад не бих уважио, нити бих иког сматрао убицом ако абортира оно са слике горе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Ne. Nije sigurno, niti provereno, u mnogo slucajeva oplodjena jajna celija ne uspe dalje da se razvije. Iz tog neceg,zvanog zigot provereno nastaje beba,ako visom silom ne propadne("Ako visom silom propadne,to je visa sila.Nekada su zene radjale po vise od desetoro dece,bar trecina poumire jos u decijem uzrastu,zbog losih uslova zivota,dve trecine prezivi,pa to nije razlog da ubijamo decu.I danas umiru deca i odrasli visom silom,bolescu,nesrecom,ali nemamo prava da ih ubijamo zbog toga.") Nema iskustva koje pokazuje da je iz spermatozioda smog po sebi nastala beba,iz zigota jeste! Ne bih vise na ovu temu,potpuno je besmisleno,ako tebi nije cinjenica da iz zigota nastaje beba,onda moras da progledas. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Iz tog neceg,zvanog zigot provereno nastaje beba,ako visom silom ne propadne Што се дешава у неких 70 % случајева.. писао је аквилијо овде о томе, не могу сада да тражим пост. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Што се дешава у неких 70 % случајева.. писао је аквилијо овде о томе, не могу сада да тражим пост. sta god da se desava,mi ne znamo da li ce da propadne ili uspe,pa i da je samo 5 posto uspesnih, mi nemamo prava da mu sprecimo sansu da uspe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Ти хоћеш атеисту да убедиш да жена не сме да абортира ово: Није ми јасно одакле толики акценат на атеистима кад се говори о абортусу, барем код нас. Ако се узме у обзир број абортуса у Србији и број атеиста у Србији, потпуно је јасно да су атеисти апсолутна мањина међу онима који абортирају (и женама и мушкарцима који учествују у чину). Математика је јасна... Nina 777, Милан Ракић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Није ми јасно одакле толики акценат на атеистима кад се говори о абортусу, барем код нас. Ако се узме у обзир број абортуса у Србији и број атеиста у Србији, потпуно је јасно да су атеисти апсолутна мањина међу онима који абортирају (и женама и мушкарцима који учествују у чину). Математика је јасна... Углавном викенд верници који се не држе хришћанског етоса и не расправљају много о овим темама. Они су уствари управо ти који и узвршвају те абортусе. Чињеница је да ми у цркви не радимо посо добро. Обраћамо се погрешним институцијама, политичким и законодавним. А не обраћају се верном народу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Септембар 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Што се дешава у неких 70 % случајева.. писао је аквилијо Немогуће је да 70% трудноћа, заврши спонтаним побачајем. Овај податак је сигурно нетачан, дат је произвољно, без икаквог извора. Осим ако се не рачунају абортуси. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2014 Немогуће је да 70% трудноћа, заврши спонтаним побачајем. Овај податак је сигурно нетачан, дат је произвољно, без икаквог извора. Осим ако се не рачунају абортуси. Не ради се о побачајима развијеног фетуса, него о зиготима. Ако се сећам, ваљда негде око 50% оплођених јајних ћелија уопште не види материце, а од оних који се ипак имплантирају, 25% не дочека седму недељу. Што ће рећи, преко 50% трудноћа се заврши пре него што мајке и очеви уопште сазнају за њих. Aquilius Cratus, Paradoksologija and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука