Млађони Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Ajde izljubite se više (3x3puta), i dosta pekmezarenja, ubili ste temu :bleh: 1401 Када ћеш то да се бориш за Републику Бела Црква? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Не знам колико би Шкотима бити политички и економски добро ако би се одлучили за независност од Велике Британије. Из много разлога сам скептичан према најављеном "бољитку" ван заједнице са Великом Британијом од стране ШНП. Нисам сигуран да ће им бити баш најбоље, али, наравно, можда и грешим...ако дође до независности, време ће показати да ли су урадили праву ствар или не и да ли су моје бојазни имале реалну позадину или не...а поставља се и питање, сходно природној тежњи ЕУ ка централизацији сваке врсте, да ли би шкотска независност, из угла ЕУ посматрана као политички парадокс и преседан за тај део Европе, била окидач за независност неких других територија ЕУ и на тај начин представљала реметилачки фактор тежњама које долазе из Брисела а имају подршку у политичким структурама најјачих европских земаља као и моћним финансијским лобијима који дају подршку истима...свашта може произаћи из тога...ако уопште тако нешто буде остварено. Млађони, Justin Waters, Пг and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Grenland je izasao iz EU 1990 godine. Tako da vec jednom je ucinjeno, Skotska ne bi bila presedan. Tako da ako bi se desila i Katalonija, Baskija i Korzika, u buducnosti, mislim da bi se to mirno razrijesilo putem referenduma. Млађони and Пг је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Grenland je izasao iz EU 1990 godine. Tako da vec jednom je ucinjeno, Skotska ne bi bila presedan. Tako da ako bi se desila i Katalonija, Baskija i Korzika, u buducnosti, mislim da bi se to mirno razrijesilo putem referenduma. Знам за Гренланд...али излазак Гренланда из ЕУ не може се упоређивати, у случају успеха референдума, са де факто цепањем једне државе која је веома моћна оваква каква јесте данас и која као таква има специфичну (гео)политичку улогу и сваку пордшку САД-а, и то би, хтели ми то да признамо или не, довело до отварања многих незгодних питања, како у В.Британији тако и код оних чланица ЕУ које имају сличне проблеме, и током времена би то довело до могућих драстичних политичких промена које би измениле слику ЕУ...тако да нисам сигуран да ли се можда, кажем - можда, иза кулиса изналазе разни начини спречавања истог. У том контексту сам мислио "преседан и парадокс". Trifke је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Nema šanse, Severna Irska bez Britanije ne može da postoji. A do ujedinjenja Iraca skoro je nemoguće doći (zbog konfesija, umešanosti Britanije i komplikovane bratoubilačke istorije). Katolici imaju vise dece tako ako se trend nastavi oni svakako mogu da se odvoje i pripoje Irskoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Ко другом јаму копа.... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Када ћеш то да се бориш за Републику Бела Црква? Ćuti ti, vi ste već u veljikoj Albaniji :P Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Ćuti ti, vi ste već u veljikoj Albaniji :P Ја сам у главном граду велике Шумадије, а Албаније никако.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Ја сам у главном граду велике Шумадије, а Албаније никако.. Какве ви чарапани имате везе са Шумадијом, живота ти? Trifke је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Какве ви чарапани имате везе са Шумадијом, живота ти? Шумадија(географска област, не администраативнаа) - Крушевац је на самој граници шумадије и поморваља. Мало изнад града се укрштају све три мораве. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Шумадија(географска област, не администраативнаа) - Крушевац је на самој граници шумадије и поморваља. Мало изнад града се укрштају све три мораве. Баш ти је стало да будеш Шумадинац, јел да? Примамо те! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2014 Баш ти је стало да будеш Шумадинац, јел да? Примамо те! Hvala oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 ANKETA: Da li će se Škotska otcepiti? http://mondo.rs/a726128/Ankete/Info/ANKETA-Da-li-ce-se-Skotska-otcepiti.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 10, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2014 Kameronova poruka Škotima: Očajnički želimo da ostanete, ne rasturajte porodicu! Britanski premijer Dejvid Kameron upozorio je danas Škote da bi nezavisnost bila “skok u nepoznato”. Dejvid Kameron Osam dana uoči referenduma o odvajanju Škotske od Ujedinjenog Kraljevstva, Kameron, zamenik premijera i lider liberaldemokrata Nik Kleg i vođa opozicije Ed Miliband iznenada su odlučili da posete Škotsku u pokušaju da ubede birače da glasaju za ostanak u zajednici. Ta poseta odražava, kako navodi Agencija Frans pres, zabrinutost u taboru unionista posle najnovije ankete, koja je pokazala da je ishod referenduma krajnje neizvestan. Na zgradi britanske vlade u Dauning stritu juče je bila okačena škotska plavo-bela zastava, a Miliband je pozvao sve javne objekte širom zemlje da okače zastavu kraljevske porodice kao poziv Sskotima da ostanu u uniji. - Ujedinjeno Kraljevstvo je dragocena i posebna zemlja - naveo je Kameron u autorskom tekstu objavljenom u listu “Dejli mejl”. - Stoga, neka svima u Škotskoj bude jasno: mi očajnički želimo da ostanete; ne želimo da se naša porodica naroda podeli. Ukoliko se UK podeli, ostaće zauvek podeljeno. Vaš izbor je, dakle, jasan: skok u nepoznato ako zaokružite ‘da’, ili blistava budućnost za Škotsku ako izaberete ‘ne’ - poručio je Kameron Škotima. London do pre samo nekoliko sedmica nije bio zabrinut zbog referenduma 18. septembra pošto su ankete redovno pokazivale da je ubedljiva većina birača za ostanak u Kraljevstvu. Situacija se, međutim, iznenada promenila proteklog vikenda, kada je tabor za nezavisnost prvi put stekao prednost, a anketa objavljena dva dana kasnije pokazala je da su dve strane izjednačene. Tri najveće britanske stranke smesta su najavile plan za transfer dodatnih nadležnosti škotskoj vladi, prvenstveno u oblasti prihoda od poreza. Škotski premijer Aleks Salmond, lider Škotske nacionalističke partije, odbacio je tu inicijativu Londona i poručio da poseta Škotskoj Kamerona, Milibanda i Klega neće pomoći unionistima, već da samo odražava njihovu paniku. Kameronovi konzervativci nisu popularni u Škotskoj, gde imaju samo jednog od 59 članova parlamenta. Milibandovi laburisti su nešto popularniji, ali on lično ne spada među omiljene političare u Škotskoj. Ankete pokazuju da laburistički birači sve više podržavaju nezavisnost.Škotska je sastavni deo Ujedinjenog Kraljevstva od 1707. godine, a prethodno se dugo nalazila u personalnoj uniji sa Engleskom. Referendum u Škotskoj prvo je izjašnjavanje te vrste unutar Evropske unije. https://www.youtube.com/watch?v=Le-LU0tQbz8 http://www.blic.rs/Vesti/Svet/494104/Kameronova-poruka-Skotima-Ocajnicki-zelimo-da-ostanete-ne-rasturajte-porodicu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2014 Ако се одвоји Шкотска зна се ко је крив :Р Путин 100% Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука